Ajutor transfer la Liceul Waldorf in Bucuresti
Buna tuturor,
Ma adresez in primul rand mamicilor cu copii de clasa 1 - a (2010-2011)care au copilul inscris la liceul Waldorf - daca am noroc sa gasesc pe cineva pe aici.
Unde este exact acest liceu? Str. Soldat Savu Marin 29, sector 2 (o zona mai cunoscuta)
Cate clse de a intaia sunt? Cam cum sunt invatatoarele? Si dca as putea sa tranfer (in clasa a doua) o fetita de la invatamantul traditional.
Multumesc anticipat tuturor, orice alt sfat in legatura cu modalitatile de transfer la scoala Waldorf sunt bine venite.
Am o fetita de sapte ani care este clasa intai la o scoala generala din Bucuresti si eu sunt destul de dezamagita de modul de predare si mai ales de sutele de teme care i se dau de pe o zi pe alta si de aceea as vrea sa incerc sa o mut din clasda a doua.
Raspunsuri
thea05 spune:
Buna
Liceul Waldorf se afla in zona P-ta Delfinului(in spatele BRD-ului din intersectia Socului), mai exact strada este paralela cu Bd.Chisinau si sos.Pantelimon. Referitor la cealalta intrebare nu te pot ajuta,deoarece noi urmeaza sa intram in clasa 1 la toamna. Iti pot da numarul de telefon de la secretariat, sa vorbesti cu secretara.Nr.tel.021/2553051 si daca te intereseaza pe 23 martie ora 8 este ziua portilor deschise, pt cei care vor intra in clasa 1 anul viitor. Poti veni, sa vezi cum se desfasoara ora in sistemul Waldorf.
anuscha2009 spune:
Multumesc frumos,
Intre timp am mai facut sapaturi si am vbit si la liceu, am aflat si de portile deschise si despre doamna care acum are clasa 1 a.
Cert este ca imi doresc nespus sa mi transfer fetita acolo se pare ca acest tip de invatamant alternativ este mai pregatit sa raspunda nevoilor fetei mele decat cel traditional.
Thea te felicit ca ai ales sa faci asta pentru copilul tau de la clasa 1 a sa nu fi nevoita ca mine sa alergi dupa transfer. Eu m am luat dupa prejudecati si uite ca acum regret enorm.
Singurul lucru care imi este peste mana este faptul ca noi locuim cam departe, eu sunt singura cu fetita si nu stiu cum o sa ne descurcam cu drumul pentru ca am inteles ca sunt ore fie pana la 12,20 fie pana la 11.
Poate o sa ne vedem la portile deschise !
An-ka. spune:
Buna tuturor!
N-am mai intrat pe forum de cand erau mici copiii mei, acum ne pregatim de scoala. Thea05 - voi deja sunteti acum in clasa I la Waldorf? Cum i se pare fetitei? Anna - ati reusit transferul si sunteti in clasa II-a? Cum e? Multumesc!
Anka
thea05 spune:
Buna,
Am 2 copii(fata si baiat) care sunt la acest liceu in clasa 1a.Sunt foarte incantati de scoala, si de ce invata acolo.Deocamdata suntem multumiti de scoala, si de sistemul Waldorf.Eu ca mama sunt multumita,ca cei doi copii merg cu drag la scoala si invata cu placere, dar recomand sa va informati cat mai mult de sistemul Waldorf, ca sa stiti cu adevarat daca vi se potriveste(avem deja o colega care nu s-a adaptat sistemului si nici mama copilei).Si la Waldorf se dau teme, dar nu mai mult,decat ce au facut in clasa in ziua respectiva.
An-ka. spune:
Multumesc mult, Thea05! Mult succes copiilor tai la Waldorf! Am sa caut si eu mai multe informatii la fata locului, poate chiar inainte de Ziua portilor deschise (la care am fost si anul trecut desi nu eram direct interesata, caci abia in 2012 va merge fetita mea cea mare la scoala, si probabil in 2013 cea mica).
Anka
tlaura spune:
Si eu ma gandesc de ceva vreme sa-mi transfer baiatul la Waldorf, dar ma intereseaza clasele superioare, de la a V-a in sus. Nu cred ca cineva deja a terminat liceul, sa ne spuna daca poti face fata bac-ului clasic dupa atatia ani de waldorf. Si sa mai mergi si mai departe!
Alemam spune:
Am o prietena ai caror copii au urmat acest sistem de invatamant, de la gradinita pana la liceu. Inca nu au ajuns la examenul de bacalaureat, insa ceea ce pot sa va spun este ca acestia au trecut testul de capacitate cu brio ( unul a avut pste 9, celalalt peste 8.50) , sunt niste copii speciali, foarte creativi, foarte dezinvolti, deschisi, comunicativi, prietenosi si foarte relaxati.
Eu locuiesc in capatul celalalt al Bucurestiului, nu as avea cum sa-mi duc copilasul la acest liceu, insa m-ar fi tentat. Cu atat mai mult cu cat am avut numai experiente neplacute cu sistemul traditional (privat chiar!). Pentru ca prietena mea are si o fetita aproapiata de varsta fetitei mele, eu chiar o stresez pe mamica, intreband-o ce se face la Waldorf aproape saptamanal, am rugat-o sa imi cumpere tot felul de carticele, ii citesc fetitei mele in fiecare seara, incercand sa aduc un strop de culoare si de bucurie in ritmul "traditional" al acesteia.
Va pup pe toate!
boticelina spune:
tlaura noi avem o mamica la odisee care a terminat liceul in sistem Waldorf, si sigur a luat bac-ul pt ca doar ce-a terminat Fac. de Medicina . Maytrei este ID-ul ei pe forum, ma gandesc ca te-ar putea ajuta cu informatii.
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
apisica spune:
Buna,
Ma intereseaza si pe mine informatii legate de liceul Waldorf, vreau sa inscriu fata pentru clasa 0 in 2012-2013; am sunat la secretariat si m-am interesat; insa am o alta problema, noi stam in Berceni, am inteles ca liceul nu are afterschool, ce solutii ati gasit voi pentru dupaamiaza cand copilul nu mai are ore? Noi suntem la serviciu si nu avem cine sa o ia la pranz si sa o duca acasa si sa o supravegheze, mai ales ca e ceva distanta de mers pana in Berceni. Ati gasit ceva optiuni de afterschool in zona? alte variante mai putin costisitoare?multumesc mult.
Aura
BLUE ANGEL spune:
Si eu sunt foarte dezamagita de sistemul traditional de invatamant si consider ca sist Waldorf s-ar potrivi mai bine baietelului meu ...
Acum este cl 1 la sc 12 ..dar as vrea sa-l transfer in clasa a II- a la Waldorf ...cand este ziua portilor deschise in anul 2012 ???
mai stiti si alte scoli care au adoptat acest sistem in Bucuresti ?
va multumesc
Simona