Vopsea de oua

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

naty, le-am incercat si eu cu hartie creponata, ies 100/100, dar am facut putin mai simplu; oul fiert si cat mai fierbinte, l-am invelit in hartie creponata (cu cat mai aprinsa, cu atat iese mai frumos); poti face fasii de diferite culori, dar pe verticala, fiecare culoare (in mai multe straturi sa nu se suprapuna cu alte culori); apoi cu un buretel inmuiat in otet am tamponat oul si l-am lasat putin la uscat, nu de tot...ies super...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Exact asa le fac si eu, adica sotul le face in fiecare an. Oul fiert si fierbinte, infasurat in hartie, dar hartia sa nu fie intinsa, mai mototolita, si apoi il trece printr-un castronel cu otet. Le lasam la uscat intr-un cofrag si ies foarte frumusele

bazar

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naty1982 spune:

mersi de sugestie draga am sa incerc si apoi va povestesc,cred ca o sa-i incante in primul rand pe copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianina spune:

Incerc si eu anul acesta cu hartie creponata. Am cumparat astazi. Abia astept sa vad cum imi ies.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Eu le fac doar cu coji de ceapa de ceva ani, sunt mai naturale si fara chimicale.Pun si coji de ceapa rosie si coaja de sfecla si ies si visinii...Bineinteles ca le fac cu modele cu diverse frunze.
M-ar interesa daca stiti cum se pot vopsi natural in alte culori ouale??Stiam ceva de spanac pe verde dar nu am testat...

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCiornei spune:

De cativa ani eu vopsesc ouale cu coji de ceapa si sunt foarte frumoase si fara chimicalele din vopselele din comert. Ouale pot fi consumate fara probleme, chiar daca li se sparge coaja, si de catre copii.

http://retetadelicioasa.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Va impartasesc si eu o metoda putin mai deosebita de decorat ouale, sunt facute prin aracet, gris si apoi pictate cu acuarele oua vopsite cu gris ies deosebite si puteti sa le pictati dupa plac si inspiratie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCiornei spune:

Pentru alte culori a oualelor se pot folosi frunze de spanac pentru culoarea verde, varza rosie sau afine pentru culoarea albastra, morcovi pentru portocaliu, coji de nuci sau cafea pentru culoarea maro, coji de portocale sau sofran pisat pentru galben. Procedeul e acelasi ca si pentru cojile de ceapa.

http://retetadelicioasa.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

dyanira, in josul paginii:

http://chemistry.about.com/od/holidayhowtos/a/eastereggdyes.htm

gasesti sugestii de colorare naturala.

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Cum faceti ca sa fiti sigure ca vopseaua nu trece prin coaja?

Mergi la inceput