Ajutati-ma cu idei, va rog...
Saptamana viitoare aniversam 10 ani de cand ne-am cunoscut, eu si sotul. Avand in vedere ca ma apropii de nastere si ca nu mai am nici chef de iesit in oras si nici de facut prostioare, ma gandeam macar sa pregatesc o cina mai deosebita. Dati-mi, va rog, idei. Ma gandeam la o friptura la tava (si cum nu prea-s experta in asa ceva, nu mi-ar strica niste sfaturi) si o prajitura sau un tort. Vreau sa fie delicios si daca se poate nu prea greu de realizat (ca deja am dureri mari de spate daca stau mult in picioare). Ei, nici nu-s pretentioasa, nu? Ma ajutati? multumesc! DPN 20 apr 2011Poze:
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#
Raspunsuri
CorinaDani spune:
buna,
ai putea incerca sa pregatesti friptura, alaturi de cativa cartofi si ciuperci, in punga magica de la knorr, fie cea pentru cartofi (cu usturoi si rozmarin), fie una dintre cele pentru carne de pui sau de porc. in punga gasesti si amestecul de condimente pentru carne sau cartofi, dar daca vrei sa eviti chimicalele (ptr ca esti insarcinata), poti condimenta carnea si cartofii doar cu sare, piper, cimbru, usturoi, samd - ce va place voua in materie de arome.
punga magica fara condimente gasesti in orice supermarket, la raftul cu pungi, saci de gunoi, folie alimentara si de aluminiu, am vazut marca fino, dar s-ar putea sa fie si de la alti producatori.
nu stiu daca ai mai preparat ceva in punga magica, iti dau cateva sfaturi:
- dupa ce pui ingredientele in punga, sa o legi foarte bine la gura (are un colier special) si sa dai maxim 5 gaurele cu varful unei scobitori, mai pe centrul pungii, nu pe lateral, sa nu iasa sosul in tava si sa umpli casa de fum.
- daca vrei ca friptura/cartofii sa capete o coaja rumenita, cam cu 15 min inainte de a fi gata spinteci punga cu varful unui cutit, avand grija sa faci taietura pe mijloc, pe lungime.
in felul acesta nu vei avea tava de curatat, nu se face fum si miros, e gata in max 1 ora si rezultatul e absolut delicios.
prajitura sau tort - poti pregati ceva rapid, cu blat gata facut si taiat si o crema simpla, gen budinca, daca stii sa prepari. daca e prea complicat si nu poti rezista dpdv fizic sa bucataresti atata, cumpara un tortulet de la o cofetarie unde stii ca sunt produse gustoase si proaspete.
sau, daca ai mai facut vreodata, poti incerca o placinta cu branza dulce si stafide, facuta intre doua foi de aluat pentru prajituri, din acela congelat, mie marca bella mi s-a parut cel mai bun. nu te complica cu foi de placinta, sunt prea migaloase, trebuie sa le separi, sa le ungi. mai bine folosesti aluat congelat, in punga de aluat bella sunt doua foi cu dimensiunile la fix pentru tava din cuptorul aragazului; iar amestecul pentru placinta e f simplu, cam 600-700 g branza dulce (evita sortimentul prea zemos, nu se coc bine foile), vreo 3-4 oua, zahar, stafide din belsug, ceva esenta(rom, vanilie, de care vrei), putina coaja rasa de lamaie daca iti place, amesteci bine. ungi tava cu putin unt, asezi prima foaie de aluat (aluatul se lasa la decongelat la temperatura camerei), pui umplutura si o nivelezi, pui a doua foaie deasupra si pui la cuptor, pe care il incingi bine inainte. focul nu trebuie sa fie nici prea "iute", nici prea mic, sa fie potrivit. cred ca in max 30 min e gata, depinde si de cuptorul tau.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
ralucutza77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani buna,ai putea incerca sa pregatesti friptura, alaturi de cativa cartofi si ciuperci, in punga magica de la knorr, fie cea pentru cartofi (cu usturoi si rozmarin), fie una dintre cele pentru carne de pui sau de porc. in punga gasesti si amestecul de condimente pentru carne sau cartofi, dar daca vrei sa eviti chimicalele (ptr ca esti insarcinata), poti condimenta carnea si cartofii doar cu sare, piper, cimbru, usturoi, samd - ce va place voua in materie de arome.punga magica fara condimente gasesti in orice supermarket, la raftul cu pungi, saci de gunoi, folie alimentara si de aluminiu, am vazut marca fino, dar s-ar putea sa fie si de la alti producatori.nu stiu daca ai mai preparat ceva in punga magica, iti dau cateva sfaturi: - dupa ce pui ingredientele in punga, sa o legi foarte bine la gura (are un colier special) si sa dai maxim 5 gaurele cu varful unei scobitori, mai pe centrul pungii, nu pe lateral, sa nu iasa sosul in tava si sa umpli casa de fum. - daca vrei ca friptura/cartofii sa capete o coaja rumenita, cam cu 15 min inainte de a fi gata spinteci punga cu varful unui cutit, avand grija sa faci taietura pe mijloc, pe lungime.in felul acesta nu vei avea tava de curatat, nu se face fum si miros, e gata in max 1 ora si rezultatul e absolut delicios.prajitura sau tort - poti pregati ceva rapid, cu blat gata facut si taiat si o crema simpla, gen budinca, daca stii sa prepari. daca e prea complicat si nu poti rezista dpdv fizic sa bucataresti atata, cumpara un tortulet de la o cofetarie unde stii ca sunt produse gustoase si proaspete.sau, daca ai mai facut vreodata, poti incerca o placinta cu branza dulce si stafide, facuta intre doua foi de aluat pentru prajituri, din acela congelat, mie marca bella mi s-a parut cel mai bun. nu te complica cu foi de placinta, sunt prea migaloase, trebuie sa le separi, sa le ungi. mai bine folosesti aluat congelat, in punga de aluat bella sunt doua foi cu dimensiunile la fix pentru tava din cuptorul aragazului; iar amestecul pentru placinta e f simplu, cam 600-700 g branza dulce (evita sortimentul prea zemos, nu se coc bine foile), vreo 3-4 oua, zahar, stafide din belsug, ceva esenta(rom, vanilie, de care vrei), putina coaja rasa de lamaie daca iti place, amesteci bine. ungi tava cu putin unt, asezi prima foaie de aluat (aluatul se lasa la decongelat la temperatura camerei), pui umplutura si o nivelezi, pui a doua foaie deasupra si pui la cuptor, pe care il incingi bine inainte. focul nu trebuie sa fie nici prea "iute", nici prea mic, sa fie potrivit. cred ca in max 30 min e gata, depinde si de cuptorul tau.Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#
CorinaDani spune:
da, daca vrei de la knorr, asa scrie "punga magica pentru...", o gasesti la raftul cu condimente, supe instant, cuburi, delikat, etc.
pe cele de la fino nu stiu exact ce scrie (dar scrie si in limba romana), de obicei sunt asezate la raft pe langa pungile pentru sandvisuri, folie alimentara, folie de aluminiu. mi se pare ca sunt 5 buc, intr-un ambalaj cartonat, de culoare galben-portocaliu (parca)
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
ralucutza77 spune:
De pungile de la Fino intrebam. O sa ma uit cu atentie. Daca nu, iau de la Knorr si nu folosesc decat punga. Cu reteta de prajitura nu ma ajuta nimeni? DPN 20 apr 2011Poze:
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#
CorinaDani spune:
raluca, mai in gluma, mai in serios, ai putea sa-ti decorezi burtica cu frisca, sirop de ciocolata, ceva fructe confiate si sa-i spui sotului ca acela este tortuletul pe care ai putut sa-l pregatesti
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
SuperMami_1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani raluca, mai in gluma, mai in serios, ai putea sa-ti decorezi burtica cu frisca, sirop de ciocolata, ceva fructe confiate si sa-i spui sotului ca acela este tortuletul pe care ai putut sa-l pregatesti Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Corina, ce idee faina :)
Albumele noastre
lisssa_ana spune:
te ajut eu cu tortul.
Blatul clasic pandispan cu care nu ai cum sa dai gres:
6 oua,6 linguri zahar,6 linguri faina,1 lingurita praf de copt. Separi ouale,bati albusurile spuma. Galbenusurile le freci bine bine cu zaharul pana incep sa se albeasca, amestecti cele 2 compozitii si adaugai faina in care ai incorporat praful de copt,dar mesteci de jos in sus cu o lingura de lemn.
pui intr-o tava la cuptor la foc mediu si cam dupa 30 de min faci proba cu scobitoarea
ca si crema ,un mousse de fructe de padure,e usor de facut si f buna la gust.
450 gr fructe de padure congelate
150 gr zahar
15 gr gelatina
500 gr frisca
100 gr ciocolata
150 ml suc de fructe de padure
Fructele se dezgheata, se zdrobesc in blender impreuna cu zaharul. Separat se topeste gelatina , se adauga la sucul incalzit, se amesteca bine apoi se toarna peste fructele de padure. Frisca se bate, si se adauga fructele mai bine zis piure-ul de fructe. Se adauga si ciocolata topita.
Blatul il tai pe jumate. Faci un sirop din suc de portocale sau sucul raams de la fructe,sausirop cu apa si insiropezi. Pui crema si iar blatul peste,insiropezi. Dai la frigi peste noapte. Ornezi dupa cum stii tu
Mama de Ana si 20+
ralucutza77 spune:
Corina, da, ideea e draguta, dar prefer sa o las pe alta data... lisssa_ana suna foarte bine reteta. Sper doar sa gasesc fructe de padure congelate, pana acum la hipermarketul unde fac eu cumparaturi am vazut doar capsuni congelate. Merge facut si doar cu capsuni?Multumesc mult! DPN 20 apr 2011Poze:
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#
seidana spune:
Ralucutza .. e ce nu incerci un tiramisu? reteta e f simpla de realizat, folosesti piscoturi, rezultatul e super gustos si rapid.. sau un diplomat clasic sau o praji gen diplomat insa cu crema de iaurt cu fructe si frisca?
13+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatos !