Pestisorii primavarateci... ~ 67 ~
Raspunsuri - Pagina 8
Tethys spune:
Prieteniile din copilarie iti trezesc oricand amintiri placute si, daca ai putea, ai petrece tot timpul cu aceia care ti-au fost candva dragi. Macar pe internet tot ai posibilitatea sa iei legatura cu ei, e si asta o preocupare nobila. Cand e vorba de un prieten de sex opus, relatia are toate sansele sa devina una amoroasa. Nu de putine ori ti-a fost sau iti va fi dat sa constati ca, la nevoie, prietenii tai uita ce-i aia prietenie.
O nativa din Pesti nu poate simti ca are succes daca nu este Mama Dolores. Ea are grija de sufletul tuturor, ea se simte satisfacuta si puternica doar atunci cand ii este in putinta sa ajute, sa fie Maica Teresa. Toti cei din jur trebuie sa faca in asa fel incat sa aiba probleme si sa vina sa planga pe umarul sau. Orice voluntariat este binevenit, ea poate si isi doreste din tot sufletul sa salveze Pamantul de la incalzirea globala, copiii din Africa si ursul polar.
Motto: "Sunt mai presus de orice si oricine, insa niciodata nu trebuie sa se vada".
Exemple de succes printre Pesti: Mircea Eliade; Sharon Stone.
Nu sunt familiarizati cu conceptul de limite, acest lucru este destul de infricosator pentru imaginatia lor. Ei sunt fie artisti, poeti sau actori. In timp ce restul dintre noi se lupta sa creeze o schita care vag se aseamana cu o pisica - mai putini sunt cei care se simt destul de siguri pentru o auditie pentru o piesa de Shakespeare sau sa compuna o Oda - Pestii pot face toate acestea cu cea mai mica usurinta. Petrecerea unei zile impreuna cu ei sigur poate fi catalogata drept creativa din punct de vedere educational.
Si am -it... ... .
Tethys spune:
Am revenit ... iar afara s-a pus pe plouat la noi ... uofff... ... amu, cica s-a oprit oleaca din plouat dar, tot e frig, urat si-nnourat ...
Va mai las ceva lectura :
* 12 luni, 12 caractere...
- Februarie
- din zodiacul clasic/european:
Genialitatea, originalitatea, nonconformismul, imprevizibilitatea sunt caracteristicile generale ale celor nascute in cea de-a doua luna a anului. Ele fac totul pentru a aduce noul, pentru a-i ajuta pe cei ce se impotmolesc in acest labirint existential. Altruismul, generozitatea si daruirea vor fi puse in slujba omenirii. Aceste persoane nascute in luna februarie sunt extrem de realiste si inteligente. Isi schimba foarte usor starea de spirit si detesta lucurile fara rost. Istete si temperamentale, au o gandire abstracta si isi arata mult prea usor supararea. Le lipseste increderea in sine iar, sensibilitatea le face sa fie foarte usor de ranit. Iubesc libertatea si, de asemenea, sunt persoane religioase. Stiu sa iubeasca cu pasiune, fiind persoane fidele, linistite si de incredere.
- din zodiacul evreiesc:
@ Femeile
Sunt de o frumusete remarcabila. Judecata lor este buna. Au o inteligenta excelenta atata timp cat nu se lasa coplesite de sentimentul emotiei. Credincioase si constante in prietenie si dragoste, sunt sotii model.
@ Barbatii
Au caracter schimbator si sunt impresionabili. Iubesc misterul, sunt spirituali, entuziasti, indrazneti, jucatori nu in dorinta de castig ci in setea de necunoscut si neprevazut. Ambitiosi, pasionali, dar nehotarati in dorinte. Increzatori si naivi, capabili de sentimente delicate, serviabili si simpatici. Saraci in tinerete si cheltuitori cand au bani.
