Mamici din Grecia (6)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:

Inca o zi in frumoasa Grecie...

....asa ca buna dimineata grecoaicelor!!!

MoRok...Doamne ajuta sa vina cat mai repede un bebelus in casa voastra!. Ma amuza faptul ca noi doua fredonam cantece de leagan...unor barbati!!!...oricum este bine, "ne incalzim" vocea pana vin bebelusii!!
Andreea mi-era dor de tine si de nazdraveniile micului Lukas! Ma bucur ca-ti plac melodiile...mai am 2 piese de rezistenta!!...preferatele mele si am sa le postez diseara!...sper sa-ti placa si sa recunosti melodia! lui Lukas.
Anouk3...e buna carnea de gasca...dar daca fac atata mizerie...mai bine..pas!! iar cu gainatul pe perete...cine stie..or avea talente ascunse ratele tale (or incerca sa picteze). Ato(mic)-ului Nick!!
Theo...mi-l imaginez pe Stelios...rusinat de o femeie (hai ca are gusturi bune). ochilor albastrii cu numele Stelios!
Carmaw...'neata, 'neata,'neata!!! Mai spune cate ceva! Imi aduc aminte cum "va citeam" cand eram in romania...si-am aduc aminte de vecinii tai galagiosi!!...Nimic nou??
Oana ai grija cum il abordezi pe sot!! Grecul meu mi-a spus ca daca sotul tau nu-si da acordul...nu poti sa pleci in Romania! Sfatul meu:canta-i in struna pana ai de gand sa pleci!!! Nu-ti pune baze prea multe pe situatia ta care era in romania(daca esti mai mult de 1 an in Grecia). Salariul net de 12 mil vechi...nu mai este atat deoarece s-au redus salariile cu 25% pt bugetari(iar tu apartineai de primarie)...campanii psd...nu pe baza doar pe ele!!!..iar in casa ta(a parintilor) din romania...well....sunt prea multe suflete care conlocuiesc acolo!!! Eu cand am renuntat la tot...si am venit aici..am renuntat la un job de peste 2.ooo lei, stateam acasa doar eu cu parintii, toti banii erau DOAR ai mei!!...dar am realizat (cam tarziu, e drept) ca nu am nico sansa acolo!!! Am vazut in poze ca sotul ti-a facut cadou o masina!!...banuiesc ca nu este chiar un monstru!! Intr-o relatie ambii au o vina!...ok...ne-ai spus-o pe a lui....dar a ta, care este?? Fanulei!
PS: Draga mea Anouk am gasit un site pe net...supeeeerrr...am parcurs 20 de lectii de limba greaca!!...vocabularul este net imbunatatit, gramatica am inteles-o pana acum (maine trec la verbe)...problema este ca mi-e greu sa vb(am impresia ca sunt ca bebelusii vostrii!! Inmagazineaza destule cuvinte...dar le este frica sa le spuna.

hai ca m-am lungit....ca o zi ploiasa made in Grecia....

Pupilici...la gagici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Buna fetelor. Va multumesc din suflet pentru sprijinul moral care mi-l dati. Deja nu ma mai simt asa singura. Am sa incerc sa raspund la toate. Va multumesc mult pentru complimente, eu nu ma simt asa frumoasa, niciodata nu m-am simtit.Intr-adevar in spital nu aveam nevoie de bani, aveam nevoie sa fie el langa mine, si acum la fel am nevoie de el, de o persoana cu care sa vorbesc, sa nu-mi intoarca spatele cand vreau sa spun ceva, sau sa-mi spuna:ce-mi spui mie, ce imi pasa..Bani in casa am dat pentru ca asa am vrut eu. Ai mei nu mi-au cerut niciodata. Ma simteam bine cand vedeam pe fata mamei mele multumirea ca a mai scapat de o datorie. Sora mea cea mica nu muncea atunci, era la liceu,iar cea mare cu sotul, munceau doar cand aveau chef.Nu am spus ca eu nu am nici o vina, ba din contra chiar ma gandesc ca gresesc si eu de s-a schimbat asa, si chiar l-am intrebat de ce raceala asta, si mi-a zis ca sunt nebuna, ce-am..Nu am degand sa plec fara acordul lui, pentru ca nu vreau sa imi pierd copilul. Nici nu vreau sa divortez, nu ma las asa usor. poate ca asta vrea, sa plec sa fie iar ca inainte.La locul meu de munca, nu s-au micsorat salariile pentru ca desii apartine de primarie, este regie autonoma, si isi acopera cheltuielile cu ce ia din chirii...si s-au marit salariile. Mama a vrut doar ce a crezut ea ca e mai bine pentru mine.Si eu sunt de vina pentru ca, pana sa vina nu i-am spus multe. Nici cu nunta nu i-am spus ce s-a intamplat exact, stia doar ca ne-am certat.D-abia cand am nascut a vazut muulte. Si a venit si luna trecuta si a vazut iar ce se intampla. Am zis sa mai astept sa dau fata la gradinita, sa incep munca, si poate s-o mai schimba ceva. Sper si eu. Este o hotarare destul de grea, iar speranta moare ultima nu? Ma mint singura pentru ca mi-e frica s-o iau iar de la inceput. Cel mai greu imi e ca sunt la mana lui. Nu mai sunt eu aia care nu are nevoie de nimeni, ci din contra ii ajuta pe toti. Poate d-aia sunt asa... cine stie? Ce-o vrea Dumnezeu acum. Va pup si va urez o dup-amiaza placuta si multumesc iar pentru sprijinul moral. Ma ajutati enorm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allexa_p spune:

