Masa de Paste
Raspunsuri - Pagina 2
dyanira spune:
Offf ce rau imi pare ca nu pot deschide linkurile....Tot ce e blog nu ma lasa sa accesez de aici, restrictii guvernamentale.Retetele silviei le vad imi place tare reteta de drob si de miel cu ierburi
Ma interesa tare reteta de pasca cu ciocolata a osnei...
Si inca nu m-am hotarat la desert as vrea ceva praji mai speciala!!
Diana
mamica fericita de ANDREI TUDOR
osna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lulu77 Pasca( sigur o fac pe cea cu ciocolata dupa reteta osnei ) Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007) |
alina spor la treaba si sper sa va placa!
mamica fluturasului Matei
osna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dyanira Ma interesa tare reteta de pasca cu ciocolata a osnei... Si inca nu m-am hotarat la desert as vrea ceva praji mai speciala!! Diana |
diana reteta si pozele sunt aici,daca nu le poti accesa intru mai pe seara si dau copy paste la reteta de pe blog.sau poti arunca si tu un ochi acolo: http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/2011/04/pasca-cu-ciocolata.html
mamica fluturasului Matei
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Aperitive: Oua rosii, drob de miel, jambon (varianta mai elaborata a suncii silviei, in sensul ca se face, inca de la Craciun, o "papusa" din suncile alea, legate cu o retea de sfoara, se tine la sare si se afuma, apoi se fierbe de Paste cu condimente), telemea, ceapa si usturoi verde, ridichi Feluri principale: Ciorba de miel acrita cu bors si musai cu leustean, friptura de miel la cuptor, cu piure de cartofi si salata verde (cu ceapa, ridichi si marar), sarmale, piftie de curcan, turta de malai (mergem la olteni!); Desert: Pasca cu branza, cozonac Bauturi: Tuica de pruna, vin rosu, ambele de tara. Plus ceva bauturi mai fine pentru doamne, ceva sucuri, bere si apa. Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
rufus , cum se face turta de malai?
michelle
dyanira spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui osna
diana reteta si pozele sunt aici,daca nu le poti accesa intru mai pe seara si dau copy paste la reteta de pe blog.sau poti arunca si tu un ochi acolo: http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/2011/04/pasca-cu-ciocolata.html mamica fluturasului Matei va invit in bucataria mea |
Nu le pot accesanimic ce e blog...daca poti te rog da copy paste.Multumesc
Diana
mamica fericita de ANDREI TUDOR
osna spune:
blat:
-300g faina
-180g zahar
-40g cacao
-200g unt
-2 oua
-1 plic praf de copt
umplutura:
-50g unt
-40g amidon
-100g ciocolata alba topita
-550g crema de branza(quak) sau branza dulce
-200ml smantana de frisca
-100g smantana groasa
-4 oua
-150g zahar
pentru aluat mixam intr-un castron ingredientele.in forma de tort unsa si pudrata cu faina punem aluatul si dam la cuptor 15min la 170grade,timp in care pregatim umplutura.
ciocolata si untul se topesc la foc mic(eu m-am folosit de cuptorul cu microunde).se mixeaza branza cu zaharul,ciocolata,ouale intregi si cele 2 feluri de smantana si amidonul.compozitia se toarna peste blat si se da la copt,la 180grade pentru 45-50min.verificati in ultimele minute cu scobitoarea.
se lasa pascuta sa se raceasca si se scoate din forma.se decoreaza dupa pofta!
mamica fluturasului Matei
IuliaCiornei spune:
Deocamdata, m-am gandit ca in acest an sa pregatesc :
- Oua umplute cu crema de avocado, crema de branza dulce cu verdeata cu un platou de legume;
- mancare rece de curcan cu masline;
- friptura de miel cu salata de primavara;
- ciorba de miel;
- pasca fara blat cu branza dulce;
- oua rosii, pe care eu le vopsesc cu coji de ceapa;
- cozonac cu nuca.
Va doresc sa va bucurati de aceste sarbatori si sa le petreceti in liniste langa cei dragi.
http://retetadelicioasa.blogspot.com/
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle-usa rufus , cum se face turta de malai? michelle |
michelle, am vazut mai multe retete in cartea lui Radu Anton Roman.
Turta care-mi place mie, pe care o facea bunica si tot neamul dupa ea, este facuta din faina de malai (90%) si faina de grau (10%), apa si sare; apa se incalzeste (40 grade, o incerci cu cotul), se pune sarea dupa gust si malaiul pana se ingroase, apoi, in "ploaie" se pune faina de grau; se face un cocolos care se se framanta bine; apoi doua variante: 1)se face o turta rotunda sau ovala, cam de 6-8 cm grosime si 30-40 cm in diametru, se unge cu un amestec de apa, zahar (si, eventual, pentru culoare, putin bulion) pentru o crusta, se fac cateva modele cu furculita si se coace pe vatra, incalzita cu lemne; 2) se pune in tava si se coace in cuptor, urmand si etapele de la pct.1). E gata cand e coapta si are crusta pe toate partile.
Noi mancam turta in special cu sarmale sau varza calita, insa este asa gustoasa, incat, cand o avem, o mancam cu absolut orice.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
michelle, am vazut mai multe retete in cartea lui Radu Anton Roman. Turta care-mi place mie, pe care o facea bunica si tot neamul dupa ea, este facuta din faina de malai (90%) si faina de grau (10%), apa si sare; apa se incalzeste (40 grade, o incerci cu cotul), se pune sarea dupa gust si malaiul pana se ingroase, apoi, in "ploaie" se pune faina de grau; se face un cocolos care se se framanta bine; apoi doua variante: 1)se face o turta rotunda sau ovala, cam de 6-8 cm grosime si 30-40 cm in diametru, se unge cu un amestec de apa, zahar (si, eventual, pentru culoare, putin bulion) pentru o crusta, se fac cateva modele cu furculita si se coace pe vatra, incalzita cu lemne; 2) se pune in tava si se coace in cuptor, urmand si etapele de la pct.1). E gata cand e coapta si are crusta pe toate partile. Noi mancam turta in special cu sarmale sau varza calita, insa este asa gustoasa, incat, cand o avem, o mancam cu absolut orice. Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
asta cred ca e ca turta care o facea mamaie ...nu am mai mincat asa ceva de vreo 30 si ceva de ani...
si imi amintesc cum o mancam si goala, de buna ce era!
sa stii ca o sa incerc!
faina de malai e diferita de malai? e ca un malai fin?
mersi mult pt reteta!
michelle