Tethys spune:
- Martie
- din zodiacul clasic/european:
Modestia, cumpatarea, sacrificiul, inteligenta subtila si credinta stau la temelia personalitatii complexe a persoanei nascute in luna lui martisor. Aceste persoane au nevoie permanenta de sprijin, de incurajare si de suport afectiv. Sunt ambitioase si pasionale. Personalitatea acestor persoane nascute in luna martie este una foarte atractiva. Secretoase, rezervate, rusinoase si foarte sensibile la problemele celorlalti, aceste persoane iubesc pacea si oamenii calmi. Le place sa le faca altora pe plac, fiind generoase si simpatice. Sunt persoane de incredere, apreciate si foarte greu de enervat insa, in acelasi timp si foarte razbunatoare. Le place sa viseze cu ochii deschisi si sa-si indeplineasca fanteziile. Iubesc calatoriile si lucrurile noi.
- din zodiacul evreiesc:
@ Femeile
Au figura larga, inteligenta; serioase, caracter energic, judecata buna, stiu sa comande, sa-si conduca treburile de o maniera practica, dar sunt adesea violente. Cu toate aceste trasaturi, care influenteaza linistea caminului, au inima buna si sunt sotii credincioase si devotate.
@ Barbatii
Sunt brusti, violenti, uneori brutali, independenti, nu destul de sociabili, mai ales catre apusul vietii. Inteligenti, sistematici in felul de a gandi, au sentimente prea idealiste. Privesc partea solida si pozitiva a lucrurilor. Laboriosi si metodici, stiu sa comande si reusesc in afaceri.
Si... va invit la masa : la un gratar de puiut + purcelus cu cartofi prajiti, alaturi de o salata verde + spanac + de toate ... pofta mare si o zi faina in continuare tuturor !
Tethys spune:
PS - mie, nu prea imi place caracterizarea lunii martie din zodiacul evreiesc ... dar, in fine ... poate 'or avea dreptate pe vreoundeva & ... eh, ... ce stiu io?!? ... ... ...
Gata... am -it iar... pe diseara sau... pe altadata !
daniela_daneza spune:
Sar*mana pentru masa Cryna! yam yam ....va ofer si eu o gustare o placintica cu mere si scortisoara
Cryna eu zic ca ne regasin si in zodiacul luinii februarie evreiesc .. banuiesc ca nu ti-a cazut bine partea cu neincrederea in sine dar sa stii ca e cam asa .. avem incredere in noi dar parca si vrem sa ni se arate asta ..eu asa zic ...
hai ca trimit niste raze de soare de aici ca sa iti inseninez ziua putin!
Tethys spune:
Yami-yam placinta Dany . Multam fain si de soare ... .
Despre zodiacul evreiesc, in ceea ce ma priveste, nu mai zic nik , mai bine tac chitic si gata ... iar, zodiacul evreiesc e doar partea a doua a ceea ce am pus eu; caci, am facut o compilatie intre doua texte ce provin din surse diferite... partea intai nu face parte din descrierile zodiacale evreiesti ci, e o caracterizare a lunilor anului (a persoanelor din luna respectiva, indiferent de zodia din care face parte...) tot din zodiacul clasic, cel european dar, facut anume pt. persoanele care considera ca nu se regasesc in zodia lor de baza (stiti ca o zodie se imparte pe 2 luni de fapt - un pic din februarie, ceva mai mult din martie, de ex.,... si ca, o luna contine 2 zodii...), ceva de genul... eu, asa tin minte ca era precizarea facuta, atunci cand am gasit aceste caracterizari lunare: ca, cei care nu se regasesc in caracterizarea zodiacala (de baza) sa se uite in caracterizarea lunara (a lunii proprii, in care s-au nascut)... le-am pus eu impreuna ca sa nu scriu de doua ori ... no, asta insemna de fapt "+" -ul ala ... si la cel lunar as fi avut ceva-ceva de comentat dar, m-am abtinut ... Eh, si daca nu am dat si explicatiile de rigoare la timp, s-a cam iscat confuzie intre cele doua ... hai ca, intru acum sa repar ... scuze de confuzia provocata fara intentie & .
