Dovleceii veseli se simt bine impreuna!(22)
Raspunsuri - Pagina 11
mamideandrei spune:
salut!
am si eu o mare rugaminte, va rog, mai ales mamici de baietei! am fost azi cu Andrei la dr pentru o iritatie pe piele, si am sfarsit si prin a ne uita la "ciucurel", el avand undeva pe la jumatate ceva smegma adunata pe sub piele; apoi se uita cum e cu decalotarea si zice "vai, e de rau!, numai atata?" adik doar cat se vede "capusorul", si ca la varsta asta ar tb sa fie exact ca la un adult barbat, adik decalotare totala. si-mi da trimitere la chirurgie pediatrica ; mie sincer imi vine sa plang, ca nu mai suport sa-l aud plangand (asta e alta poveste, cum intram in cabinet se pune pe plans, urlete si tipete si asa se desfasoara toata consultatia), nu vreau sa-l mai chinui cu alti dr! la voi cum e situatia? sau cele care aveti baietei mai mari, cum ati procedat? eu citeam ca decalotarea e proces natural pana pe la 3 ani! deci, de parca nu aveam suficiente griji, mai vine si asta!
va pup!
Irina, mami implinita si fericita de nazdravanul ANDREI
kawaichan spune:
Irina,calmeaza-te.Ai dat peste un doctor incompetent,atat.
Noi cand am fost in vara in Ro,l-am dus pe Josh la o madama pediatra ca sa-i dea ceva pentru raceala care nu mai trecea cu panadol.Si ma pune sa-l dezbrac,cica sa-l examineze.Si se apuca sa-l dezbrace si de scutec in timp ce-mi zice-stai linistita,asa e rutina.Eu,intelegatoare o las.Si incepe sa-l examineze si la testicule si apoi repede,pana sa apuc eu sa-i zic ceva mi-l decaloteaza complet stii cat de rapida a fost? am apucat sa strig,nu vreau sa faceti asta,dar deja era prea tarziu M-a luat dupa aia cu lugu-lugu ca nu doare,ca asa se face etc,nu ma incalzea cu nimic,eu planisem sa-l las sa se decaloteze natural.Bine ca Josh n-a apucat sa zica mare lucru ca daca mai si plangea cred ca faceam urat.
Asa,sa-ti spun acum ca arata la fel ca inainte? Pt ca intre timp normal ca 'n-am practicat' decalotarea la baita,cum ma sfatuia madam.E la fel ca la voi,se vede doar ff putin.Iar in Jp de cate ori mergeam la control si se uitau pe acolo ziceau ca e normal.
Asa ca tragi singura ce concluzie vrei,insa eu n-as chinui copilul,Mai bine incerci tu la baita,zilnici,putin cate putin,e altceva asa in apa calda,nu cred ca e dureros.Iar daca este,te opresti.
Pup Andreiutul papacios
mimika spune:
Buna. Diamar, imi pare rau daca se prelungeste asteptarea. Sa fie cum e mai bine
mamideandrei, eu am fost acum vreo luna la medic la Medlife, la dna Georgescu. Nici ai mei nu sunt decalotati complet, insa si dr. pediatru si dr. de familie a zis sa ii las asa, ca nu sunt "astupati" de tot, ca sa existe riscul infectiilor urinare. Sa mai trag la baita cate un pic de pielicica, ca sa ii ajut, dar un pic, nu sa le dea sangele. Si apoi pot sa pun un pic de vitamina A uleioasa, ca sa nu faca bride (nu ma intreba cum arata alea, banuiesc ca niste firisoare de piele care raman pe deasupra). Nici macar n-a fost vorba de mers la chirurg.
Tema zilei: tipatul in casa, tipatul la copil. Eu am oroare de tipat. Maica-mea este o fire care se enerveaza extrem de repede, care nu reuseste sa se controleze. Eh, daca eu reusesc sa ma controlez in majoritatea cazurilor, fratele meu e total necontrolat. El tipa din orice, chiar si cand nu are dreptate, sau mai ales atunci. Deci, depinde mult si de copil, nu numai de climatul din casa. La copii nu am tipat niciodata, mai ridic tonul cand fac prostii, dar o fac ca sa priceapa din tonul vocii mele ca nu e bine ce fac. Nu i-am smucit in nici un fel si nu ii cert cand fac traznai specifice varstei. Le arat ca m-am suparat ca si-au intins mancarea pe haine, le spun ca nu e frumos, le explic de ce nu e bine. evident ca nu functioneaza deocamdata, poate in viitor.
Insaaa, aseara mi-am pierdut cumpatul cu Razvan, care in ultimul timp a facut numai prostii si am tipat in casa, apoi am dat-o intr-o criza de plans. Ei au venit si s-au asezat seriosi pe marginea patului, langa mine. I-am pupat si le-am spus ca mama e un pic suparata, dar nu pe ei. M-am calmat si am plecat la joaca cu toti. Acum, ce-i drept, in afara de mine, mami si Razvan, care vorbim, incet, normal, calm, mai sunt si socru-meu, care e cam surd si cam repezit si vorbeste tare, plus frate-mio care are un stil cam enervant pentru mine de a se juca cu ei - stilul smuls, dar ei il iubesc si mor de ras cand fratelo ii ia si-i smotoceste, ii trage de haine, ii tavaleste, se agita tare cand ii scot calculatorul din priza...De ce tipa frate-mio la ei sa fie cuminti , de-aia fac mai multe prostii
Deci ei au tot felul de exemple. Insa nu sunt niste copii care fac crize prea mari, doar se bazaie un pic, se mai aseaza in fund, ma cearta, daca nu ii bag in seama, se iau cu altele. Pe afara sau in vreo vizita nu au facut nicioadat crize, nici ca vor masinuta unui copil din parc, nici sa mai stam la joaca. Ei tipa doar de placerea de a se auzi, in joaca.
Am scris cam mult, nu?
kawaichan spune:
Noi trebuie sa plecam la gradi si inca nu s-a trezit somnoriciul meu.
Luto,cum e noua gradinita?
kawaichan spune:
Mimika ai scris tare frumos.Vreau si eu sa scriu despre asta mai detaliat dar nu mai am timp acum,insa e interesant subiectul
Noi am reusit multa vreme(pana prin oct) sa ne certam in timp ce dormea Josh.Dupa aia am inceput si noi sa ne ratoim unul la altul,iar crize de plans am facut si eu destule de fata cu el.
lutoniana spune:
Irina mi se pare groaznic ca o sumedenie de informatii exceptionale sa nu isi mai gaseasca locul aici pe forumul nostru drag si sa fie aruncate peste tot. E o discutie pe Facebook cu zeci de raspunsuri despre decalotare.
Draga mea este un subiect dinacela impartit in doua din pacate.
Aici in UK nu se decaloteaza nimic. Eu de putza lui David nu am tras. Am avut cateva tentative esuate iar acum daca pun mana pe acolo, imi da peste mana . Nici la baita nici nicaieri.
Decalotarea se face in mod natural la unii mai devreme si la unii mai tarziu.
Parintii nu au responsabilitatea sa-l maseze seara de seara la cuc.
E adevarat ca odata, dupa 2 zile fara baita din motive super obiective i se inrosise varful de la putza si am inceput sa alerg ca o gaina cu capul taiat si nu stiam ce sa fac mai repede. I-am facut baie calda si lunga si chiar avea ceva depuneri acolo, minuscule dar erau. L-am cremuit apoi si gata, de-atunci facem baie zi de zi.
Dar tot nedecalotat este.
Tu faci cum doresti, sunt si aici mamici care au facut-o dar parerea mea e sa stai in banca ta si sa nu plangi
mamideandrei spune:
Kawa, Mimika si merci de promptitudine! eu asa il spal la fiecare baita si trag un pic de pielicica, dar atat; si mi se pare oricum inuman ce spun ei cu decalotarea totala fortata! mai ales ca nu prezinta risc de infectie, asa cum am mai spus, caputul se vede; dar ce sa fac cu acea gamalie de smegma? cica s-ar duce doar la decalotarea completa ; uff ca tare-i complicat! oare sotii nostri tot asa au fost decalotati? si de aia n-au facut ei acum copii! ca mare-i gradina ta Doamne!
si tot din perlele aceluiasi dr, care ii da si Clorocalcin si Calciu, cate 5 ml de 2 ori pe zi in acelasi timp? si care ii da Xyzal pentru alergie, dar pe prospect zice ca nu se da sub 2 ani? eu ma duc sa ma impusc! ne vedem mai pe seara!
Irina, mami implinita si fericita de nazdravanul ANDREI
lutoniana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamideandrei Kawa, Mimika si merci de promptitudine! eu asa il spal la fiecare baita si trag un pic de pielicica, dar atat; si mi se pare oricum inuman ce spun ei cu decalotarea totala fortata! mai ales ca nu prezinta risc de infectie, asa cum am mai spus, caputul se vede; dar ce sa fac cu acea gamalie de smegma? cica s-ar duce doar la decalotarea completa ; uff ca tare-i complicat! oare sotii nostri tot asa au fost decalotati? si de aia n-au facut ei acum copii! ca mare-i gradina ta Doamne! si tot din perlele aceluiasi dr, care ii da si Clorocalcin si Calciu, cate 5 ml de 2 ori pe zi in acelasi timp? si care ii da Xyzal pentru alergie, dar pe prospect zice ca nu se da sub 2 ani? eu ma duc sa ma impusc! ne vedem mai pe seara! Irina, mami implinita si fericita de nazdravanul ANDREI |
pai de ce naiba mai mergi la el daca e cu pluta ?