simt ca sefu ma foloseste si nu stiu cum sa i spun
Lucrez de aproximativ 2 ani intr-un loc care nu mi place de nicio culoare. De cand am venit aici am zis ca nu are rost sa ma agit ca nu am sa fac carierera din locul asta de munca.
Eu coordonez un departament si chipurile de asupra mea este un director care coordoneaza toate departamentele.
La mine in departament eu nu pot sa iau nici o decizie pentru ca el trebuie sa vizeze. Toate lucrarile pe care le fac mi le introarce inrosite fara sa mi spuna exact ce tre sa modific, singurul aport la lucrarile mele este ca el le semneaza si le prezinta directorului general al companiei.
Am gresit pentru ca niciodata nu am comentat acest aspect (pe alte aspecte am avut dispute serioase)deoarece am zis ca este doar o perioada tranzitorie oricum imi doresc sa plec de aici.
Saptamana trecuta am avut o lucrare pe care am facut-o si pe care el a prezentat-o intr-un loc. Intamplator a venit pe mail ul meu personal o instiintare ca lucrarea ,,lui'' a avut suuces si a fost admis la un curs de perfectionare in Austria.
Nimeni din personal nu stie ca el e plecat ,in interes de serviciu'' pe bani publici si pe munca mea. Initial am crezut ca nu o sa ma afecteze, dar m-a afectat mult, am cazut ca intr un soi de depresie, m-am simtit umilita, folosita. Cireasa de pe tort estem ca inainte de a pleca mi a lasat o foia cu 17 sarcini una mai aberanta ca alta, dar cel mai deranjant este ca mi a dat de facut un proiect exact pe tema pe care el s-a dus sa se treineze.
Inca nu pot sa mi revin din soc, deaorece nu stiu cum sa reactionez. Nu as vrea sa o las asa, dar nu vreau sa fac un scandal, sa creada lumea ca eu sunt o oportunista. Nu mi pare rau ca El a plecat la formare, imi pare rau ca ma foloseste pe mine in ultimul hal si modul miseseleste in care o face. Ce este cel mai rau din toata povestea asta este faptul ca el crede ca daca imi este mie ,SEF'' are dreptul la orice, are dreptul sa ma munceasca cat vrea el.Si ceilalti sefi de departamente sunt in situatia mea, dar nimeni nu vrea sa reactioneze. Comentam, intre noi si atat. La directorul general nu are rost sa ma duc, cunoaste situatia si sunt si prieteni buni.
Cum sa reactionez in acest caz? Pentru ca nu vreau sa o las asa.
Raspunsuri
saskia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anuscha2009 Lucrez de aproximativ 2 ani intr-un loc care nu mi place de nicio culoare. De cand am venit aici am zis ca nu are rost sa ma agit ca nu am sa fac carierera din locul asta de munca. Eu coordonez un departament si chipurile de asupra mea este un director care coordoneaza toate departamentele. La mine in departament eu nu pot sa iau nici o decizie pentru ca el trebuie sa vizeze. Toate lucrarile pe care le fac mi le introarce inrosite fara sa mi spuna exact ce tre sa modific, singurul aport la lucrarile mele este ca el le semneaza si le prezinta directorului general al companiei. Am gresit pentru ca niciodata nu am comentat acest aspect (pe alte aspecte am avut dispute serioase)deoarece am zis ca este doar o perioada tranzitorie oricum imi doresc sa plec de aici. Saptamana trecuta am avut o lucrare pe care am facut-o si pe care el a prezentat-o intr-un loc. Intamplator a venit pe mail ul meu personal o instiintare ca lucrarea ,,lui'' a avut suuces si a fost admis la un curs de perfectionare in Austria. Nimeni din personal nu stie ca el e plecat ,in interes de serviciu'' pe bani publici si pe munca mea. Initial am crezut ca nu o sa ma afecteze, dar m-a afectat mult, am cazut ca intr un soi de depresie, m-am simtit umilita, folosita. Cireasa de pe tort estem ca inainte de a pleca mi a lasat o foia cu 17 sarcini una mai aberanta ca alta, dar cel mai deranjant este ca mi a dat de facut un