Tethys spune:
Gata, reparat greseala => confuzia si... nu mai comentez nimic de amu inainte ... va las voua "partea" asta... eu, ma voi rezuma la citit, "rumegat" si postat si pt. voi , daca veti mai dori ...
si o seara linistita tuturor sirenetelor !
Tethys spune:
Si tot eu ...
# Mama din zodia Pesti
Planetele guvernatoare: Jupiter si Neptun, care te inzestreaza cu empatie si idealism.
Ce spune tatal despre mama copilului sau/partenera lui de cuplu: "Este visatoare si o romantica incurabila, plina de emotii intense si contradictorii. Ma face sa trec prin stari de extaz si agonie, mereu ma tine in suspans. Este femeia fara de care nu pot trai."
Ce spune copilul despre mama din zodia Pesti: "Este atat de buna la suflet, intelegatoare si iertatoare incat nu mi-as fi putut dori o alta mama. Foarte sensibila, pune suflet in tot ce face pentru mine."
Ce spune seful ei: "Se vede pe ea ca face cu placere munca pe care o are si ca are o curiozitate innascuta. Are foarte multe resurse si este mereu o prezenta deosebit de placuta, amabila."
Sfatul astrelor: Nu gandi negativist si rational despre posibilitatile pe care le ai. Astrele ti-au oferit mult mai multe in aceasta viata decat te gandesti, insa trebuie sa fii optimista. Lasa-ti imaginatia sa zboare si sa te inspire.
Mama din zodia Pesti este genul de mama foarte sensibila, care comunica empatic cu dragostea vietii ei: copiii. Preocupata de confortul si bunastarea lor, va face totul pentru ca ei sa fie fericiti si sa se simta bine in pielea lor. Trebuie sa aiba grija sa nu-i "cocoloseasca" prea mult sau sa intre in panica la cel mai mic eveniment neplacut. Cateodata tinde sa-i protejeze prea mult si nu este bine. Este genul de mama foarte sentimentala si emotiva si e in stare sa planga si ea atunci cand ii plange copilul. Ei (copii adica) vor trece, ca toata lumea, prin propriile lor experiente de viata si voi nu-i puteti impiedica sa traiasca, sa iubeasca. Aveti incredere in ei!
Aplicarea disciplinei este un lucru dificil pentru mama Pesti. Ar putea parea ca, a fi ordonat si organizat nu este tocmai o prioritate pentru tine, ca mama. Accepti destul de usor aproape orice lucru pentru care copilul tau manifesta interes, lucru benefic pentru cel mic atunci cand este in plina dezvoltare.
Calitatea principala a mamei Pesti este ca are un suflet foarte mare. Ea traieste intr-o lume doar a ei si asa ii place. Fantezia si creativitatea ii curg de-a dreptul prin vene. Iesirile la teatru sau la balet in familie vor fi pentru tine o modalitate excelenta de a suspenda realitatea si de a-ti manifesta inocenta si curiozitatea.
* Prin ochii unui copil
Ca parinte Pesti, esti foarte grijulie, plina de compasiune si foarte deschisa catre nevoile copilului tau. Inca de cand sunt bebelusi, simti intr-un mod aparte ceea ce ii deranjeaza pe copiii tai si te bucuri la intensitate maxima de fiecare descoperire pe care o fac in lumea noua in care se afla. In cateva privinte, experienta ta de viata este ca cea a unui copil. Esti mai putin legata de anumite cerinte ale "vietii reale" si ai imaginatie si creativitate la limite extreme. Vei petrece ore in sir jucandu-te alaturi de copiii tai si vei privi cu aceeasi fascinatie ca si ei minunile lumii.
