Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 54 -
Raspunsuri - Pagina 17
balanta_tm spune:
danylini, nu cred sa fie importanta varsta sau titlul medicului (cel putin in cazul meu nu conteaza astea); important e ca tu sa simti ca dr ala face tot ce e necesar ca sa te ajute, ca stie sa iti raspunda la intrebari, etc.
Eu am dat si de medici tineri, si de asa zise "somitati" care au dat rateuri cu mine. Eu ma opresc doar la medicii cu care simt ca rezonez si ca le pasa de situatia mea, mai ales dupa ce "multumita" anumitor dr din TM, am fost foarte aproape sa duc mai departe sarcina cu un baietel grav bolnav...
In fine, imi e clar ca eu am traume legate de "competenta" dr-lor din TM. Daca o sa mai am norocul sa mai fiu insarcinata, in nici un caz sarcina mea nu va mai fi monitorizata la TM.
viotimis spune:
aristica, analiza pt. dozare Clexane (stiu si eu tot de pe forum), este anti-FxA si se face si la Synevo (pret 200 lei, daca nu gresesc !)
Gliana spune:
Buna fetele dragi

In primul rand sa va spun ca mi-a iesit rezultatul BUUUNNN la triplu test si sunt tareee fericita si ma duc sa spun rugaciune si sa-i multumesc lui Dzeu.
Vai ce bucurie eu avand peste 37 ani, va dati seama ca am avut emotii. Ma rog in continuare sa fie bine si pt voi si sa auzim numai si numai de bineeee.
Multumesc floricica, alla si restul fetelor pt felicitari.

mutatia heterozigota a MTHFR A1298C, sarcina oprita din evolutie in 2010 la 4 saptamani.
Acum sarcina in evolutie 16+
cu tratament clexane de 0.6 mg/zi, femibion2 - 1/zi, aspenter 1/zi, prontogest 1 injectie la 3 zile, 1 acid folic de 5 mg/zi]
O nastere normala fara probleme acum 18 ani - o fetita sanatoasa tun.
flyhigher77 spune:
Gliana ma bucur mult ca ginerele meu a trecut cu bine si de TT! 

19+ cu 
Gena MTHFR mutatia C677T–genotip heterozigot si mutatia A1298C –genotip heterozigot-sarcina obtinuta prin FIV
aristica spune:
gliana, fly v-ati si incuscrit! Ptiu- sa nu va fie de deochi! Felicitari pentru rezultatul de la triplu test. Deci nu mai e nevoie de amniocenteza?
floricica scot orice prin gaurica, doar-doar oi alapta si eu o gura mica (azi scriu in versuri
)
...fetele, sar'mana pentru analiza asta, Anti Fxa. Intrebare: Uscateasca n-o face la Fundeni? Eu intreb fiindca, la ultimul meu fiv, ea mi-a facut cateva analize, si-a concluzionat ca-s buna de aspenter...dar acum, cititorul in vagine zice ca-s buna de clexane de 0,4....adica e posibil ca eu, ajungand la fundeni, sa aflu ca tre' sa iau doar aspenter?
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
adrianaady spune:
Anti Fxa - se face cand esti deja sub tratament cu Clexane pt a vedea daca ai doza corecta. Se face si la Fundeni. De obicei este concludenta la 4 ore de la ultima injectare.
QiaoBing spune:
aristica cat am stat eu racita in casa acum 1 luna am tot scotocit pe net si am gasit asta referitor la monitorizarea si ajustarea tratamentului cu Clexane (Enoxaparin) în functie de nivelul anti-factor Xa:
Nivel anti-factor Xa
- <0.35 U/ml
Titrarea dozei
- Cresterea dozei cu 25%
Intervalul de repetare al nivelului anti-factor Xa
- La 4 ore dupa urmatoarea doza
- 0.35-0.49 U/ml
- Cresterea dozei cu 10%
- La 4 ore dupa urmatoarea doza
- 0.5-1 U/ml
- Se mentine doza nemodificata
- Urmatoarea zi, apoi la o sapt. (la 4 ore dupa doza)
- 1.1-1.5 U/ml
- Se scade doza cu 20%
- Inaintea urmatoarei doze
- 1.6-2 U/ml
- Se intrerupe administrarea pt. 3 ore apoi se scade doza cu 30%
- Inaintea urmatoarei doze, apoi la 4 ore dupa urmatoarea doza
- >2 U/ml
- Se intrerupe administrarea pana cand nivelul anti-factorXa devine 0.5U/ml apoi se reincepe cu doza scazuta cu 40%
- Inaintea urmatoarei doze si la fiecare 12 ore pana nivelul antifactor Xa < 0.5 U/ml
- nivelul tinta de anti-factor Xa 0,5-1 u/ml la 4-6 ore dupa administrarea subcutanata
- tratamentul cu Enoxaparin se întrerupe daca Tr < 100000/mm³
de aici:
http://www.cardioportal.ro/pdf/protocoale/protocoale_4.pdf?phpMyAdmin=LAPYS8VYVpMlZAH0k1mvv51DAQc
acum nu stiu daca se aplica si in sarcina, dar macar iti poti face o idee.
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, acid folic 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Vit E 1/zi, aspenter 2/sapt
Gliana spune:
da fly, multumesc, ce comica ai fost si tu (hahahahaha)
aristica, eu sper ca NUUU mai e nevoie de amniocenteza, de regula cica dupa ce-ti face morfologia isi mai da cu parerea, dar eu sper sa nu mai fie nevoie si aceste rezultate sa fie convingatoare ca bebe este bine, lucru pt care ne rugam cu intreaga familie.
Urmatorul eco abia pe 29 martie, asa mi-a spus. Nu am vazut bebe de la 15 feb:((( si mi-e taareee dorrrrrr, dar asa m-a chemat. Avem rabdareeee, nu avem de ales.
Va pup pe toate 

mutatia heterozigota a MTHFR A1298C, sarcina oprita din evolutie in 2010 la 4 saptamani.
Acum sarcina in evolutie 16+
cu tratament clexane de 0.6 mg/zi, femibion2 - 1/zi, aspenter 1/zi, prontogest 1 injectie la 3 zile, 1 acid folic de 5 mg/zi]
O nastere normala fara probleme acum 18 ani - o fetita sanatoasa tun.
floaredemac spune:
Gliana, ma bucur ca a iesit bine testul si nu mai ai stresul amniocentezei. Doamne-ajuta! Legat de eco, poate ar fi bine sa faci un pic mai des, la cca 3 saptamani, in cazul in care apare un retard de crestere sa mai poti face ceva - sa modifici tratamentul. Nu as vrea sa te sperii, sa nu ma intelegi gresit.
Apropo de analiza Fx, am citit pe un forum al FVL-istilor unde majoritatea sunt din SUA ca medicii pe acolo nu considera necesara aceasta analiza atunci cand LMWH se administreaza doar preventiv.
Nu pricep logica... prin preventiv ei inteleg administrarea in absenta unui tromb. Deci noi ne incadram la preventiv?! Lasa ca nici americanii astia nu sunt cu mult diferiti fata de ai nostri, m-am convins de asta citind acel forum....
In alta ordine de idei, eu spal si calc de zor, am hainute roz si albastre, de parca astept gemeni baietel si fetita!![]()
36+ DPN 15 aprilie 2011 
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum
, obtinute naturalAi cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
Lia73 spune:
buna fetele
am fost si eu azi la fundemi la dna dr
mi-a recoltat si la 17 iau rezultatul
Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine,
Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine
Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt
Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt.
Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti
Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus.
bebelinul meu scump
Ma
la Bunul sa-mi daruiasca un
sanatos
+5