Drumul lung pana la mare
Raspunsuri - Pagina 3
Cristina_C spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adra_bell Cum au spus fetele mai sus, asa am citit si eu, ca in caz de impact lateral, este mai putin expusa. bazar blog asteptandu-l pe Filip (august 2011) The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world |
Nu si daca ai airbag lateral.
Cristina_C spune:
Cat despre drumul lung, cel mai bine este sa fie impartit in 2. Si soferul, nu numai copilul are nevoie de odihna. Unii fac insa drumul intreg si beau "tone" de cafea, nici asta nu e bine.
alex_andra spune:
A, da, asta o scosesem din calcul, airbagul.Noi avem perdea de airbag, parca asa se cheama, care e peste tot.
In fine, o sa imi iau inima in dinti si la drum lung o sa incerc mai des si varianta pe mijloc.
adra_bell spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Cristina_C
Nu si daca ai airbag lateral. |
n-am. Dar la airbag lateral ce s-ar intampla daca ar fi scaunul pe mijloc?
bazar
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
alex_andra spune:
Adra, daca e pe mijloc, in fata nu are nimic sa o protejeze, ca e intre scaune, are spatiu liber in fata,(desi ar putea fi protejata si de airbagurile din fata) dar pe lateral este protejata si de scaunul din fata si de airbagul lateral.
in fine, am divagat.
Ancutza,imi cer scuze pentru off topic
Ancutza_Bro spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alex_andra Adra, daca e pe mijloc, in fata nu are nimic sa o protejeze, ca e intre scaune, are spatiu liber in fata,(desi ar putea fi protejata si de airbagurile din fata) dar pe lateral este protejata si de scaunul din fata si de airbagul lateral. in fine, am divagat. Ancutza,imi cer scuze pentru off topic ![]() BAZAR UMANITAR |
nu ma deranjeaza cu nimic, aflu si eu lucruri noi

dar, chiar daca nu are protectie in fata, oare nu sunt deajuns centurile de siguranta ale scaunelului care sa o sustina?

alex_andra spune:
A, ba da, centurile alea sunt f bune. Daca ai si un scaun cu isofix, e perfect.
Dar nah...pe mine ma apuca paranoia cateodata si-mi inchipui tiruri venind salbatic peste noi, pe contrasens si facandu-ne acordeon.
Sau diversi teribilisti care vor sa ajunga la mare intr-o ora.
Eu ma gandesc la maxima sigurante, de aceea exclud din start si numai ideea ca as putea sa merg fara scaun.
Eu merg cu scaunul peste tot si 10 minute daca avem de mers, pana la carrefour, de exemplu, dar'mite la drum lung, pe autostrada.
terishka spune:
Noi am fost in Thassos cand copila avea cam 2 ani. A durat destul de mult drumul, vreo 14 ore.
Am plecat din Bucuresti pe la 4 dimineata, ne-am oprit pe drum suficient de des - de regula pe la benzinarii OMV unde se mai relaxa si junioara la locul de joaca - dura cam jumatate de ora oprirea. A fost ok, mai ales ca a dormit pana pe la vreo 10 am, deci vreo 6 ore, mai ceva iar pe la pranz. Bine ea dormea foarte mult in masina in scaun de felul ei.
alex_andra spune:
Si ca sa raspund si la subiect![]()
Cel mai lung drum al nostru a fost de 5 ore, pana la Balcic.
Ne mai opream pentru diverse nevoi, pret de 10 minute. ne dezmorteam, alergam putin, ii faceam un pic de masaj pe spate.
In masina, cantece, jucarii, din greu.
N-am indraznit inca sa facem un drum mai lung, de 10-12 ore, nu stiu cum ar reactiona, dupa cum o stiu, cred ca s-ar cam plictisi![]()
De aceea, consider ca e buna ideea sa plecati noaptea.
Si daca puteti sa rupeti drumul in doua, e minunat.
Anka74 spune:
Mai trebuie luat in calcul un lucru, din experienta proprie![]()
vara trecuta , drum pana in Halkidiki, 12 ore, noaptea, copilul a dormit dus dupa ce am trecut podul la Giurgiu pana in apropiere de Salonic... deci 90% din drum, tati a condus iar mami i-a tinut companie. Odata ajunsi la destinatie copilul era super fresh...insa noi eram cam obositi, insa nici vorba de odihna! Ne-am trezit cu o baie buna in mare!
De intors, ne-am intors ziua, n-a mai dormit decat putin, era ocupat sa vada, sa intrebe, sa povesteasca...

Anca, mami de