Pestisori... pestisori... "LMA!" (66)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

Crynuta pentru tot ceea ce postezi , merita citit si bagat la cap ...am salvat tot intr-un folder si ma inspir din cand in cand ....sa mai scrii da ....

E vineri , vine wk-endul numai ca aici e cam racoare ...nu e soare ...dar maine cica va fi ...

spor la treburi si va pup pe toate

Dana, doar pupici , atat ? c f ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Hai sa nu fiu rea si sa va invit la masa : la un peste la cuptor (file de cod) cu diverse legume gustoase ... ca, tot e vineri azi si, deci, papa bun e pesteleee ... desert: fructe... pofta mare !

La noi e soare si e cald... asa ca, poznasul o zbughit-o afara, in gradina din fata blocului, sa-l ajute pe bunicu-sau la plantat flori ... si pe terenul din fata blocului cu ...

~~~~~~~~~~~~~~
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui daniela_daneza

cryna, imi place ce ai pus despre locuinta pestilor , subscriu in mare parte mai putin partea cu scoicile si coralii .. nu imi plak sa le am in preajma si nici acvariu ....

Si eu am cam ridicat din sprancene la scoici, corali si acvariu ca, nici pe mine nu ma prinde/atrage asa ceva dar, poate or fi alte sirenete carora le plac chestiile astea ... mai stii ...

Citat:
citat din mesajul lui daniela_daneza

Crynutza, vis a vis de semnificatia zilei in care ne-am nascut la mine se potriveste la fix ....

La mine se potriveste cam in proportie de 80-90%, sa zicem ...

Mno, io cica am inceput un mic jurnal despre peripetiile mele cu astrele asa ca, folosesc "gugalitul" destul de mult pt. "texte", interpretari si "alte cele"... nu stiu daca nu cumva voi abandona "proiectelul" pe parcurs ca, sunt abia la capitolul adolescenta, cate ceva despre copilarie, si deja m-am cam plictisit de scris ... daca totusi, il finalizez, poate il voi posta la sectiunea de bloguri... mai vad eu ... ma mai gandesc...

~~~~~~~~~~~~~~
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

Despre cifra dragostei/relatiei de cuplu nu cred ca v-am pus... nu aici, asa-i?... deci, va pun acum :

Cifra dragostei/relatiei de cuplu

Ai vrea sa afli cel tip de relatie de iubire te poate implini cu adevarat, pentru toata viata? Atunci, numerologia iti poate spune cum ar trebui sa fie partenerul tau/partenera ta de cuplu, pentru a fi fericit/a in viata. Nu este o chestie confirmata stiintific dar, te poti distra afland despre o dimensiune eventuala a vietii tale. Numarul (cifra) dragostei/relatiei de cuplu provine dintr-o ramura specifica a numerologiei - numerologia patratului magic. Acesta consta din trasarea unui patrat virtual avand la baza numerele datei de nastere, interpretate prin valorile existente in diferite casute incadrate in acest patrat. Cifra dragostei/relatiei tale de cuplu poate fi aflata prin scaderea cifrei 1 din numarul lunii tale de nastere. De exemplu, daca luna ta de nastere este 8 (august adica) atunci, numarul dragostei/relatiei de cuplu = luna de nastere (august) minus 1 => 8 – 1 = 7. Astfel, avem:

Interpretarea cifrei dragostei/relatiei de cuplu:

@ Cifra 0 in dragoste/cuplu

Nu ai nici o cerinta sau dorinta specifica intr-o relatie de cuplu. Esti implinit/a de o autentica legatura in viata, fara a fi prea pretentios/oasa vizavi de tipul partenerului tau. Esti fericit/a, indiferent de iubit/a, atata timp cat tine la tine.

@ Cifra 1 in dragoste/cuplu

Esti destinat/a unei mari iubiri care, va creste sau va evolua in decursul timpului. Ai tendinta de a pune in fata persoana ta intr-o relatie de dragoste dar, este probabil sa gasesti un partener/o partenera care sa se impace cu aceasta cerinta a ta.

@ Cifra 2 in dragoste/cuplu

Esti un partener/o partenera de nadejde, o femeie sau un barbat care isi sustine si afirma cu tarie dragostea, comunici bine cu persoana pe care o iubesti, gratie unei intuitii native. De asemeni, iti poti da seama cand partenerul/a tau/a este ingrijorat/a sau suparat/a, sau atunci cand ceva nu merge bine in relatia ta de cuplu.