proiect exact pe tema pe care el s-a dus sa se treineze. Inca nu pot sa mi revin din soc, deaorece nu stiu cum sa reactionez. Nu as vrea sa o las asa, dar nu vreau sa fac un scandal, sa creada lumea ca eu sunt o oportunista. Nu mi pare rau ca El a plecat la formare, imi pare rau ca ma foloseste pe mine in ultimul hal si modul miseseleste in care o face. Ce este cel mai rau din toata povestea asta este faptul ca el crede ca daca imi este mie ,SEF'' are dreptul la orice, are dreptul sa ma munceasca cat vrea el.Si ceilalti sefi de departamente sunt in situatia mea, dar nimeni nu vrea sa reactioneze. Comentam, intre noi si atat. La directorul general nu are rost sa ma duc, cunoaste situatia si sunt si prieteni buni. Cum sa reactionez in acest caz? Pentru ca nu vreau sa o las asa. ANNA |
Deci inteleg ca are si el sef :), tot ce mai faci in viitor, email daca trimiti cu CC catre seful cel mare, sa vada ca munca a fost a ta, are dovada, odata ce ii vine si lui emailul :) si nu stiu cum e la voi in firma, dar la noi orice document (raport, memo, etc) care merge mai departe este inregistrat de catre secretara sau uneori receptionista, deci tot asa ai avea dovada alb pe negru.
blackgirl0 spune:
Plus toate dovezile ca tu ai facut lucrarea (drafturi, foldere, articole folosite in proiectul tau).
anuscha2009 spune:
Buna
Multumesc pentru raspunsuri
Stiu ca am aceste dovezi, lucrarile mele, dar eu tre sa le trimit lui la vizat si el schimva sau cu ori si zice ca si a adus contributia.
Cred ca sunt lasa desi situatia ma enerveaza la maxim nu ma simt in stare sa port acum cu el un razboi, furia mi s a mai diminuat ( mai ales ca el a fost plecat saptamana asta si eu mai linistita) si pariez ca nu o sa fac nimic.
lulu77 spune:
citat din mesajul lui anuscha2009 Lucrez de aproximativ 2 ani intr-un loc care nu mi place de nicio culoare. De cand am venit aici am zis ca nu are rost sa ma agit ca nu am sa fac carierera din locul asta de munca. |
De ce nu schimbi situatia?
Nu inteleg...au trecut 2 ani si totusi continui sa muncesti unde nu iti place!
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare.
Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul.
Daca va fi sa plangi, plange de bucurie.
Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale.
Daca va fi sa furi, fura o sarutare.
Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica.
Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire.
Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi...”
Pablo Neruda.
sa il ajutam pe Bibi
Faceti shopping- ajutati copii speciali
Poze Mos Craciun DC
anuscha2009 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lulu77
De ce nu schimbi situatia? Nu inteleg...au trecut 2 ani si totusi continui sa muncesti unde nu iti place! Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007) ai tu un loc de munca pentru mine?? Ca eu caut de doi ani si nu gasesc. Ce usor este sa dai sfaturi. Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare. Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul. Daca va fi sa plangi, plange de bucurie. Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale. Daca va fi sa furi, fura o sarutare. Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica. Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire. Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi...” Pablo Neruda. sa il ajutam pe Bibi Faceti shopping- ajutati copii speciali Poze Mos Craciun DC |
lulu77 spune:
anuscha, nu era un sfat, pur si simplu te-am intrebat de ce nu faci o schimbare.....este clar, se vede din mesajul si tonul tau ca esti mult prea stresata si situatia ar putea sa se agraveze.Nu vei avea parte de satisfactii in continuare, si asta o sti si tu ,dar continui sa te minti.
