Vopsea de oua
Ce vopsele folositi ? Cum le cheama, cat costa,cate oua la un plic, procesul tehnologic...
(la mine va fi prima oara)
Raspunsuri
anaemi spune:
Sunt destule firme care fac vopsea pt oua. "Procesul tehnologic" este scris pe plic, la fel si cate oua la un plic. In general sunt cam 7-8-10 oua.
Pretul la fel variaza si din cate am vazut eu incepe de la 0.3 ron/pliculet. Sunt si cutiute cu mai multe pliculete, care evident sunt mai scumpe.
Acum pe mine ma intereseaza care este cea mai buna. Eu am avut anul trecut Carmin de la dr. O . Era lichida, insa nu am fost pe depplin multumita de ea.
Anul asta habar nu am de care o sa folosesc ! Inca ma documentez! Ceva sugestii?
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & 27+
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
MariaDia spune:
Eu folosesc de ani buni si aici ma refer chiar de pe vremea de dinainte de '89, vopsea tipografica.
Am avut intotdeauna oua frumoase!
Acum stiu ca se zice ca nu e bine a fi folosita ca e plina de plumb si de nu mai stiu ce alte substante otravitoare dar, cel putin deocamdata, nu ma resimt.
E adevarat de o folosesc o data pe an si fac cel mult 30 de oua.
Dar, revenind, ouale ies deosebit de frumoase si nu se imbiba albusul de la culoare daca s-a spart coaja la fiert. Nu necesita lustru cu ulei deoarece sunt lucioase de la vopsea.
Maria
Tisina spune:
Ati incercat cu hartie creponata si otet? Ies niste oua deosebite!
Daca nu stiti despre ce e vorba, sa va explic: pregatiti bucatele de hartie creponata de diverse culori (mari cam cat sa imbrace un ou), un castronel cu otet si putin ulei pentru lustru. Se fierb ouale, si se scot pe rand cu o lingura cant sunt inca fierbinti, hartia creponata se trece prin otet (se trece mai intinsa, ca sa nu se lipeasca o parte de alta) si se infasoara cu ea ouale. Cand ati infasurat al 10-lea ou (cu aproximatie) incepeti sa le desfaceti pe primele infasurate. Au un model foarte frumos. Se sterg cu putin ulei, si gata, oua incondeiate
Sper sa va placa!
Cat despre vopseaua din comert, in fiecare an incerc alt tip, la inspiratie. Plus ca noi ne mai distram si cu pictatul pe oua (eu si copiii) sau lipitul de abtipilduri, margeluse, paiete si alte minuni. Desigur, astea sunt ouale care nu se consuma.
szivarvany spune:
Eu voi lua si anult acesta cele care se folosesc fara apa/fierbere; doar manusi chirurgicale trebuiesc, in cutie sunt 4 plicuri cu vopsea lichida si gata.
Nu retin firma, dar au multe variatiuni de combinatii de culori, anul trecut am avut sidefii, anul acesta Giulia si-a ales culori normale cica
Le va manji tot ea cu mare iscusinta si bucurie si gata
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
LoraG76 spune:
Noi le vopsim cu coji de ceapa! Apoi, mai lipim pe cateva abtibilduri.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Lucrusoare la bazar umanitar
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
szivarvany spune:
Sau cumparam foliile cu diverse desene si gata, fara vopsea, punem in cate o folie oul fierbine si se lipeste peste.
Insa asa se pierde bucuria copilului de a le face
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
saskia spune:
Eu am vopsele luate de acum 3 ani din Romania, ceva ieftin oricum. Dar eu le fierb mai intai si dupa le pun in castronul ala cu vopsea (unde le tin pana prinde ceva culoare), si in vopsea pun putin otet si sare caci cica ajuta cumva la pastrarea culorii. La sfarsit le sterg cu putin ulei sa luceasca si gata .
adra_bell spune:
eu le vopsesc in fiecare an cu hartie creponata
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
TOMALAVINIA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tisina Ati incercat cu hartie creponata si otet? Ies niste oua deosebite! Daca nu stiti despre ce e vorba, sa va explic: pregatiti bucatele de hartie creponata de diverse culori (mari cam cat sa imbrace un ou), un castronel cu otet si putin ulei pentru lustru. Se fierb ouale, si se scot pe rand cu o lingura cant sunt inca fierbinti, hartia creponata se trece prin otet (se trece mai intinsa, ca sa nu se lipeasca o parte de alta) si se infasoara cu ea ouale. Cand ati infasurat al 10-lea ou (cu aproximatie) incepeti sa le desfaceti pe primele infasurate. Au un model foarte frumos. Se sterg cu putin ulei, si gata, oua incondeiate Sper sa va placa! Cat despre vopseaua din comert, in fiecare an incerc alt tip, la inspiratie. Plus ca noi ne mai distram si cu pictatul pe oua (eu si copiii) sau lipitul de abtipilduri, margeluse, paiete si alte minuni. Desigur, astea sunt ouale care nu se consuma. Tisina |
Eu am incercat, ies superbe ouale cu aceasta metoda.Si aunt mai sanatoase.
retzeta o am de la mama. si e ff buna.