Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 55 -
Raspunsuri - Pagina 7
floaredemac spune:
Gliana
, tinem pumnii la dr! Felicitari si pt primele miscari!! Lasa ca ne prinzi tu din urma, incet-incet.
Legat de acidul folic, eu iau si acum supliment pe langa ce contine femibionul - iau folowise, cu acid folic si ulei de peste. Nu vreau sa te supar, dar la noi a fost baietel pana pe la 15 saptamani, apoi pe la 17, cred, a constatat ca e fetita
Vorba ceea, sanatos sa fie!!! La prima sarcina si eu mi-am dorit sa fie baiat, sotul zicea "ce-o fi", dar cand a aflat ca e baiat si-a sunat toti prietenii
. Acum mi-am dorit sa fie fetita, dar cand mi-a spus ca e baiat am acceptat usor ideea. Deja stiam si numele... Asa ca iti imaginezi ce surpriza am avut cand mi-a spus alt medic ca e fetita! Cu o zi in urma vazusem pe net cum arata ecografiile de baiat si fetita la aceeasi varsta si cum evolueaza, iar cand am fost la eco am recunoscut imaginea pt fetita.![]()
Dar pe parcurs, trecand prin acele clipe de disperare, am ajuns inca o data la concluzia ca sanatatea conteaza mai mult decat asta.
37+ DPN 15 aprilie 2011 
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum
, obtinute naturalAi cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
samira33 spune:
ileanasi,eu ma confrunt cu deficit de faza luteala si iti pot spune ca lipsa progesteronului poate fi o cauza de avort spontan si poate fi responsabila de neimplantarea embrionilor.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
1 FET nereusit
urmeaza FET 2
ileanasi spune:
Va multumesc pentru raspunsuri, eu doar ma intrebam daca deficitul de progesteron poate explica oprirea in evolutie a sarcinii. O sa mi-l fac chiar daca nu mi l-a recomandat nici un medic, desi n-am niciun simptom.
Va pup si va multumesc.
MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; 1 Aspenter la 2 zile + acid folic
goldi spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ileanasi Va multumesc pentru raspunsuri, eu doar ma intrebam daca deficitul de progesteron poate explica oprirea in evolutie a sarcinii. O sa mi-l fac chiar daca nu mi l-a recomandat nici un medic, desi n-am niciun simptom. Va pup si va multumesc. MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; 1 Aspenter la 2 zile + acid folic |
Da, bineinteles . Pana nu se dezvolta placenta si uneori si dupa, sarcina are nevoie de progesteron.
Ce intelegi prin avort spontan ? De regula, dupa oprirea din evolutie datorita unei lipse de progesteron, de ex, organismul mamei rejecteaza embrionul si atunci se cheama ca ai avort spontan. Pe langa asta, avortul poate apare si din cauza unui hematom, fibrom, dezvoltare deficitara a embrionului, etc , lucru care duce la moartea si rejectia embrionului .
Sunt cazuri in care organismul mamei nu reactioneaza, cu atat mai mult cu cat sarcina este mai mare, nu se produce avortul si atunci medicul descopera oprirea din evolutie si este nevoie de chiuretaj .
Suna urat cuvintele, dar cam asa se intampla .
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
ileanasi spune:
Exact la asta ma refeream; stiam ca deficitul de progesteron se poate solda cu avort spontan (epulzia embrionului mort), nu stiu daca si cu oprire in evolutie (avort retinut). In cazul meu, sarcina s-a oprit pe la 7 sapt. si a fost descoperita la 9 sapt. N-am avut nici cea mai mica singerare, ba mai mult, am continuat sa am simptome de sarcina. De aceea dilema mea de acum e daca oprirea in evolutie se datoreaza trombofiliei (pe care o am) sau poate fi cauzata si de altceva. Toti medicii mi-au zis ca asta nu voi sti nicodata :((
MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; 1 Aspenter la 2 zile + acid folic
kitty20_l spune:
Fetelor, am fost sapt trecuta la dna dr U si mi-a iesit APS (SAFL) pozitiv. Din pacate nu mi s-au dat prea multe explicatii, dar asta ar fi fost cauza celor 3 avorturi spontane pe care le-am avut. Am primit tratament cu Aspenter, acid folic, magneB6, coenzima Q10, vit E, vit C. Nu inteleg insa de ce pomeniti voi de tot felul de mutatii genetice si as vrea sa stiu daca trebuie neaparat facute aceste analize. Nici la Fundeni, nici dr ginecolog nu mi-a sugerat ca ar mai trebui sa fac alte analize. Au omis ei oare? Erau foarte siguri de cauza avorturilor cand au vazut APS (SAFL) pozitiv. Lamuriti-ma, va rog.
nokianne spune:
Floaredemac : iti doresc din suflet ca aceste zile de asteptare sa treaca repede, D-zeu sa te vegheze si intalnirea cu floricica cea mica sa fie asa cu iti doresti tu!Nastere usoara si la termen!

