Sunt amarita... bebe scuipa tzitzi
Raspunsuri - Pagina 2
thupedadc spune:
Alaptatul la ore fixe este o idee depasita! Din pacate este inca f. des "prescrisa" de pediatri.
Organizatia mondiala a sanatatii recomanda alaptatul exclusiv pana la varsta de 6 luni si alaptatul sa fie la cerere. Adica sa ii dai copilului de mancare atunci cand cere. Copiii au un sistem de autoreglare incredibil de performant: mananca exact cat le trebuie. In nici un caz un copil alaptat la san trebuie pus la cura! Nu o face pt. binele copilului tau!
Din descrierea ta ar putea fi vorba la copilasul tau de reflux gastro esofagian. Regurgiteaza frecvent, chiar si la cateva ore dupa ce a mancat? Sughita de mai multe ori pe zi? Se agita des, chiar si in timpul somnului?
Faptul ca vrea sa doarma la tine in brate e normal, toti copiii prefera caldura si dragostea mamei. Daca pe tine nu te deranjeaza, continua sa o tii in brate.
gabivalceanu spune:
THUPEDADC, tu zici foarte bine! Numai ca mie nu mi-a iesit in niciun fel alaptatul la cerere... Sugea fata un sin, la juma de ora (parea) ca i-e foame, minca pumnisori, cauta tzitzi, o dadea in plins... ii dadeam si celalalt sin, mai mare jalea la juma de ora. Ajunsesem in haos complet, eu zapacisem copilul si el pe mine... Si peste, ne zapacise pe amindoua corul antic: n-ai lapte suficient, da-i lapte praf...
In fine, in prima luna, dupa falsul alaptat la cerere, a luat fata 1,800 kg... macar a tacut corul antic! Dar e clar c-o indopasem...
Acum, si-n pozitia copil peste mama face figurile despre care scriam mai sus... Sa vedem ce-o mai fi.
Fata cea mare a facut pe la 2 ani intoleranta la lactoza (cu dureri de burta, balonari, greturi etc.). In plus, are problemute evidente si probate cu digestia... Ma gindesc ca si Ilincutza o avea tot asta... n-o digera bine... plus intoleranta... habar n-am! Cert e ca nu reuseste sa traga pirturi si ca-i vizibil balonata...
Multumesc mult de sfaturi, mult.
Pup,
Gabi