Masa de Paste
M-am gandit sa deschid acest subiect pe ultima suta de metri ca sa ne impartasim idei pt masa de Paste eu inca nu am stabilit exact ce pregatesc am ceva idei dar inca sunt in cautari mai ales la capitolul desert.
La ce meniu v-ati gandit???
Diana
mamica fericita de ANDREI TUDOR
Raspunsuri
anaemi spune:
Eu din cauza de burtoi si din cauza ca nu pot face prea mult efort, anul asta o sa o las mai moale cu toate, deci si cu gatitul si o sa fac:
supa/bors de gaina de tara cu taietei de casa
drob
un stufat de miel
friptura de pui la cuptor
pasca
eclere
si bineinteles oua rosii
in principiu cam asa o sa fac...S-ar putea sa mai adaug pe parcursul pregatirii...Vad eu, ma orientez la fata locului
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & 28+
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
silvi_2005 spune:
La noi nu lipseste de la masa de Paste sunca fiartade Paste si o ciorba deosebita ciorba de miel à la Radu Antoncu stevie, loboda, macris in ea, o minunatie . Mai fac cote de miel in ierburi aromate singura friptura de miel la care nu stramba din nas sotul care nu e mare fan carne de miel si binenteles drob de miel reteta mamei mele
Vedeta mesei de Paste ramana insa painea Pascala/pasca din Ardeal si ouale vopsite de Paste pe care le decorez in mai multe metode, cele mai deosebite sunt cele facute prin aracet si gris si apoi pictate cu acuarele.
Va doresc Sarbatori Pascale fericite !
osna spune:
noi anul acesta vom petrece pastele si ziua de nume a sotului la mare impreuna cu cativa prieteni si copiii din dotare.am pregatit cate ceva si vineri le vom lua cu noi congelate:
-pasca cu branza,fara blat
-pasca cu ciocolata
-drob cu soia,oua si cascaval
-vineri dimineata fac colacei cu oua vopsite
-si un cozonac cu rahat si cranberries si unul cu migdale
.
mamica fluturasului Matei
oanka80 spune:
mi-am propus sa gatesc si eu bunatati pt masa de Paste, acum sper sa ma si descurc si sa ma incadrez in timp :))))
- platouri cu preparate traditionale, cas proaspta, codite de ceapa verde, ridichi
- rulouri cu somon si branza
- salata de boeuf
- parjolute de curcan
- drob de curcan cu oua fierte
- oua rosii
- inca mai sunt in dubii daca sa fac si borsulet de pasare cu taitei
- miel la tava( f putin dar sa fie si la noi pe masa)
- friptura de porc cu rozmarin
- salata de sfecla rosie si hrean
- salata de piept de gasca afumat
- pasca cu branza de vaci, cu ciocolata si cozonacii le primesc de la soacra, sa ii dea Dumnezeu sanatate
va doresc spor la treaba tuturor si sa aveti parte de sarbatori binecuvantate
Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)
Rufus spune:
Aperitive:
Oua rosii, drob de miel, jambon (varianta mai elaborata a suncii silviei, in sensul ca se face, inca de la Craciun, o "papusa" din suncile alea, legate cu o retea de sfoara, se tine la sare si se afuma, apoi se fierbe de Paste cu condimente), telemea, ceapa si usturoi verde, ridichi
Feluri principale:
Ciorba de miel acrita cu bors si musai cu leustean, friptura de miel la cuptor, cu piure de cartofi si salata verde (cu ceapa, ridichi si marar), sarmale, piftie de curcan, turta de malai (mergem la olteni!);
Desert:
Pasca cu branza, cozonac
Bauturi:
Tuica de pruna, vin rosu, ambele de tara. Plus ceva bauturi mai fine pentru doamne, ceva sucuri, bere si apa.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
danyalo spune:
ciorba de miel si drob de miel+curcan ( am sa fac retetele Silviei) suna f. bine
oua rosii
pasca fara blat
friptura de miel o sa faca soacra + friptura de curcan -tot ea
salata de verzituri si nu numai
as vrea o tava de ecler si un tort usor as zice diplomat cu fructe dar sa vad cum dilat timpul!
Cred ca este suficient!
Multumesc pt. retete!
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui silvi_2005 Rufus ce buna e sunca de care vb tu o stiu. |
Da, silvi, e tare buna...parintii mei (de fapt mama) o faceau meserias, aveau multa rabdare. Noua nu ne este chiar usor.
Pentru cei fara posibilitati (sau rabdare), exista varianta Selgros, acolo se gaseste un jambon foarte gustos, insa asa cum l-ai prezentat tu (felii), este afumat, mai trebuie doar fiert inainte de masa.
Mie imi lasa gura apa la cotletele alea de miel...le-am si visat azi noapte!
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
lulu77 spune:
Oua rosii
Sunca/ muschi file preparat in casa
Telemea cu ridichi, rosii, ceapa verde
Drob
Bors de miel
Friptura de miel la tava cu cartofi copti si salata de varza prospata
Pasca( sigur o fac pe cea cu ciocolata dupa reteta osnei )
Cozonac
Inghetata
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut