Calendarul gradinarului vesel (18)
Raspunsuri - Pagina 15
leeloo2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia Arata foarte bine, Gabi! Remarcasem ca au pus stalpii sus in suporti, m-am gandit ca e o masura buna de protectie. Soclul unde vine exact? Pene colorate... cate putin din toate! album gradina |
Uite nu am facut poze cu detaliul - dar fiecare stalp este asezat pe un profil metalic (care la rindul lui este fixat cu suruburi prin placa de granit de pe terasa in beton). Profilul asta metalic este inestetic, asa ca imi vor face un fel de plinte de lemn care sa mascheze baza asta metalica - ca un "manshon" de lemn la baza fiecarui stalp (asta daca putrezeste in timp poate fi schimbat, e mai usor). Sper ca se intelege...o sa fac si dupa inainte si dupa...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
leeloo2004 spune:
Am uitat sa va spun ca am o banuiala - cred ca anul asta, pentru prima oara, imi va inflori glicina. Spun ca am o banuiala pentru ca nu am vazut niciodata de aproape muguri florali de glicina - cei pe acre i-am obesrvat pe glicina mea sunt "grasutzi" si nu prea par sa fie de frunze, de asta banuiesc ca sunt flori...ii astept cu nerabdare!
Intrucit eu de maine sunt in concediu, va urez Sarbatori Pascale in liniste, alaturi de familie!
Poze
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
sonya_mea spune:
Dragele mele gradinarese, vreau si eu un sfat de la voi. E prima data cand pun seminte de panselute ca sa fac rasaduri si nu stiu cum sa le ingrijesc. Semintele au fost puse acum vreo luna, au iesit, si aseara am observat ca au deja 4 frunzulite mici. Cand trebuie sa le separ sa le pun in paharele? Pun doar cate un fir, sau pot pune mai multe?
Va doresc un Paste fericit cu gradini pline de flori
leeloo2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sonya_mea Dragele mele gradinarese, vreau si eu un sfat de la voi. E prima data cand pun seminte de panselute ca sa fac rasaduri si nu stiu cum sa le ingrijesc. Semintele au fost puse acum vreo luna, au iesit, si aseara am observat ca au deja 4 frunzulite mici. Cand trebuie sa le separ sa le pun in paharele? Pun doar cate un fir, sau pot pune mai multe? Va doresc un Paste fericit cu gradini pline de flori gena MTHFR A1298C genotip heterozigot |
Sonya - le poti repica atunci cind au 4 frunzulitze adevarate - in principiu o plantutza/recipient. Din ce spui tu inteleg ca abia au un singur rind de frunzulitze adevarate, deci mai ai rabdare putin cu ele...
Sarbatori Fericite si tie!
Poze
Gradina mea
John D. Rockefeller, Jr.
allisi spune:
va salut gradinareselor.Am si eu o nelamurire poate imi spuneti si mie de ce oare nu ies florile mele cele mult asteptate din pamant.Am facut un experiment ,si anume am cumparat de la Bakker dalii ,,Melody Harmony,,si piciorul cocosului si le-am plantat de vreo 3 saptamani si inca nu se vede nici o urma de frunza.se poate sa iasa mai tarziu.sarbatori frumoase va o doresc si o primavara frumoasa
zuzi.simona spune:
allisi daca nu aveau deja dat mugure cand le-ai plantat e posibil sa nu iasa nimic, poate ai mai mult noroc dar mie anul trecut nu mi-a rasarit o dalie si am pus destui rizomi in pamant, anul acesta i-am cumparat doar pe cei ce erau deja inceputi in vegetatie si totusi au crescut f. putin si aici e destul de cald
ranunculus am pus seminte dar nu au rasarit nici alea, ca am dat de ele cand plantam altceva si erau neschimbate
au aparut niste frunzulite dar nu mai stiu ce sunt, ca nu am notat nici ce am pus si nici unde, de aceea o felicit pe gabriela ca a fost harnicuta si inspirata si acum stiu si eu ca am lalele papagal si-mi lipsesc alea scufita rosie
am mai plantat 2 butuci de vie (ca atat am gasit, am luat toate magazinele din zona Nancy la verificat!), am luat si rasaduri de rosii tot din franta ca erau mai ieftine
