E.ON energie Romania-sume de plata exorbitante!
primesc factura de gaz....si sa imi cada cerul pe mine, nu alta, doua diferente de regularizare...si suma totala,cat Casa Poporului de mare, 512, 07!!!
de pe 1.1.2011 pana pe 08.02.2011 eu am consumat 443 mc de gaz, inconditiile in care eu am verificat ieri contorul si de la 08.02. cand sun ei ca a avut loc ultima citire si pana azi am consumat abia 140 mc
alte rude ale mele au platit vreo 350 lei regularizare la energie
nu inteleg...cum naiba intr-o luna 1 sapt sa consum eu 443 mc gaz...in apartament cu 2 camere, semidecomandat..iar maxim pe luna plateam 180-200 lei gaz!!!
Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Raspunsuri
oiyoy spune:
Si noi am patit la fel. Pe 1 martie primavara ne-a facut un cadou "incredibil": o factura la gaz pe luna ianuarie dubla cat cea dinaintea ei (eliberata pentru o perioada de 2 luni)419 Ron. Am tot incercat sa socotim, sa ne dam seama cum am reusit in luma ianurie sa consumam 355 mc gaz.Luna ianurie a avut si perioade calduroase de ziceai ca vine primavara, apartamentul de 2 camere are deschise 2 calorifere mari si unul scarita la baie.
Sa-nteleg ca pe langa suma asta mai vine si factura pe luna februarie?!?
oiyoy
Victo spune:
deci suntem in trend...800 lei factura pe ianuarie..sa lesin sau nu?
apart de 4 camere, e drept..da totusi. 400 lei pe dec.
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
jenn spune:
Pai fa si tu reclamatie,etc,sa vina cineva sa verifice contoarul!Si mie mi se pare enorm pt un apartament asa mic!
AndraP_87 spune:
Da, asa a venit la toata lumea.
La noi pe factura sunt trecute regularizari pt 4 luni (din octombrie pana in ianuarie) + factura aferenta lunii ianuarie.
Si toti pe care i-am intrebat au patit la fel.
Bunica mea saraca, care are un apt cu 1 camera (si nici nu isi face nu stiu cat de cald, sa nu plateasca), are 460 de lei pe ultima factura
AndraP_87 spune:
citat din mesajul lui jenn Pai fa si tu reclamatie,etc,sa vina cineva sa verifice contoarul!Si mie mi se pare enorm pt un apartament asa mic! |
Nu cred ca ai pentru ce sa faci reclamatie. La noi cel putin, cel mai probabil daca se aduna facturile din octombrie, respectiv noiembrie, decembrie, ianuarie cu regularizarile care au venit acuma - rezultatul este consumul adevarat. Intr-adevar, mi se parea ca sunt poate cam mici facturile pana acum, dar am zis ca poate nu a fost asa frig (nu a mers centrala asa mult).
Cred ca pentru ultimele facturi dinaintea acesteia, au facut ei niste estimari (din burta)
Ce mi se pare nasol, e ca nu te asteptai sa vina asa, adica daca iti spunea cineva de la inceput "Mai vezi ca tu acum platesti aberatii, tine-ti banii ca o sa vina adevaratele costuri" poate mai era cumva. Dar asa, ne-a trantit acum la toti in cap elefantii astia...
My_Lady0091 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui AndraP_87
Nu cred ca ai pentru ce sa faci reclamatie. La noi cel putin, cel mai probabil daca se aduna facturile din octombrie, respectiv noiembrie, decembrie, ianuarie cu regularizarile care au venit acuma - rezultatul este consumul adevarat. Intr-adevar, mi se parea ca sunt poate cam mici facturile pana acum, dar am zis ca poate nu a fost asa frig (nu a mers centrala asa mult). Cred ca pentru ultimele facturi dinaintea acesteia, au facut ei niste estimari (din burta) Ce mi se pare nasol, e ca nu te asteptai sa vina asa, adica daca iti spunea cineva de la inceput "Mai vezi ca tu acum platesti aberatii, tine-ti banii ca o sa vina adevaratele costuri" poate mai era cumva. Dar asa, ne-a trantit acum la toti in cap elefantii astia... |
ok.inteleg ce zici, darpe factura de ce nu specifica perioada reala de regularizare.ei imi pun 01.01.-08.02.2011...si nu altceva!!!
nu cumva regularizarile astea se fac si ele la o anumita perioada...sa aiba si omu' cu ce plati??e vina consumatorului ca citesc ei contoarele de 2 ori pe an??.sunt oameni care iau salariu 5 milioane...aia ce mai fac??
imi vine sa ma ma duc direct la presa!
Blackmoon Lady&lipishtocul
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
AndraP_87 spune:
Da, ai dreptate, asta ziceam si eu ca e urat din partea lor, ca nu anunta cum procedeaza/o sa procedeze.
In alta ordine de idei, intr-adevar la tine e si mai rau daca nu scrie pe factura. Pe factura mea apare:
1. Regularizare (perioada) octombrie
2. Regularizare (perioada) noiembrie
3. Regularizare (perioada) decembrie
4. Regularizare (perioada) ianuarie
5. Factura ianuarie
Si la celelalte persoane cu care am dezbatut problema asta tot asa parea, regularizari pt ultimele 4 luni pe langa ce ai de platit in ianuarie.
dicirstea spune:
Eu stiu ca acum vreo 2 ani am schimbat tipul de estimare. Se trece pe o foaie cu lunil;e anului consummul estimat, ia uitati-va de curiozitate la pretul pe mc la estimat si la regularizat, nu sunt preturi diferite?
De iarna asta m-am mutat si am centrala de bloc, (nu-mi vine sa cred ca platesc mai putin decat cu centrala proprie.) o sa ma uit la facturile mamei de curiozitate.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
hristina spune:
Am amici care au de plata 1600Ron - regularizare la Gaze - pentru o casa putin mai mare decat apartamentul meu!
Selene_Bunny spune:
La noi, regularizarea vine pentru 3 luni si imi scrie clar perioada, defalcat, trei randuri.
Regularizarea pe o luna, cum spui tu, MyLady, mi se pare aiurea.
Ia vezi, nu scrie nicaieri "consum estimat"?
Regularizarea am platit-o in ianuarie, a fost 209 lei si m-a rupt.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii