Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *283*

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui doniro

Citat:
citat din mesajul lui NataliaS

Roxana - eu sunt de parere ca ideal ar fi sa-i dai in grupe separate...fiecare cu copii de varsta lui...ale mele asa sunt, la aceeasi gradinita , in grupe separate si e f bine.
Ana de ex. se enerveaza cumplit cand o las pe sor-sa la ea in grupa, ca-i sta in coaste tot timpul si o incomodeaza...poate ai tai se inteleg altfel, la ale mele nu ar fi fost o alegere prea fericita.

Natalia - mami de Stefania-Irina 26.12.2007 - Ana iubita 04.02.2005 si 18 sapt + cu
Poze: http://community.webshots.com/user/natalias103
http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/

Da, asa inclin si eu sa cred. Mai trebuie doar sa il conving pe sot sa il ducem si pe Victor la gradi cat mai repede, ca el nici nu vrea sa auda de gradi pana in toamna....
Mersi de sfat!

Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)

POZE

O varianta ar fi sa il duci acum in grupa Dariei ca sa-i fie acomodarea usoara iar la toamna fiind gradinar cu experienta, in grupa potrivita lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Am fost cu Andrei la oftlamo. Din pacate, temerea mea s-a adeverit. Are astigmatism+strabism.Se va corecta pana la 9 ani, dar tb sa poarte ochelari si sa faca exercitii.

Lala, tu la ce medic mergi cu Bogdan? Alt copil cu ochelari pe aici nu mai stiu, daca mai sunt, va rog niste sfaturi.
As vrea sa mai verific diagnosticul.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

buna fetelor

o cine serveste?

mai eu sunt revoltata .. la gradi, sunt parinti care isi aduc copii bolnavi (de ex o fetita cu herpangina ) .. am facut scandal, am fost la asistenta, la educatoare .. e inadmsibil asa ceva .. hai muci, tuse mai merge, insa, chiar cu bube in gura .. damn it! in plus, eva imi povesteste tot felul de chestii .. de ex, ieri mi-a spus ca doamna le-a desenat unor copii rai cu pixul pe frunte buline negre .. ca ii pune la coltul rusinii (unde au o oglinda pe dulap).. chiar n-or existat alte metode de "pedeapsa" .. off ..

nati ce gimnaste frumoase si pricepute .. si ce miscari face stef, super! chiar are talent. si eva are 97 cm si 15,5 kg .. mie mi se pare slabatura, dar important e sa fie sanatoasa.

grati felicitari lui ozi, e un copil extraordinar! si sanatate lui duduc .. of cu racelile astea!

ema ahaa .. da, le stiu. am si eu in zona vreo doua saline, insa nu stiu daca sunt eficiente ..

doniro nu stiu ce sa-ti spun de gradi .. poate ar fi mai bine sa-l lasi la grupa lui. ma gandesc ca se va obisnui cu daria la gradi si la toamna va fi mai greu ..

laurici pupici multi! ce mai face theuta? cu gradi cum e?

roli of of .. imi pare rau de problemele cu ochisorii. tin pumnii sa-i placa ochelarii si sa-i poarte.

o zi buna fetelor

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun

Mergi la inceput

Ellenuta si la Andrei in grupa ii pune la colt pe un scaunel ca pedeapsa, da sa faci buline cu pixu in frunte e prea de tot...

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codrutaa spune:

Ziua buna!

Si sper sa fie tare buna astazi ca noi sarbatorim 13 ani de cand suntem impreuna. Ma si mir cum am rezistat! (glumesc)

Natalia, multumesc pentru oferta cu datele de contact de la dr. O sa ti le cer la momentul potrivit

Elle, si eu m-am lovit de metoda bulinelor negre. Alexia a venit cu bulina pictata pe manuta ca, in virtutea inertiei, iesise afara in loc sa intre in sala de mese. A doua zi m-am dus la educatoare si i-am spus cat de frumos am putut ca pe fetita a afectat-o mult pedeapsa, in conditiile in care fapta a fost fara intentie si ca o rog , daca o pedepseste, atunci sa o si recompenseze cand face o fapta buna. Probabil ca a sesizat indignarea si de atunci nu i-a mai dat buline negre. Ii face observatie cand greseste si fata se corecteaza. Eu sunt de parere ca pedeapsa tre sa fie in functie de fapta dar si de capacitatea copilului de a se indrepta.

