Ce sa fac? Va rog ajutati-ma cu un sfat

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Un_cabotin spune:

Nadyana,

Cu tot respectul, te rog sa-mi permiti sa-ti dau si eu un sfat... cu toate ca cineva ar putea sa spuna ca nu sunt eu in masura sa dau sfaturi.
Dar mai intai te rog sa precizezi (macar aproximativ) ce varsta ai si daca ai mai avut relatii (sentimentale si intime)cu vreun barbat inainte de actualul tau partener.

Am citit in diagonala raspunsurile pe care le-ai primit, toate, dar absolut toate spun acelasi lucru: Paraseste-l, fugi, lasa-l in plata Domnului !!!

Ei bine, eu vreau sa fiu diferit.
Se pare ca ti-e teama de singuratate. Ti-e teama ca nu vei mai gasi pe cineva care sa te iubeasca, sa te alinte, sa iti ofere afectiune, sex etc.
Poate ca noi nu stim, dar se prea poate ca el sa fie primul si ultimul barbat din viata ta.
Si atunci cum naiba sa-l parasesti?!

UC

PS. Pai eu cred ca de fapt asta ti-e soarta.
El te merita, si tu-l meriti pe el.
Nu mai sta pe ganduri, casatoreste-te cu el si fa rapid un copil.
Omul se va schimba cu siguranta cand te va vedea cu un copil in brate. Isi va lua un servici ca lumea, va renunta la bautura, baruri, prieteni... S-au mai vazut cazuri.

Am insa o ultima intrebare:
Urmatoarea viata o vei trai cum trebuie, nu-i asa?!
Sau el e chiar omul viselor tale de copila, adolescenta, tanara femeie... ?

Nu-mi trimiti si mie cateva sute de EURO, ca o duc tare rau cu banii in perioada asta. Si promit sa nu-mi bag cutitul in picior, sa-ti complic si mai mult viata.

PPS. E ciudat cum de multe ori lumea se intreaba daca astfel de intamplari sunt reale sau nu. Viata bate filmul !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Un_cabotin

Nadyana,

Cu tot respectul, te rog sa-mi permiti sa-ti dau si eu un sfat... cu toate ca cineva ar putea sa spuna ca nu sunt eu in masura sa dau sfaturi.

UC, nu mai face presupuneri, poate ca in acest caz ai fi in masura sa-i dai sfaturi!

Citat:

Nadyana,

Dar mai intai te rog sa precizezi (macar aproximativ) ce varsta ai si daca ai mai avut relatii (sentimentale si intime)cu vreun barbat inainte de actualul tau partener.

N-are nicio relevanta varsta, nu crezi?! Doar n-o fi de varsta cu mine sau cu tine si acesta-i primul barbat din viata ei!!!

Citat:

Nadyana,

Am citit in diagonala raspunsurile pe care le-ai primit, toate, dar absolut toate spun acelasi lucru: Paraseste-l, fugi, lasa-l in plata Domnului !!!

Ai citit in diagonala ?!Sunt doar 2 pagini!!!Uff, mai, UC, ma dezamagesti!

Citat:

Nadyana,
Poate ca noi nu stim, dar se prea poate ca el sa fie primul si ultimul barbat din viata ta.
Si atunci cum naiba sa-l parasesti?!

Nu cred ca are Nadyana 80 de ani si nici nu cred ca vrea sa se sinucida!
In alt sens, daca este primul si ultimul din viata ei, numai D-zeu stie si va sti pe viitor!
Daca-l va parasi sau nu , nu vom putea sti noi , cum dealtfel stim doar ce se petrece (din ceea ce scrie) cu ea si el , cu relatia lor.
Cum sa-l paraseasca?! Ai si tu dreptate, n-are cum , este unic, este de neinlocuit!!!
Citat:

Nadyana,

Nu mai sta pe ganduri, casatoreste-te cu el si fa rapid un copil.
Omul se va schimba cu siguranta cand te va vedea cu un copil in brate. Isi va lua un servici ca lumea, va renunta la bautura, baruri, prieteni... S-au mai vazut cazuri.

