Oana, stai linistita, marsupiul nu dauneaza daca il folosesti asa, doar la nevoie. E un lucru bun de avut, ca nu sti cand se iveste ocazia si iti trebuie neaparat. Si eu am avut, tot unul simplu si mi-a fost util cand mai ieseam cu copilul pana la magazin, sau cand mergeam cu transportul in comun. Intr-adevar nu il puteam folosi ore intregi, dar asta nu din cauza ca ar fi fost marsupiul prost,ci pt ca era copilul prea greu.
Wrapul, slingul si altele minunatii sunt ca si marsupiul. In fond copilul are aceasi greutate, indiferent cum il porti. Sau mai sunt bune daca ai vrea sa iti cari copilul de gat non-stop, pana la la 3-4 ani. Tu spui ca vrei sa achizitionezi marsupiul ca sa il ai la nevoie, deci eu zic ca ti-l poti lua cu incredere.
Cllaudia, imi permit sa te contrazic. Nu puteai tine copilul ore intregi din cauza marsupiului, nicidecum a greutatii copilului. Pentru ca un marsupiu clasic nu face altceva decat sa iti forteze spatele si umerii ingrozitor. Si asta o spun din perspectiva unui om care a follosit marsupiu clasic la primul copil si wrap si sling la al 2lea si al 3lea. Nu suporta comparatie atat pentru parinte, cat si pentru copil, Mai ales pentru copil. Copil care nu mai atarna efectiv, ci sta comod ca in brate, ca in burta, cum vrei sa spui. Si dipare si riscul de luxatii care exista la purtarea in port-bebe clasic.