NErecomandare Hollywood Agency
CÁSTING s. n. 1. concurs sportiv în care participantii au dreptul la un numar de aruncari la tinta; cu lanseta. 2. selectare a actorilor pentru un film, spectacol, emisiuni televizate. (< engl. casting)
Dupa cum vedeti am inceput cu definitia din DEX. Cu asta ar trebui sa se ocupe aceasta Hollywood Agency. Intai te agata o tinara pe strada, in mall sau in parc mai nou si te intreaba daca te-ar interesa ca micutul tau sa fie promovat in reviste/spoturi publicitare si daca da trebuie sa ii lasi datele voastre. Apoi te suna o alta domnisoara, nu iti da nici un fel de detaliu dar te cheama la un CASTING cu copilul. Nimic ciudat pana aici. Eu le-am dat datele si m-au sunat intr-un tarziu. M-au chemat la un casting, la ora fixa ca au spus ca altfel nu se poate, ca trebuie sa vorbesc cu casting managerul lor si ca acel casting manager imi va da toate detaliile. Zis si facut, mi-am lasat treaba de-o parte si m-am dus gandindu-ma ca poate cine stie ce pierd.
Am ajuns la presupusul casting cu 15 min mai devreme ca na, sa nu incurc oamenii. Sediu pompos, multe hostesse imbracate bine si o luuuunga asteptare. Ne-am strans pe-acolo aproximativ 20 parinti cu micuti intre 1-3 anisori, toti asteptam sa fim chemati pe rand la casting manager in timp ce copii nostrii se plictiseau cumplit neavand ce face. Nu au servit pe nimeni nici macar cu un pahar cu apa, nici pe copilasi cu nimic, nu au avut nici macar cateva jucarioare pregatite sau muzica pt copii, nu mai spun ca normal mi se parea sa fie pregatiti cu un mic protocol, macar pt faptul ca ne-au tinut acolo o ora si jumatate degeaba vineri seara.
Dupa o ora si jumatate de asteptari a venit o doamna care a tinut un discurs citit incoerent de pe o foaie de hartie. Eu prefer sa ii spun doamna dar la cum era imbracata apelativul este totusi o supraevaluare. Intregul discurs a fost lipsit de logica si coerenta si nu am inteles legatura dintre castingul la care trebuia sa ajung cu fetita si faptul ca ei lucreaza cu copii veniti din familiile divortate, care au suferit o trauma si sunt ajutati ulterior de psihologii lor.
Dupa ce a plecat doamna despre care va povesteam am asteptat toti sa fim chemati la casting manager care se presupunea ca ne va da mai multe detalii, CONCRETE si ca vom intelege si noi intr-un final de ce am fost chemati pana acolo. Am completat o fisa cu date personale si am urcat in ordinea sosirii la etaj unde erau mai multe birouri. A venit si randul nostru sa intram. Am gasit o fatuca de maxim 20 ani intr-un birou care nu a putut sa lege clar 2 cuvinte. M-a rugat sa imi descriu copilul si incerca sa ma trimita acasa destul de expeditiva spunandu-mi ca ala a fost castingul si ca o sa ma mai sune cineva sa revin la un al doilea casting ca sa o masoare pe micuta.
M-am uitat la ea si am rugat-o sa imi explice despre ce e vorba in agentia lor, cu ce se ocupa si care e scopul pentru care ne-au chemat acolo... (am stat 2 ore la ei in sediu, nu intelesesem scopul venirii noastre acolo, nu se intamplase nimic si nu fusesem practic la nici un casting decat la o mare pierdere barbara de vreme). Mi-a raspuns ea nu stie si nu ne poate da detalii suplimentare! Harbar n-avea nici macar adresa site-ului lor. Imi spunea ca daca ma uit pe site o sa aflu mai multe despre ei. Ghinionul ei, tocmai ma uitasem pe site-ul lor inainte sa plec spre ei si tot ce am gasit acolo au fost cateva poze cu copii si o pagina "despre noi" care era inca in constructie. Iar ea, marea casting manager habar n-avea nici macar adresa web a site-ului dar apoi ce s-ar afla si in el... Mai mare rasul!
Ma intreba daca nu am ascultat prezentarea. I-am zis ca din prezentarea colegei ei nu s-a inteles nimic clar si ca o rog sa imi spuna ea despre ce e vorba, ca la telefon imi spusesera ca ea imi va da detalii. S-a uitat la mine lung si a inceput sa se balbaie, apoi s-a pierdut de tot.
Am plecat de acolo plini de nervi pentru ca o echipa de incompletenti ne-au facut sa ne pierdem timpul complet aiurea si intr-un final am deslusit singuri din toata balbaiala ei care este in realitate scopul chemarii lor acolo:
vor sa vada cat de disperati sunt parintii sa investeasca in copil. ei ofera niste CURSURI CONTRA COST la care se presupune ca formeaza copilul de la zero si il indruma spre "lumea artelor"... aici intra in joc psihologul si pedagogul cu care lucreaza ei. Pentru toate astea dragi parinti TREBUIE sa platiti si mai vedeti voi dupa cursuri ce se intampla cu micutii.
In final, ca am scris deja destul, vroiam sa va spun ca am deschis acest topic pentru a ii feri si pe altii de o mare pierdere de timp. Am fost ieri in Herastrau si m-au asaltat 3 promoterite de la ei pentru a imi lua datele. Mie mi s-au parut abuzivi si neprofesionisti. Informatiile pe care le-am aflat pe timpul meu si pe rabdarea copilului intinsa la limita vineri puteau fi furnizate chiar de promoteritele astea care te asalteaza pe strada. Nu mi-a placut deloc ce am vazut la ei si stau si ma intreb cati parinti isi iau plasa cu ei si platesc ca sa isi supuna copilul la un stres inutil la varste atat de fragede?