Buna fetelor!
Am descoperit azi, intamplator, forumul asta si categoria la care "intru" si eu Mamici din Grecia. Sunt aici de aproape 3 ani, de un an, mama unui baietel (adorabil, dar stiti si voi cum e cu obiectivitatea in cazul mamelor:) si caut sa intru in contact cu cat mai multe de-ale mele poposite pe aici. Cu prietenele grecoaice, mame si ele, ma simt cam incompatibila, probabil ca e reciproc sentimentul, simt ca ma privesc "altfel" si uneori, de sus. Nu-mi pasa, dar stiti si voi cum e...parca nu-ti pica bine. Sotul meu e grec, un altfel de grec, deschis de la minte, om caruia nu-i pasa de ce zice lumea (si bine face). Copilul, pe Ioannis (Ionu#539;) cum il alint eu il crestem pe cat putem intr-un mediu deschis. Eu ii vorbesc doar in romaneste, tatal sau (si restul familiei) doar in greaca, il duc in Romania cat de des pot (sunt din Timisoara) si ai mei ne viziteaza regulat. Voiam asa, sa va intreb si pe voi, cum acceptati modul astora de aici de a-si creste copii? Iarna asta am avut mari probleme cu majoritatea (din fericire, mai putin cu familia), cred ca am auzit zi de zi sfaturi de genul "nu-l scoate afara ca-i frig, bate vantul etc". Cand i-am ignorat am fost acuzata ca nu-i imbracat bine (mi se pare absurd sa-l infofolesc pe asta micu doar pentru ca anotimpul de pe calendar e IARNA!!!) Cu mancarea, of, chinul meu, oamenii astia isi indoapa copii ceva de speriat. Eu si cu peditrul al avut discutii, nu am vrut sa-i dau nici un fel de crema de-a gata. Nu i-am dat si nici nu o sa o fac. ... Voi ce le faceti de macare micutilor? Cum va descurcati? Din fericire deocamdata pot sta acasa cu el, nu prea imi vine sa ma gandesc la a-l lasa... Ma ajuta si soacra (o femeie extraordinara) dar parca... nimeni nu stie sa aiba grija de pitic asa cum am eu... :)
Sa ne auzim cu bine, o zi frumoasa! (in Halkida mea e cam urata vremea...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lukasnicolas spune:

bine ai venit printre noi ALEXA!!!Sa-ti traiasca minunea de Ioanis!Nu te necaji prea tare cu grecii important este ca ai sotul si familia langa tine si te sustin in modul TAU de a-ti creste bebelul restul lasa-i sa zica....

pup fetele ca sunt intr-o viteza....plec la munca

Andreeade pui micLukas-Nikolas08 03 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Bine ai venit Alex. Si aici e la fel, dar eu am scos-o in fiecare zi pe printesa mea. Si acum ca e cald, toate tipa la mine sa o infofolesc, e singura din sat care nu a racit decat o data, cand a venit tatal ei racit si a luat de la el. Si nu i-am dat pastile, i-am facut ceaiuri si i-a trecut repede. Cum a tusit, cum i-am facut musetel cu miere si lamaie.Mancare, a mea nu mananca cremele. Ii bag in lapte. Aici e foarte frumoa azi. E soare...am intins rufele printesei, iar acum am scos-o in lume. Si eu vorbesc numai romaneste cu ea. Dar acum incep si greceste ca de exemplu cand ii spun, mergem pa-pa se bucura si sta sa o imbrac. Cand ii zic pame volta....nimic. La fel si cu mancarea... Pupici dulcici la fete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allexa_p spune:

