Stare de spirit

Stare de spirit | Autor: OanaP

Link direct la acest mesaj

Mi-am dat demisia acum o luna. Sunt o workohoolica si nu stiu ce e mai deprimant:
- echipa cu care lucram inainte sau
- faptul ca nu suna nimeni desi am depus CV in vreo 100 de locuri.
Dar nimeni, nimeni nu suna. Am crezut ca am mobilul defect ca am dat numarul de telefon gresit, dar totul e in regula. Zau ca nu stiu ce sa mai cred, la ce se mai dau anunturi? La ce mai cere experienta? Cumva cei de 37 de ani au intrat deja in categoria batranilor? Sunt disponibila si relocarilor.
Am un copil de 3 ani, incepe gradinita, sunt stresata si din cauza asta. Sotul imi spune ca mi-am pierdut mintile de am luat o asemenea decizie, dar pur si simplu "m-am ars".

Niste sfaturi mi-ar prinde bine, va rog nu ma ignorati.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Nu vreau sa te dezamagesc, dar la mine a durat 1 an si ceva. Ejobs, bestjobs, netjobs si cv-uri trimise direct la firme, tiruri de intrebari in stanga si dreapta, fara sa ratez pe nimeni.
Am reusit cu ejob, da a durat nene.
Da, in conceptia romaneasca, imbecila din punctul meu de vedere, intri la categaoria "batrani". Toti vor tinerele, fara obligatii, disponibilitate de ore suplimentare si bineinteles totul pe bani cat mai deloc.
Ma saturasem de intervievatori care imi puneau intrebari stupide, de intalniri la interviuri anulate si de vesnicul "va sunam noi".
Nu ceda presiunii psihice, trimite cv-uri in nestire si nu uita sa intrebi pe oricine iti iese in cale.
Succes.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

offf, si eu am o stare fff proasta, se implinesc 2luni de cand imi caut de munca...gasisem ceva dar de fapt au realizat ca "nu au nevoie" de secretara...

copilul meu e la gradinita deja, simt ca m-am incurcat prost...depun multe cv-uri si degeaba, m-as duce sa fac orice numai job sa fie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Culmea e ca sunt dispusa la ore suplimentare. In ultimul an am lucrat numai cate 12-14 ore pe zi numai ca sa am we liber sa stau cu copilul. Partea nasoala e atmosfera, lucrand pana la job-ul asta in multinationale si cu expati sa trec intr-un mediu romanesc m-a terminat. Mentalitatea, jocurile de scena/culise, promptitudinea u care i sa da cuiva cu bata in cap pentru cele mai mici erori (din categoria sa moara si capra vecinului), lentoarea...

Cum ai facut de ti-ai mentinut moralul pe linia de plutire? Un an pare o vesnicie...

Mergi la inceput

Angelynna: Priveste partea pozitiva, pe tine te cheama la interviuri :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

OanaP, ar fi bine de s-ar concretiza ceva, numai sa nu mai am parte de alte tzepe

deja salariul de azi al sotuluo s-a dus majoritatea pe gradi, rata si atat...daca nu ar fi fost mama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Poate va ajuta si niste cursuri de genul:

http://www.traininguri.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

OanaP de ce nu incerci tot la multinationale, nu mai stiu cum merge "piata" acum, dar ceva aplicatii pentru joburi direct la ele nu s-ar putea?

Ca atitudine eu as zice sa incerci tot, dar sa nu te focusezi numai si numai pe asta ca te poate deprima, du copilul la gradinita, fa piata, ia-l de la gradinita, nu stiu, adica sa nu stai legata de computer si telefon ca cedezi psihic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Oana, mi-a fost extrem de greu, ajunsesem cu moralul la pamant. Mai ales ca ma priveau cu dispret ca veneam din cic de aproape 4 ani (2 copii la rand).
Si situatia era cu mult mai neagra, pt ca firma sotului e la pamant de cand au cazut constructiile, iar datoriile s-au strans cat un munte. Mai adauga si rate la casa si ai tabloul complet. Am ajuns pana acolo incat am retras copilul o perioada de la gradi ca nu mai aveam cum plati, in frigider si in camara batea vantul, faceam foamea ca sa hranim copiii.
Dar D-zeu m-a ajutat sa n-o iau pe campii.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Saskia, piata e cam varza. Practic trebuie sa imi tin atentia si imaginatia in priza numai daca ar fi sa iau denumirea job-ului in considerare. Practic acum se mixeaza responsabilitati care inainte tineau de alte aspecte (e.g comercial, taxe, contabilitate). In conditiile astea e greu si pentru recruiteri sa isi dea seama dintr-un CV ce ai facut si ce poti sa faci. Gasirea unui job acum tine mai mult de noroc decat e ceva planificat:
- sa ai noroc asa incat persoana care iti citeste CV sa fie open minded;
- sa ai noroc asa incat angajatorul sa vrea sa iti ia in considerare si celelalte abilitati fara sa ii fie teama ca o sa ii iei locul;
- sa ai norocul sa te inteleaga ca nu vrei mai mult, chiar daca stii sa faci mai mult, etc.
O sa incerc si varianta asta cu aplicatul direct la multinationale, desi stiu ca la multi dintre ei conteaza si se vine pe partea de recomandari.

Mergi la inceput

Angelynna, iti faci mana la interviuri. Vezi ce intrebari iti mai pun angajatorii, iei idei de acolo, te intrebi daca le poti face si la urmatorul interviu mai adaugi ceva in plus daca esti sigura ca le poti face. Vezi ce se cauta si te adaptezi pe piata, o descoperi.

In cazul meu deocamdata nici nu stiu ce e neinregula, ca nu cred ca e normal sa nu imi dea nimeni de veste atata timp. Discut cu mine insami si cu anunturile de pe net, da' e cam seaca discutia, cu greu productiva.

Mergi la inceput