e normal sa ceara noaptea lapte

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Corina, iti raspund eu ce-i ala terci ...eu sunt din Gl si la noi se mai folosesc astfel de cuvinte datorita apropierii de rep. moldova...terci ea zice la piure.
Tanea, ma amuzi foarte tare...am cateva prietene moldovence si o tin numai in hohote de ras cand ma vad cu ele ...sunt asa de naturale, comice cum vb si sincere si dupa cum scrii cred ca asa esti si tu. Deja te plac.
Eu cred ca e bine sa-i dai sa pape daca copilul iti cere( am o prietena cu un copil de 3 ani care abia acum a scapat de biberon...3 BIBEROANE/NOAPTE... DAR DACA COPILUL CEREA????CE SA-I FACA? SA-L lase sa planga? altceva nu dorea decat LAPTEEE).
Ora de culcare mi se pare foarte tarzie ptr varsta lui...chiar si ptr mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

hm, mariana, nu cred ca e vorba despre piure. adica nu asa cum il stiu eu, din cartofi, legume sau fructe.

mai degraba cred ca sunt fierte acele boabe (hrisca, ovaz, orez) si terciuit amestecul. ma rog, imi dau si eu cu presupusul, pana aflu de fapt care-i reteta . dar imi imaginez ca n-are un gust prea bun...chiar asa, tanea, pui si zahar in acest terci ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

eu am zis piure ca la noi, pe la bunici, se mai foloseste acest termen.Asta ca sa nu zic direct ca bunica mea zice ca "faci terci sa le dea la porci" sau pentru ea pizza e un "terci".
Sa stii ca acu' sunt si eu curioasa ...poate ea zice terci la musli de casa ...poate ne lamureste Tanea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Buna,

Si fetita mea s-a trezit multa vreme noaptea pentru biberonul cu lapte (cam pe la 3 dimineata). Apoi, in timp, l-a cerut la 5-6 dimineata. Apoi l-a vrut la 7.30. SI la un moment dat, dupa 3 ani, a renuntat (de fapt, eu nu i-am mai dat pt ca voiam sa-i dau micul dejun normal, inclusiv laptele) iar ea n-a mai cerut.
Asa ca e posibil sa mai dureze. Pe masura ce va manca mai bine ziua, va renunta probabil sa mai ceara lapte noaptea. Asa daca e vorba de o nevoie fizica. Insa e posibil ca el sa asocieze laptele cu o nevoie afectiva. Se trezeste pentru ca vrea sa te simta si cere lapte pentru ca stie ca asta e rolul mamei - sa ofere hrana/lapte. E posibil si asta. Poate fi o nevoie emotionala de moment. Si asta se echilibreaza cumva tot in timp, pe masura ce va intelege ca tu esti acolo, langa el, mereu.
Eu cand se trezea fata noaptea, o luam in brate si ii dadeam lapte (san sau biberon), insa evitam sa vorbesc foarte mult cu ea. Doar cat s-o asigur ca-s acolo, dar nu ne intindeam la joaca...Stateam in semi-intuneric si motaiam (eu), iar ea adormea la loc.
Despre diversificare - poti sa incerci sa-i oferi bucatele mai putin pasate (poate nu le mai vrea chiar piure). Sau poate il tenteaza gustul diferit al mancarii voastre. Nu zic sa-i dai ce mancati voi, dar poti incerca sa adaptezi pentru varsta lui ceva feluri de mancare. Sau poate e o faza de independenta si vrea sa incerce sa manance singur - da-i o lingurita in mana sau o bucatica de ceva cat il hranesti. Lasa-l sa se joace cu mancare, sa-si bage manutele, chiar daca face mizerie.