Paula iti multumesc inca o data!
Ai dreptate nu doar atunci cand spui ca trebuie sa ma bucur ca am descoperit cauza dar si atunci cand sustii ca fiecare persoana reactioneaza altfel si nu este unanim dovedit ca mutatiile trombofiliei duc 100% la pierderi de sarcina...
M-am mai linistit!![]()
Carmen iarta-ma daca am atins un punct sensibil!Ce pot sa iti doresc este ca D-zeu sa aduca in viata ta tot ceea ce e nevoie pentru ca dorinta sa se realizeze..
Alexa78 si mie mi s-a dat medrol la a2-a sarcina(dupa alte 2 FET-uri esuate) si gandesc ca are efecte benefice intrucat ajuta organismul sa nu respinga embrionul!La mine aceasta sarcina s-a fixat f bine insa s-au format multe hematoame (pentru care nu am luat niciun tratament pt ca nu stiam ca am trombofilie)iar in final s-a oprit din evolutie...
Va pup pe toate si va multumesc mult ca existati!

![]()
alla76 spune:
floricico, cica laptopul era doar in coma si nu decedase ![]()
sa vedem cat mai misca 
aristico, sa stii ca nu te-am uitat, dar nici weekendul trecut si nici asta nu am mai ajuns in Hu (vremea, bat-o vina). tin cont si cum aflu te anunt.
carmen_ch_12, stiu ca e tare greu cu creditele ...si cu posturile nesigure
. poate reusiti sa va mobilizati dupa ce terminati creditele astea, sau sa le refinantati (noi am refinantat...si mai astept ceva vreme si iar ma invart sa vad daca si cum as putea refinanta
)
alexa78, medrol am luat in perioada ET-ului. face parte din protocolul de FIV, se da pe ideea ca organismul sa nu respinga embrionul. mi-a recomandat si Uscatescu si medicul cu care am facut FIV-ul. eu, in locul tau, as asculta de cel care iti recomanda medrolul
ileanasi, pai dozeaza progesteronul ala, ce mai astepti? oricum, cand ramai insarcinata, verifica in trimestrul 1 de cateva ori progesteronul sa vezi daca si cat de mult trebuie suplimentat progesteronul. cat despre a aflat motivul exact al opririi in evolutie la sarcina pierduta... chiar nu ai cum sa ai certitudinea. o fi fost trombofilia, o fi fost progesteronul sau altceva, chiar nu prea ai cum sa afli. daca era o problema genetica si aflai din cariotipul fetal, e altceva, dar asa...
kitty20_l, se pare ca ai descoperit motivul probabil al avorturilor spontane.
noi am facut mutatiile pt ca de multe ori nu sunt manifestari clinice in afara sarcinii si totusi, in sarcina se activeaza. mie cel putin analizele mi-au iesit bine, incadrate in valorile normale, cand le-am facut in preconceptie si dupa sarcina. facand mutatiile am aflat ca am predispozitia genetica si stiu ca in caz de sarcina, imobilizarea, etc trebuie sa fiu putin (sau mai mult) atenta.
Gliana, felicitari pt 18s. Ce ai impotriva acidului folic? iei toata sarcina, ca ai MTHFR A1298C. Si chiar cel de 5mg, plus complexul de vitamine
goldi, samira

ciumpilika spune:
Buna seara,
Vreau sa fac si eu cateva analize la dr Uscatescu,la Fundeni pentru ca am la activ 2 sarcini oprite in evolutie, una la 8 satp in nov 2010 si imediat dupa am ramas gravida si am avut acelasi rezultat , oprita in evolutie acum o saptamana am facut chiuretajul :(.
Ceea ce vreau sa va intreb este daca imi puteti da adresa de mail a d-nei Uscatescu si daca voi ati cerut sa vi se faca anumite analize sau le-a facut dansa din proprie initiativa dupa ca a aflat istoricul medical.
Multumesc frumos,
Claudia mami de
David Alexandru 28.01.2008
http://community.webshots.com/album/574024412GQxPWZ
alabina spune:
Buna dimineata
As dori si eu va rog emailul doamnei doctor Uscatescu.
Mii de multumiri
MTHFR C677T Heterozigot, PAI - 675 Heterozigot 4G/5G, 4 sarcini oprite in evolutie,mutatiile descoperite dupa ultima sarcina