Si Ionut al meu a facut rosu-n gat acum, in primavara. A fost cald afara, s-a miscat mult, a transpirat si cand a inceput sa adie vantul, l-a prins. Din fericire am scapat usor, o zi de febra si cateva zile cu nas infundat. Eu sunt de parere ca asa cum ii inveti de mici, asa-i ai. Trebuie sa stie si ce-i ala frig (daca aici e frig, in Romania ce sa mai zicem?) si cald, nu-i poti tine in borcan toata viata! Sunt copii, e clar ca o sa si raceasca! Nu se termina lumea cu asta! Eu ii dau doar lapte praf, in rest evit creme si mancare de-a gata. Si laptele ala praf mi se pare destul... din cate am inteles dupa 14 luni incepem cu lapte de vaca. Din fericire copilul nu are probleme cu mancarea, mananca de toate, dar atat cat vrea, nu-mi place sa-l indop si nici sa insist daca il vad ca nu mai vrea. La capitolul asta sunt norocoasa, nu e mofturos. Doar peste nu vrea, in orice combinatie am incercat sa-i dau, il scuipa.
Noi - eu cu sotul am decis sa adoptam metoda one parent one language, eu ii vorbesc exclusiv in romaneste, el greaca. Si deocamdata reactioneaza bine la amandoua. Sotul meu e destul de multe ore la lucru, dar copilul are contact cu limba - soacra-mea ne viziteaza aproape zilnic. Si eu vorbesc greaca dar nu ma incumet sa-i spun nimic, de teama sa nu invete ceva gresit. Asa, pe limba noastra ma simt sigura :) Se uita oricum foarte ciudat la mine cand ma aude vorbind cu soacra-mea (cu sotul vorbim doar engleza, el spune ca i s-ar parea ciudat sa folosim alta limba decat cea in care ne-am cunoscut si indragostit :)))
Aici a inceput sa fie frumos, in sfarsit! Dar bate vantul cu putere... probabil ca azi ramanem in casa... O seara frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitza_alex spune:

salutare fetelor,ce faceti?eu singura pe acasa ,sotul a iesit afara cu bya,ce liniste e in casa.cu masina,am rezolvat-o,am luat un opel vectra,tot la mana a doua,e din 2001,sotul zice ca desi isi doreste muult altfel de masina,nu se simte in siguranta sa ia ceva in rate,la ce vremuri sunt(aici i dau dreptate)acum sa speram ca e buna masina,azi sa dus cu un mecanic sa o vada,sa o consulte,zice e ok!mai fetelor,am incercat sa ma uit la poze azi si sa trimit un mail cu poze,dar mi se tot blocheaza calc,nu stiu de ce...

theo,felicitari pt progresele lui stelios,fimea ma mamaie din 5 in 5 secunde.
anouk3,mai tu ai rate minune..deaia fac si pe pereti.pupici lui nick.
ioanoula,tu stii cel mai bine cum e situatia voastra sice trebe sa faci..
alexa bine ai venit,deci suntem in acelasi oras,sa-ti traiasca bebelu!!
lukasnicolas,inca nu stiu ce voi face cu gradinita,mai vedem..
moro_k,esthera,sa de-a dumnezeu sa vina barza cu cate-un bebe pt voi cat mai repede.
o seara buna fetelor!!!

Mergi la inceput

Seara buna la fete!!

Asa cum am promis, in seara asta am un cantec de leagan care mie mi-e tare drag (MoRo K...il fredonam si pe-asta..pana vin bebeii??).
Pentru ca astazi am uitat (sa-mi fie rusine) s-o pe cretulina de Maria Biaca dedic aceasta melodie tuturor bebelusilor...si in special Mariei.

Dormi nani dormi puisor,
Umbre se-aduna-n pridvor,
Si din gradina prin geam
Luna-ti zambeste pe-un ram,
Iata nu-i nimeni pe drum,
Pasari si flori dorm-acum,
Si canta-un greier de dor,
Dormi nani dormi puisor,
Usor, usor.