@ Cifra 3 in dragoste/cuplu

Ai nevoie de un partener/o partenera caruia/careia ii place conversatia si distractia. Uneori, iti place sa flirtezi, dar iubitului/ei nu ar trebui sa ii pese; el/ea ar face bine sa isi dea seama ca faci lucrul asta doar in aparenta si ca, in acest fel, nu ameninti in nici un fel relatia ta autentica de iubire.

@ Cifra 4 in dragoste/cuplu

Esti un partener/o partenera foarte iubitor/oare. Ai muncit din greu pentru a pune la punct relatia ta de cuplu si esti foarte grijuliu/e asupra felului cum decurge aceasta. Esti foarte fidel/a si esti gata oricand de a face orice pentru dragostea ta; cu toate acestea, nu ai o ardoare foarte pasionala in iubire. Ai nevoie de cineva care sa te aprecieze pentru ceea ce esti cu adevarat.

@ Cifra 5 in dragoste/cuplu

Ai nevoie de un partener care sa iti lase cat mai multa libertate. Esti un iubit/a nemaipomenit/a, atata timp cat nu te simti ingradit sau restrictionat in dragoste. Daca cel/cea de langa tine incearca sa te inchida intr-o colivie de aur, esti in stare sa faci orice pentru a-ti recapata libertatea.

~~~~~~~~~~~~~~
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

@ Cifra 6 in dragoste/cuplu

Ai nevoie de un partener/o partenera care sa iti ofere o relatie stransa si pasionala, plina de iubire si afectiune. Simti ca nu esti complet/a atunci cand nu esti alaturi de cineva si, daca ai avut vreun esec in iubire, vei cauta degraba sa iti descoperi un partener/o partenera. Simti nevoia de a avea grija de cineva asa ca, iti doresti mereu noi prieteni si oameni care sa iti aprecieze afectiunea. Daca nu ai copii, vei cauta pe cineva care sa ii inlocuiasca in dorinta ta de iubire si protectie.

@ Cifra 7 in dragoste/cuplu

Ai nevoie de cineva care sa iti acorde ragazul de a ramane singur/a pentru a cugeta asupra vietii tale personale. Esti un iubit/o iubita care se gandeste mereu la partener/a, incercand sa ii daruiasca in continuu noi dovezi de dragoste. Oricum, natura ta interioara te impiedica sa iti declari afectiunea intr-un mod deschis astfel incat, ai nevoie de multa vointa pentru a-ti afirma ceea ce simti cu adevarat.

@ Cifra 8 in dragoste/cuplu

Pentru a te simti implinit/a si fericit/a, ai nevoie de un partener/o partenera care sa iti satisfaca nevoile financiare. Se poate sa iti dezvolti un business de succes alaturi de cel iubit/cea iubita, sau sa te casatoresti cu cineva care are avere. Relatiei tale de cuplu ii poate lipsi uneori pasiunea dar, are tendinta de a fi de durata si incununata de implinire.

@ Cifra 9 in dragoste/cuplu

Esti inclinat/a sa pici usor in mrejele iubirii, uneori chiar cu cine nu trebuie. Ai o fire foarte romantica si poti fi un iubit/o iubita care da dovada de foarte multa afectiune. Iti place sa iti surprinzi partenerul/a cu mici dar, frumoase cadouri. Trebuie sa te gandesti cu profunzime inainte de a-ti alege iubirea. Alaturi de cineva potrivit, dragostea te poate inflori si implini.

@ Cifra 10 in dragoste/cuplu - pentru ca aceasta cifra nu era si nici nu am reusit s-o gasesc deloc-deloc... atunci, am "crosetat" eu ceva si pentru ei, dupa documentarile de rigoare, bineinteles ... sper sa fie bine ...

Esti adeptul/a relatiilor pe termen lung care sa fie inzestrate si cu bune si cu rele, cu urcusuri si coborasuri, cu impliniri si pasiune. Pana si cele mai banale trairi voi le transformati in trairi intense iar, intuitia va ajuta sa intelegeti ce se petrece in sufletul partenerului vostru.

@ Cifra 11 in dragoste/cuplu

Pentru a fi fericit/a ai nevoie de un partener/o partenera puternic/a, care sa iti fie mereu aproape. Ai tendinta de a parasi sau a renunta la cineva care nu iti implineste visurile, cu atat mai mult cu cat visezi la o perfecta relatie de cuplu. Ai capacitatea de a-ti exprima fara ingradire iubirea si poti fi un partener/o partenera foarte grijuliu/e, cu conditia de a-ti tine in frau idealismul.

