Licurici de ianuarie-februarie 2009 (140)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Roxana, nu stiam ca se merge doar o data pe saptamana. Citisem ca pretul e 300 ron pe luna, aici intrand o singura activitate pe saptamana. Am tras concluzia ca pot fi si mai multe, dar pretul creste. Asa intelesesem si de la dna dr. Oricum, merge si o data pe saptamana. O sa sun sa ne programam dupa Paste si sper sa ii placa printesei.

Fetelor, mie mi se pare ca s-au scumpit vacantele pentru vara aceasta. Mi-as lua acum sejurul pentru ca sa beneficiem de 20% reducere, insa nu stiu cum sunt programarile la serviciu, mai ales ca eu trebuie sa stau la coada, la cate zie de concediu am avut.

Naty, la ce hotel ati mers anul trecut in Bulgaria?

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

'Neata,

Miere chiar de la tine si de la cateva fete asteptam un raspuns. Nu ma voi supara niciodata pe ceea ce-mi spui, ca spui bine.
O sa stau cat mai mult cu el si voi aplica cele spuse de tine.. un singur lucru nu pot face sa-l aduc acasa- asta ar insemna dezastru total- eu nervoasa, irascibila etc.. iar copilul s-ar da si mai rau peste cap. Soacra e genul de om pisalog, si chiar daca acum nu o bag in seama daca as aduce copilul ar fi cea mai perfecta.. asta e.. asa se chinuie unii oameni..off..
De faza cu voma am scapat... acum o sa luptam sa scapam si de asta.

Roxana multumesc..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

ca tot s-a deschis cutia Pandorei...si anume discutiile despre vacante

eu tocmai sunt la Targul de Tursim in pavilionul central de la ROMEXPO

care aveti timp ma gasiti azi la standul C09
(sunt cu jobul........ expozant)

veniti si vedeti ofertele 'live'
poate sunt si ceva reduceri

pup!

Carmen, chiar daca iti reprimi tensiunile despre care vorbesti, asta nu inseamna ca nu sunt resimtite de catre cei mici.
remeber...sunt niste 'buretei' receptivi la starile noastre / indiferent ca aceste stari sunt mai mult sau mai putin manifeste

spre ex, eu cand ii spun lui tati pe un ton mai ferm (nu zic rastit... ca nu imi place, desi uneori cred ca este si asa)..Teo ma intreaba 'mami de ce vorbesti asa?' iar Andu se duce la tati si ma paraste... 'mami m-a periat'
atentie! nu ma adresez lor... este un ex al unei discutii din afara lor
...care iata ii afecteaza!

e necesara mare atentie la gestionarea relatiilor dintre frati..dupa mine, recunosc cu sinceritate, e cea mai grea stradanie si provocare

va mai dau un ex, apropos de ce spunea Miere
am ajuns la concluzia ca cel mai potrivit e sa ii tinem pe amandoi acasa, sa manance, sa doarma, sa se joace (intotdeauna supravegheati)
chiar daca bunicii sunt disponibili si ft dornici sa-i ia pe la ei in vizita sau sa doarma
Pt noi asta ne-ar usura aparent viata / dar pe termen lung si in profunzimea lucrurilor nu e asa!
Am incercat la inceput, cand Andu era ft mic, il lasam pe Teo cate o noapte pe saptamana prin rotatie la cate unul din bunici. Si nu era deloc ok cand revenea acasa / manifestarile de gelozie se accentuau.Am renuntat ft repede.

De vreo cateva luni, de cand au inceput sa se joace impreuna, cumva de cand au inceput sa se raporteze la ceva de pe picior de egalitate... lucrurile sunt ok / imi e asa de drag de ei cand ii vad imbratisati, Andu intreaba mereu de Teo.. Teo are grija sa ii opreasca din desertului lui de la gradi si fratiorului, etc

si eu zic ca lucrul cel mai imp e: copiii acasa cu parintii!daca vor bunicii sa vina in ajutor, sa vina ei in mediul copiilor
si tratamentul sa fie egal... nu inteleg sub nicio forma argumentul 'lasa-l pe el ca e mai mic' / e cel mai neinspirat si gresit lucru spus fratelui mai mare...

pup si deja ma binedispun pe mine acum niste acorduri de vacantaaaaaaaaa

yupiiiiiii

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Am vorbit la Fast Track Kids si mi s-au parut ok. Mi-au trimis un mail cu toate datele si daca vreti, il pun pe mail-ul comun.

Pretul insa e mai mare decat l-am anticipat. Stiam de 300 ron pe luna, insa mi-au scris ca este 100 euro pe luna (400 ron) cu o singura activitate si 170 euro cu 2 activitati. Programul e f interesant. Clar nu o duc de 2 ori, desi mi-au zis ca lectiile nu se repeta. Dna recomanda sa ii ducem dimineata in timpul saptamanii pt ca lectiile dureaza 3 ore in loc de 2 cat dureaza seara si in weekend. Au si masa asigurata.