UC, chiar nu trebuie sa glumesti cu fata asta!
Eu ca ea am mai vazut si auzit, de aceea am scris parerea mea in pag 2, e pacat...daca este adevarat ceea ce scrie si n-are cu cine discuta (cred ca realizeaza si ea ca-i cam grava situatia), trebuie totusi cineva s-o ,,zguduie" un pic, ce va face dupa, este treaba ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Am 31 de ani. Tocmai de asta spuneam ca nu mai sunt o gasculita proasta care sa poata fi dusa de nas asa usor. De fapt, nu pot sa spun nici ca asta a fost intentia lui, sunt sigura ca m-a iubit si inca ma mai iubeste, dar cat mai pot indura. Sau, altfel spus, il iert mereu in speranta ca se va schimba, dar daca, intr-o zi, asa cum au spus si fetele ajung ccasatorita si cu un copil si atunci realizez ca a fost o maaare greseala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Un_cabotin spune:

Luisa,

Asta cred ca am si vrut, s-o zgaltai putin pe Nadyana.
Poate am exagerat cu sarcasmul... poate voi corecta raspunsul meu.
Departe de mine gandul de a o jigni... din contra.

Totusi, de ce crezi ca experienta de cuplu a Nadyanei n-ar fi cat de cat relevanta?

A fost mult timp singura, a gasit pe cineva, isi da seama ca e departe de Fat Frumos, dar nu se poate desprinde de el.

Munceste si a muncit mereu din greu, n-are ea timp de gasit barbatul potrivit. Macar pe asta-l stie, si cu bune, si cu rele...

Nu-s nici pe departe pshiolog, dar imi pare ca si-a luat in serios rolul de mama, in lipsa unui copil adevarat.
Il intretine financiar, il ingrijeste cand se raneste etc.

Am vazut un caz aproape similar, in care o fata statea cu cineva mult sub nivelul ei, numai de frica singuratatii... Si acel baiat nu facea crize de nervi cu automutilare. Era (fusese) bolnav, l-a ingrijit etc.
Intr-o buna zi fata i-a spus ca totul s-a terminat, si GATA.
Nu s-a intamplat nimic grav. Baiatul a mai sunt odata, de doua ori si apoi s-a dus (la bar, cu prietenii).
Deci se poate!

Vorba cuiva: E plin cimitirul de oameni de neinlocuit.

UC

PS. Mi se pare mie, sau comportamentul barbatului (!?) in cauza seamana a santaj emotional?!
E similar cu "Plec la mama!".
Numai ca mama lui e chiar langa el, deci, in disperare de cauza (ca sa ma exprim in termeni de drept), omul ia cutitul si se raneste singur. Cum sa poti parasi un om ranit?!

Pai uite asa: dai telefon la 112 si spui clar despre ce e vorba. Sa-l ia un echipaj specializat si sa-l trateze.
Eu asa as face!

Anyana, am mai spus-o, la 31 de ani o femeie este in floarea varstei. Esti superba!
Poate nu el, ci tu ai nevoie de un psihoterapeut.
Ai incredere in tine!
Tu poti sa-ti schimbi viata, nu mai astepta / lupta sa-l schimbi pe baietasul acela.
Isi va gasi el o gasculita pe care s-o iubeasca, fara cutite in picior si demolat casele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadyana

Am 31 de ani. Tocmai de asta spuneam ca nu mai sunt o gasculita proasta care sa poata fi dusa de nas asa usor. De fapt, nu pot sa spun nici ca asta a fost intentia lui, sunt sigura ca m-a iubit si inca ma mai iubeste, dar cat mai pot indura. Sau, altfel spus, il iert mereu in speranta ca se va schimba, dar daca, intr-o zi, asa cum au spus si fetele ajung ccasatorita si cu un copil si atunci realizez ca a fost o maaare greseala?

