E.ON energie Romania-sume de plata exorbitante!
Raspunsuri - Pagina 2
My_Lady0091 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny La noi, regularizarea vine pentru 3 luni si imi scrie clar perioada, defalcat, trei randuri. Regularizarea pe o luna, cum spui tu, MyLady, mi se pare aiurea. Ia vezi, nu scrie nicaieri "consum estimat"? Regularizarea am platit-o in ianuarie, a fost 209 lei si m-a rupt. Blogul meu - de la noi, pentru ei! NOU - colectia de martie! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii |
ba scrie si consum estimat. de ce?
Blackmoon Lady&lipishtocul
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
patrisuca spune:
astia au luat-o razna rau..mie pe langa faptul ca mi-au trimis factura la adresa veche desi am specificat ca o vreau la adresa unde e montat contuarul...mi-au trimis o facuta de 22 lei..deci atat 22 lei..pe 2 sapt din ianuarie...a fost sotul si a platit 400 lei ca am calculat si cam atat am consumat din 13 ianuarie pana acum..ca dupa aia ne trezeam cu o factura de aia de 1000 lei...
Selene_Bunny spune:
Daca scrie doar "consum estimat", nu e regularizare, regularizarea inseamna diferenta dintre consumul estimat si consumul real.
Consumul estimat este cat se gandesc ei ca vei consuma tu intr-o luna.
Consumul real e ala pe care il poti citi si tu de pe contor.
Par exemple:
Factura mea de gaz, platita la data de 21.02.2011, spune asa:
Perioada facturata: 05.01.2011 - 02.02.2011
Index vechi (citit), i.e. indexul real: 3.159
Index nou (estimat): 3.240
Consum estimat lunar (mc): 81
Consum estimat lunar (KWh): 859.410
Suma de plata: 102,82
Acum, daca eu ies pe casa scarii si ma uit la contorul de gaz de langa usa, vad asa: 3.402. Asta este indexul real din acest moment. Care va deveni index citit in momentul in care se va face citirea.
Diferenta dintre indexul citit de mine in acest moment, 3.402, si indexul estimat de ei, 3.240, este de... 162. Deci dublul consumului estimat de ei.
Sper ca ai inteles ceva.
Noi locuim intr-un apartament inchiriat, 2 camere, centrala proprie.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
My_Lady0091 spune:
selene....sa explic si eu,poate m-am exprimat gresit!
facutura mea arata asa, pe scurt
Diferenta regularizare 01.01.11-31.01.11=valoare 321,31 lei+TVA 77,11
Diferenta regularizare 01.02.11-08.02.11=valoare 91,65lei+TVA 22,00
Total facutura curenta cu TVA=512,07 LEI
APOI mai jos apare factura in sold, neplatita adica, conform lor.conform noua platita, o efectuam la robot BRD!
APOI la factura asta am o anexa la factura(chiar asa se numeste)unde imi da un consum estimat pe perioada 01.01.-10.01.11(care apar cu minus) si apoi consumul realizat pe perioadele 01.01-31.01 si 01.02-08.02..specificand clar indexul la contor la 01.01.11 si indexul la contor la 08.02.2011.
insa eu cand am verificat pe 03.03.11 contorul si am scazut din ce am citit, indexul care era in 08.02, cand cica ar fi citit ei ultima oara contoarul, a rezultat vreo 140 si ceva mc gaz, nici decum 443 mc gaz cat au spus ei ca am consumat eu intr-o luna si o saptamana...
deci...
REGULARIZAREA e pe luna IANUARIE plus o sapt din FEBRUARIE...nu pe lunile din urma si mi se pare usupect sa consum atat de mult intr-un timp atat de scurt
intelegi,Selene?
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
anca_a spune:
MyLady, in loc sa te vaicaresti pe la Generale, abuzand de emoticoane cu alcool si dat cu capul de pereti, n-ar fi oare mai constructiv sa mergi pana la Eon si sa ceri lamuriri direct de la ei?
isabela spune:
La voi nu exita posibilitatea auticotirii in fiecare luna si indexul sa il trimiteti la cei de la gaze?
La noi este gdfsuez, are site, mi-am creat user ,si trimit indexul lunar. Sau se poate suna si transmite indexul.
Regularizarea se face la 3 luni.
sdcristian spune:
citat din mesajul lui isabela La voi nu exita posibilitatea auticotirii in fiecare luna si indexul sa il trimiteti la cei de la gaze? La noi este gdfsuez, are site, mi-am creat user ,si trimit indexul lunar. Sau se poate suna si transmite indexul. Regularizarea se face la 3 luni. |
se poate face si la eon
asta vara s-au facut contractele noi si optai pt varianta cu autocitire sau cu estimare
poti avea cont la ei pe site, iti scrii consumul, vezi facturile, vezi tot
mama de Carol (29.12.2008) si 20+ cu Patrick
CorinaDani spune:
pentru a va feri pe viitor de astfel de surprize neplacute, interesati-va urgent daca puteti alege metoda autocitirii lunare, puteti transmite indexul on-line sau telefonic. cel putin asa este la furnizorul din zona noastra, fostul Distrigaz Retele Sud, actualul GDF Suez.
daca va amintiti, la un moment dat ati primit in plicul cu factura o anexa la contractul de furnizare gaze, prin care erati invitati sa va exprimati modul in care doriti sa va fie facturat consumul de gaze - prin estimare sau prin autocitire. estimarea consumului mediu lunar era trecuta intr-un tabel, calculata de furnizorul de gaze pe baza istoricului consumurilor din anii anteriori.
daca intr-o luna, dintr-un motiv sau altul, nu reusesti sa transmiti indexul citit, atunci ei calculeaza consumul pe baza consumului mediu estimat pentru luna respectiva, calculat de ei pe baza istoricului de consum, calcul pe care il aveati in acel tabel-anexa.
eu asa procedez de ceva timp (transmitere index on-line) si nu am avut deloc surprize neplacute.
probabil in cazul prezentat este vorba despre regularizarile efectuate intre consumul mediu estimat si consumul real, inregistrat intre doua citiri efectuate de reprezentantii firmei de gaze.
si se mai fac regularizari atunci cand se modifica pretul/mc, TVA-ul.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
valentinag spune:
Cel mai bine va dati voi indexul in fiecare luna!Noi asa facem pentru casa de la tara, asta dupa ce la fel, i-a venit bunica-mii o factura imensa, cica asa au estimat ei!
De atunci, foarte frumos pe 6 ale lunii dam indexul telefonic si stim sigur cat avem de plata!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
My_Lady0091 spune:
citat din mesajul lui anca_a MyLady, in loc sa te vaicaresti pe la Generale, abuzand de emoticoane cu alcool si dat cu capul de pereti, n-ar fi oare mai constructiv sa mergi pana la Eon si sa ceri lamuriri direct de la ei? www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see |
chiar mi-ai lipsit, oracol din Delphi!
purtam o discutie la generale, nu ma vaicaream.si logic ca voi merge la E.ON.e programat pe maine.asta ar face orice om normal intr-o asemenea situatie.eu doream sa stiu parerea altor consumatori si daca sunt situatii similare.
asa ca daca nu ai subiecte unde te poti certa, inventeaza unul, la alt topic...si lasa-neeeeeeeeeeee.
Iar referitor la abuzul de emoticoane...fii serioasa!