Inscrieri gradinita 2011-2012 - se mai da spaga?!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Treaba asta cu 20 de locuri/pe grupa nu-i asa clara.
La noi la gradi au afisat nr. de locuri al gradinitei, care e acelasi de anul trecut. Ori in grupe sunt 25-30 copii. Deci nu au cum sa inscrie mai putini, ca nu da nr. de locuri afisat.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc 9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Treaba asta cu 20 de locuri/pe grupa nu-i asa clara.
La noi la gradi au afisat nr. de locuri al gradinitei, care e acelasi de anul trecut. Ori in grupe sunt 25-30 copii. Deci nu au cum sa inscrie mai putini, ca nu da nr. de locuri afisat.

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Explicatia este simpla.

Referirea din lege este strict pentru grupa pregatitoare deoarece numai aceasta va intra sub incidenta legii educatiei.

Gradinita nu este finantata de ministerul educatiei ci de primaria de care apartine.
Grupa pregatitoare devenind parte a culiculei scolare va intra pe finantare per capita si va fi sub egida ministerului educatiei.
Restul grupelor de gradinita vor ramane sub finantarea primariilor si atunci se vor umple locurile in functie de capacitate.

Si la noi s-au reinscris toti copiii iar grupele au lejer 30 de mici "gradinari".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Inseamna ca toate cele 3 directoare cu experienta si vechime au fost total neavizate, ele sustinand acelasi lucru pe care l-am afirmat eu si, fiind vorba exclusiv de gradinita, adica grupa mica-mare, nicidecum pregatitoare care va trece la scoala.
Sa fie oare fum fara foc?!?
Eu totusi tind sa le cred, pentru ca prea am auzit zvonuri venite din mai multe directii + discutiile concrete cu directoarele.

Oricum macar ideea ca "gradinita nu este obligatorie" e bine sa fie retinuta pentru ca pe mine asta m-ar dezarma din start la o eventuala reclamatie la inspectorat.

Cu siguranta ne vom lamuri la inceputul noului an scolar. Pana atunci eu nu mai fac supozitii, fiecare oricum e liber sa creada ce vrea si sa actioneze in consecinta.

Bafta la inscrieri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Gradinita nu a fost niciodata obligatorie.
Si cu toate acestea o multime de reclamatii s-au rezolvat pe criteriul de proximitate.

Nu te descuraja.

Directoarele au diverse interese sa descurajeze si nu intotdeauna sunt chiar informate pana nu primesc circularele interne.

Circulara postata si pe aici pe forum privind inscrierea si reinscrierea pentru anul scolar 2011-2012 nu prevede un nr maxim de copii.
Ori acesta este, momentan, actul oficial dupa care se face aceasta operatiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Stiu ca gradinita nu a fost niciodata obligatorie, mai putin grupa pregatitoare.

Eu am mai auzit ca de anul urmator scolar 2011-2012 gradinitele se vor afilia la scoli si vor trece sub directoratul scolii. Si asta ar avea multe consecinte pe linie de organizare interna.

Nu ma descurajez, iau totul ca atare, ca oricum varianta unei gradinite particulare o exclud din start (m-ar rupe financiar la gemeni) si nici prea mare baza nu pun pe gradinitele particulare in mare parte.

As fi vrut totusi sa mearga la o gradinita pana la scoala indiferent ca pregatitoarea se va muta la scoala. Consider ca vor fi totusi mai pregatiti copiii care au frecventat o gradinita (buna, nu ca cea unde au fost ultima oara fetele mele).
Om trai si om vedea. Mai e putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

buna ziua
adica voi vreti sa spuneti ca va intra in vigoare legea educatiei din anul 2011-2012? eu stiam ca de la anul, si anul asta inca se merge pe ce a fost,gresesc?

eu trebuie sa inscriu baiatul la grupa pregatitoare si sa inteleg ca trebuie sa il inscriu la scoala sau ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu, anul asta grupa pregatitoare este inca la gradinita. Noi ne reinscriem la pregatitoare anul asta.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_seby spune:

Dragi mamici si-a inscris cineva copilul pentru anul 2011-2012 la gradinitele de stat(In Bucuresti ma intereseaza) deci nu reinscris ci inscris?
Nu trebuie sa dati detalii la ce gradinite doar daca ati reusit sa faceti deja inscrierea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Inscrierile incep pe 2 mai, iar copilul se considera inscris dupa ce dosarele sunt trimise la inspectorat si se afiseaza rezultatele.
Pana atunci, daca cineva ti-a zis ca a inscris copilul nu a facut decat sa lase dosarul la gradinita. Unele directoare fac chestia asta, iau dosarul si cica l-au inscris. Pana nu vin rezultatele, copilul nu e inscris oficial.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_seby spune:

Buna !
Mersi de raspuns!
Eu acum stau si ma intreb: dosarele nu trebuie aprobate de gradinita,adica : trierea lor se face in incinta gradinitei cum scrie si pe ISMB citez
" in perioada 31 mai - 10 iunie 2011, cererile de inscriere vor fi
discutate si aprobate in cadrul Consiliului de Administratie al unitatii de invatamant."
Deci gradinita poate inscrie pe cine doreste ...(parerea mea)

Mergi la inceput