Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe! (66)
Raspunsuri - Pagina 16
lelu spune:
Hristos a inviat!!!
Azi mi-am facut analizele hormonale de z3 dar..... sunt asa de diferite de inainte de diphereline
nu stiu ce sa zic?!
E nomal sa se modifice asa tare?
voi le-ati repetat dupa menopauza? cum au fost la voi? sunt un pic paranoica 
Am FSH 8,4 iar acum exact un an aveam 7,4
LH 1,26 iar acum exact un an aveam 6,63
conform valorilor normale e f mic acum iar anul trecut era prea mare
ESTRADIOL 31 iar acum exact un an aveam 69
eireann spune:
Adevarat a inviat!
N-am mai intrat pe forum, am avut o multime pe cap… In urma investigatiilor facute, am aflat ca vaporizarea o pot face ori in Belgia, ori la Tel Aviv. In Belgia ar costa probabil 5-6000 de euro, la Tel Aviv este cam 3500. Medicii de la Paris m-au sfatuit mai bine sa nu o fac acolo, in Austria mi s-a spus sa nu cumva sa ma duc, etc… Deci ma duc la Tel Aviv. Stiu ca am o multime de chestii in burta: citeva endometrioame si un hidrosalpinx imens. Intre timp am aflat ca de fapt un ovar cu un endometriom pe el nu se scoate, ca si endometrioamele astea cresc si ele pina se opresc… Si mai stiu ca se fac stimulari pentru fiv pe ovare cu endometrioame… De ce mi-au scos mie ovarul, asta tot nu pot sa inteleg prea bine, dar nici nu pot sa dau timpul inapoi. Sper doar ca dupa interventia asta totul sa fie ok.
Lelu, este normal ca analizele hormonale sa fie diferite de la un an la altul. Se spune ca este bine sa le faci la acelasi laborator. In mod normal FSH-ul creste odata cu trecerea timpului, este normal sa scada rezerva ovariana, dar 8,4 nu este asa rau pe cit pare. LH mi se pare ca este foarte mic fata de celalat. Daca as avea indoieli, as repeta analizele la un alt laborator. Hidrosalpinx am si eu, se pare ca este chiar foarte mare. Mi-a aparut dupa prima operatie, eram pe tratament cu diphereline. M-au speriat atunci groaznic, mi-au spus ca este chist. Mi s-a intimplat frecvent sa fie confundat cu 1, 2, 3 chisturi. Problema cu hidrosalpinxul este ca impiedica sarcina sa se fixeze… Iar daca il opereaza si nu scot trompa cu totul, cel mai probabil se reface…Si din pacate nu prea scade cu tratament… Cit despre Belgia, eu am auzit numai lucruri minunate.
Lalely, sa iti traiasca puiutul, sa fie sanatos si sa iti aduca numai bucurii!
Irina, nu mai imi amintesc cind am avut menstra dupa operatii… In mod ciudat, insa, am avut dureri mai ales cind se schimba vremea, dupa laparo. Ciudat, pentru ca dupa operatia clasica nu le-am avut. Ma bucur ca au intervent laparoscopic, exista instrumente speciale pentru desprins aderentele, totul este sa gasesti chirurgul potrivit. In plus operatia clasica este destul de complicata din punct de vedere al recuperarii. Si se pare ca aderentele se refac la greu dupa interventia clasica. Bine… se fac ele si dupa laparo.
Anca, este normal ca sora ta sa se refaca ceva mai greu dupa o operatie clasica.
Popif, poate ca ar merita sa intrebi si un alt medic in legatura cu sansele de FIV?
Roxypuy, succes la noul job! Si in alta ordine de idei, cit de sigur este medicul ca ce vede el acolo este chist si nu hidrosalpinx? Sunt in aceeasi zona si se poate face foarte usor confuzie…
Anamaria, din pacate chisturile endometriozice nu scad. Iar la eco arata putin diferit de celelalte chisturi, interiorul lor este “cu purici”. Cit depre indepartarea chistului… parerile sunt impartite.
