Sunt amarita... bebe scuipa tzitzi
Sal, mamici!
Iata eu, mare alaptareasa (pe prima fetita am alaptat-o doi ani fara nicio problema), am dat de o necunoscuta: fetitza mea, care are doua luni, o refuza pe tzitzi, plinge la sin, il scuipa, se foieste, iar il ia, iar il scuipa, bea doua guri, iar ia si tot asa. Prima luna a supt foarte bine. Din a doua a inceput s-o certe, ziceam eu, s-o ia, s-o scuipe, dar rarutz. Acum, faza s-an accentuat si de ieri aproape ca n-o mai vrea... Se trezeste de foame, ii chioaraie burtica, dar cind o pun la sin, intoarce caputul, plinge, ba ar lua-o...
Am zis c-o veni in jet... dar ea face asa si cu tzitzi supt, golit, tot o ia, o scuipa...
In plus, de o luna, nu doarme decit in brate...cum o pun jos, se foieste, incepe sa-si caute pumnisorii, deschide ochii si dupa un timp o da in plins ca vrea sa doarma... dar nu reuseste.
In greutate a luat foarte bine...
Aveti vreo idee ce sa fac?
Pup,
Gabi, Ioana si Ilinca mica.
Raspunsuri
louisea spune:
Am patit si eu la fel cu fetita mea cand avea 3 luni - si deschisesem un subiect pe atunci. Si cred ca si la tine e vb despre nursing strike.
Poate te ajuta raspunsurile ce le primisem eu atunci
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156342&whichpage=1
gabivalceanu spune:
Multumesc, LOUISEA... Oare ce declanseaza greva asta? Care-o fi cauza, s-o exclud fir-ar ea de cauza...
Gabi
louisea spune:
Gabi sincer nu stiu. Dar nu stiu sa fie o cauza anume. La noi s-a declansat dintr-o data - cum povestisem la subiect. Si doar o singura data
Cred ca e nevoie de rabdare. O sa treaca. Din pacate stiu ca e greu, dar si eu tot timpul m-am gandit la avantajele alaptarii..
gabivalceanu spune:
Of, multumesc LOUISEA. Deci la voi s-a terminat cu bine...
Pe mine ma ingrijoreaza ca n-a inceput brusc, ci gradual, de vreo 3 saptamini... eu am tot zis ca vine in jet si d-aia scuipa... Acum ziua e jale mare... noaptea merge mai binisor.
Nici infundata sau altceva nu e, ca noaptea, daca e somnoroasa, suge continuu...
Azi merg la un pediatru pro-alaptare convins (ca mi-e frica la altul, ca sigur ma pune s-o intarc si gata), sa vedem poate are vreo solutie minune...
Multumesc oricum de raspuns, esti singura care mi-a raspuns si totusi e asa bine sa stii ca asa au mai patit si altii...
Gabi
Bebe Beca spune:
Gabi, am trecut si noi prin asta, a trecut dupa vreo 10 zile. Alaptam noaptea, cand dormea. In cursul zilei refuza cu desavarsire. Am incercat in perioada aceea si biberon, de teama ca ramane nemancata, insa a refuzat si asa. A fost in greva. Si avea cam 4 luni, parca.
Sabina spune:
si eu am patit, la ambii copii. Am continuat sa alaptez cand le era foarte somn si noaptea pana le-a trecut.
Mergi la dr palicari daca esti din bucuresti, e blanda si buna si proalaptare.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
louisea spune:
Gabi nu mai stiu daca am povestit la subiect cum am facut.. Dar si eu ca si fetele o alaptam noaptea, iar in timpul zilei o pazeam cand se trezea si inca era adormita si atunci hop E cam stresant, dar trece
Important e sa nu o fortezi ca sa asocieze tzitzi cu ceva negativ
gabivalceanu spune:
Multam, fete dragi!
Am fost la Culcer si mi-a pus-o sa suga pe mine, calare asa, ca se pare ca ii vine prea mult... In plus, s-o pun la regim, ca cica-i indopata si-o doare burta, ca digera greu... ca tac-so! Eu ii dadeam la 3 ore... sa-i dau la 4 ore ziua si la 5-6 noaptea.
Azi n-a facut figuri, calare asa...Sa vedem!
Pup,
Gabi, Ioana si Ilinca mica
BraveGirl spune:
La mine functioneaza cd face asa sa stau pe spate aproape intinsa si sa-l pun pe el pe burta si sa vedeti ce se pune pe munca. La noi se intampla mai ales seara sa faca asa. Sau il mut la sanul mai gol...
==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)
POZE
gabivalceanu spune:
Da, Corina, si la noi tot seara se accentueaza. Si eu tot asa ii dau acum, cu ea pe mine.
Pup,
Gabi