Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe! (66)
Raspunsuri - Pagina 14
mstela spune:
Fetelor,iertati-ma ca dau buzna. Am fost si eu diagnosticata cu endometrioza si as vrea sa va rog sa-mi spuneti un medic bun endocrinolog "cunoscator de endometrioza" in Buc.
Multumesc.
mami de TEA
Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.
lelu spune:
Buna fetelor,
Ieri am avut dureri foarte mari pe partea stanga, am fost la doctor si ghici ce .... eu eram aproape sigura ca sunt ovarele cu posibile chisturi dar nu, Hidrosalpinxul meu de pe partea stanga s-a inflamat foarte tare, si de aceea ma durea, nu ma asteptam la treaba asta, credeam ca hidrosalpinxul e acolo si poti trai cu el asa in pace, dar nu, ... e adevarat ca era destul de mare dar nu mi-am pus problema sa se inflameze asa.
Acum sunt pe tratament antibiotic si dezimflamator.
Dar ce o sa se intample mai departe.... credeti ca o fi nevoie de operatie sa-mi scoata trompa asta? operatie clasica deoarece laparo nu ma poate rezolva pt. ca partea stanga e lipita si nu poate patrunde...

irina_d15 spune:
fetele, am si eu o intrebare mai...delicata. a avut vreuna din voi probleme cu tranzitul intestinal dupa operatie? in sensul ca e mai accentuat, mai activ. ma cam chinuie chestia asta de cateva zile si nu stiu de la ce ar putea fi, ca dieta e echilibrata. m-am gandit ca o fi de la medicamente, initial, dar am terminat reteta de vreo 3 zile.
lelu, dar medicul ce ti-a zis legat de hidrosalpinx? nu prea ma pricep la asta. il aveai inainte sa afli de endo, sau dupa? si cum stii sigur ca e hidrosalpinx si nu e endo?
xdidi spune:
salutare fetelor,
irina n-am mai facut hsg, ca nu s-a vazut pe eco nimic schimbat la trompe...apoi cu taiatul din ovare sa stii ca nu cred ca iti zice nimeni cat a taiat la cm, doar ac a taiat ceva din ele , coservativ inseamna ca nu s-a avnat sa taie si a pastrat cat mai mult...la eco dupa operatie se vede ce si cat, la o luna nu face eco asa m-a suparat si pe mine ci doar control....in rest info pt mine au fost foarte bune, mi-a dat speranta si mi-a zis ca ovarul meu mic functioneaza si ca ramane sa fiu urmarita, si ca nu-mi poate garanta nimic nici bebe si nici faptul ca nu se reface, dar asta nu inseamna ca nu se poate...eu am plec impacata de acolo, doar cu trompele eram in dubiu si am vaz ca sunt ok....
fetelor va puup sunt varza cu raceala si nu mai stiu ce scriu

ancadragoman spune:
Buna fetelor,am si eu o intrebare si sunt sigura ca aici gasesc raspuns
Sora mea s-a operat de endometrioza ,operatie clasica pentru ca laparoscopic nu se putea face nimic ,iar mie mi se pare ca se reface cam greut.Este operata de martea trecuta si ea tot are ameteli si oboseste f repede.Este normal?
anca
de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!
AJUTOR URGENT PENTRU MARIUS!!!
Doneaza 2 euro prin SMS la 874 si ajuta la reamenajarea si dotarea Sectiei de Pediatrie a Spitalului Fundeni
xdidi spune:
salutare fetelor,
mstela nu stiu ce ai rezolva cu un endocrinolog...cred ca toate de aici am fost la endocrino si mare branza n-am rezolvat nici macar atunci cand am avut dereglari hormonale....eu am fost la corina neamtu care stie cu ce se manaca boala asta, dar rsp ei a fost unul pe cxare l-am primit si de la ginecolog...fara fiv n-am nici o sansa....si eu m-am dus la ea ca nu-mi mai venea cm-ul , mi-a dat fix acelasi tratament ca si ginecologul si mi-a zis ca altceva nu mi-ar da...deci faci cum consideri....endometrioza nu este o boala cu tratament endocrinologic...
anca si eu am fost operata clasic si am avut ameteli cam o luna dupa , cei drept am inceput munca la 3 saptamani dar cu greu, nici geanta nu mi-o puteam cara, noroc ca lucrez cu sotul...s-ar putea sa fie si putin anemica, eu am fost si am luat si fe, plus mancat carnita multa..si sucuri naturale, ajuta...multa sanatate in continuare
lalely azi e ziua cea mare ...te imbratisez si iti doresc tot ce e mai bun...
lelu ai grija ca si mie mi-au zis ca am hidro pe ambele trompe si la laparo aveam doar aderente...iar hsg-ul nu e cea mai sigura metoda de investigatie, cel putin mie nu mi s-a recomandat inainte de operatie, pt ca deja se vedea pe eco ca am ceva la trompitze...nu stiu ce sa-ti zic sa faci, eu m-am dus la vreo 5 doctori intr-o luna am gasit unul care mi-a dat o sansa minima sa nu fie hidro bilateral m-am operat la el si sunt bine de atunci....cel putin cu psihicul sunt mai bine, ca in rest la eco nu se vde nimic, dar cine stie ce se mai refca e pe acolo cu endo nu poti fi sigura de nimic...
va puuup pe toate

irina_d15 spune:
anca, si eu m-am operat martea trecuta, dar laparo. Ma simt bine, dar normal ca nu sunt activa ca inainte. Nu am ameteli, dar simt nevoia sa dorm mai mult dimineata si seara ma culc devreme. Mai am niste dureri in burta, mici, ce-i drept. Toate astea i le-am zis medicului marti cand mi-a scos atele si mi-a zis ca e normal.
daca se simte foarte rau, cel mai bine ar fi sa ia legatura cu medicul care a operat-o.
Panseluta spune:
salut dragelor,
n-am mai intrat de mult pe aici.
Lalely, vad ca nasti deja. Uau, ce trece timpl! parca mai ieri ramasesei insarcinata! Mult succes. Banuiesc ca la ora asta, cand scriu eu mesajul, iti tii deja puiutul in brate.
Missisipi, te imbratisez si ma gandesc cu mult drag si speranta la tine. Iti doresc sa fie totul bine, din tot sufletul!
Anca, eu zic ca e normal cum se simte sora ta, tinand cont ca a fost operata clasic. Daca operatia a fost mai complicata si de ex sora ta a pierdut mult sange, e normal sa aiba aceste ameteli. Sa isi faca un fier, poate are anemie. Eu am fost operata de 2 ori clasic si de fiecare data mi-au trebuit cam 6 saptamani sa imi revin complet. Aparent ma simteam bine, insa eram inca slabita, la un efort minor ameteam sau faceam febra.
Totusi ca sa fiti sigure eu as vorbi cu medicul. Situatia poate fi diferita, de la caz la caz.
irina_d15 spune:
pentru fetele care au avut op laparo: cum a fost prima menstra dupa operatie? a venit la timp, mai devreme sau mai tarziu?
desi am avut toate semnele de ovulatie, totusi temperatura bazala nu a crescut, ceea ce inseamna ca nu am ovulat luna asta si ma intreb cum vor veni rusii...
lyly_mar spune:
irina,mie la prima laparo, CM mi-a venit cam dupa 5 saptamani,la 2 laparo,mi-a venit la 3 sapt dupa laparo(oricum am facum laparo in ziua 6 de CM)
La multi ani tuturor Floricelelor!