e normal sa ceara noaptea lapte
Raspunsuri - Pagina 3
broscuta_80 spune:
Draga tanea
Daca bebe papa legumele in biberon, inseamna ca nu gustul e problema, ci felul in care ii sunt servite ( ciorbita si altele ). Mai poti incerca sa faci piureul de legume mai consistent si sa manance de pe degetelul tau. Poti strecura supa sa i-o dai in biberon si restul sa le transformi in piure si sa ii ai de pe degetul tau. Nu uita ca telul suprem este sa ii dezvatam de biberon si sa ii invatam cu lingurita
. In momentele astea stii cum gandesc? : Inca nu am vazut adult sa bea din biberon, deci trecem noi si peste asta
.
Alaptatul se intampla o data in viata ( viata bebelusului tau ) iar beneficiile laptelui de mama nu pot fi comparate cu nimic in acest univers. Ar fi pacat sa renunti. Daca nu este prea mult fa un sacrificiu pentru copilasul tau si mai ofera-i siguranta sanului mamei lui.
Cu laptele noaptea - fata mea are 1 an si 4 luni si am alaptat-o pana la un an - am ajuns la un compromis : la culcare ii pregatesc lapte praf, iar pentru trezirile din timpul noptii ( intre doua si patru treziri la numar ) pun in biberon lapte de vaca direct de la frigider. Ea se culca in jur de ora 22.00 si atunci ii si pun laptele de vaca. Pana la 3-4 dimineata cand incep trezirile laptele ajunge la temperatura camerei.
Cand refuza mancarea nu prea ai ce sa ii faci. Eu si acum intampin rezistenta din partea fetei mele. Sunt genul de mama care nu doarme noaptea la gandul ca copilul meu nu a mancat bine in ziua respectiva. Tot ce pot sa fac este sa ma inarmez cu rabdare si sa ii fac ora de masa cat mai placuta.
Succes cu tot ce ti-ai propus si sanatate multa puiului tau!
tanea1988 spune:
Ms mult broscuta.....
Dear suge de la sinnnnnnnn ce bine ar fi............ da eu ma storc si ii dau cu sticluta, ca mia refuzat sinu de la inceput....
O sa tin cont de sfatul tau ms mult mult
Sanatate tie si la toata familia ta

SoriLea spune:
Al meu se apropie de 2 ani si inca mai cere lapte noaptea. mai avem si nopti linistite, dar destul de rare
si pot sa spun ca de ceva vreme i-a revenit iar apetitul, ca-l pierdu-se pe undeva si cu coate astea tot cere laptic noaptea. Asa ca nu-ti fa probl. Da-i copilului cat vrea sa manance (nici la noi nu a mers cu ceai sau apa
)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina
Mamica fericita
a ingerasului RAZVAN - IONUT
(11 MAI 2009)
http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
batmanita spune:
buna tanea ,si fetita mea la putin timp dupa ce am inceput diversificarea nu a mai acceptat ligurita,am lasat-o in pace cam o saptamana am cumparat alta ligurita ,intai i-am dat-o sa se joace si apoi sa manace cu ea si a mers.
i-ti urez numai bine.
adelamaria spune:
Buna, tanea! :)
Iti trebuie multa-multa rabdare, sa stii! E bine ca nu-l fortezi sa manance mai mult decat vrea el. Si alea 2-3 lingurite sunt bune, mai ales daca le ia cu placere! El acum face cunostinta cu gusturi si texturi noi...e normal sa-i fie mai greu...Despre biberon - scopul e sa manance mancarea cu lingurita...Insa, ce sa zic, in caz de forta majora, da-i din biberon o vreme si da-i fructele (sau altceva) cu lingurita...Daca nu vrea si nu vrea, lasa-l o saptamana-doua si mai incerci din nou. Nu uita ca fiecare copil e diferit, are ritmul lui. Nu-l forta, chiar daca simti uneori ca nu mai poti!...