Nu ma iau de diferenta de varsta desi se stie ca un barbat la 24 daca zici ca e mai mic decat tine cu 7 ani, e mai putin matur decat o femeie la 24, daramite la 31?

Aia nu e iubire, iubire e sa nu mai stie ce sa faca ca tu sa fii fericita.

In rest e viata ta, dar nu ai doua, ca sa citez putin din Un cabotin, asa ca gandeste-te bine!

Mergi la inceput

Citat:

Multi ani inainte Nadyana! Esti foarte tanara inca! Si daca aveai 40 , tot acelasi lucru iti spuneam! Te-o fi iubit si poate te mai iubeste inca in felul lui, dar poti sti ca doar atat poate?! Te asigur eu ca nu,crede-ma ca poate mai mult!

Afla cumva daca este dispus sa-ti demonstreze ca te pretuieste , ca te iubeste asa cum iti doresti tu,daca te complaci in continuare in aceasta situatie, probabil vei afla mai tarziu ca o iubeste nebuneste pe o alta ,iar pe tine tot atat de probabil nu te va parasi din mila, pentru ca este primul si ultimul tau barbat din viata ta.

Nu cred ca vrei o viata de genul asta! Un barbat matur(ai spus ca-i mai mic cu 7 ani decat tine) si care te iubeste ,nu se comporta asa decat daca el are o problema iar problema trebuie rezolvata in alta parte in niciun caz de tine, cu timpul tau, cu banii tai, cu viata ta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Luisa, draga mea, cata dreptate ai. Nu m-am suparat oricum, dar, asa cum a inteles si Luisa, ma aflu intr-o situatie care inteleg ca nu este ok, ca este o situatie care tinde sa avanseze si nu in bine si, nestiind cum si ce sa fac in aceasta situatie, am cerut un sfat, am cerut ajutorul. Poate sunt intr-adevar un om imatur, multi dintre prietenii mei imi spun mereu ca inca sunt un copil, stiu ca sunt fragila in interiorul meu, dar asta sunt. cand privesti lucrurile din afara este altfel si poate ca printre cei care citesc sunt oameni cu mai multa experienta. Am incercat sa iau o decizie, de multe ori, am mai spus. Si poate ca nu am fost in stare sa iau o decizie tocmai pentru faptul ca nu vreau ca, luand-o in pripa, sa iau o iau gresit. Nu vreau sa fac pe nimeni sa sufere si nici sa pedepsesc pe cineva aiurea. De asta m-am gandit mult.
Fetele m-au ajutat mereu. Multe dintre ele ma cunosc, mereu intrebam despre cosmetice, machiajuri, ceream sfaturi. Si mereu am primit un sfat cald si sincer. De asta am indraznit sa cer un sfat. Chiar nu stiu cum sa procedez, nu am experienta necesara si am nevoie de un sprijin, un sfat de la cineva care este mai ''copt''ca mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

Citat:

Luisa, draga mea, cata dreptate ai. Nu m-am suparat oricum, dar, asa cum a inteles si Luisa, ma aflu intr-o situatie care inteleg ca nu este ok, ca este o situatie care tinde sa avanseze si nu in bine si, nestiind cum si ce sa fac in aceasta situatie, am cerut un sfat, am cerut ajutorul. Poate sunt intr-adevar un om imatur, multi dintre prietenii mei imi spun mereu ca inca sunt un copil, stiu ca sunt fragila in interiorul meu, dar asta sunt. cand privesti lucrurile din afara este altfel si poate ca printre cei care citesc sunt oameni cu mai multa experienta. Am incercat sa iau o decizie, de multe ori, am mai spus. Si poate ca nu am fost in stare sa iau o decizie tocmai pentru faptul ca nu vreau ca, luand-o in pripa, sa iau o iau gresit. Nu vreau sa fac pe nimeni sa sufere si nici sa pedepsesc pe cineva aiurea. De asta m-am gandit mult.
Fetele m-au ajutat mereu. Multe dintre ele ma cunosc, mereu intrebam despre cosmetice, machiajuri, ceream sfaturi. Si mereu am primit un sfat cald si sincer. De asta am indraznit sa cer un sfat. Chiar nu stiu cum sa procedez, nu am experienta necesara si am nevoie de un sprijin, un sfat de la cineva care este mai ''copt''ca mine.