~~~~~~~~~~~~~~
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

eu..te citesc draga tethys..chiar daca nu zic nimic..

am citit Lorelei(nu mai tin minte firul epic, desi am o vaga impresie ca nu prea avea) si am citit si Maytrey insa ce m-a impresionat a fost Adam si Eva de L.Rebreanu si Panza de paianjen de Cella Serghi.dar si Undeva, candva de Richard Matheson, Intrarea actorilor de Doru Davidovici...si multe altele

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Cam da, Alina... "Lorelei" are un fir epic destul de vag si are o actiune foarte usor de urmarit (zic eu)... e un fel de lirica pusa in proza - "proza-poezie sau poezia-proza"... cam asa ceva... hmmhhh, ce de-a amintiri si cu cartile astea ... mai ales pt. firea visatoare a sirenetelor ...

Ce pacaleli ati facut azi? Sau doar ati primit? Si ce ati primit?

• <<1 aprilie este cunoscuta de oricine ca fiind Ziua Pacalelilor. Nu e sarbatoare oficiala si nici nu primim zile libere insa, pentru multi reprezinta ziua ideala pentru a le juca feste celor dragi.

In mod traditional, in Noua Zeelanda, Marea Britanie, Australia si Africa de Sud, glumele tin pana la pranz, iar cel care joaca feste si dupa ora 12.00 este considerat "pacaliciul". Din acest motiv, ziarele din Marea Britanie care decid sa le joace feste cititorilor o fac doar in editia de dimineata.

In alte tari, ca Franta, Irlanda, Italia, Coreea de Sud, Japonia, Rusia, Olanda, Germania, Brazilia, Canada sau Statele Unite, glumele pot fi facute toata ziua.

Referinte la ziua de 1 aprilie se regasesc in operele artistilor din Marea Britanie sau Franta. Geoffrey Chaucer, in Caterbury Tales, scria in 1329 povestea cocosului ingamfat Chauntecleer, care este pacalit de o vulpe. Povestea este datata "la 32 de zile dupa martie", cel mai probabil referindu-se la logodna regelui Richard al II-lea cu Ana de Boemia, insa data a fost interpretata gresit, ca fiind a 32-a zi din martie, adica 1 aprilie. John Aubrey scria si el despre "ziua sfanta a pacalicilor", care are loc pe 1 aprilie.

Multi scriitori sustin ca 1 aprilie ar fi aparut cand, in secolul al XVI-lea, sarbatoarea inceperii noului an a fost instituita pe 1 ianuarie, insa despre 1 aprilie exista referinte mai vechi. In Evul Mediu, Anul Nou era sarbatorit pe 25 martie, in multe orase europene, iar in unele zone din Franta Anul Nou era o sarbatoare care tinea o saptamana si se termina pe 1 aprilie, motiv pentru care se speculeaza ca cei care au sarbatorit pe 1 ianuarie radeau de cei care sarbatoreau in alte zile.

O alta explicatie pentru stabilirea zilei pacalelilor a fost data de profesorul de istorie Joseph Boskin, de la universitatea din Boston. Acesta spune ca, in timpul imparatului Constantin cel Mare, un grup de bufoni au venit la curte si i-au spus acestuia ca ar putea sa conduca imperiul mai bine decat el. Imparatul, amuzat, l-a lasat pe unul dintre ei sa fie imparat pentru o zi, iar acesta a dat un edict prin care a stabilit ca o zi pe an sa fie ziua glumelor si a pacalelilor.>> [sursa - ziare.com]

• <<Originea Zilei Pacalelilor ramane necunoscuta. Cea mai populara teorie face legatura intre ziua de 1 aprilie si trecerea la calendarul gregorian in Franta anului 1564, cand inceputul anului s-a mutat de la finalul lunii martie la 1 ianuarie. Cei care nu reuseau sa tina pasul cu vremurile si se incapatanau sa serbeze inceputul anului intre 25 martie si 1 aprilie erau tinta farselor celorlalti si au fost botezati "Poisson d'Avril" (<peste de aprilie>, in traducere), care a devenit si denumirea frantuzeasca a Zilei Pacalelilor. Istoria arata insa ca tranzitia de la un calendar la altul s-a facut timp de un secol, deci teoria ofera mai degraba o explicatie "populara" decat una stiintifica, spune sociologul Beinur Giumali.