PS. confirm si eu (ca fapt divers :)) ca in Moldova (Romania) Terci se foloseste cu sensul de chestii amestecate si facute piure :) Totusi cred ca Tanea il foloseste in sensul spus de Corina...cred ca e putin diferit...Nu c-ar avea vreo importanta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana-carina spune:

si cum faceti sa doarma de la 9 seara?fetita mea are 3 luni ce-i drept poate ii prea micuta pt un program asa de riguros dar se culca doar la 12 noapte si nu mai se trezeste pana la 7 dimineta cand cere lapticul
As vrea sa o pot reusi sa o culc asa devreme dar am incercat si daca reusesc sa o culc la 9 sera se trezeste pe la 1 noapte cu un chef de joaca, nici vorba sa mai doarma.vreau sa spun ca nici ziua nu prea doarme numai jumatati de ora,nici nu stiu daca se aduna 4 ore de somn peste zi.
pana acum eram multumita ca macar doarme noapte cate 6-7 ore neintrerupte dar as vrea sa doarma si ea mai devreme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Nu stiu daca e chiar asa de importanta ora de culcare de seara la un bebe de 9 luni ... La noi era in jur de 22.30, dar dat fiind ca mai avea perioade de somn si peste zi, eu zic ca se compenseaza. Depinde foarte mult de periaodele de somn de peste zi ...

O sa se regleze si astea cu varsta ...

Irina (2006) si 21+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanea1988 spune:

Salutare Salutare...
Iata am aparut si eu...
Nu v-am raspuns ca am fost foarte ocupata ......
Daaaaaaaaaa vad ca vam dat bataie de cap cu terciu meu....
Terciu ( chear asa si scrie pe cutie ) este hrisca (de ex.) care este pasata foarte fin cu lapte praf si friucte uscate ( dar poate sa fie si fara de lapte si fructe depinde deacum de virsta bb) si se face cu apa.... pe cutie este scris si modul de preparare , si este de la Nestle ...
Eu imi imaginam terciu nostru ca cerialele voastre Daca vreti spunetimi si mie ce sunt cerialele tot asa ca terciu????

Corina nu as putea sa-ti dau un program exact al bb meu fiindca este foarte haotic de ex azi nu a mincat nimic numai un biberon cu lapte pe la orele 13 si desigur inca 300ml lapte ( de la sin) de la ora 3 dimineata pina la ora 9 , nu pot sa scriu orele la care exact ma trezit fiindca nici nu mam uitat, dar stiu ca de 4 ori am fost trezita
Asa in fiecare zi ii fac supa cu legume si cu carne de curca sau de vita(Gaina ii face alergie) si ii dau sa pape dar fara de rezultat , tine gura strinsa si intoarce capu, si nu il mai fortez imi este clar si de data asta,
pe la
Dimineata ii fac biscuit cu mar si brinza Si mai inlocuiesc maru cu para (celelalte sunt alergice pu el) La fel maninca 2,3 lingurite si gata nu mai vrea
De ce il culc asa de tirziu??? Fiindca sotu vine pe la orele 21-22 acasa , si desigur ca vrea sa se joace si el cu el , mai ales asta micu cind il vede nu mai poate de fericire , si doarme
pina la 9-10 dimineata si mai dormim si noi pe linga el
Corina am carut din ala care poate sa stea intins si pe spate si in fundulet, de ex azi iar mia plins la plimbare , eu lam scos in parc pe la ora 6 seara fiindca la ora asta trebuia sa doarma si am sperat ca il voi adormi dar na fost sa fie , am venit cu muzica acasa
si are un glassssss ce sa mai zic e vedeta in mahalaua noastramie mi sau spart tempanele
Marina mie de ex imi plac cum vb voi si am mai fost prin Bucuresti (am o verisoara acolo) si mai incercam sa fac si eu pe romanca da nu prea mi se prime Si de asta am ales sa discut cu mamele din Romania
Aaaaaaa era sa uit , Corina am incercat sai pun castronu inainte cu mincare sperind ca va duce ceva la gura, dar baiatul meu a analizat citeva secunde si dupa aia a aruncat castronu cu tot cu mincare, poate mai tirziu o sa mai incerc cind se va mai calma acum nu are rost....
Sper ca am dat ceva raspunsuri fiindca eu eri am citit mesajele si azi va raspund la ce mia mai ramas prin cap ca nu mai am timp sa le recitesc din nou.....
Ms mult la toate mamicile.... Va doresc multa Sanatate si bb cit mai cuminti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

In sfarsit un subiect la sectiunea aceasta care ma face sa zambesc. Ati fost tare haioase cu dilema "terciului". Stiu ca prin Ro terciul e pentru porci dar pe langa faptul ca-i un amestec se pun si tarate de la diverse cereale.
Dar si cei de la Neste parca n-au gandit cand au scris pe cutie Terci, puteau sa scrie si ei cereale ca doar asta-i esenta.