Lasand la o parte pretul, mi se pare ok.

Sun acum si la un alt centru, in alt cartier, pt ca intotdeauna zona asta e supralicitata.

Cadia, tie ce ti-au spus?

Bee

Mergi la inceput

Am sunat la alt centru si pretul este de 300 ron, deci simplul fapt ca stam in zona X ne ridica preturile de parca am fi nababi. Ce ma enerveaza chestia asta!

Deci, sunt 4 centre din care 3 au preturi normale si fac parte din lant iar unul este franciza cred si a luat-o razna!

Bee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Bee, mie asta cu pretul mi se pare de raportat la seful francizei!!! e nesimtire. adica la mine costa modului Tots 250 ron si la voi 100 eur???? zau ca nu e frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

eu am fost ieri la prezentareab FTK

vedeti ca e 300lei daca platesti pt 10 luni de la inceput

am fost la centrul de langa Plaza Romania

mi-a placut

dar parca tot mi se pare mult, mai ales din prisma faptului ca musai ce ofer unui copil vreau sa ofer si celuilalt
deci va trebui sa-l duc si pe Andu (de la anul...mai sunt ceva reduceri e drept pt fratiori)

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

si eu zic ca lucrul cel mai imp e: copiii acasa cu parintii!

Asta imi doresc cel mai mult, ca de nu sunt nebuna sa-i tin departe de mine, dar decat o mama nervoasa, irascibila, prefer sa-i tin la mama.

Nu pot sa stau calma cu soacra-mea, este iresponsabila, il invata pe Stefan numai lucruri negative: ex: ca sa o pupe( cu toate stim ca la aceasta varsta ei nu sunt foarte pupaciosi) ii deschide usa la debara unde sunt surubelnite, pile, etc.. ii da bani, sau ciocolata...
Am luat copilul in alta camera si apoi m-am dus sa vorbesc cu ea... a zis ca ea asa a procedat si cu nepotii sora-si si nu au mai iesit rasfatati...
Il urca la geam pe calorifer sa vada masinile, acasa stam la 1, dar mama sta la 7, va dati seama ce m-a certat mama cand s-a intors copilul acasa si l-a gasit cocotat la geam?
Si asta este doar putin din cate face...
Cum pot fi eu calma, sa ma ocup cum trebuie de ei? Cum ii pot spune lui Stefan ca ciocolata nu e buna, cand bunica-sa il imbie cu ciocolata?
La mama e regula: in casa nu sunt dulciuri, decat cele facute de mama.. nu se vorbeste urat, nu sunt activitati care sa-i insuseasca un comportament gresit: Stefan vine de afara, si merge direct la baie sa se spele de "caca" pe manute.., stie ca nu arre voie afara sa puna mana pe Elena decat dupa ce-l stergem cu servetelul... si multe altele..
Acum imi este greu, de asta va si scriu si va intreb, dar decat sa aiba un comportament necivilizat, prefer sa fie un copil frumos educat.

Mergi la inceput

Carmen, cel mai bine sa iti tii copiii aproape, nu la mama, nu la soacra. Stim f bine ca generatia noastra are alte idei cu privire la cresterea si educarea copiilor, plus ca noi avem acces la mai multe informatii decat aveau parintii nostri, ceea ce ne face mai precaute.

Nervozitatea si irascibilitatea vor trece, insa copilul acum se formeaza si are nevoie de tine, pt ca sa nu se simta frustrat, dat la o parte, neiubit etc. Copilul deja da semne ca ar vrea mai multa atentie. Iar copiii de varsta lor sa stii ca sunt din ce in ce mai mamosi si pupaciosi, deci da-i dragoste si afectiune, ca ai de unde, si totul va fi bine si pentru copil, si pentru tine. Poate ar trebui sa vorbesti cu alte fete care au doi copii de varsta alor tai, poate chiar cu Patricia pentru ca si ea se confrunta cu acelasi lucru.

Roxana, e bataie de joc sa stabilesti preturi diferite in functie de localitatea sau zona in care locuiesti. Iar diferenta mi se pare enorma. O sa mai vad dupa Paste. De dus o duc, dar nu la noi in cartier, asta e clar.

Ne-am hotarat unde sa mergem la vara. Abia astept!!!!!

Bee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui flowerbee
Roxana, e bataie de joc sa stabilesti preturi diferite in functie de localitatea sau zona in care locuiesti. Iar diferenta mi se pare enorma. O sa mai vad dupa Paste. De dus o duc, dar nu la noi in cartier, asta e clar.

Ne-am hotarat unde sa mergem la vara. Abia astept!!!!!

foarte corect. dar tot le-as zice ca-s obraznici
unde va duceti?? zi tot.

Mergi la inceput