Succes!
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare.
Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul.
Daca va fi sa plangi, plange de bucurie.
Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale.
Daca va fi sa furi, fura o sarutare.
Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica.
Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire.
Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi...”
Pablo Neruda.
sa il ajutam pe Bibi
Faceti shopping- ajutati copii speciali
Poze Mos Craciun DC
SufletDInger spune:
Cred ca ar trebui sa faci un asa zis "proiect" pe care sa-l prezinti spre semnare la el. Apoi el il poate modifica/reface/prezenta, dupa cum considera.
anuscha2009 spune:
Da sunt stresata dar raspunsuri de astea cu de ce nu ma schimbi nu ma ajuta de loc, caci am explicat si mai sus cred ca am incercat sa schimb si nu am putut si incerc incontinuare, dar eu am o meserie unde in orice stituatie locurile de munca sunt limitate, acum sunt aproape inexistente si da ma ambitionez sa nu schimb cu orice pentru ca domeniul imi place foarte mult.
Eu nu am inteles niciodata de ce sunt persoane care, cand o alata pessoana se simte rau si ar avea nevoie de o alata viziune din exterior primeste sfaturi de genul celor date de tine.
anuscha2009 spune:
citat din mesajul lui SufletDInger Cred ca ar trebui sa faci un asa zis "proiect" pe care sa-l prezinti spre semnare la el. Apoi el il poate modifica/reface/prezenta, dupa cum considera. Mama lui Alexiss |
asa face mereu si isi ia meritele
ramiris spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anuscha2009
asa face mereu si isi ia meritele ANNA |
Solutii pentru a incerca macar sa schimbi situatia care te deranjeaza si te frustreaza sunt multe, depinde de tine daca vrei sa le folosesti sau nu.
- Sa-l confrunti direct si sa-i spui ce te doare. Nu sa te certi cu el ci sa-i explici civilizat ce anume te deranjeaza si de ce si sa-i il rogi sa faca ceva sa schimbe situaitia asta.
- Sa discuti cu seful lui NUMAI DUPA CE AI DISCUTAT CU EL SI NU S-A REZOLVAT, daca te duci la directorul general fara sa fi avut in prealabil discutia cu el nu faci decat sa pronesti un razboi.
- Sa cauti un alt job, sa stii ca piata nu e asa de nemiscata cum iti imaginezi, multe companii cauta profesionisti cu adevarat buni, stiu o gramada de oameni care si-au gasit joburi foarte bune in ultima perioada. Sa ramai int-run domeniu care iti place dar intr-un job care te frustreaza si te aduce in pragul depresiei nu e chiar cea mai buna alegere. Schimbarea e buna, de multe ori ramanem in "zona de confort" pentru ca e mai putin riscant insa trebuie sa risti cateodata ca sa-ti fie mai bine.
Fara suparare, dar tot ce ti-am scris eu ti-au spus si ceilalti care ti-au raspuns si nu pare ca ai fi dornica sa faci cu adevarat ceva, simti ca trebuie dar nu te simti in stare. La toare sfaturile ai gasit un raspuns care sa explice de ce nu se poate... Nimeni n-o sa decida in locul tau. Din titlul topicului e clar ca ai inteles ce trebuie sa faci de fapt, doar ca nu stii cum.
Aduna-te, gandeste-te ce vrei sa-i spui, formuleaza intr-un mod diplomat, repeta ca sa capeti un pic de siguranta si sa nu te pierzi si du-te si vorbeste cu seful tau. Sa nu crezi ca el nu stie exact ce face. Lipsa ta de reactie este practic o incurajare, o ia ca pe o acceptare tacita.
Nu o sa vina un miracol sa-ti rezolve problemele in timp ce tu stai si taci, tu determini ce ti se intampla. Pentru ca ti se intampla doar ceea ce permiti sa ti se intample.