Va doresc o duminica placuta tuturor!
Raspunsuri
iulia_b spune:
sincer, nu stiu ce asteptari ai tu de la astfel de agentii. Sa te astepte special cineva numai pe tine cu covorul rosu, sa-ti dea teancul de bani de cum intri...sau mai exact care-i scopul pe care-l urmaresti?
capcaunul spune:
S-au intalnit la o tzeapa fraierii (cei care-si viseaza copiii supermodele, superactrite sau supervedete) cu smecherii (cei care speculeaza fantasmele din prima paranteza).
ruxandra_sb spune:
confirm c-au inceput sa misune prin parcuri.. am fost agatati de 2 ori in acest w-e
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
Androix spune:
Nici eu nu inteleg parintii care merg si stau cate doua ore cu copiii dupa ei la o agentie d-asta. Nasii mei au platit si pentru poze si sunt foarte incantati chit ca nu le-a chemat nimeni fata sa filmeze vreo reclama
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
craciunitza spune:
Si daca organizarea ar fi fost pe gustul tau, daca ti-ar fi ales copilul pentru reclama... care ar fi fost continuarea? Te-ai informat ce fel de reclame ruleaza pe piata, in ce conditii se filmeaza si pentru cati bani? Ma refer la reclamele in care apar copii.
Nu stiu daca ai cunoscut astfel de copii, eu am cunoscut si pot sa-ti spun ca filmarea e aproape gratis si ea are loc in aceleasi conditii in care filmeaza si adultii (curent, ore nepotrivite, tipete, etc).
Unul dintre copiii pe care ii cunosc si care a fost ales pentru o reclama, a jucat in ea rolul unui copil abandonat in gara. De atunci asa i-a ramas numele, copiii care au vazut reclama au inteles ca e adevarata.
Copilul tau de 3 ani nu se poate apara singur.
floaredemac spune:
Cred ca Tessh se astepta la un pic de seriozitate si bun-simt, nu neaparat la covor rosu, fanfara si flori.
Pana la urma, copiii nostri se uita cu placere la filmele pentru si cu copii...chiar si adultii le agreeaza. Sunt convinsa ca acei copii actori au participat la un casting inainte, niste cursuri poate, etc, nu s-or fi nascut actori.
Tessh spune:
Daca am deschis topicul pe acest forum si am si specificat in titlu ca nu ii recomand a fost tocmai pentru a aduce la cunostiinta altor parinti ca acesti oameni sunt o pierdere de timp si nu se merita sa treci pe la ei. Nu vreau sa ma intelegeti gresit, NU va cer parerea sau permisia de a imi duce eu copilul la asa ceva ci trag un semnal de alarma in privinta a ceva ce am sesizat ca este in neregula.
Asa cum pe lumea asta sunt parinti care nu si-ar duce niciodata copilasii la un casting exista si parinti care i-ar duce. Asta e decizia fiecaruia dintre noi si nu trebuie analizata la modul "Si daca organizarea ar fi fost pe gustul tau, daca ti-ar fi ales copilul pentru reclama... care ar fi fost continuarea? Te-ai informat ce fel de reclame ruleaza pe piata, in ce conditii se filmeaza si pentru cati bani? Ma refer la reclamele in care apar copii."
Nu vad rostul comentariilor de genul "sincer, nu stiu ce asteptari ai tu de la astfel de agentii. Sa te astepte special cineva numai pe tine cu covorul rosu, sa-ti dea teancul de bani de cum intri...sau mai exact care-i scopul pe care-l urmaresti?" care sunt rautacioase gratuit. Ma rog, fiecare comenteaza dupa cat poate.
floaredemac, iti multumesc pentru sustinere. Se pare ca esti singura care a inteles mesajul pe care am vrut sa il transmit.
Hollywood spune:
Buna ziua,
Tessh, ne pare rau sa auzim ca nu ai fost multumita de intalnirea cu noi si am vrea sa remediem aceasta problema.
Trebuie sa specificam faptul ca absolut toti parintii care ne trec pragul sunt serviti cu cafea, apa sau suc daca doresc, iar prichindeii primesc bomboane inca de la intrate (cu acordul parintilor).
Regretam faptul ca a trebuit sa astepti mai mult pentru a intra in contact cu echipa noastra si credem ca acest lucru s-a datorat faptului ca uneori, foarte rar, se poate produce o decalare in programul nostru. Am luat masuri in aceasta privinta pentru o mai buna organizare a intalnirilor noastre.
In curtea sediului nostru tocmai se amenajeaza in loc de joaca grozav pe care de abia il asteapta o multime de parinti si prichindei.
Ne face mare placere sa te invitam din nou la sediul nostru, cand ai tu timp, si speram ca parerea ta despre noi sa fie alta in urma acestei intalniri.
Te asteptam cu drag!
Multumim,
Echipa Hollywood Agency.
nilufera spune:
Hi hi!! parca vad un copil de un an,ca al meu care nu avea decat 2 dinti la varsta aia sugand la bombonele si acadele:)) nici macar la 3 ani nu se dau copiilor...si am fost si eu abordata sufocant de o dra cu castingul ei prin parcuri dar nu i-am dat nici un fel de date pt ca nu a fost in stare sa imi spuna nimic, probabil ca habar nu avea...si sincer pana in 3 ani nici eu nu mi-as duce copilul nici macar la o sedinta foto profi.