la noi am gasit niste muscate prapadite la reducere, dar n-am apucat sa le plantez ca am stat prea putin acasa, le-am pus si eu la umbra, sper sa mai traiasca pana ma apuc de ele
neparat trebuie sa pun ceva in jurul terasei, lalelele s-au dus deja, pana acum muscate am pus dar tare greu mai scot radacinile dintre bulbi toamna, ce sa pun sa fie si inflorite pana tarziu in toamna si nici pretentioase la apa, ca in ghivecele alea se usuca imediat pamantul
copaceii eu nu-i stropesc, cand apuc ii controlez de omizi si afide, si ii omor, in afara de combaterea asta ecologica sper sa nu dea bolile in ei si gata ; oricum am doar cativa pusi de anul trecut in iarna ca am vrut made in ro si atunci au ajuns la mine, dar s-au prins toti si au si cateva floricele
cu ulei mineral se stropesc numai inainte de perioada de vegetatie pentru a distruge organismele ce au iernat in coaja, apoi fiecare specie are regulile ei de stropire in functie de daunatorii/bolile specifice; semintoasele au nevoie de mai multe tratamente (14-16/an) decat samburoasele; daca folositi produse fitosanitare de contact acestea isi pierd efectul la prima ploaie sau roua mai mare, produsele de sinteza au efect mai indelungat dar se si acumuleaza in plante...
spor la treaba!
gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
sonya_mea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui leeloo2004
Sonya - le poti repica atunci cind au 4 frunzulitze adevarate - in principiu o plantutza/recipient. Din ce spui tu inteleg ca abia au un singur rind de frunzulitze adevarate, deci mai ai rabdare putin cu ele... Sarbatori Fericite si tie! Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008) Poze Povestea nasterii lui Tudorel Gradina mea Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding John D. Rockefeller, Jr. |
Hristos a inviat
Multumesc tare mult de raspuns, mai astept pana la sfarsitul saptamanii sa vad cum evolueaza.
leeloo2004 spune:
Adevarat a inviat!! Buna dimineata!!
Am o dedicatie special pentru Mada: lalelele Scufita Rosie!
Tare m-am bucurat de zilele astea cu vreme frumoasa - gradina arata super - sotul a tuns iarba vineri seara si miroasea asa de frumos!! Nu mai zic ce frumos e verdele crud, proaspat, o bucurie sa stai in gradina! Daca s-ar mai fi domolit si vantul ar fi fost si mai bine, dar tot am stat ca o shoparla la soare...
Allisi - eu zic ca e prea devreme sa rasara daliile (mie nici cele plantate in ghiveci in interior nu mi-au rasarit inca, d-apoi cele de afara... Piciorul cocosului daca ai pus rizomi sa stii ca apar tarziu si ei, mie anul trceut mi-au iesit abia in vara, si cam plapanzi, dar am avut mai mult noroc cu plantele cumparate inflorite deja din hornbach - au stat mult timp inflorite in gradina si mi-au rasarit si anul asta. Asa ca eu zic rabdare...vine ea caldura!!
Simona, multumesc de clarificarile cu stropirea pomilor - cred ca si eu am sa-i las in pace momentan si am sa-i urmaresc pe parcurs...
Si eu stau si astept sa se incalzeasca (mai ales noaptea...3 grade e prea putin) ca sa scot rosiile afara - sunt deja inalte (unele au peste 50 cm) si chiar vreo 2 au deja flori...nu stiu cum le mai tin eu 2 saptamini in casa...
Poze
Gradina mea
John D. Rockefeller, Jr.
sonya_mea spune:
Fetelor, spuneti-mi si mie ce flori merg intr-o zona semi-umbroasa. De 2 ani tot pun narcise, lalele la intrarea in casa unde e soare doar dimimeata pana pe la ora 10 si spre seara de pe la ora 18, da nu-mi ies decat frunzele, nu vor sa faca si flori.Asa m- am suparat anul acesta ca din ce am pus, numai frunze am si m- am gandit ca din cauza ca nu au suficient soare nu fac flori, poate a e si putin curent acolo.... Pe la sfarsitul lui mai voi scoate toti bulbii de prin pamant si in toamna voi reorganiza toata gradina.
sonya_mea spune:
leeloo foarte frumose lalelele tale, de unde le- ai cumparat? Chiar asa se cheama "scufita rosie"?