simt ca sefu ma foloseste si nu stiu cum sa i spun
Raspunsuri - Pagina 2
anuscha2009 spune:
Ramiris multumesc pentru mesaj.
Cred ca azi o sa vbesc cu ,,domnul'' pentru ca nu pot pur si simplu sa-l las pe datorie.
Poate ai dreptate si am fost eu prea nervoasa si nu am ,,vazut'' ca si celelalte mi au dat aceleasi solutii.
Acum nu stiu daca sa vbesc numai eu cu el sau cu toata echipa.
Nu stiu unde ziceti voi ca piata muncii se misca ca eu nu am gasit nimic, poate nu stiu eu sa caut, dar in afara de bestjobs, e-jobs, si romania libera - num ai stiu alte motoare serioase de cautare.Plus ca domeniul meu este f limitat si vreau sa mi gasesc tot in domeniul asta, daca nu s-o putea si nu s-o putea plec, dar n am primit inca o oferta nici in alt domeniu.
Multumesc de incurajari
anuscha2009 spune:
Poate ca sunt lasa, dar nu pot sa-i spun in fata ce ma deranjeaza pentru ca mi e frica ca isc un conflict si ca voi fi data afara.
Acum 2 minute a venit la noi in birou cu o cutie de bomboane Novatini d aia de maxim 3 lei de la Carrefour si cu gura mare zicandu mi ca el e sef si ca de ce nu m am, dus sa vbesc cu el.
Nu stiu cum, sa mai procedez, ca in momentul de fata nu mi permit sa raman fara job.
OanaP spune:
Nici eu nu stiu unde or fi job-urile alea. Sincer mai e o problema. Daca sunt postate ca open, cati te suna? Eu mi-am dat demisia acum o luna, am inceput sa imi caut si nu m-a sunat nimeni. Baba nu sunt zic eu, experienta am si nici un telefon. Ma uit pe bestjobs CV-urile sunt vizualizate in medie cam la o saptamana dupa ce le-ai depus. Programarile le-or face dupa inca o saptamana... Se misca greu fata de cum era inainte.
Decat sa ramai fara job si sa fii stresata ca nu gasesti, basca ca mai ramai si fara bani, sincer mai bine ii ceri si tu un curs de perfectionare. Daca tu nu te perfectionezi, dupa aia el cum mai progreseaza?
anuscha2009 spune:
Oana,
Nu vreau sa-i cer curs de perfectionare caci intentionez sa plec si ma tem ca ma pune sa l platesc.
Demisia nu vreau sa mi o dau asa ca nu are sens, eu am un copil de crescut, mai sunt si divortata.
Iti urez succes sa ne gasim amandoua job
Tu in ce domeniu activezi>?
emanouela spune:
ana, ai cerut sfat, tre sa accepti orice fel de raspuns, nu cred ca intentia lulu a fost sa te "loveasca". iti inteleg frustrarile si e normal...e ciuda, amestecata cu furie si neputinta...eu te intreb altceva, nu se fac sedinte cu dir gen si angajatii in care se discuta diverse probleme???? ai putea pune acolo aceasta problema, in fata sefului lui, atunci nu cred sa mai fie vb de frica ca te da afara. eu am trecut asa ceva si intradevar, nu mai avea aceeasi privire seful meu direct, dar confortul meu psihic a fost net imbunatatit incat sa ma mai intereseze. succes
OanaP spune:
Eu lucrez in domeniul financiar (controlling/planificare in plus workohoolica). Sper macar sa ma cheme la interviuri.
Dar acum fiind vorba, cat anume timp te va lega de glie un curs? 6-12 luni? Dupa cum apar opiniile prin ziarele de specialitate, intr-adevar anul asta s-ar mai dezmorti lucrurile. Asta inseamna ca la anul pe vremea asta e foarte probabil ca lumea sa capete curaj si sa inceapa sa se miste, deci mai multe oportunitati. Tu daca ramai, faci un curs, te prezinti bine, ca firma a investit in tine pe perioada de criza, deci esti om valoros, mai faci si niste lucrari pe care ti le cere aberantul pe care le pui la CV, iar cand vei gasi job-ul vei iesi pe +. Pe de alta parte chiar daca faci cursul, te poti duce la interviu si sa le mentionezi oamenilor respectivi in faza finala ca ai de rambursat un curs, daca au pus ochii pe tine nu cred ca ii va impiedica sa plateasca respectivul curs.
OanaP spune:
Hadeti sa va postez ceva frumos. Eu l-am gasit foarte linistitor.