"Unii autori au legat acest obicei de ritualurile de renastere care aveau loc odata cu noul an", adauga acesta. "In multe culturi, lumea intra intr-un haos, care-l reface pe cel primordial, pentru a putea apoi renaste. Pacalelile de 1 aprilie sunt astfel o forma de haos, ordinea fireasca a lumii este alterata si apoi renaste."

@ Influenta literara

Primele posibile referinte la aceasta zi apar inca din 1392, in Marea Britanie, in scrierile lui Geoffrey Chaucer: o poveste despre un cocos pacalit de o vulpe, care pare sa se petreaca pe 1 aprilie. Dar autorul este evaziv, spune 32 de zile dupa martie, ceea ce a fost interpretat ca a 32-a zi de la inceputul lui martie (1 aprilie), sau a 32-a zi dupa finalul lunii martie (2 mai).>> [sursa - gandul/adevarul.ro]

• <<Ziua de 1 Aprilie este recunoscuta ca fiind Ziua Pacalelilor in Statele Unite ale Americii, majoritatea tarilor europene (Marea Britanie, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, Norvegia, Germania, Franta si Romania) precum si in tarile asiatice.

In Franta cel care cade victima unei pacaleli este numit "poisson d’Avril" (<peste de aprilie>), in Anglia este numit "noddy", iar in Scotia acestuia i se spune "April qowk" sau "April cuckoo" (<cuc de aprilie>).

Franta, precum si Canada, Belgia si Elvetia, in partile lor francofone, sunt singurele care poseda un ritual elaborat in jurul a ceea ce se numeste "poisson d'avril" - "peste de aprilie". In aceasta zi, copiii se straduiesc sa prinda pe spatele adultilor sau al altor copii pesti din hartie sau carton, pe care victimele nebanuitoare ii poarta pe strada. Ziua Pacalelilor este astazi sarbatorita in Franta prin cadouri constand fie in felicitari cu pesti, fie in bomboane de ciocolata in forma de peste.

Se pare ca Ziua Pacalelilor este sarbatorita chiar si in unele tari din America Latina, cum ar fi Peru si Columbia. Diferenta este ca in aceste tari sarbatoarea are loc pe data de 28 Decembrie si poate numele de "Dia de los inocentes" (<ziua celor naivi>). Chiar daca numele si data difera, farsele care se fac sunt aceleasi.

@ Traditii si superstitii de 1 Aprilie

Traditia si superstitiile de 1 Aprilie spun ca pacalelile si farsele trebuie facute pana la ora pranzului. Pacalelile facute dupa ora pranzului, deci dupa ora 12, se spune ca aduc ghinion celui care pacaleste. De asemenea, casatoria nu este recomandata pe 1 aprilie: se spune ca barbatul care se insoara de 1 aprilie va fi sub papucul nevestei toata viata. Se mai spune ca daca o fata reuseste sa te pacaleasca, atunci trebuie sa o iei de nevasta, sau macar sa fii prietenul ei. Despre cei nascuti pe 1 Aprilie se spune ca sunt foarte norocosi.>> [sursa - interferente.ro]

• Noi... nimic... ca nu (mai) tinem (la) ziua aceasta ...

Mno, o seara placuta tuturor sirenetelor !

~~~~~~~~~~~~~~
    Mami de poznas ...
    ~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Daaaaaaaaaaaaaany prezent

Cred ca nu am reusit sa va multumesc pentru urarile de ziua mea... asa ca o fac acum

In rest... cum ne stiti... copiii un pic raciti... sper sa trecem peste cat mai usor... luna martie a facut cat toata iarna la un loc... sau o tin din una in alta pentru ca au aflat ca avem in plan un vaccin

In we avem musafiri... asa ca maine trebuie sa fac una alta... inca nu stiu ce sa pregatesc de mancare... daca sa fac sau sa nu fac o prajitura... dupa cheful si timpul pe care il am maine

sa aveti un we frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

CRINA...si cei nascuti in ianuarie, cum fac?!?
    1-1=0

Blackmoon Lady&lipishtocul
    Citat:
    " Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Mea culpa ... mai caut inca ...

O zi de sambata faina tuturor ! Pe mai tarziu .

~~~~~~~~~~~~~~
    Mami de poznas ...
    ~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput