Reteta pasca fara blat

Reteta pasca fara blat | Autor: Ela2001

Link direct la acest mesaj

Stie cineva o reteta de pasca fara aluat? Este una pe forum, in cartea de bucate, dar nu este cea pe care o caut.
Am avut o reteta cu 2 compozitii: una facuta din albusuri si cealalta din galbenusuri. Se toarna una peste cealalta si in final pasca are un blat subtire si deasupra este compozitia cu branza si stafide.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns terry spune:

eu am o reteta de pasca pufoasa fara aluat de cozonac:6 galbenusuri se amesteca cu 6 linguri de zahar si jumatate pachet unt. se adauga 500 g branza de vaci, 2 pachetele zahar vanilat, 1 praf copt stins cu zeama de lamaie, 3 linguri faina si albusurile batute spuma, stafide si coaja rasa de lamaie . se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu faina, se pune amestecul de mai sus si se baga la cuptor incins. se lasa pana se rumeneste deasupra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Terry multumesc pt reteta.
Cea pe care o caut eu are 2 compozitii care se toarna una peste cealalta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p.a.ade spune:

600-800g branza de vaci,5 linguri faina,1 plic praf budinca vanilie,1 praf copt stins,200 ml smantana groasa,5 oua,12 linguri zahar,5 zahar vanilat,coaja de la o lamaie,100 g stafide (muiate).Se amesteca toate la urma se adauga albusurile batute spuma.Tava(cratita 4 l)se unge cu unt si se tapeaza cu faina,se pune compozitia,se netezeste,se poate unge deasupra cu putin ou batut.Se coace o ora(o ora jumatate daca se pune mai groasa).Pofta buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCiornei spune:

Si eu fac pasca fara aluat. Reteta este oarecum asemanatoare cu ce s-a mai scris la celelalte postari. Este o pasca foarte buna si usor de facut.

http://retetadelicioasa.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

si eu folosesc reteta asta. o recomandare: e mai bine sa se coaca doua pascute din aceasta cantitate (1 kg branza de vaci, 2 plicuri praf de budinca, s.c.l) ca sa nu existe riscul de a se rupe. cu cat diametrul vasului de copt e mai mare cu atat creste riscul de a se rupe pasca.

Citat:
citat din mesajul lui p.a.ade

600-800g branza de vaci,5 linguri faina,1 plic praf budinca vanilie,1 praf copt stins,200 ml smantana groasa,5 oua,12 linguri zahar,5 zahar vanilat,coaja de la o lamaie,100 g stafide (muiate).Se amesteca toate la urma se adauga albusurile batute spuma.Tava(cratita 4 l)se unge cu unt si se tapeaza cu faina,se pune compozitia,se netezeste,se poate unge deasupra cu putin ou batut.Se coace o ora(o ora jumatate daca se pune mai groasa).Pofta buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Inca n-am gasit reteta pe care o vroiam.
Cea pe care am avut-o eu avea 2 aluaturi care se turnau in tava unul peste celalalt. Nu se amestecau inainte de a fi puse in tava.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ela2001

Multumesc pentru raspunsuri. Inca n-am gasit reteta pe care o vroiam.
Cea pe care am avut-o eu avea 2 aluaturi care se turnau in tava unul peste celalalt. Nu se amestecau inainte de a fi puse in tava.


E cumva cea de mai jos ?
http://culinarecufeteistete.blogspot.com/2011/04/pasca-cu-branza-fara-aluat.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

si branza cobora la parter in timpul coptului?
daca e asa, logic, ar trebui ca unul din aluaturi sa fie un soi de pandispan, iar celalalt branza cu ou si zahar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Karina, acum vad, asta tb sa fie.
eu una, i-am pus semn :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

buna va rog sa-mi spune-ti si mie pasca asta fara blat e la fel ca pasca aceea care iese ca prajitura? vreau sa-mi dati si mie o reteta dar nu pe sait-uri ci daca ati facut voi si va iesit..eu vreau pt pasca cu ciocolata si p. cu smantana...stiu ca facea soacra mea si iesea ca o prajitura pasca dar nu stiu reteta ...

Mergi la inceput