Nastratin a cazut intr-un rau furios. S-a zbatut el sa inoate, dar – la un
moment dat – l-au parasit puterile, caci nu era in stare sa se sustraga
suvoaielor si sa ajunga la mal. Atunci a inceput sa strige: "Doamne, te rog,
ajuta-ma! Doamne, te rog, salveaza-ma!". Cum striga el prin apa, iata ca a
aparut un ciot mare. Bucuros, Nastratin s-a agatat de ciot si s-a odihnit putin,
dupa care, cu un zambet satisfacut, a zis: "Vezi, Doamne, ca m-am descurcat si
fara tine?". N-a durat mult satisfactia lui, ca a venit un val napraznic si i-a
smuls ciotul din maini. Nastratin a inceput iarasi sa se zbata si sa-i
vorbeasc#259; lui Dumnezeu: "Doamne, tu nu mai stii de gluma?".
Intocmai ca Nastratin facem si noi. Am auzit adesea oameni care spun: "M-am
descurcat singur in viata, nu m-a ajutat nimeni, singur am facut totul, singur
am reusit!". Apoi, aceiasi oameni au pierdut "ciotul", nu l-au recunoscut pe
Dumnezeu in aparitia lui si apoi au strigat ca si Nastratin: "Doamne, adu-mi
ciotul inapoi". Pentru oameni, rolul "ciotului" il poate juca oricine si, in
fapt, il joaca fiecare fiinta sau lucru. "Ciotul" este cineva sau ceva esential,
care apare in viata oricarui om, in momente cheie. Intr-o fiinta sau un lucru se
poate ascunde o sansa, o mana salvatoare sau un ajutor discret pentru viata. Un
singur om prezent in viata noastra la timpul potrivit, la momentul potrivit, in
clipa de nevoie, fie ca suntem in pericol sau ne luam avant pe o cale care ne
duce in sus si ne ajuta sa construim ceva ar putea echivala cu "ciotul" adus de
Dumnezeu sa ne ajute. Atunci, suntem noi indrept#259;titi sa spunem "pe mine nu m-a
ajutat nimeni in viata, eu am facut totul singur"? La o privire atenta, fiecare
om poate observa ca totul, absolut totul se intampla intr-un context, in care
sunt prezente conditii favorabile, precum si fiinte, lucruri, ca si alte
categorii de circumstante, care creeaz#259; o situatie. Toate acestea se asaza una
langa alta in asa fel incat se creeaza oportunitatea. Pentru a culege un mar
din pom, trebuie sa fie primavara, soare, ploaie, marul sa nu fie invadat de
ganganii, sa vina toamna, sa creasca... Toate aceste conditii la un loc creeaza
"un fruct"! Fara ca una dintre ele sa fie prezenta la timpul si in locul
potrivit, se poate sa nu existe nici un mar pe lume! De aceea expresia "m-am
descurcat singur" isi pierde sensul.
În prejma fiecarui om a fost, este si va fi intotdeauna "un ciot", un ajutor,
oricat de groaznice ar fi conditiile pe moment. In fata ciotului, avem doua
optiuni: sa pretindem, ca si Nastratin, ca ne-am descurcat singuri sau sa ne
amintim ca exista "Spiritul", Dumnezeu, acea putere care anima, mi#351;ca, vibreaza,
construieste si aduna la un loc o multitudine de conditii pentru fiecare marunta
implinire. Spiritul lucreaza prin oameni si prin lucruri. Prin manifestarile
naturii. El anima vantul sa ne mangaie prin ar#351;ita si tot el tine universul
intr-o ordine pe care nici o minte omeneasc#259; n-o poate imagina, cu atat mai
putin s-o poata intelege. A pretinde ca "te-ai descurcat singur" nu-i decat o
manifestare egotica. Chiar in tine, in starea ta interioara, Dumnezeu este
prezent sub forma inspiratiei, a starii care te indruma catre alegeri
favorabile. El straluceste in ochii copiilor, in frumusetea ierburilor si-n
albul imaculat al zapezii, care compenseaza iarna lipsa luminii solare. El este
prezent in omul pe care-l intalnesti ca din intamplare pe o strada laturalnica,
dar se dovedeste a fi omul de care ai nevoie in acel moment. Intotdeauna, in
toate circumstantele, trebuie doar sa intinzi mana, caci "ciotul" #351;ade langa
tine. Daca-l vezi si intelegi ca nimic nu-i o intamplare, o coincidenta sau un
joc al hazardului, poti sa-i mul#355;umesti lui Dumnezeu mai intai si apoi
"ajutorului" prezent. Caci si "ciotul" are un merit intotdeauna; el a ascultat
glasul launtric, care i-a spus: "Du-te acum prin mijlocul raului, fii prezent
acolo si salveaza-l pe Nastratin!". Cu totii suntem inconjurati de fiinte care
au venit la vreme si în locul în care eram tocmai noi, cum toti putem ajunge la
timpul si la locul potrivit pentru a-i fi "ciot" altuia. Fiecare fiinta prezenta
in viata noastra are un rol: sa fim atenti la ceea ce ne aduce Dumnezeu in fata,
caci omul, fiinta, obiectul sau situatia prezenta ascund un dar. Poate nu-i
chiar ceea ce ne dorim intotdeauna, dar se poate sa fie ceea ce avem nevoie pe
moment. Sa fim constienti si sa tinem bine de "ciotul" pe care pare ca ni l-a
adus curentul existentei, caci prin el Dumnezeu nevazut, dar si manifest, în
acelasi timp ne aduce intotdeauna la mal!
