Incalzire prin pardoseala. Pro sau contra?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

chiar vorbeam aseara cu sotul de discutia voastra..si ne intrebam de costuri...inteleg ca e mai costisitor decat cu calorifere nu?

CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009


Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

si noi vroiam IP,insa costurile erau cu mult peste bugetul alocat,si asta pt ca am pus centrala prin condensatie + panouri solare.
insa daca aveam bani mai multi,sigur puneam IP.
referitor la praf, oricum se pune, oricum exista.eu am parchet masiv si nu vrei sa stii ce praf se aduna si ca sa fie si mai complicat, culoarea mobilei din living este mahon.
avem insa niste prieteni care au IP si vreau sa spun ca sunt incantati de ea.au suprafete mai mari cu gresie,parchetul este special pt IP,si au inclusiv in dormitoare.factura nu este mare ,mai ales ca incalzesc cu energie electrica.
stiu ca nu prea sunt indicate covoarele.dar dupa un timp te obisnuiesti fara si in plus in timp vei observa ca faci mai repede curatenie decat in cazul in care ai si covorul.
pt copii e f buna IP deoarece caldura vine de jos si se duce sus,nu ca in cazul caloriferelor.
si ti-as recomanda sa faci montajul cu firma care iti livreaza sistemul pt ca e serioasa treaba.prietenii nostri parca au rehau,daca nu ma insel.
succes in continuare!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorellay

chiar vorbeam aseara cu sotul de discutia voastra..si ne intrebam de costuri...inteleg ca e mai costisitor decat cu calorifere nu?

CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009


Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo


Ca si consum .da,pentru mine a fost mai costisitoare incalzirea prin podea!

Deci eu am trait-o pe pielea mea,nu vorbesc din auzite,de la prieteni sau rude!

Anul trecut am primit de la firma distribuitoare de gaz 500 de euro retur,pentru o suprafatza dubla locuibila(incalzire cu calorifere),pe cind la incalzirea in podea aveam doar de plata!

Eu vorbesc d ecenbrtrala pe gaz,poate cea pe lemn sau paletzi or fi cheltuielile mai ieftine!Personal nici nu recomand centrala pe gaz!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

noi avem centrala pe gaz.casa e izolata termic,are suprafata de 150 mp.temp in casa este cam de 23 grade.pe luna am platit 550-600 lei max,adica 150 euro.aici intra si gazul pt plita.nu consider ca e mult.
daca aveam IP sigur plateam mai putin pt ca incalzeam apa la max 50 grade.in calorifere ,de regula,o tinem la 70.totusi,diferenta asta de grade inseamna mc de gaz in plus.
anda,poate la calorifere aveati o suma de achitat mai mare decat consumul real si poate de asta v-au dat bani inapoi.asa se intampla si la noi la curent.cand vine regularizarea ,au ei de dat bani catre noi pt ca abonamentul este mai mare decat consumul nostru.
am zis si eu!


LE: la IP conteaza ffff mult ce podea pui.dc pui parchet natural...normal ca nu trece caldura.daca pui gresie..se schimba problema!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Wudy

Lali tu ce marca de centrala ai si ce capacitate are. Si la ce suprafata incalzita o folositi?

Merci frumos

Alina, mamica super fericita de Anais Maria.

"Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta. Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului"



Ai PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Acum vreo 10 ani cand aveam si noi ganduri de casa am studiat inainte despre modul cel mai bun de incalzire. Cea prin pardoseala ne suradea cel mai mult. La un moment dat am citit un articol in care era vorba despre efectele incalzirii prin pardoseala in Germania, unde se practica de ani buni. Concluzia a fost ca in casele incalzite asa au aparut boli de plamani, astmul in special. E vorba de praful care e antrenat de jos in sus prin miscarea aerului incalzit. Cel mai grav e la spatiile cu parchet, unde praful se aduna in crapaturi. La gresie si linoleum era mai OK. Ce mai afectati erau copiii pentru ca ei erau cel mai aproape de podea. Inginerul vostru e un om informat, jos palaria.

Am citit mai apoi ca a aparut o varianta noua, incalzirea prin peretii laterali, care asigura un alt mod de circulare al aerului, asemanator cu al calorifelor, care nu ar avea nici un efect nociv asupra plamanilor. Era doar la inceput metoda, acum vreo 10-12 ani, nu am mai citit apoi ca nu m-a mai interesat.

Aici se practica aceasta incalzire, dar spatiile sunt acoperite cu gresie sau linoleum. Aici chiar si spatiile care au fost acoperite cu podea sau parchet in institutiile publice, care au incalzire clasica, prin calorifere au fost reamenajate cu linoleum din motivele mai sus amintite. Praful care se aduna intre podele si parchet si apoi se ridica oricum in aer. Aici sunt mulri bolnavi de astm si studiile au dovedit ca si acesta e unul din motive. Si da, pot "locui" si bacterii in acele crapaturi. Desigur, nu toate sunt nocive.

Nu vreau sa te sperii dar e bine sa stii la ce te expui.


vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Nici eu nu vorbesc din carti, am acest tip de incalzire in casa. Economia de energie are un principiu simplu, faptul ca la incalzirea in pardoseala apa care circula prin tevi este incalzita la o temperatura mult mai joasa decat la calorifere. Sunt studii si calcule facute de ingineri, documentate luand in considerare aceeasi configuratie a casei si multi alti parametri constanti.

Andacos, tu ai facut comparatie intre aceeasi casa incalzita in doua feluri ? Pentru ca in mod logic cheltuielile de incalzire depind de suprafata, izolatia peretilor, geamuri, centrala termica, modul de incalzire, modul de realizare a instalatiilor (daca sunt termostate, daca centrala e in condensatie, etc.). Sunt tare multe variabile care trebuie luate in calcul. Deasemenea trebuie sa aduni cat cheltui pe un an si sa imparti la 12 luni. Cat iti ia tie fata de estimat nu are valoare. Eu, spre exemplu platesc un estimat la gaz si vine regularizarea o data la 3 luni. In lunile de iarna am mult la regularizare, in cele de vara ies si pe minus.
Momentan, la media din lunile de iarna toate cunostintele noastre se mira de consumul mic de gaz pe care il avem. Daca impart la metru patrat spre exemplu ies mai ieftin decat la apartamentele de bloc.


Vis a vis de praf, eu desigur nu pot contrazice studiile de care vorbiti, insa am cautat studii care sa sustina acest lucru, daca praful este curatat sistematic (ceea ce fac indiferent de modul de incalzire) si nu am gasit.
Dar, in mod logic praful care se aduna in covoare/mocheta este curatat in profunzime mai rar decat praful de pe gresie care la mine in casa este aspirat si spalat de doua ori/saptamana. Eu as fi de acord cu studiile acelea pentru spatii publice, unde se circula incaltat, pentru casa mea insa nu sunt de acord. Am mobila neagra in sufragerie si maro inchis in dormitor si nu mi se depune praful prea mult. Dar eu stau pe o straduta inchisa, putin circulata si e multa verdeata in jur, asa ca nu e in general prea mult praf.

Edit: Insa sunt perfect de acord ca instalatiile pentru acest tip de incalzire trebuie facute de profesionisti si cu materiale de calitate.

Iar pentru bacterii: exista o multime de detergenti de pardoseala cu componente antibacteriene. Indiferent de tipul de incalzire e bine de spalat din cand in cand pe jos cu aceste solutii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Mihaela, Lali, cred ca in discutia voastra ar fi de luat in calcul si faptul ca in Suedia si poate si in Germania e nevoie de incalzire mai multe luni pe an decat in Romania si cred ca si la o temperatura mai mare. De aceea legatura astm-incalzire prin pardoseala s-a facut mai clar acolo. Eu am o prietena care are montat acest sistem si are si panouri solare si o casa de doua ori mai mare ca a noastra si plateste mai putin ca noi. Deci in privinta caldurii date si a costurilor e o alegere buna. De praf n-am auzit sa se planga prietena mea, ea are gresie si parchet laminat in casa, parchetul laminat a fost insa ulterior lacuit si nu mai exista deloc rosturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

olympia, e posibil sa fie si asta, nu am mai studiat problema ca nu m-a mai interesat, cum spuneam. Aici se da incalzire atat cat e necesar, nu e program, e dupa temperatura de afara.

Lali, nu s-a schimbat numai in institutiile publice unde se intra incaltat, podeaua de pe jos. Si ce scriu acum nu e din carti ci din realitatea din jurul meu. Cand am ajuns in Suedia am fost surprinsa ca toti copiii la camine stau si se joaca pe jos, pe suprafete imbracate cu linoleum si eventual cu cate un strat subtire de covor. In plus, multi copii erau desculti, cu picioarele goale. Da, indiferent de anotimp. Asta se petrecea in mijloc de octombrie, cand am intrebat nedumerita educatoarele daca nu le e frig copiilor pe jos(era si fata mea intre copiii astia). Incaltarile le lasau obligatoriu la intrare, nu aveau incaltari de interior. Raspunsul a fost ca au incalzire prin pardoseala, in toate gradinitele si scolile mici si ca faptul ca nu mai e parchet pe jos(avusesera inainte) e tocmai pentru a mentine o igiena cat mai buna a suprafetei de podea. Copiii stand pe jos erau expusi la praf direct, desi curatenie se face zilnic. Atunci mi s-a confirmat motivul(cel de care spuneam in prima postare, cu bolnavii de astm de la suprafetele de lemn sub care este incalzire in pardoseala) pe care il citisem eu cu ani in urma. Curatenia se face o data pe zi, se sterge suprafata de linoleum cu niste stergatoare speciale cu apa(unii sunt alergici la solutii deci asta pica) si se aspira eventualele covoare subtiri.
In scolile mici e la fel, copiii isi lasa chiar si vara incaltarile la intrare(au rafturi) si intra numai in sosete sau desculti. Aici raman la scoala la fritids(afterschool) si au incaperi unde se joaca, multi stau inca pe jos si acolo deseneaza, scriu, se joaca jocuri. Sigur ca deja sunt obisnuiti sa mai stea si la mese, mai mult ca la gradinite. Ei nu ar fi asa expusi. Mai apoi, in scolile mai mari se intra incaltat, au tot linoleum pe jos dar nu mai au incalzire in podea.

Eu sunt pro incalzire in podea, daca e si economica(despre asta chiar nu stiu nimic) e si mai bine. Am vrut doar sa va spun ce stiu eu si ce riscuri sunt.


vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

la IP apa se incalzeste la muuuult mai putine grade fata de calorifere.noi asta-iarna aveam setata temperatura apei in calorifere la 70 de grade.la IP nu poti suporta la picioare o astfel de temperatura.
este mai economica IP si consumul depinde si de multi alti factori.personal,stiu ca parchetul natural nu este bun pt IP.cel laminat ,normal,dar max 8 cm,ideal 6cm,sau exista laminate speciale pt IP.ideala este gresia,si atat pt transferul de caldura cat si pt faptul ca se curata f usor,nu ascunde nimic pe sub ea.
si eu sunt pro pt IP,insa doar daca sunt bani suficienti incat sa faci totul f bine si de calitate.



Mergi la inceput