Iti vei invata copiii cat de importante sunt visele, ii vei invata sa isi exploreze intuitia, sa aiba incredere in propriile perceptii ale energiei si fortei care exista dincolo de lumea care poate fi atinsa. Le vei transmite propria sensibilitata fata de subtilitatile vietii si le vei insufla respectul pentru viata. Dar copiii sunt ageri si vor prelua tendinta ta de a evita realitatea in favoarea unei imaginatii frumoase si bogate. Incearca sa iti infranezi energia visatoare cu o bucata ferma de realitate. Va trebui sa iti inveti copiii cum sa se descurce cu responsabilitatile vietii, precum urmarea unui program de teme, rezolvarea la timp a responsabilitatilor si pastrarea unei traditii de a lua masa in familie.
* Daca copilul tau e baiat
Vei petrece momente minunate cu cel de-al doilea barbat din viata ta. Ii vei canta, ii vei spune povesti frumoase cu pirati si sirene. Vei sti sa-l faci sa fie atent la propria lui persoana, la igiena, la o alimentatie sanatoasa si nu prea bogata in calorii. Il vei vedea apoi curtand pe cineva, fiind foarte mandra de el, dar mereu prietenele lui iti vor parea cam... mediocre. In opinia ta, el merita mereu ceva mai bun si nu vei inceta niciodata sa i-o spui si lui!
* Daca copilul tau e fata
Ai uneori tendinta s-o privesti ca a doua femeie din casa, simtind uneori chiar un fel de gelozie. Dar vei sti sa scapi repede de gandurile urate, care ti se trag toate de la teama ca vei fi parasita de barbatul vietii tale. Fiind vorba de fiica ta, o vei alinta, ii vei da sfaturi legate de barbati si de dragoste. Te vei interesa in legatura cu iubitii ei, ceea ce uneori o va scoate din sarite. Draga mama Pesti, este fiica ta, de acord, dar asta nu inseamna ca-ti apartine.
* Relatia cu tatal copilului tau/partenerul tau
Nu este simplu sa ai drept mama o sirena, iar din punctul de vedere al tatalui, ce sa mai vorbim. Tu zici "da", dar seara, cand tata se intoarce acasa si vorbiti cu totii este posibil ca tu sa te aliniezi la pozitia lui. Si daca el zice "nu", copiii vor fi un pic confuzi. Invatati sa cantati dupa aceeasi partitura. Permite-i tatalui sa aiba locul sau adevarat in cadrul familiei si renunta la ideea preconceputa conform careia doar femeile pot intelege copiii.
* Daca ai un parinte din zodia Pesti
Credinta ta in lumea spirituala este puternica din cauza educatiei primite de la un nativ Pesti. Ai fost inspirata ca sa iti urmezi idealurile, sa cauti marea iubire, sa muncesti ceea ce iti place si sa crezi in ceva superior. Filosofezi foarte mult, deoarece parintele tau Pesti te-a facut sa privesti viata cu mult mai profund si sa iti pui intrebari! Simtul estetic si inclinatiile tale artistice au fost dezvoltate si incurajate de acest parinte.
N.B. - comentariul meu: hmmmhhh, hmmmhhh... .
Pe maine!
Tethys spune:
'Neata! 'Neata!
Hai sa intru repejor pe aici, pana nu mi se ineaca corabiile si dispar olecuta (sau mai mult )... va poftesc la o cafeluta si la un horoscop saptamanal:
Horoscopul saptamanii 11 aprilie 2011 - 17/18 aprilie 2011 pentru zodia Pesti
- Tu incepi saptamana vesela si bine dispusa. Esti pusa pe sotii, insa ceilalti nu au chef de glumele tale. In privinta prietenilor se vor repune in discutie chestiuni mai vechi ce nu au fost intelese corect sau au ramas nerezolvate.
Fata de unii prieteni s-ar putea sa te indepartezi si sa te apropii de alte persoane. Daca esti implicata in organizatii umanitare s-ar putea sa descoperi lucruri neplacute si sa incerci sa te detasezi. Sau exista si varianta sa aderi la alte grupuri ale caror mentalitati sau scopuri sunt mai apropiate de sufletul tau.