Trebuie insa sa stim ca drumul pe care fiecare alege sa apuce depinde de
fiecare individ in parte. El singur poate decide daca doreste sa ajunga intr-o
fundatura sau sa fie activ si fericit.
mel_g spune:
Parerea mea este ca nu trebuie sa te certi.Am inteles ca esti si singura intretinatoare a familiei, deci nu are sens sa risti. Profita si tu cat poti de mult de pe urma acestor lucrari : cere o marire de salariu ( dar nu o pune pe seama proiectelor ), zile libere cand iti sunt necesare ( nu ma refer aici la concediul de odihna) etc.Daca intr-adevar are nevoie de tine, nu-ti va refuza micile favoruri pe care i le vei cere.
Nu cred ca are sens sa vorbesti cu seful lui. Ai spus mai sus ca sunt prieteni, prin urmare mai mult ca sigur nu vei rezolva nimic. Eu am trecut printr-o situatie similara si n-am ajuns la rezultatul asteptat, chiar daca in fata seful cel mare mi-a dat dreptate.
Daca poti sa ai rabdare, ai sa vezi ca timpul le va rezolva pe toate. Valoarea este intotdeauna rasplatita.
anuscha2009 spune:
Multumesc tuturor pentru sfaturi
mel - aici dac a ceri o marire de salariu a doua zi zbori - politica acestei firme este unu pleaca 100 sunt la poarta sa-ti vaneze postul.
oana - multumim pentru postul tau, intr adevar e multa substanta in el si eu am simtit de multe ori (cand am putut sa ascult) ca DD ma ajuta si graieste prin oameni.
Chiar si acum in aceasta situatie pot sa zic ca ceva s-a intamplat.
Am cerut un sfat de la directorul adjunct al firmei (aici e plin de directori) un om dreptsi mi-a zis sa vbesc cu superioarul ca nu mi voi atrage decat raul. Aceasta discutie m-a calmat poate si prin faptul ca mai este cineva care i-a vazut caracterul urat acestui sef al meu.
Cert este ca dupa dicutia cu adjunctul a doua a zi a mai ,,aparut'' in departament inca un coleg ( cu care eu ma inteleg bine)si asta echilibreaza lucrurile.
In continuare imi fac lucrarile mele, nu ma intereseaza cat de mult le semneaza si astept cu infrigurare acel ciot de care sa ma prind. Mi-ar fi usor sa-mi scriu o demise, dar ar fi cea mai proasta alegere pe care as face-o si vreau sa lupt pana la capat caci sunt constienta ca peste tot exista oameni de genul sefului meu.
Singurul lucru pe care mi-l doresc sa-l apuc aici este sa-i inapoiez cutia cu bomboane Novatini pe care ne-a facut-o cadou femeilor din departament la intoarcerea din strainatate.
Oana iti doresc multa bafta si speram sa-ti gasesti repede un job conform asteptarilor tale.
dana vio spune:
Imi pare rau sa te dezamagesc, dar mai sunt multe locuri unde se intampla asa ceva. La noi in firma dir productie face asa, si nimeni nu-i poate da de capat! Toata lumea recunoaste asta, inclusiv dir general, dar are un stil subversiv pus la punct in ani de zile!! si asta face. Este foarte misogin si cand i se pune pata pe cineva ai incurcat-o. Cu mine nu prea face asa ceva ptr ca eu nu-i stau in cale! fac ce am de facut si ceva pa langa, cand ma intreaba ceva sunt intotdeauna pe faza si daca nu stiu ii spun ca nu stiu dar ca ma informez. Dar nici nu sunt familiara cu el; comentez si eu de multe ori chiar mai mult decat restul, dar nu-l provoc. Profesional este foarte bun ( asata este motivul ptr care reuseste sa faca asta ) si din acest pdv sunt multe de invatat de la el, dar n-are pic de caracter. Nu mi-este sot asa ca treaba lui, n-am unde merge in alta parte, asa ca-mi vad de treaba si inca ceva, nu prea port vorba. Comentam intre noi doar cu cine stiu ca nu poarta vorba prin firma.
Nu este de datoria ta sa-l educi, ai un copil de crescut si educat. Asa ca , parerea mea: tu vezi de treaba ta, ce ai de facut fa si nu-i da prea multe detalii ca sa stie cum si de unde ai facut, si intre timp cauta-ti altceva de lucru. oricum nu merita sa pleci cu clopotelul de gat din cauza lui, poate ti se va cere o recomandare in alta parte; sa o ceri generalului si nu lui.
Bafta!!
Alexandra Maria
14.12.2007