Albinutze de Mai-Iunie 2009(106)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Ioana, pupici scumpetei sa se faca repede bine. Micuta cred ca are dureri mari . Cred ca e cumplit pentru tine sa iti vezi fetita suferind si sa nici nu poti fi in permanenta cu ea. Tine-ne la curent cu vesti, ne gandim la tine si ne rugam pentru Rebeca.

Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara

Bijuterii cu suflet

blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clodyac spune:

offffff ioana multa sanatate si sa treaca durerea repede imi pare tare rau ce ghinion

mamica fericita si implinita de baietel frumos Razvan Andrei

www.flickr.com/photos/34943662@N02/3305358621/" target="_blank">poze clodya

pui mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otiliap spune:

neata fetele!!!
va invit la o cafea si la o feliuta de tort!!!

beca, imi pare tare rau pt rebeca!! sper sa vii cu vesti bune de la spital, sa nu mai fie nevoie de operatie!!!

fetele, vineri spuneam ca o sa va povestesc prin ce am trecut noi, dar nu am mai intrat pt ca a fost o zi superba, cu 19 grade , asa ca am stat ff afara. ieri a fost frumusel, chiar daca era innourat si doar 12 grade. pe la 15 a inceput sa ploua, iar acum ninge .... avem cam 4 - 5 cm de zapada... si eu care ieri am greblat gazonul, livada, florile... sper sa nu pateasca ceva florile .

deci, pe 8 martie (asa, ca un cadou de ziua mamei), am fost cu arina la dr pt ca aveam febra mare, o ustura gatul, nasul era complet infundat... avea viroza, iar dr ne-a bagat pe antibiotice. joi dimineata insa, pe la 6 si ceva, matei a inceput sa vomite din somn, s-a speriat, s-a inecat, avea febra... arina si ea incepuse sa faca din nou febra mare, asa ca am plecat cu amandoi la pediatra noastra (fusesem la dr de fam cu arina). acolo, dr ne spune ca arina a facut o complicatie la viroza (sinuzita - si i-a schimbat complet tratamentul), iar matei luase viroza de la arina (si l-a bagat pe antibiotice - ospen). sambata am fost toti la iasi la ortodont, duminica am umblat dupa ultimele cumparaturi pt botez, iar copiii se simteau mult mai bine. am vazut eu ca sambata noapte matei nu mai mancase lapte, duminica mi-a refuzat cam 95% din mancare, inclusiv lapte, duminica noapte la fel, nu a vrut lapte deloc (dar am crezut ca din cauza antibioticelor). si ca sa fie tot tacamul, luni dimineata avea iar febra mare (39,7), asa ca nu am mai stat si m-am dus iar cu el la pediatra. binenteles ca facuse si el complicatii, era destul de deshidratat, asa ca dr ne-a spus ca ne opreste peste noapte in spital cu o perfuzie cu glucoza, vitamine, calciu. eu, sa pic jos, mai ales ca nu mai statusem de la 13 ani in spital... cu arina niciodata... au incercat sa=i puna branula dar s-a spart vena imediat (matei tipa cat putea el, la un moment dat nu mai avea aer si era gata - gata sa lesine, iar eu si inca 2 asistente il tineam ). pana la urma au reusit sa-i gaseasca vena, dar au chemat o asistenta de la terapie intensiva, ca ele au mult mai multa experienta). am stat in pat de luni la amiaza pana marti dimineata, cu perfuzia agatata de manuta. de luni seara l-au bagat si pe injectabil - ampicilina cu gentamicina. marti am plecat acasa, dar am continuat tratamentul pana joi, cand s-a infundat branula si a trebuit scoasa. in tot timpulasta, asistenta de la cabinetul medicului de familie a venit la 6 ore acasa si-i facea tratamentul). tratamentul trebuia facut pana duminica, dar nu am vrut sa-l intep intramuscular din 6 in 6 ore, asa ca pana duminica am trecut pe siropele antibiotic. abia marti diminata, adica dupa 3 doze de antibiotic a scapat de febra.
eu una nu am mai vazut pana acum o viroza atat de urata... sa va mai spun ca in spital erau numai copii cu acelasi tip de viroza??? iar ca unii tuseau atat de tare, incat terminau prin a voma?? norocul nostru a fost ca am stat intr-o rezerva...
acum suntem bine, multumim lui dumnezeu, matei a reinceput sa manance asa cum il stiam eu (dar trebuie sa recuperam aproape 1 kg pierdut), este iar acelasi copil vesel, plin de pozne, smecherii, prostioare. sincer, nu are decat sa=mi strice tot prin casa (sanatosi sa fim, ca le vom cumpara la loc) decat sa=l mai vad asa cum l-am vazut (nici acum nu ma pot abtine sa nu plang cand imi aduc aminte ce traumatizant a fost).
de acum, timp de 4 - 6 luni trebuie sa ne refacem imunitatea (la analizele de sange pe care i le-au facut in spital, numarul leucocitelor iesise prima data 2.000 in conditiile in care numarul este intre 4.000 si 10.000) si ii dau colostrum, first defense, jarro-dophilus. si arinei ii dau la fel.

fetele, trimit asta, sa nu pierd si apoi incerc sa recuperez. va pup si va urez o duminica super.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Otilia, cumplit. O asemenea experienta te marcheaza. Cat a suferit micutul si tu pe langa el! Bine ca acum e bine, sa dea DD sa nici nu se mai imbolnaveasca. Arina e bine?

Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara

Bijuterii cu suflet

blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

dici, am tot vrut sasa-ti spun despre pesti. mama mea acum vreo 20 de ani a facut o alergie la pestii din acvariu sau la mancarea lor(aveam 2 acvarii in acasa pe atunci) si a stat prin spitale aproape 6 luni. asa ca mai bine scapa de ei decat sa aveti cine stie ce probleme. dupa ce a dat taica-miu acvariile, nu a mai avut nimic mama mea.

alynta, cum se simte cumnatul tau?? si-a mai gasit actele pierdute in taxi??

fetele, multumesc ca m-ati ajutat cu ceea ce trebuie sa cumpere nasa la botez. ne-am descurcat bine, a fost frumos. si o veste buna - finuta noastra nu mai trebuie sa poarte ghipsul la picioruse, ce se indreapte ele in cateva luni. piciorusele sunt un pic spre interior pt ca nu a avut suficient loc in burtica la mami.

sori, al meu spunea pana nu demult ca il cheama tetei. mai nou, il cheama mimi . si are do-oa (2) ani .

narcisica, si matei imi ia acum colostrumul - il pun in sticluta de lapte la somn. si first defense il cere el singur - are un gust pronuntat de masline (e extras din scoarta de maslin, parca)- lui ii plac la nebunie maslinele, dar arina nu le suporta si in consecinta ii vine sa vomite de fiecare data cand ia siropul . si noi tot cate jumatat de isoprinosine trebuia sa-i dau, dar momentan l-am oprit ca-i rau la gust si ii dau celelalte 3. pe first defense noi am dat 123 lei, pe colostrum 133, pe jarro=dophilis 84 lei.

oanaalex, cum se simte sotul dupa operatie?? dar copiii?? ai mai facut analize marei?? sanatate multa!!!

strunfita, beca, multumesc pt incurajari!!

trimit sa nu pierd.

Mergi la inceput

andata, arina e bine acum - si-a recapatat mirosul, gustul. dar si 14 zile antibiotic.. ... de acum lucram intens la imunitate. copiii tai ce fac??

beca, nu am cantarit niciodata cat mananca matei. eu am drept masura castronelul lui si sticluta de lapte felicitari lui bebe, creste ff frumos!!

buluna, te asteptam mai des pe aici?? de ce asa de rar?

andata, felicitari piticutei pt greutate!! wow, e grasuna bine micuta... matei are undeva pe la 11 kg, mai ales ca a si slabit aproape 1 kg cu boala... , dar vad ca a inceput sa faca din nou falcute... recuperam noi incetul cu incetul...sanatosi sa fim.

serialbastre, tot ma tin sa te intreb - la reteta de branza topita ce fel de smantana ai folosit, de tara sau de magazin?? ca am luat ieri un bulgare de branza si as vrea sa fac si eu branza topita... imi place din ce in ce mai mult blogul tau.

Mergi la inceput

dici, la cate saptamani s-a nascut matei al tau?? ca am vazut ca ai scris de prematuritate... bine ca a fost bine pana la urma... iar am ras de una singura, la faza cu matolitul...

ma duc sa-i dau mancare lui matei si revin. pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

Neata,doamnelor!

Beca, sa dea Dumnezeu sa fie bine. tare greu e in situatii din astea.
Oana,
Otilia, eu v-as sugera sa incercati si homopatia. Antibioticele scad imunitatea, asa a zis dr meu.

http://cemaitraim.blogspot.com

Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Beca, ce urata patanie. Si cu cine a ramas Rebeca in spital?
Sanatate multa pentru Rebeca si putere pentru voi!

Otilia, sa le dai neaparat probiotice pentru refacerea florei intestinale! Dupa atatea antibiotice e obligatoriu, sa nu faca vreo ciuperca si sa intre in alte probleme.

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Beca, tin pumnii sa fie totul bine.

Clody, Cezara nu spune nici ea decat mama, tata, apa, kk si nu leaga neam doua cuvinte unul de altul. Eu nu ma duc la medic, nu-mi fac nici un fel de griji, observand ca se dezvolta foarte bine. Si nu ma refer la dezvoltarea fizica, unde stagneaza la 11 kg.
De fapt am inceput discutia cu asistenta pediatra, care mi-a zis sa stau linistita.

Otilia, anul asta au circulat niste viroze tare urate. Bine ca ati scapat!
Poate se repara si vremea, acum la Suceava ninge.
La branza topita eu am folosit smantana cumparata, ca altfel nu am. Dar sigur merge si cea de casa, ba chiar e mai bun.
Ma bucur ca-ti place blogul, pun mult suflet acolo. mai nou incerc sa-l fac si aducator de bani (nu stiu si daca am sa reusesc), as fi platita pentru fiecare click dat pe reclame de pe blog.

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

In bucataria mea

POZE

Mergi la inceput