Relatiile sentimentale cunosc suisuri si coborasuri dar, recomandabil este sa nu le dai atentie. Totusi, fii prudenta, intrucat dreptatea este de partea celorlalti.
Zilele de 13 si 14 aprilie iti aduc multa forfota la serviciu. Relatiile colegiale sunt tensioante, dar bine ar fi sa te ocupi doar de treburile tale si sa nu raspunzi la provocari.
Sanatatea este vulnerabila pe segmentul inimii. Evita consultatiile, analizele medicale si interventiile chirurgicale, pe cat posibil. Odihneste-te mai mult si foloseste doar remedii naturiste.
Spre sfarsitul saptamanii, astrele iti recomanda sa te ocupi de relatiile parteneriale. Fii atenta la bugetul de venituri si cheltuieli! - Relatia benefica Luna-Venus deschide fericit o saptamana care are primele doua zile benefice, pentru ca tripleta joi-vineri-sambata sa va induca o stare de disconfort astral pronuntat, atat datorita incarcaturii destinice, dar si relatiilor disonante pe care Luna le realizeaza cu Neptun si Chiron. • Zile benefice: luni si marti. • Zile tensionate: joi si vineri. • Zi destinica (n. 11-20 martie): sambata.
- Alinare...
Fii pregatita pentru reactii inoportune in urmatoarele 5 zile. Luni si marti asteapta-te ca oamenii sa aiba un comportament rautacios. Fii un pic egoista ca sa nu te afecteze atat de tare reprosurile partenerului. Vestea buna este ca te simti excelent si beneficiezi de binecuvantare astrala. Asadar, saptamana aceasta iti poate aduce tot felul de oportunitati deosebite. Joi este posbil ca un copil din familie sau un prieten bun sa aiba nevoie de ingrijire. Tu esti persoana indicata pentru a-i alina suferinta. O saptamana cu bune si rele. Astrele te sfatuiesc sa nu incepi ceva nou inainte de 23 aprilie. Este mai degraba favorabila consolidarea relatiilor sau imbunatatirea planurilor de afaceri vechi. In casa sanatatii lucrurile s-au mai asezat datorita finalului ciclului retrograd al planetei Mercur. Sunt previzibile situatii pline de emotii atat negative cat si pozitive.
Bani: asa si asa. Sanatate: bine. Dragoste: foarte bine. - Bate vantul schimbarii pentru Pesti, atat pe plan personal, cat si pe plan profesional. In viata amoroasa, pentru cei singuri sunt sanse mari de a lega o relatie serioasa, foarte posibil cu o persoana pe care nu ar fi luat-o in calcul pana acum. E greu sa observi ceea ce se afla chiar sub ochii tai. In profesie, ambitiile vor creste, ajungandu-se chiar pana la schimbarea jobului cu altul mai promitator.
- O saptamana interactiva. Daca esti zodia pesti, saptamana aceasta te vei concentra pe finante si securitatea financiara. La serviciu, prioritatile tale vor fi organizarea muncii si prioritizarea ei. Poti simti presiune brusca in cadrul intalnirilor de afaceri. Evita deciziile pripite. Pot aparea probleme de comunicare.
Pe plan financiar, pot aparea unele nelamuriri ceea ce iti va aduce o stare de neliniste. Vei fi foarte motivata in a cauta noi metode de obtinere a unor venituri. Fereste-te sa faci cumparaturi din impuls. Acestea iti pot dezechilibra serios bugetul. Investitiile ar trebui evitate in aceasta saptamana.
Relatiile se pot extinde in aceasta saptamana. Daca esti singura, poti gasi o persoana potrivita, insa pot aparea unele probleme de comunicare. Daca esti casatorita, te poti simti dominata de partenerul tau. Pot exista unele mici conflicte acum. Pentru a le evita ar fi bine sa ai grija la cuvintele folosite.
si o zi de luni frumoasa, un inceput de saptamana foarte bun si o saptamana extraordinara tuturor ! Ne mai vedem ...