In fine.
tanea1988 intamplator am copil de aceeasi varsta si mai cere si de cateva ori pe noapte lapte. Si cele mari la fel au facut. Pana le-am intarcat au tot cerut lapte noaptea. La mine daca alaptez apai noaptea e lactobar. Fara numar ca asa se fac pliurile

Poti citi ce program de masa si somn au alti copilasi de aceeasi varsta aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=162668&whichpage=1

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioana-carina

si cum faceti sa doarma de la 9 seara?fetita mea are 3 luni ce-i drept poate ii prea micuta pt un program asa de riguros dar se culca doar la 12 noapte si nu mai se trezeste pana la 7 dimineta cand cere lapticul
As vrea sa o pot reusi sa o culc asa devreme dar am incercat si daca reusesc sa o culc la 9 sera se trezeste pe la 1 noapte cu un chef de joaca, nici vorba sa mai doarma.vreau sa spun ca nici ziua nu prea doarme numai jumatati de ora,nici nu stiu daca se aduna 4 ore de somn peste zi.
pana acum eram multumita ca macar doarme noapte cate 6-7 ore neintrerupte dar as vrea sa doarma si ea mai devreme

Sta destul de mult treaza bebelina ta. Tudor e mai mare cu 1 luna dar doarme. Drept e ca se trezeste dimi intre 5-6 ,dar la 8 cel tarziu adoarme. Pe parcursul zilei se trezeste ptr mancat ,schimbat,putina joaca,dar rar sta treaz 1 h.In schimb, dupa orele 15 nu mai doarme .La orele 19-19.30 ,deja bait si hranit adoarme.Se trezeste in jur de 23, 1, 3 si 5 ptr mancare si uneori se mai joaca.
Scoate-o mai mult afara.Tine-o cat de mult poti la aer. La mine chestia cu afara nu prea functioneaza.Si nici cu baia. Cand il scot afara ma chinui sa-l adorm ptr ca este obosit de la aer. Cum il iau din carut cum deschide ochii. Ne jucam, vorbim, obosim si dormim.
Revin, tocmai s-a trezit piticul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanea1988 spune:

Otiliav: Ca sa nu dam vina pe Nestle o sa fiu mai explicita
Aceste terci se produce in Ucraina si importatorii din R.M fac traducere din KASA (asa scrie pe cutie in limba rusa) traduc TERCI , si eu nu scriam Kasa fiindca ma gindeam ca la sigur nu o sa va dati seama ce este dar scriam terci ( care e tradus in limba romana)
Da ce amuzant suna: "Ma duc sa dau terci la porci" La noi altfel se numeste mincarea la porci....

Si eu iarasi revin la problema mea cu mincarea, astazi la fel nu vroia sa pape mai nimic in afara de lapte si eu am incercat sai dau legumele cu carnea prin blander si leam trecut prin sita ca sa nu ramina nici un boturel leam amestecat cu zeama de legume si am facut o masa omogena astfel incit sa poata trece prin tetina ( biberon)
si inainte de somn iam dat sa bea si mi sa primit a papat cam 100 ml de supa, voi ce ma sfatuiti sa continui asa ????

Acuma imi este mai usor sa ma trezesc noaptea sai dau laptic , fiindca am laptele gata pregatit, este laptele meu si am citit ca laptele de mama e bun 24 ore asa ca eu ma scurg pe la ora 11 seara si pina dimineata e bun de baut, si miam propus ca cind va implini 10 luni sa il intarc ... ias mai da lapte da e foarte alergic bb si eu nu pot sa maninc nici fructe inafara de mere si pere si daca mai scap cite o bucata de ciocolata in gura( ca mor dupa ele 9 luni leam dus lipsa) sau altceva a pai i se face o pata rosie pe obraz si il maninca si normal ca se scarpina pina ajunge la singe
Si ma gindesc ca de cite ori se va trezi noaptea a pai trebuie sa cobor la bucatarie sa il prepar si imi ia din timp si asta micu nu rabda mult va incepe sa urle de nu o sa stiu de a cui sunt ,
Voi cum va descurcati mamele care nu alapteaza????

Mergi la inceput