Am ajuns la limita!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellej

Intr-o relatie normala e chiar de dorit dupa parerea mea sa iti rezervi un timp doar al tau, fara partener si chiar fara copil. Vorbim de cate o iesire cu fetele / baietii din cand in cand, nu sistematic. La urma urmei, cu bine zicea si Bettercy, noua ne place sa barfim si sa shopaim, lor le place sa bea bere si sa se uite la fotbal De ce sa ne plictisim reciproc, el pe mine cu fotbalul, eu pe el cu magazinele, cand ne putem simti bine separat si inca si mai bine cand ne revedem?

Aceasta este o relatie oarecum atipica, de unde si sfatul meu, sa-si sudeze mai intai legatura cei doi soti, ca prieteniile cu "terti" vin pe parcurs.
Clarmai este un om insingurat (numarati de curiozitate de cate ori se repeta cuvantul "singura" in postarile ei) si este foarte important sa reuseasca sa comunice cum trebuie cu sotul ei. Acest lucru nu se poate realiza decat daca cei doi petrec mult timp impreuna. A te face inteles / respectat de catre partener este extrem de important intr-o relatie.

Daca Clarmai ar cultiva relatiile cu prietenele cu titlu de compensare pentru casnicia care scartaie, nimeni nu va repara relatia dintre cei doi soti (nu cred ca initiativa in acest sens va veni din partea lui). Poate ca ea nu se va mai simti singura iesind cu prietenle, insa resentimentele fata de sot vor ramane si, cu timpul, vor degenera in frustrari greu de controlat.
Asta e doar parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
citat din mesajul lui ellej

Intr-o relatie normala e chiar de dorit dupa parerea mea sa iti rezervi un timp doar al tau, fara partener si chiar fara copil. Vorbim de cate o iesire cu fetele / baietii din cand in cand, nu sistematic. La urma urmei, cu bine zicea si Bettercy, noua ne place sa barfim si sa shopaim, lor le place sa bea bere si sa se uite la fotbal De ce sa ne plictisim reciproc, el pe mine cu fotbalul, eu pe el cu magazinele, cand ne putem simti bine separat si inca si mai bine cand ne revedem?

Aceasta este o relatie oarecum atipica, de unde si sfatul meu, sa-si sudeze mai intai legatura cei doi soti, ca prieteniile cu "terti" vin pe parcurs.
Clarmai este un om insingurat (numarati de curiozitate de cate ori se repeta cuvantul "singura" in postarile ei) si este foarte important sa reuseasca sa comunice cum trebuie cu sotul ei. Acest lucru nu se poate realiza decat daca cei doi petrec mult timp impreuna. A te face inteles / respectat de catre partener este extrem de important intr-o relatie.

Daca Clarmai ar cultiva relatiile cu prietenele cu titlu de compensare pentru casnicia care scartaie, nimeni nu va repara relatia dintre cei doi soti (nu cred ca initiativa in acest sens va veni din partea lui). Poate ca ea nu se va mai simti singura iesind cu prietenle, insa resentimentele fata de sot vor ramane si, cu timpul, vor degenera in frustrari greu de controlat.
Asta e doar parerea mea.

Poate ai dreptate, insa ma gandesc ca daca clarmai ar incepe sa aiba o viata sociala si n-ar mai fi atat de dependenta de sot ar putea gestiona mai bine relatia de cuplu. Ar fi mai detensionata, ar privi lucrurile in perspectiva.

Acum ma hazardez in speculatii, ca doar nu-l cunosc pe dl sot. Dar am vazut cateva cazuri in care ei sistematic le subminau nevestelor stima de sine ca sa le poate controla mai bine. Si unde era veriga mai slaba au reusit, unde nu, au vazut ca nu tine si s-au potolit. Cred ca mai intai clarmai ar trebui sa gaseasca un modus vivendi cu ea insasi, sa fie multumita in pielea ei, de viata ei, sa fie pregatita psihic sa se descurce singura. Dupa care poate mai usor sa rezolve celelalte probleme.

Pana la urma orice relatie, de orice natura, are un inceput si un sfarsit. Singur te nasti si singur mori si e de preferat (nu neaparat de dorit) sa-ti fii tie insuti principalul sprijin in viata asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Clarmai iarta-mi absenta indelungata.
Ma intrebai cum sa te respecti,incepe prin a vedea ce anume doresti tu de la viata,de la el,de la relatia voastra.
A sta intr-o relatie "pentru copil" sau a-ti sacrifica viata pt copil asa cum spui tu nu este in nici un caz benefic pt tine sau pt copil si risti sa faci aceeasi greseala in relatia cu copilul tau cum ai facut in relatia cu sotul tau.Nu esti sclava copilului cum nu mai vrei sa fi nici a sotului,o relatie de acest gen nu te face fericita pe tine si nici pe celalalt.
Incearca putin sa-ti sondezi sufletul ,sa vezi ce dorinte ai ,ce e important pt tine si pregateste-te sa obtii ceea ce vrei.
Eu cred ca vei incepe incet incet sa-ti revii si sa te pretuiesti ca om ,ca femeie.
Am citit mesajele celorlalte fete si ti s-au dat cateva sfaturi foarte bune:
-un pic de indiferenta in relatia cu sotul nu strica pana iti limpezesti gandurile
-iesirile pe care ti le doresti le poti face fara el daca e prea "ocupat" sau "obosit"
-acorda-ti mai multa atentie ,o zi de rasfat la coafor ,cosmetica sau pur si simplu o baie cu spuma si uleiuri aromatice iti imbunatatesc starea de spirit.

Andra ,mamica de 3+1 album no1 albumul no2

Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Mergi la inceput