Ce sa fac? Va rog ajutati-ma cu un sfat

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

de fffffffff multe ori ma intreb daca multe din povestile astea scrise aici pe forum sunt adevarate sau nu!?
cum naiba mai poti sa mai stai langa o asa caricatura de om, care le langa faptul ca este needucat si badaran, mai este si VIOLENT FIZIC SI VERBAL!
chiar crezi ca nu iti va veni si tie randul la violenta fizica aplicata din partea lui? crezi ca isi ma mai mutila singur copul mult timp pana va trece sa iti aplice tie astfel de corectii??????
acum pe bune fetelor, unele dintre voi chiar sunteti cu capul in nori! cum puteti sa va complaceti in asemenea mizerii si decaderi emotionale/phihice? expuneti atat de detaliat si la obiect toate trairile, toate evenimentele, iar la sfarsit, ca si cum nu ati avea discernamant sa distingeti BINELE de RAU, cereti solutii si pareri salvatioare!!! hai, fiti serioase!!!
{ultimul paragraf este raspuns general pt toate forumistele de genul nadyanei (necasatorita, fara copil, fara alte complicatii financiare sau de alta natura legate de acel individ) care "bajbaie pe intuneric" cand, in realitate, solutia este clara ca lumina zilei}

Eu, Rares si Rebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Eu cred ca tu iti bati joc de noi cind ne intrebi ce sa faci.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadyana

Poate speranta ca se va schimba, ca il voi putea schimba. Este o persoana care, desi nu are studii in domeniu, se pricepe foarte bine sa te influenteze psihic.

Omul nu se schimba niciodata decat poate daca-si doreste aceasta schimbare!
Ce studii in domeniu ar trebui sa aibe ca sa te influenteze psihic?!

Citat:

Of, Doamne, de ce? De ce era atat de frumos la inceput si acum s-a tranformat intr-un cosmar urat? Sau poate ca totul a fost doar in mintea mea.

Asa este la inceput , frumos!

Citat:

Gandindu-ma la ce a fost, mi-am adus aminte de o faza petrecuta
prin august. Eram intr-o seara cu parintii lui si cu el. A inceput sa imi spuna ca patronul de la societatea unde lacrez se foloseste de mine si ca imi da un salariu mic pentru ceea ce fac. Incepuse criza deja si salariul meu era la momentul respectiv aprox. 1000 euro. Sunt deacord ca, poate, daca ne gandim la faptul ca lucrez la o firma foarte mare si la ceea ce fac, poate ar fi trebuit sa fie mai mare, dar...asta este. Atunci i-am facut o comparatie cu salariul mamei lui care lucreaza la un spital privat si are o experienta de peste 20 de ani si are salariul tot cat mine, care am o experienta de doar cativa anisori. Deci, i-am spus eu atunci, nu cred ca am un salariu foarte mic. S-a ridicat de pe fololiu si mi-a spus raspicat de fata cu ai lui ca, ''inainte sa vorbesc sa ma uit la averea mamei sale si apoi sa ma uit la averea mea''. Nu mi-a venit sa cred ce aud. Mi-au dat lacrimile imediat. Am ramas cu gura cascata.Parintii lui au o casa normala si o masina, care este cam de 10 ori mai ieftina decat masina pe care o conduc eu. Asta daca este sa vorbim de avere. Dar nu are importanta. Important este felul in care m-a jignit. Apoi a inceput sa spuna ca de fapt nu a vrut sa spuna asta.
Si pe langa aceasta intamplare au fost multe altele. De multe ori imi spunea ca el imi este inferior, ca nu are studii ca mine, etc. Asta desi eu niciodata nu i-am scos ochii cu asta. Este adevarat, i-am spus ca pe mine ma cunoaste lumea si ca prin natura profesiei nu ma pot comporta oricum in societate, dar asta nu inseamna ca ma gandeam la diferenta noastra de cultura cand ii spuneam asta. As fi fost in stare sa il ajut si pe el sa termine o facultate, daca asta are vreo importanta, desi nu cred.

