Ajutati-ma cu idei, va rog...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

In legatura cu felul principal eu as face asa: as curata cartofi, morcovi.. i-as taia felii mai groase, si le-as pune in tava unsa cu ulei, as condimenta cu sare piper, eventual vegeta daca folosesti, mai torni putin ulei deasupra, condimentezi niste pulpe de pui, si le pui peste legume, pui cam o canita de apa in tava si dai la cuptorul preincalzit .. eventual poti acoperi tava cu o folie de aluminiu, aproape de final scoti foliea ca sa se rumeneasca carnea, pui langa legume niste mazare din borcan, pui 2-3 cubulete de unt peste legume, si mai lasi cateva minute la cuptor..
Eventual puiul il poti impana cu usturoi..
E f simplu, elegant si delicios..si pt cei mai pretentiosi..

13+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatos !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui seidana

In legatura cu felul principal eu as face asa: as curata cartofi, morcovi.. i-as taia felii mai groase, si le-as pune in tava unsa cu ulei, as condimenta cu sare piper, eventual vegeta daca folosesti, mai torni putin ulei deasupra, condimentezi niste pulpe de pui, si le pui peste legume, pui cam o canita de apa in tava si dai la cuptorul preincalzit .. eventual poti acoperi tava cu o folie de aluminiu, aproape de final scoti foliea ca sa se rumeneasca carnea, pui langa legume niste mazare din borcan, pui 2-3 cubulete de unt peste legume, si mai lasi cateva minute la cuptor..
Eventual puiul il poti impana cu usturoi..
E f simplu, elegant si delicios..si pt cei mai pretentiosi.. 13+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatos !
AM fost dimineata la cumparaturi; nu mi-au placut pulpele de pui, asa ca am luat o bucata de cotlet de porc. Cu asta ce pot sa fac? Si ma ajuti si cu reteta de tiramisu, te rog? DPN 20 apr 2011Poze:
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Pulpa de port o poti face friptura, eu prefer sa fierb mai intai carnea ( cam pe jumatate) in apa cu saresi piper, ceapa si usturoi,
o scot afara si o tai felii , o asez in tava unsa cu ulei , condimentez dupa gust feliile si o bag la cuptor..
Sau :
de la inceput poti sa o bagi la cuptor , insa sa o acoperi cu folie de alminiu.. Poti sa o faci si in vin daca iti place..
Sau
poti sa o prepari ca si gratar in tigaie..

Poti face un pilaf ( rizzoto), cartofi natur, chiar si cartogi cu lgume ( daca pui mazare si morcovi iese o garnitura care nu prea merge cu muraturi), sau chiar un sos de ciuperci ( facut in genul de ciulama)

13+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatos !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Tiramisu :
asa cum ne place noua...

Crema:
Mai intai prepari o cafea tarisoara si dulce la filtru sau ibric
1.150 gr zahar se freaca spuma cu 4 galbenusuri. Se pun pe bain marin impreuna cu 80 ml lapte si se amesteca in continuu pana se ingroasa.
Cand e suficient de groasa crema o iei de pe foc si o lasi la racit.
2.Intre timp bati 3 albusuri spuma tare ( eu prefer sa nu folosesc oua crude in mancare mai ales de cand am burtica, deci nu pun albusurile).
3. Bati si 250 ml ( sau chiar mai multa, dupa gust) frisca tare, poti adauga si intaritor de frisca sau gelatina , si o lasi putin la frigider.
4. Amesteci crema de galbenusuri cu 250 ( 500 g) mascarpone ( iti recomand cu caldura mascarponele de la plus, e si ieftin si bun)
5. Pui in compozitie si frisca batura spuma , si albusurile ( daca decizi sa folosesti)
Dai crema la rece
In forma care vrei sa o obtii pui folie de celofan pe margini s pe fund.
Iei piscoturile si le inmoi in cafea ( eu pun in cafea esenta de rom), si le asez unul langa altul in tava .. cand am format primul strat asezun rand de crema, mai pun un rand de piscoturi , restul de crema si deasupra piscoturi, ..Lasi cateva ore la rece si gata..scoti tiramisu din forma il poti orna cu frisca, insa teoretic se pudreaza cu cacao..poti orna cu ce te taie capul, capsuni, fulgi de cioco, sau sa il lasi simplu..
Poti sa montezi tiramisu si in cupe, dar atunci nu mai e tort nu?

Cu cat pui mai mult mascarpone cu atat e mai branzoasa ( fina) crema.. frisca il face sa fie spumos..

Bafta... nu dureaza mai mult de 30min prepararea, poti gasi si alte retete pe net, insa eu am ales aceasta varianta pt ca e pe gustul nostru, adaptata in timp..

Poti face si tort cu crema de zahar ars, sau savarine..


13+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatos !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jennifer spune:

Cotletul pe care l-ai cumparat (bucata intreaga), inainte sa-l bagi la cuptor parpaleste-l scurt in tigaie (se inchid porii).
Taie-l felii rece, se taie mult mai frumos, apoi poti incalzi feliile.

Mergi la inceput