Rikidone, este posibil ca crizele tale biliare sa aiba legatura cu endo, sau mai precis cu schimbarile hormonale.
lelu spune:
eireann 
Am trimis analizele dr meu si a zis ca sunt ok
trebuie sa fac si AMH-ul sa vad cum stau, .... cred ca e analiza de care mi-e cel mai frica, dupa HSG ![]()
Lh se poate modifica de la un ciclu la altul, asa ca parca nu sunt asa ingrijorata.
Hidrosalpinxul am inteles ca se poate absorbi si prin punctie, inainte de FIV. Clar ar fi mai bine eliminata trompa, dar ma ingrijoreaza gandul unei operatii clasice 
Voi ce parere aveti in leg. cu operatiile multiple in caz de endo?
sunt ok sau nu? nu risti sa raspandesti tesutul endo mai tare in organism?
...unde sunteti fetelor? inca nu v-ati intors dun vacanta, sau a-ti pregatit o vacanta lunga care sa cuprinda si 1 mai? 
misspii spune:
Servus!
Noi suntem in asteptare,monitorizare si stres maxim.Am fost ieri la medic cel mic inca are activitate cardiaca,simt ca nu mai pot nici sa scriu si nici sa vorbesc.Nu stiu daca am spus ca am fost si la Iasi si a zis la fel,nu are sanse .Are fff multe complicatii la inimioara - o lista intreaga si are 1100g ,femurul este mai scurt...toate .cel mare este bine,are 1599g,este in grafic.acum trebuie sa stau in pat deoarece la cel mic este lichid in exces si dr a zis ca oricand se pot rupe membranele.sapt viitoare ar tb sa merg la cj dar nu stiu ce sa fac daca nu ajung,sunt cat o balena si lichidul apasa.este greu sa astepti dar orice zi in plus conteaza pt cel mare.sper sa mai rezistam .parca ne folosim de cel mic ,dr zicea ca mai bine daca nu o sa mai aiba activitate cardiaca mai repede pt ca asa nu o sa mai creasca lichidul...cumplit.
va pup pe toate si va multumesc pentru sustinere.
lucialu spune:
Misspii, nici nu stiu cum sa zic, ca imi pot imagina doar partial prin ce treci tu acuma.
In Tm este o maternitate privata, Athena, eu am auzit acum ceva timp la stiri ca au avut nu stiu ce intalnire, conferinte, cu alti medici pe tema cu operatiile intrauterine, chirurgie fetala. Habar nu am daca te ajuta cu ceva asta, te rog din tot sufletul sa ma ierti, nu vreau sa te necajesc si mai mult si sper din suflet sa nu o fac. La acea conferinta a fost un doctor din Franta. Uite cateva linkuri, se pare ca e specializat pe chirurgia fetala la gemeni.
aici link cu ceea ce auzisem la stiri la tv:
http://www.televiziunea-medicala.ro/stiri-reportaje-emisiuni-medicale/manifestari-evenimente-medicale/colaborare-internationala-in-medicina-fetala_478.html
Profesorul din Fr se numeste Yves Ville, aici am gasit ceva despre el. http://www.asum.com.au/site/education.php?p=content-resources, unde spune cam pe ce este specializat.
asta e site-ul maternitatii Athena http://www.athenahospital.ro/
Nu stiu daca puteti face ceva, maternitatea e inca la inceput, nu face asemenea operatii inca din cate am citit, dar poate primiti informatii, orice, ori despre acest doctor.
Si inca ceva: eu cand am avut probleme cu micuta, contractii si altele, am tot vorbit cu ea, practic ii spuneam cam tot ce ni se intampla noua si tot ce simteam eu si ce speram. Mie mi-a facut bine, ma linisteam si culmea! si ea se linistea, poate iti par nebuna, dar sunt convinsa ca nu stiu cum dar cumva intelegea. Vreau sa zic ca sa nu tii in tine, oricum te simt, nu ai nicio vina, e cumplit, dar chiar e dincolo de puterile tale, nu tu decizi acum, nu de tine depinde
Edit: uite aici am gasit date despre doctorul respectiv http://www.eurofoetus.org/eurotwin2twin/fetmed/partners.php
Partner 2: Université de Versailles St Quentin en Yvelines (UVSQ.OG) – Prof Dr Yves Ville
Dept of Gynaecology and Obstetrics, 10 rue du Champ-Gaillard, 78303 Poissy Cedex, France.
Telephone: + 33 1 39 27 52 51 – Fax: + 33 1 39 27 44 12 – email: yville@wanadoo.fr
si aici scrie despre sindromul TTTS http://www.eurofoetus.org/eurotwin2twin/public/ttts.php si zic ca au rezultate diferite la tratamentul cu laser. Net mai bune.
roxypuy spune:
hello :) am revenit! ma rog, de fapt am tot citit ce ati scris, dar cu predarea stafetei la vechiul job...nu prea am mai avut timp sa scriu.
misspii draga mea...nu stiu ce as putea sa-ti spun...doar ca ma rog pentru voi si fii sigura ca Dumnezeu te va ajuta si va alege asa cum este mai bine. te pupic si te imbratisez!
eireann - la a doua laparo a fost clar un alt chist de 3 cm. nici nu incape indoiala! acum astept biopsia sa vad exact ce fel de chist a fost si in functie de asta vad ce zice dr. am mai avut ceva dureri de ovare de vreo 2 saptamani, sanii ma dor infiorator
si am observat k mi s-a accentuat activitatea glandelor sebacee
mi se ingrasa parul f rpd si pe parcursul zilei mi se ingrasa tenul ingrozitor! tb sa ma tamponez f des cu servetele pt k imi luceste fatza
voi ati patit asa ceva dupa tratament? sa fie de la diphe?
astept sa-mi vina musafirii zilele astea sa vdm dk vin la timp luna asta...
irina - cum te mai simti?
ellyshor - nu mai zici nimik? hai scoate nasucul putin 
lalely - ce face piticutzul?
va poop pe toate!
Roxy
lalely07 spune:
Roxypui..micutul papa,doarme si nu ma lasa pe mine sa dorm..
Este destul de istovitor,dar trebuie sa o scoatem noi la capat..
Este greu la inceput,mai ales noaptea ca atunci vrea sa suga din ora in ora...
Missipi..ma gandesc la tine si ma rog pt tine..Imi imaginez prin ce treci,sunt mama si stiu cum este..Vorbele sunt de prisos acum,dar sa stii ca Dumnezeu este mare si are El planul lui cu tine..Ma rog sa fie bine indiferent de ce trebuie sa faci..
Mamica
de comoara
David Andrei 15.04.2011
Doamne iti multumim pt acesta minune!
eireann spune:
Misspii, ma rog din suflet ca puiutii sa fie bine amindoi.
Lelu, sper ca AMH sa iti iasa foarte bine
. Cu hidrosalpinxul sper sa reusesti sa te intelegi bine pina la urma
. Al meu s-a dovedit neserios si nedemn de incredere
. Partea draguta era ca, pina sa ne prindem noi ca am un hidrosalpinx, in fiecare luna faceam cite o infectie urinara exact in perioada ovulatiei. Dupa un an de antibiotice si am uitat ce nazdravanii am mai luat… m-am hotarit sa incerc sa il rezolv cumva. Dupa primul FIV esuat mi s-a recomandat sa scot trompa, iar in cazul in care este prea complicat… sa o leg. Au drenat lichidul, au taiat-o din cap pina in picioare in speranta ca nu se mai reface, au electrocoagulat-o, iar dupa sarcina hidrosalpinxul s-a refacut mai voios ca niciodata
. De data asta o scot… de tot… As fi la la treia operatie care are legatura cu endo
. Nu cred ca exista risc sa se imprastie tesut in organism. Adica… sper
…
Roxypuy, te cred ca esti amarita... Sper doar sa nu fie chist de endo
. La primul tratament cu Diphereline (asta era acum vreo 6 ani…) m-am simtit destul de aiurea… Glande sebacee, acnee (n-am avut asa ceva nici in adolescenta), bufeuri, depresii, imi venea sa imi iau cimpii, si mai era ceva dar nu imi mai amintesc… Si in plus atunci am facut si varsat de vint
. Acum am inceput al doilea tratament cu diphereline, pentru inceput mi-a aparut acneea si mi se ingrasa parul la greu. Astept cu interes continuarea
. Pe Diphe il iei compensat?
A luat cineva in timpul tratamentului cu Diphe ceva ca sa impiedice scaderea densitatii osoase? Vitex-ul merge si pentru chisturi endometriozice?