Cat despre coltul rusinii ... cred ca o izolare sau excludere din activitate pe un scaunel separat este suficienta, fara folosirea rusinii in toata povestea asta. Poate ca o discutie pe un ton calm, punand accentul pe efectele pe care masurile astea le au asupra Evei, eventual pe o posibila aversiune pe care ar pute-o capata fata de gradinita, ar trebui sa duca la rezultate. Parerea mea

Roli, stiu ca a mai fost dicutia asta aici, dar nu am retinut: cum ti-ai dat seama ca ar fi o problema cu ochii? E bine ca se poate corecta relativ repede si, daca se confirma rezultatul, va doresc ca purtatul ochelarilor sa se desfasoare cat mai usor si firesc!

Doniro, ai decis cum faceti cu gradinita? Eu nu stiu ce sfat sa iti dau, dar sunt convinsa ca vei lua cea mai buna decizie.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui codrutaa

Roli, stiu ca a mai fost dicutia asta aici, dar nu am retinut: cum ti-ai dat seama ca ar fi o problema cu ochii? E bine ca se poate corecta relativ repede si, daca se confirma rezultatul, va doresc ca purtatul ochelarilor sa se desfasoare cat mai usor si firesc!

Codruta mami de Alexia (21.01.2008)

http://community.webshots.com/user/codrutaa

Ii fug ochisorii si ii lacrimeaza la diferente de temperatura.

Mergi la inceput

Sunt stresata cu ochelarii astia in sensul ca vreau sa fiu sigura ca nu va primi dioptrii gresite, cum mi s-a intamplat mie de cateva ori, adult fiind...ca astigmatismul asta e tare pacatos

Sapt viitoare il duc si la Nascutzi sa vedem ce zice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

Roli, imi pare rau de problemele cu ochisorii. Pot doar sa iti spun ca fetita unei prietene a avut acelasi lucru, a purtat ochelari de pe la 4-5 ani si acum, la 8 ani, s-a remediat 100%. Poarta ochelari numai la citit si tv, nici atunci nu e obligatoriu. Sigur o sa fie bine, dar e bine sa ai si a doua parere. Noi cu Daria am fost pt strabism pe la 2 ani la Oftapro, cica e cea mai buna clinica in materie de strabism la copii. I-au facut atunci tot felul de teste Dariei si toate au iesit bune, desi eu vad ca ii fuge ochiul stang... In fine, important e sa vada bine, sincer mi se pare ca are un farmec aparte cu un pic de strabism.

Elle, nu vreau sa te superi pe mine, dar eu sunt aproape sigura ca nu ti-a explicat Eva bine, mititica. Uite de ce cred asta: educatoarea Dariei coloreaza cu pixul niste buline autocolante, unele cu zambet, unele "triste" si le lipeste pe manutele copiilor in functie de comportament. Eu cred ca Eva a vazut-o pe educatoare colorand niste buline cu pixul si e posibil sa le fi lipit pe frunte (ma rog, putea sa gaseasca alt loc...) si ti-a explicat si ea cum s-a priceput draga de ea. Cel putin asa imi place sa cred...
Si eu m-am luat de o mamica ce isi adusese fetita bolnava la gradi, mai ales ca era prima zi de gradi a Dariei dupa vreo luna de bolit acasa...

Ref gradi, cred ca il voi da totusi in toamna, eventual ii cer parerea educatoarei Dariei ce crede si ea din experienta si vad ce decizie mai iau. Mersi de sfaturi.
Va pupam!

POZE

Mergi la inceput

Doniro eu la oftapro am avut o experienta negativa, ca mi-au prescris dioptrii gresit si nu mi-u facut fund de ochi, fara de care la astigmatism nu se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Sunt stresata cu ochelarii astia in sensul ca vreau sa fiu sigura ca nu va primi dioptrii gresite, cum mi s-a intamplat mie de cateva ori, adult fiind...ca astigmatismul asta e tare pacatos

Sapt viitoare il duc si la Nascutzi sa vedem ce zice.

Am fost si la Nascutzi, mi-a placut, insa Daria era prea mica sa coopereze pt anumite teste care ajuta la un diagnostic clar...

POZE

Mergi la inceput