In somnul tau ai deschis
Poarta de aur din vis,
Din prag te cheama-un pitic,
Cu barba de borangic,
Vrea sa-ti arate-un ratoi,
Trei ursuleti cu blani moi,
Si un motan vanator,
Dormi puiul mamii uaor,
Usor, usor.
Noapte buna copii!!

PS: Bine ai venit pe forum Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lukasnicolas spune:

tot seara tarziu...azi eram pe fuga(zici ca pleca serviciul din loc)si nu am putut scrie ce am descoperit cu stupoare...am descoperit ca am baiat mare, da domne' MARE...de ce?pai cum de ce..azi mi-a demonstrat ca stie cifra 8. Ei gata !de maine pot sa-l dau la scoalastai sa o iau cu inceputul ....Lukas este un devorator de publicitate se uita la reclame mai entuziasmat decat la desene animate...stiti ca la greci este reclama cu zapacitul ala -endeca octo octo octo tiheo?den nomizo..si fi-miu cand o vede urla prin toata casa OCTO OCTO...azi am fost pe afara cu carutul si m-am oprit la vorba cu o vecina .In fata carutului era parcata o masina si Luka mai avea putin si sarea din carut(noroc ca avea centura ca stiu ce ii poate capusorul)Il dau jos sa vad ce vrea si se duce intr-un suflet la numarul de la masina si tipa octo octo.Intr-adevar era opt.Si a primit atatea pupicuri si atatea''bravo mami'' ca a continuat toata ziua sa mi-l arate pe opt...pe masinuta lui de curse...pe paginile tuturor cartilor de colorat...pe abtipildul de pe frigider .Stiu ca e un lucru minor ca poate alti copii la varsa lui stiu mult mai multe lucruri dar pt mine nu este minor este pur si simplu un lucru pe care l-a invatat azi COPILUL MEU.

va pup fetelor si sa aveti un somn usor
p.s.ESTHERA ti-am zis ca te iubesc daca nu ti-o spun acumte iubesc pt cantecelele si poeziile tale pt ca nu stiu de ce dar cand am citit cantecul de leagan m-am emotionat si mi-au dat lacrimile(de fapt stiu de ce pt ca mi-am adus aminte de Lukas cand era doar o mogaldeata de cateva zile chinuit de colici si ma plimbam toata noaptea cu el in brate cantandu-i cantecele de leagan)Iti multumesc pt amintirea asta

Andreeade pui micLukas-Nikolas08 03 2009

Mergi la inceput

Deschideti poarta soarelui sa poata rasari pe adincul cer pamant senin si pur in ochi de copil ..
Deschideti poarta soarelui sa poata lumina vesnicii de flori si fruct si spor cat timpul va
dura......

Cu refrenul melodiei Didei Dragan mi-am inceput eu dimineata cand am dechis balcoanele si-am lasat soarele sa intre in casa!!!!
Acum savurez cafeaua fierbinte care are aroma de Andreea, de Mamitza Alex, Theo, MoRoK, Carmaw, Anouk, Oana si aroma fresh de Alexa (ca ea este nou venita)!
Slabe aparitii pe aici ale divelor......s inteleg ca nu e nimic nou sub soare???
... doar Andreea "bantuie" forumul la ore tarzii(felicitari pentru cifra 8 a dl. Lukas)

Dragele mele eu, pe 30 aprilie, plec acasa! Ma usuca dorul pentru familia mea (ohoho...si ce furmoasa si numeroasa este)!!!
...asa ca, rog frumos, luati un pix si o hartie...asterneti pe ea gandurile pentru cei dragi, dorurile voastre, sperantele si visele!! Mai usor cu lacrimile ca se uda hartia...si nu mai intelege nimeni nimic!
Cu plicul...si destinatia ravaselor, metaforic, ma ocup eu!
De cine va este dor???...care e primul lucru care l-ati face odata ajunse acasa??....pe cine ati suna??...ce mancare v-a lasat un dor uscat in suflet...si asteptati sa gasiti pe masa????...astept!!!

Si daca trebuia sa incep asa....uite ca o spun din tot sufletul la incheiere:

#922;#945;#955;#951;#956;#941;#961;#945; #945;#947;#945;#960;#951;#956;#941;#957;#951; #956;#959;#965; #917;#955;#955;#940;#948;#945;!

Mergi la inceput