Licurici de ianuarie-februarie 2009 (142)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Mey eu tot dau refresh la pagina sa vad ce sfaturi primesc Naty si Jasmi

Din pacate fetelor eu nu stiu ce sa va sfatuiesc , dar tare imi e ca o sa am si eu nevoie de sfaturile primite de voi cand incepem gradi

gascha...cam amortita zilele astea, sa fie oare de la prea multa mancare de Paste ?

Crisspy, fericita de Razvi si 22 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Eu vreau sa va zic ca nu numa fetele fotomodele dau, io am unul indotare. Si il capaceste de preferinta pe frate-su. Cu alti copii nu prea interactioneaza. Ma ia groaza cand ma gandesc la gradinita. Pana una alta imi bat gura pe subiect si il feresc pe Dori cat pot. Ca si daca se supara asta si ii intoarce una il face afis.

In rest noi tot cu naveta, copii pe afara, iar eu cu o stare naspa, ca imi amintesc tot mai mult mergand la job cat de rai sunt oamenii. Atata timp am stat intre copii incat cred ca am uitat. Da au grija altii sa imi aduca aminte, bleahhhh.

M-am bucurat de vestile bune ce le-ati scris pe aici. Sarcina usoara celor inca 2 in 1.
Sanatate la cei cu probleme.
In rest va citesc dar nu am energia sa scriu. Sper macar poze sa apuc sa mai vad.
Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neata doamnelor
mai, eu am mai scris de copiii caftitori, da cum nu baga nimeni in seama.. mai si tac . ma rog, bottom line este ca numai explicatul si timpul le rezolva. pur si simplu le trece. au ei ceva frustrari de fac asa (la Patrick era vorba ca nu vorbea, el a vorbit tarziu, aproape de 3 ani si probabil il enervau ai de le turuia gura ) dar la Eva nu am nicio alta explicatie. ea e pur si simplu egoista si are sindromul fratelui mai mic - care e ocrotit, protejat si are impresia ca toate i se cuvin. o sa invete incet incet ca nu i se cuvin chiar toate, si doar prin explicatii si prin luat de la locul faptei.
Lissa, Vero, imi pare bine ca sunteti ok.
va pup si va doresc o zi usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

neata
Eu am citit ca trebuie explicat ca manutele sunt pt a mangaia, a manca si a ne juca, nu pt a lovi.. o sa ma mai uit prin cartea lui supernanny si va zic ce aflu. imi place mult cartea asta, ca e cu exemple practice.
Noi ne luptam cu alta...cand mergem undeva, el vrea sa mearga fix inapoioriunde am merge, el vrea indarat si, daca nu am timp de joaca, eu il iau in brate si el urla si da din picioare si lumea se uita la mine si eu imi vad de drumul nostru, doar ca e cam frustrant sa-i vezi pe toti cum se uita la el cu mila si la mine cu repros
La fel se intampla si cand vrea sa umble cu picioarele prin baltoace sau nu vrea sa plecam din parc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

alinuk, m-ai dat gata cu textul de pe mail....sper sa nu te superi, dar il copiez si aici, ca sa-l vada toate fetele, cfa nu toata lumea intra pe gmail:

posibil mesaj de la copilul nostru:

Manutele mele sunt inca mici, de aceea nu te astepta la perfectiune cand fac patul, cand pictez sau cand arunc mingea. Treaba pe care am facut-o eu, te rog sa nu o faci înca o data. Voi simti ca nu am facut fata asteptarilor tale.Incearca sa iei partea buna din tot ceea ce fac; bucura-te ca m-am chinuit sa ma inchei singur la bluzita, chiar daca m-am încheiat gresit, fii mandru ca m-am chinuit sa ma leg singur la pantofiori, chiar daca n-a iesit decat un nod.

Piciorusele mele sunt inca mici, te rog frumos nu face pasii mari, ca sa pot tine si eu pasul cu tine. Nu uita ca sunt la inceput de drum. Ai rabdare cu mine. Voi invata totul, dar treptat, treptat. Nu ma grabi, nu ma condamna si nu te supara pe mine. Lumea aceasta are atatea mistere pentru mine, iar tu trebuie sa-mi fii invatator pe drumul vietii.

Ochii mei sunt inca mici, nu am vazut lumea asa cum ai vazut-o tu. Te rog, lasa-ma sa aflu totul, fara sa ma pedepsesti pentru curiozitatea mea. Si nu ma limita inutil.