Nu accepta pe oricine langa tine doar pentru ca vrei iubire! Iar baiatul asta, cu toate crizele lui de violenta si automutilare, mi se pare un om periculos care si are nevoie urgenta de tratament de specialitate. La 31 de ani inti trebuie un barbat care sa se uite la tine ca la soare, care sa te scoata in oras si sa-ti aduca flori zilnic, nu un nebun furios.

Am am fost oarecum in situatia ta; eram profesoara si un elev de liceu a facut o pasiune pentru mine, plina de declaratii gen ,,ma omor daca nu ma iubesti" etc. In plus, mai era si sub tratament medicamentos pentru o depresie mai veche. Initial l-am menajat, tocmai pentru ca mi-era frica sa nu-si faca ceva, pe urma am inceput sa ma trezesc cu el la usa, sa ma urmareasca prin oras samd, moment in care am vorbit cu parintii lui si a fost mutat la alt liceu. Ghici ce, traieste bine-mersi si acum, in ciuda amanintarilor lui! Foarte multi joaca teatru ca sa te santajeze emotional.

Mergi la inceput

Citat:

Totusi, de ce crezi ca experienta de cuplu a Nadyanei n-ar fi cat de cat relevanta?
A fost mult timp singura, a gasit pe cineva, isi da seama ca e departe de Fat Frumos, dar nu se poate desprinde de el.

Ca nu se poate desprinde de el...da, aici iti dau dreptate dar ca nu are experienta de cuplu....nu! Pentru ca nu trebuie neaparat sa ai experienta ca sa vezi ca un ,,ciudat" nu te merita!

Citat:

Munceste si a muncit mereu din greu, n-are ea timp de gasit barbatul potrivit. Macar pe asta-l stie, si cu bune, si cu rele...

Cum n-are timp?! Unde trebuie sa-l caute, pe raft in supermarket?!
Munceste intr-un mediu , l-a gasit pe acesta (sunt tentata sa cred ca el a gasit-o pe ea , ceea ce este foarte rau ca nu ea ,,alege" ci se lasa aleasa)...printre muncitori, si n-ar fi acesta impedimentul, am vazut barbati galanti (fara studii),care se poarta foarte frumos cu iubitele/sotiile lor , deci ,cred ca nu cauta unde trebuie!

Citat:

Nu-s nici pe departe pshiolog, dar imi pare ca si-a luat in serios rolul de mama, in lipsa unui copil adevarat.
Il intretine financiar, il ingrijeste cand se raneste etc.

Nu-i singura , am mai vazut si la case mai mari !
Citat:

Isi va gasi el o gasculita pe care s-o iubeasca, fara cutite in picior si demolat casele...

in locul ei i-as fi adus si niste sare de bucatarie neiodata, si eventual un calus sa si-l puna in gura sa fie mai credibil ,si cred ca as fi tocat o ceapa pe care-as fi plimbat-o pe la ochii mei asa, ca sa intregim tabloul sau spectacolul sa aibe si un final!

Mergi la inceput

Citat:

Ia-ti o minivacanta,fa-ti aprovizionarea pentru cateva zile,schimba-ti numarul de telefon,anunta-ti familia ca esti bine, incuie-te in casa cu vreo 20 de carti, citeste-le , apoi pleaca undeva, vreo 2-3 zile, schimba-ti look-ul si ....este posibil sa te salvezi.Cel care te va dori cu adevarat (chiar daca nu forever), te va cauta si te va gasi , se va purta neinimaginabil de frumos , te va iubi si tu vei simti asta chiar daca nu va fi permanent langa tine, in fond asta este ceea ce cauti tu acum...si te inteleg perfect.

Mergi la inceput