Cred ca esti mult mai in masura sa te evaluezi sau supraevaluezi! Daca tu nu stii sa te comporti (asa cum ar crede el ca ar trebui) care ar fi sistemul de referinta pe care el se bazeaza avand in vedere studiile si gradul de lui de evolutie in organizatia unde-si desfasoara activitatea ?

Fugi,lasa-l in plata Domnului, chiar daca-ti inunda casa cu lacrimile lui. Dupa cate am citit individul este un soi de s.m. careia ii face placere sa te manipuleze prin intimidare!

Nu faci decat sa-ti pierzi timpul , ok, este treaba ta, viata ta, este o experienta din care ar trebui sa inveti cate ceva !
Astepti,ce anume?! Sa treaca timpul si sa te trezesti fara visurile implinite legate de viata ta personala langa un barbat care te va ,,amana" permanent , jigni,devalorizandu-te incet, incet, ca femeie?!

Indiferent cat de mult l-ai iubi (asa cum este el, in fond dragostea vine dar de multe ori este oarba! ) ...parerea mea este ca-ti pierzi timpul!

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Pleaca odata de langa el si problemele tale sunt ca si rezolvate.
Doamne, eu cred ca fugeam de rupeam, daca vedeam o scena in care el isi infige cutitul in picior. Are mari probleme acest barbat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

E pe bune...sau la misto subiectul?

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Din pacate este foarte pe bune. Mi-as fi dorit sa nu fie. Nu pot sa cred cum, iertand odata, de doua ori, de ''n'' ori, am ajuns in situatia asta. Pana nu demult mergeam ca aparator sau interpret in astfel de cauze #351;i acum mai am putin si ajung sa merg ca victima.
Citind mesajele voastre, am vazut ca la un moment dat a intrebat cineva in ce familie am crescut si brusc mi-a trecut prin fata familia mea. Doamne, daca ar stii ai mei in ce situatie ma complac, nu stiu cum m-as putea uita in ochi mei. In casa noastra nu am vazut niciodata violenta. Imi aduc aminte ca, atunci cand m-a prins fumand, tata m-a luat de par. Mi s-a parut ceva iesit din comun si am plans ore in sir. Inafara de asta, niciodata nu am vazut bataie, cutite, etc. Am crescut si eu si fratele meu ca o floare. Am avut tot ce mi-am dorit, in limita posibilitatilor si chiar uneori peste posibilitati. Sunt sigura ca parintii mei au mirosit ca ma confrunt cu probleme, pentru ca,asa cum am mai spus, nu sunt o persoana care sa ma pot ascunde, mi se reflecta imediat pe chip starea sufleteasca.
Tin la el si nu imi pot imagina cum am ajuns sa tin la o persoana cu care la inceput nici macar nu oncepeam sa pot iesi. Nu mai sunt un copil, credeam ca nu ma poate duce atat de usor de nas cineva.
Pur si simplu lucreaza pe psihicul meu. Astazi, dupa ce m-a sunat de 4 ori, am raspuns si la intrebarea lui de ce nu am raspuns, i-am spus ca m-am hotarat sa ii respect hotararea de care vorbea el duminica atunci cand spunea ca tr sa ne despartim si ca nu mai putem continua asa. A inceput sa imi spuna ca putea fi ceva frumos intre noi
Doamne, de ce sunt asa de slaba si ma influenteaza orice vorba care pentru altii, poate, nu este perceputa decat ca fiind o vorba si pe mine ma intoarce de fiecare data din drumul meu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

nadyana, tu esti prea dornica de iubire, afectiune, atentie, etc. in acest moment. ai mai avut si alte relatii pana acum, tot atat de puternice ? daca da, de ce s-au terminat ? ce te-a nemultumit ?

inchizi ochii la defecte, doar de dragul de a primi ceea ce iti lipseste. alergi dupa o himera si ce este mai grav e faptul ca esti constienta de asta. da, e usor sa-ti plangi de mila si sa spui "vai, ce slaba sunt, ce-l iubesc, etc", dar tu nu ai putin respect pentru tine, ca fiinta umana, putina demnitate ? adica in profesie esti un avocat/jurist stralucit, pui oamenii la respect si esti respectata pentru ceea ce faci, castigi procese, etc., dar pe "maimutoiul" asta nu-l poti pune la locul lui ? hello, el te foloseste si atat. nu vrea sa-si piarda singura sursa de intretinere, cui nu i-ar conveni sa stea acasa cu chiria platita din banii altuia, sa doarma pana la ora 12, sa primeasca mancare, bautura si tigari moca ? ba mai vii fuga si cu pansamente...hai mai nadyana, zau, ce-i in mintea ta ? trezeste-te !!!

esti constienta de faptul ca tot ce-i iese pe gura acestui omulet este doar minciuna, santaj, amagire, ca de fapt este ca o capusa ce se hraneste cu sangele tau, dar te si infecteaza in acelasi timp ? daca nu esti atenta si nu vei inlatura capusa asta umana, vei suferi toata viata si ii vei distruge si pe ai tai, provocandu-le multa durere si dezamagire.

daca ai ajuns la concluzia ca esti prea "slaba":
- fie discuti cinstit cu familia ta si le ceri ajutorul; daca nu vrei sa-ti superi si dezamagesti parintii, incearca sa ceri ajutorul fratelui tau sau al unei prietene apropiate, de suflet
- fie mergi la un psiholog, care iti va dezvalui care este sursa slabiciunii tale si ce poti face sa incepi sa te iubesti si sa te apreciezi la adevarata ta valoare,
- fie mergi si discuti cu un preot cu har, daca esti credincioasa si crezi in puterea cuvantului.

da, ai nevoie de ajutor. cere-l de undeva. nu mai sta asa si in orice caz nu mai vorbi cu acest om la telefon sau fata in fata, nu-i mai raspunde la mesaje, etc. esti prea influentabila in acest moment.

poate ar fi bine sa-ti iei o vacanta prelungita, chiar acum de Paste sau de 1 Mai, sa mergi intr-o excursie in alta tara (un pelerinaj, o croaziera, un sejur), sa vezi locuri noi, sa cunosti oameni noi, sa pui distanta intre tine si acest profitor. si vei vedea ca dupa 10-14 zile de excursie pe meleaguri exotice, te vei mira si tu ce ai putut sa gasesti atat de atragator la acest om, incat nici violentele, umilinta si minciunile nu te pot smulge din dependenta pe care o ai acum pentru el.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Cata dreptate ai, Corina. Primul lucru pe care l-am facut cand am inceput sa constientizez problema, a fost sa merg la preot. La un preot in care am incredere si care m-a ajutat mereu. Mi-a spus ca in felul asta am sa ajung la probleme mai mari si chiar sa imi doresc la un moment dat sa termin cu viata. Mi-a explicat ca tr sa termin orice relatie ca imi va fi foarte rau. Si atunci inca nu se intamplase problema cu cutitul de sambata seara. Nu i-am spus parintelul nimic de iesirile lui necontrolate. Sau poate foarte putin i-am vorbit. Atunci am inteles, dar apoi iar s-a intors la mine cu rugaminti si cu promisiuni ca va face orice pentru mine. Si iar am luat-o de la capat. Si iar dupa cateva zile ne-am certat. Poate si eu sunt prea sensibila, vreau si cer prea mult, sunt ordonata, imi place stabilitatea, nu sunt dusmanoasa cum este el (pentru ca in majoritatea cazurilor ne certam din cauza altora pt ca el este razbunator si dusmanos). Eu nu aveam nici un dusman, nu ma vorbea nimeni de rau. Acum parca toata lumea fuge de mine si asta numai din cauza faptului ca lui ii place tiganeala si are un anturaj de 2 lei. Am incercat sa il iau de mana si sa il trag in anturajul meu. El are numai prieteni de teapa lui care umbla cu niste neispravite care isi permit sa stea pana dimineata prin baruri, care nu au o ocupatie, care nu au o responsabilitate. Mie nu imi placeau astfel de anturaje si bineanteles ca mi-a scos ochii si pentru asta. Nu mi se pare normal ca la masa la care stau eu cu el si un prieten de-al lui, prietena aceastuia sa se urce pe prietenul ei in vazul lumii. Poate gresesc, poate sunt de moda veche. Si, bineanteles ca toti acesti prieteni nu ma priveau cu ochi buni. Si de la asta era gata scandalul. Asta fiind doar unul din motive.
In capul meu este o adevarata harababura. Incep sa cred ca am probleme psihice. Acum zic ca trebuie sa o termin si sunt constienta de asta si de faptul ca nu imi face bine si, tot acum imi apar in minte o mie de argumente care ma fac sa ma intorc din drumul meu: ca am sa raman singura, ca, atunci cand isi va gasi pe alta si eu il voi vedea sau voi afla, acest fapt ma va face sa sufar foarte mult, ca se va schimba, ca si eu grestesc, etc.
Doamne, chiar am inceput sa o iau razna?