Nu te enerva cand intreb prea mult, prea des cateodata, acelasi lucru. Eu nu cunosc lumea din jurul meu, fa-ti te rog timp si pentru mine explicandu-mi ce stii despre lumea aceasta si fa asta bucuros si plin de dragoste. Nu te teme sa-mi fixezi limite si reguli. Sigur le voi respecta daca esti consecvent în aplicarea lor.Insa daca astazi spui una si maine alta, sigur voi deveni confuz si nu voi mai iti ce este interzis si ce nu.

Nu ma compara mereu cu fratii mei, cu colegii sau cu oricine altcineva. Sunt unic si niciodata nu voi fi la fel ca altii. Sigur am si eu ceva special, fa-ti doar putin timp si vei vedea si partile mele bune.

Eu nu voi fi pentru multa vreme copil, lasa-ma sa-mi traiesc copilaria si sa ma bucur de ea. Nu-mi încarca programul cu tot felul de lucruri care nu sunt pentru varsta mea. Acum lasa-ma doar sa ma joc.

Sufletul meu este foarte sensibil, sentimentele mele sunt foarte gingase. Nu ma face mai mic decat sunt! Fii întelegator la greselile mele si stangaciile pe care le fac mereu. Daca ma critici constant, voi deveni stingher si lipsit de încredere în fortele proprii. Poti sa-mi critici faptele, fara sa ma critici ca persoana!

Respecta-mi drepturile de copil si demnitatea. Nu ma umili si nici nu folosi violenta verbala sau fizica cu mine. Din asta voi învata numai sa ma ascund de tine, sa mint si sa-mi fie frica. La un comportament pozitiv, întotdeauna voi raspunde pozitiv, deci încearca sa fii bland, iubitor si întelegator.

Pastreaza-mi sufletul curat! Nu ma lasa sa vad si sa învat lucruri rele. Tu esti modelul meu. Nu ma minti, caci o sa cred ca minciuna este singura cale în viata; nu folosi forta, caci o sa cred ca forta este ceva normal în relatiile cu ceilalti; nu ma critica, caci astfel o sa învat sa condamn; nu ma respinge, caci voi crede ca nu ma doresti si as putea începe sa te urasc pentru asta. Ajuta-ma sa învat valorile morale, adevarul, cinstea, încrederea, bunatatea, iubirea.

Tu stii ca eu vin de la Dumnezeu, tot ce vine de la el nu are cum sa nu fie bun. Nu ma face sa ma simt vinovat pentru ceea ce sunt si pentru ca nu sunt asa cum ai fi visat. Eu sunt copilul tau si tu esti parintele meu. Accepta-ma si iubeste-ma asa cum sunt!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aalina

Eu vreau sa va zic ca nu numa fetele fotomodele dau, io am unul indotare. Si il capaceste de preferinta pe frate-su. Cu alti copii nu prea interactioneaza. Ma ia groaza cand ma gandesc la gradinita. Pana una alta imi bat gura pe subiect si il feresc pe Dori cat pot. Ca si daca se supara asta si ii intoarce una il face afis.

la cazul asta eu am gasit solutia care da rezultate (cel putin la noi, clar nu pt toti copiii functioneaza)

ideea principala e sa nu il mai feresti, sa nu te mai bagi intre ei
parintele nu tb sa fie arbitru!!!Parintele nu trebuie sa faca dreptate in situatii de cele mai multe ori care au cauze neinsemnate (poate interveni desigur atunci cand e un pericol iminent)

Sa facem un exercitiu si sa ne gandim ce poate fi in mintea lor in momentul in care parintele fereste / 'apara' / copilulnr1 care plangea (sau se victimiza cumva...mai sunt si actori) din pricina copiluluinr2:

copilulnr2: a pierdut o asazisa batalie, e frustrat ca a pierdut si isi zice ca 'hmmm poate data viitoare nu aude mama si il capacesc mai bine'
copilulnr1: e victorios, a avut adultul de partea lui si isi zice 'hmmm inseamna ca daca protestez sonor sau cu lacrimi am ajutoare, de ce sa nu fac asta si data viitoare, ba mai mult chiar pot sa generez situatii de acest fel'

e ft clar ca aceste conflicte se vor inmulti oricat ar incerca parintele sa intervina si sa faca dreptate

solutia??

