Referendum
Raspunsuri - Pagina 2

Rufus spune:
Deci:
-intrebarile 1, 4, 5 si 6 nu sunt de referendum. Cel mult de sondaj de opinie, nu le discutam.
-se discuta (la celelalte 3) daca sa mai fie 6 administratii de sector+ una de capitala generala sau una pentru toata lumea (intrebarile 2 si 3, care ar trebui sa sune asa cum a zis Capcaunul)). Mai ramane intrebarea 7, pe care eu nu o inteleg si o vad identica cu intrebarea 2.
Inceea ce priveste avantajele politice, nu m-am lamurit. Daca majoritatea este nemultumita si va raspunde astfel la referendum, nu vad ce se va intampla; daca bucurestenii vor vrea alt primar, vor vota la anu' pe cine vor vrea, nu se va schimba nimic cu referendumul asta.
Acum: cine vrea sa se desfiinteze sectoarele? Ca eu n-am auzit astfel de declaratii prostesti. Vad ca ziceti de Udrea: vrea sa candideze la primarie? Vrea sa se desfiinteze sectoarele? Daca stiti, lamuriti-ma si pe mine.
Despre caini...vad ca nu-i nimic. Asta chiar era o intrebare necesara. Doar daca s-au ferit sa o puna, ca majoritatea votantilor ar fi spus DA.
Daca stiti...aud ca intrebarile astea sunt contestate,,,a propus cineva altele, si nu s-au votat in consiliu? Stiti ceva exemple?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti Nu cred sa mai fi primit in viata ei un asemenea compliment. Probabil i s-a spus ca e frumoasa, superba, eleganta, desteapta si cate si mai cate, dar sa fie comparata cu Dali, asta cred ca nu i s-a mai intamplat. Si ce bine ar fi fost sa fie adevarat, sa fi existat o asemanare intre Elena Udrea si Dali (scuze, intre Dali si Elena Udrea).Fiindca |
Ce comparatie? Ce asemanare?
Elena Udrea este Dali in persoana. Dalli cel cu cosmarul soferilor rataciti prin centru.
Ma rog, nu chiar 100%, dar 50% tot e.

Fomalhauti spune:
Scuze, ai fost prea subtil pentru mine. Uitasem complet de firma de parcare.
Dar discutand strict despre firme de parcare: eu le prefer; ma tem, chiar ma tem, de indivizii aia care stau prin parcari si cer taxa, o percep ca pe o cersetorie agresiva. Asa ca nu am nimic impotriva ca Elena Udrea sau orice alt primar sa-si faca firma de parcare sau de altceva. M-am obisnuit cu ideea ca fiecare "ales" (nici nu stiu de ce pun ghilimele, chiar sunt cei alesi de noi) sa deruleze diferite afaceri personale sau ale familiei. Accept asta atat timp cat beneficiem de ceva, cat e un pic mai bine si pentru noi. Chiar nu ma intereseaza de unde cumpara Piedone pomi sau Negoita banci si jocuri...
Revenind la referendum - si eu sunt in ceata. Nu inteleg in interesul cui este.
Initial a aparut aproape de Piata Romana un cort pe care scria "Salvati Bucurestiul de Elena Udrea" si un tanar m-a intrebat daca "dau o semnatura" impotriva Elenei Udrea. I-am spus ca nu cred ca are rost sa dam banii pe un referendum.
Apoi a aparut si la noi, la statia de metrou un cort pe care scria doar "Salvati Bucurestiul". M-am intrebat de ce s-a renuntat la partea a doua a mesajului.
Si apoi s-a umplut orasul de banner-e ale PDL-ului, asa ca nu mai pricep nimic.
Banner-ele acelea au intrebari chiar mai ciudate, altele decat cele scrise aici. Si absurde. Una din ele este "Vrei sa iti alegi consilierii pe liste sau prin vot uninominal?" Pai asta e treaba stabilita prin lege, nu se stabileste local, pentru fiecare oras. La fel si cu eutanasierea cainilor - deocamdata, pana la votarea noii legi (of) este ilegal. Nu vreau sa intram intr-o (noua) disputa pe aceasta tema, dar nu putem face referendum pe orice tema, ca sa dau doar niste exemple, nu putem face referendum daca sa reintroducem pedeapsa cu moartea sau sa o aplicam pur si simplu pentru un caz anume, daca sa deportam anumite minoritati etnice sau sexuale sau daca sa introducem obligativitatea religiei in scoli....
Si zilele trecute am auzit "una noua": ca facem un referendum in mai si inca unul in septembrie.

Fomalhauti spune:
Inca ceva: din ultimul referendum a reiesit ca vrem parlament unicameral si cu mai putini alesi.
Si, ce-i cu asta?

Rufus spune:
Da, Oprescu anunta un alt referendum in Septembrie.
E gargara, pentru ca, dupa cum se vede, referendumul este trecut prin consiliul general si, daca acum PDL are majoritate, asa va fi si in septembrie.
Eu nu pricep care-i disputa politica, de fapt. Sigur, daca undeva scrie "salvati Bucurestiul de Udrea" iar altundeva scrie "salvati-l de Oprescu", se stie din ce directie vine "salvarea".
Dar astea-s prostii, de care eu (si probabil altii) sunt satul, referendum se face pentru toti cetatenii, ca doar un PDL-ist are aceleasi dorinte de trai ca un PSD-ist in orasul lor.
In aceasta stare de fapt, eu nu vad rostul referendumului si, in consecinta, ce rost are sa votez? Sa fac jocul politic al unora sau altora?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

MElise spune:
Eu nu sunt din Bucuresti, insa nu ma pot abtine sa nu remarc faptul ca referendumul asta pare a fi desprins dintr-o piesa de Caragiale, iar efectul va fi, probabil, cel pe care alegerile il aveau asupra Cetateanului Turmentat. Saracii oameni vor fi zapaciti de atatea intrebari inutile, retorice si redundante. Un referendum cu 7 intrebari???? In plus, avand in vedere modul in care sunt formulate, mai bine puneau un caietel de scris impresii la usa primariei...
MElise

Fomalhauti spune:
Uite referendumul, nu e referendumul.
Cand e?
Cate intrebari?
Si mai ales: pentru ce?
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Referendumul-aproape_de_suspendare_0_478752693.html
Ma uit la poza si ma gandesc ca ar trebui sa punem niste jucarele pe masa, ca tare mai sunt infantili alesii nostri (locali si nu numai).

sirimie spune:
Eu nu am de gand sa particip.
Oricum faptul ca in afisele PDL ma intreaba pe mine daca numarul de functionari e corect sau nu mi se pare o tampenie. De ce trebuie sa stiu eu daca sunt multi sau putini si ce ii impiedica pe ei sa aiba numarul corect, doar au majoritate.

Rufus spune:
Pai, daca nimeni nu-l mai vrea, nici noi nu ne inghesuim, chiar ca nu merita sa cheltuie banii.
Marturisesc deschis ca si cele 4 intrebari imi par dubioase si neclare. Imi dau seama ce corecte vor fi raspunsurile si ce concluzii se vor trage in urma sondajului.