Mergi la inceput

si inca ceva : cred ca, in adancul sufletului tau, nu vrei sa accepti ideea ca ai facut o alegere gresita.

probabil esti genul de om perfectionist, ambitios, dornic de performanta si rezultate, iar recunoasterea esecului unei relatii nu se potriveste in imaginea de ansamblu pe care ti-ai construit-o. in exterior esti o femeie puternica, ambitioasa, realizata material si profesional, ai o pozitie in societate, insa in interior esti foarte fragila si influentabila, pentru ca nu ai incredere in tine pe deplin. adica nu esti tu capabila sa-l lasi in voia sortii pe omuletul asta profitor si mincinos? pai tu cine esti, mama ranitilor ? dar pe tine cine te alina, cine te ingrijeste, pe umarul cui plangi ?!?

daca spui ca ai crescut intr-o familie normala, iubitoare, ca ai avut toate conditiile, cu siguranta iti vine greu sau imposibil sa mergi in fata parintilor si sa recunosti cu capul plecat faptul ca ai dat gres in viata sentimentala. parintii tai probabil cred ca esti bine din toate punctele de vedere, realizata material si profesional si nici macar nu-si pot inchipui langa ce partener ai ajuns.
curaj, a gresi e omeneste, sunt sigura ca parintii tai te-ar intelege si te-ar ajuta daca le-ai povesti prin ce treci acum. da, ar putea fi suparati, furiosi, mahniti, tristi. dar pana la urma esti copilul lor drag, te vor ierta si te vor ajuta cat de mult vor putea.

ai nevoie de suportul unor oameni de incredere, asta e clar. parinti, psiholog, cea mai buna prietena, preot, whatever. important e sa faci ceva, sa accepti ca ai gresit si sa accepti ajutorul celor din jur, cei care te iubesc si iti vor binele.

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

nadyana, mai in gluma, mai in serios : eu stiu ca fetele bune sunt atrase de baietii rai, dar si tu esti culmea, zau asa.
vezi ce anturaj are, ce stil de viata si tot nu iti dai seama ca nu va potriviti defel ? pai ce treaba ai tu cu tiganeala, cu fetele de duzina, cu barurile rau famate ? ce cauti tu acolo ? ai impresia ca vrei sa-i salvezi lui sufletul, dar ti-l vei pierde pe al tau...

tu esti constienta de faptul ca el rade de tine, in sinea lui sau in fata anturajului, de fiecare data cand te lasi prostita ? iti dai seama ce spune/gandeste el "eh, ce-o mai invart pe degete pe proasta/fraiera asta, ma intretine pe banii ei si cum pocnesc din degete sau o vrajesc la telefon, vine fuga la mine sa ma panseze, sa-mi aduca tigari si mancare. e suficient sa sparg un pahar si ea face orice ca sa ma impace si sa ma linisteasca"...

stii ceva ? ia schimba-ti numarul de telefon si nu-l da la nimeni o perioada. sa vedem, ce-o sa faca musiu cand o sa vada ca gaina cu ouale de aur s-a dat la fund ? se va criza ca nu va mai avea cine sa-l intretina, corect ? ia lasa-l sa se crizeze vreo 2-3-4 saptamani, sa vezi, moare sau nu ?

si neaparat vorbeste cu parintii tai, serios. iar daca tu crezi ca ti-ar prinde bine o vacanta, nu ezita si fa-ti rezervare, ia-l pe fratele tau sau pe cea mai buna prietena sau mergi cu o familie. vei vedea ca iti va prinde foarte bine sa pui distanta si timp intre tine si problemele tale.

Mergi la inceput