A, si doar ca sa-ti confirm Terciu ala de la Nestle sunt exact Cerealele pentru bebelusi pe care le avem si noi, asa ca stai linistita - e fix acelasi lucru! :)
ancuta_b spune:
si fata mea se trezeste noaptea pt tzitzi! daca ii dau bibe (ea oricum nici ziua nu vrea biberonul) urla ca din gura de sarpe! are 1 an si o luna si de vreo 3 sapt papa numai noaptea tzitzi! nu stiu pana cand o s-o ducem asa dar asta e! cateodata se trezeste la din ora-n ora, alta data la doua ore!
http://www.meitai.webclick.ro/mei-tai/concurs-castiga-un-mei-tai/
tanea1988 spune:
Ms mult mult...
Cind va citesc mesajele voastre imi da putere si merg mai departe, vad ca mai sunt multe mame in situatia mea.....
De mincat nu mai maninca nimic nici chear legumele din biberon.... odata am incercat sa-l tin numai cu ceai citeva ore poate o sa flaminzeasca si tot incercam din ora in ora sa ii dau ceva si nimic au trecut 5 ore si fara rezultat, si pina la urma iam dat biberonul cu lapte pe care il accepta cu cea mai mare placere(macar bine ca lapte bea
)
O seara buna..... si multa sanatate

tanea1988 spune:
aaaaaaaa si daca nu maninca e foarte agitat plinge vrea numai in brate, ma trage de nas , par, se enerveaza, e rau tare daca e flamind , si asta ma face sa imi ies din minti ca cind ii dau sa pape intoarce capu nici nu vrea sa vada mincare arunca tot ce are in mina, si sa nu credeti ca la masa imi arat nervii nu stau linistita incerc sa zimbesc sunt calma si cind vine seara sotu acasa ma descarc.... macar bine ca asta ma intelege
adelamaria spune:
Tanea, te rog eu mult - opreste-te si respira adanc! :) In ceea ce spui ma recunosc pe mine la inceputul diversificarii...Parerea mea e ca ar trebui sa faci o pauza. Lasa-l cateva zile fara mancare, doar pe lapte. Sau, daca poti, ofera-i, dar fara sa te enervezi cand te refuza...Copilul te simte, draga mea! Eu am facut aceeasi greseala! Faptul ca l-ai lasat sa flamanzeasca si totusi ai incercat din ora in ora sa-i dai sa pape arata cat de tensionata esti, cat de preocupata. E normal sa fii asa, dar copilului nu-i face bine! Si el simte, chiar daca tu ai impresia ca zambetul tau il pacaleste!...
Bebelusul tau e inca teribil de indragostit de lapticul tau, incearca sa intelegi asta...Sunt copii alaptati (chiar daca din biberon) care descopera mai greu gustul mancarii. Nu stiu de ce. Oricum, la momentul asta "masa" e un moment tensionat, dificil pentru voi...Nici tu si nici el nu stiti exact cum sa-l gestionati. Dati-va o pauza cat sa va trageti sufletul. Nu-l poate hrani altcineva pe bebe?
Eu am facut greseala sa cred ca a manca mancare pentru un bebelus e ceva firesc. Ti-e foame? Pai atunci mananci, mai ales ca-ti aduce cineva la gura :) Nu e chiar asa!...Bebelusii se nasc cu reflexul suptului si se indragostesc de laptele mamei (sau laptele praf, dupa caz)...Iar tu acum incerci sa-i schimbi aceste reflexe, sa le inlocuiesti si el nu intelege. Suna aiurea probabil, dar singurul mod in care poti face asta e cu multa dragoste...Tu ii ceri sa renunte la ceva ce el iubeste, iar el trebuie sa capete destula incredere in tine incat s-o faca. Trebuie sa-l ajuti sa descopere ca merita schimbul. Ca si mancarea e buna. Ca mami ii poate oferi si altceva decat lapte, dar tot cu multa dragoste. E putin cam abstract, stiu, dar asta e concluzia mea dupa 3 ani jumate de mamicie :)
Ca si cauze medicale pentru refuzul mancarii - verifica sa nu aiba vreo infectie urinara (uneori nu dau simptome) sau ceva paraziti intestinali (in cazul asta copiii de obicei cer doar lapte si dulce).
broscuta_80 spune:
tanea te pup si-ti urez multa rabdare. Ceea ce spune adelamaria este extraordinar de adevarat. Se vede ca are experienta. Asa ca adapteaza sfaturile ei la situatia ta, poate vei obtine macar o ameliorare.