Ii anunti ferm pe amandoi ca nu agreezi conflictele si faptul ca nu se inteleg si ca ii vei pedepsi pe amandoi luandu-le obiectul disputei. Sau taxandu-i pe amandoi intr-un fel.te adresezi amandurora..si atacatorului si victimei.
Vor pierde amandoi!
Ft repede isi vor da seama ca aceste situatii conflictuale le pot aduce neplacere amandurora si atunci vor renunta singuri la ele.
(se poate aplica strategia si cand un frate e bebe..cinve doreste detalii ii pot spune la un tel cumva)

Sa va spun ce face Teo cand Andu incepe sa protesteze pentru mai stiu eu ce neintelegere intre ei (de obicei pe vreo jucarie)???
E nevoie doar sa spun ferm...'mi se pare mie sau nu va intelegeti acolo???'
doar ce-l aud pe Teo: 'Anducu hai ca-ti dau ceva, ce vrei, nu e cazul sa miorlai'

am fost la o conferinta pe teme de psihologia rel parinti copii (v-am pus si voua invitatia pe mail) si feedbackul de acolo cu mai multe detalii il gasiti si aici:
http://meseriademama.blogspot.com/2011/04/adevar-sau-provocare.html

va doresc we frumos
iar acum va invit la

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Naty, Jasmi

pentru batausie poate fi o etapa
si totul poate fi 'taxat' cu taierea recompenselor
Ce stiti ca le face placere se pune pe lista de interzis....pt o perioada

le scriam ieri si fetelor de la gasca lui Teo...care intrebau ceva pe o tema asemanatoare

In afara de fermitate si consecventa in atitudine (din partea tuturor adultilor care au treaba cu viata copilului). Cea mai buna metoda e sa ii tai recompensele (treptat, nu tot odata).

La ai mei functioneaza:
- nu mai primesc 15min desenele de seara ci doar 10 minute...in prima faza, daca mai continua cu prostioare reducem la 5 minute...si daca iar insista si nu se potolesc ...le taiem de tot!
- reducem desertul
- reducem povestile
- reducem timpul de joaca petrecut impreuna
- daca nu se prezinta la programul de spalat pe dinti, baita, masa... vor sari respectiva actiune (ceea ce nu le convine deloc niciunuia)
- daca se ciondanesc pe ceva / ii cert pe amandoi si spun ca daca nu stiu sa se joace impreuna le iau jucaria

fiecare parinte poate identifica lucrurile de care se bucura proprii copii si le pot folosi ca moneda de schimb pt taxarea unui anumit comportament...

ce sa va zic... asa cum scriam si in mat pe care vi l-am pus in mes anterior
..copiii sunt carti cu file nescrise pe care noi acum asternem zi de zi ceea ce ei vor avea ca background pt toata viata

PS: Micola ma bucur ca ti-au placut randurile acelea, mi-ar fi placut sa le scriu eu...de multe ori am gandit asa, e un mail primit si care mi-a facut mare placere... ce am interesant stiti ca va pun si voua pe mail)

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Alinuk multumesc mult, am retinut de data trecuta ideea si incerc sa ii las sa isi rezolve conflictele. Acum nu se prea mai cearta pe jucarii etc si e mult mai bine. Doar cand il apuca pe Fabi jap il loveste pe Dori si astea incerc eu sa le previn.

Ca tot scriam la odiseea lui Dori sa va zic si voua ce am mai facut noi: ne-am plimbat prin livada inflorita, ne-am catarat in copaci (si eu ), am jucat sotron (si eu ), ne-am plimbat prin coclauri cu bicicleta si ne-am invinetit (numai eu ), am ajuns intr-o padure rezervatie unde creste o lalea salbatica pestrita superba.

In rest ma enervez la job

Sa aveti un wk fain!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Am fost cu Daria la veterinar, pentru un motanel. In sala de asteptare era o doamna, care tinea un buldog (cred) de talie medie, culoare maro inchis. Daria s-a apropiat de el, l-a mangaiat usor (eu am inghetat) si a spus:
- Ce gorila frumoasa!

Urcam scarile, eu in fatza, ea mai in urma. Ajung prima sus, ea inca nu se vedea. Strig:
- Daria, unde esti?
Raspuns de omulet obosit:
- Pe drum...

Aseara, Daria se juca invartindu-se. La un moment dat, se impiedica si face cunostinta cu podeaua (nu s-a lovit).
Tati: Vezi, ai ametit si ai cazut.
Daria: Am cazut... pe ganduri...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

iar n-am dormit, e bolnava Ana rau. e prima data cand face asa o forma nasoala de raceala. toata noaptea a tusit, cu tot cu siropuri/ceaiuri, s-a trezit din ora in ora ca nu putea respira saracuta. A facut si pisu in pat, si am observat ca i-au aparut si ceva bubite rosi pe picioare.
febra nu are, dar e asa de prost dispusa saracuta. imi e o mila de ea. Eu nu am auzit pe nimeni niciodata sa tuseasca atat de mult si in halul asta. Cred ca o doare pieptul.

Mama de Ana si 29+

Fashion

Mergi la inceput