Cum ne descurcam cu copiii dificili?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Rrox o sa incerc si asta. Am facut-o cu alt baiat anul trecut si a functionat, dar doar pentru noi, pustiul ala continua la fel cu ceilalti copii. Pana la urma l-au mutat. Mai era cu pusti care facea tampenii si era violent, cu el n-am putut vorbi, nu statea pe loc sa te asculte sa te priveasca, pur si simplu trecea pe langa tine si iti raspundea din zbor de forma "da n-am facut nimic"... nu mi s-a parut ok sa pun mana pe el sa-l opresc. Si pe el l-au mutat. Al treilea e cel care s-a cumintit dupa o absenta mai lunga, cred ca exact asta a fost si motivul absentei, lucrul cu el in directia asta. Acum a mai ramas un singur bataus activ... Stiu sigur ca alti parinti au vorbit in mai multe randuri cu el, separat sau de fata cu mama sau invatatoarea si neaga ca ar fi facut ceva. S-ar putea sa-i dau exact ocazia de a se eschiva, plus ca invatatoare a insistat la sedinte ca toate problemele cu un copil sa fie discutate cu ea si nu direct cu vinovatul. Dar voi merge la scoala sa-l vad la fata, nu stiu cum se face ca nu-l stiu deloc ca figura, doar de ispravi am tot auzit de la Ini si de la alti parinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Olympia efectul scontat este exact asta: sa nu iti mai loveasca fata. Nu va avea efect asupra celorlalti copii loviti. Nu e o solutie pentru problemele lui, e doar o solutie pentru fetita ta. Si nu functioneaza intotdeauna, dar de cele mai multe ori da.

Inteleg pretentia invatatoarei, numai ca atat timp cat solutiile ei sunt ineficiente, esti indreptatita sa incerci si altceva. Cu atat mai mult cu cat nu intentionezi sa-l agresezi in vreun fel pe "bataus". Asta cred ca vrea invatatoarea sa evite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Rrox, sper ca s-a rezolvat, macar temporar. L-am trimis pe sot, l-a cunoscut pe nazdravan, a dat mana cu el si i-a spus "sa nu-mi mai superi fata, ca mi se zbarlesc mustatile" ... Pustiul a zis "bine", probabil a considerat ca-s destul de zbarlite si asa si cel putin ieri a fost sfant fata de a mea.

Mergi la inceput