Bulgarasi si globulete de nov-dec2007(222)
Raspunsuri - Pagina 12
dany26 spune:
buna ziua dragi mamici
iata ca mai aparem si noi pe aici, cu scuze pt lipsa lunga![]()
![]()
![]()
Pentru mamicile care au deja al-2-lea bebe: Felicitari si SA VA TRAIASCA, sa fie sanatosi si voiosi noii membrii juniori ai familiei

am mare nevoie de un sfat:
De luni, 14 martie, l-am dat si eu pe andrei la gradi...de stat.
3 zile a mers fara probleme doar ca mereu plangea la somn...si desi educatoarele imi spuneau ca adoarme pana la urma el imi spune ca nu a dormit deloc si il cred pe el.(mai ales pt ca la 15.30 il gaseam treaz mereu, si pt ca seara la 20.00 deja ii este foarte somn)
nu inteleg de ce ma mint, si cu dormitul si cu mancatul;el spune mereu ca nu a mancat ca nu ii place mancarea...ele spun ca a mancat supa si un pic din felul 2.(iar la ora 16 cand il iau acasa mananca cu o pofta si foame foarte mare)
Dar sa zicem ca momentan asta e problema mea secundara.
Pe primul loc este faptul ca ma doare sufletul pt ca de vineri si ieri a plans foarte tare ca nu vrea la gradi ca vrea "la casuta lui" ca ii este dor de mine cnd trebuie sa doarma
, l-am imbracat cu forta si am mers pe strada tragand de el;
eu momentam nu am sv pt ca am zis ca mai inati sa stau 2-3 saptamanai sa vad cum se obisnuieste cu gradi si abia apoi sa imi caut sv.
Intrebarea mea este oare nu am gresit sa il duc din prima la program lung?oare trebuia mai intai pana la 13 si dupa ceva timp pana la 16-17?????pt ca e clar ca pe el asata il doare cel mai tare: faptul ca il las sa doarma acolo si nu poate ca atunci i se face dor de mine
va rog din suflet, din experienta voastra sa ma sfatuiti cum e mai bine
Vasari spune:
Dany, imi pare tare rau.
Nu poti sa stai cu el pana incep activitatile? Macar o jumatate de ora. Sau sa-l puna educatoarea sa faca ceva, pt ca se simt mai importanti si e primul pas catre acomodare. La noi a fost f bine dupa o activitate comuna, parinti-copii la gradi. A vazut cu alti ochi spatiul ala. Trebuie sa tii cont si de preferintele lui cand vorbiti ca sa-i explici.
Eu sunt pentru acomodarea treptata si in prezenta parintelui, dar nu am prea vazut asa ceva la gradinitele noastre. Iar planul nostru cu prima luna program scurt s-a transformat in cateva zile pt ca a racit. Acum, la 3 ani, e mult mai bine, pt ca socializeaza altfel.
Va doresc succes si acomodare usoara!
ancadragoman spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Vasari Neata! Anca, a fost frumos duminica? Am vazut ceva poze, parea super spectacolul. Maria azi a reinceput gradi. Am condus-o cu Sara in sling. Sa vedem impresiile de dupa, educatoarea e alta pana la vacanta. Am stat mult cu ea de dimineata acolo. _ dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010 Tortul fermecat al meu o sa fie cu de toate. Si cu ciocolata... si cu mere... si castraveti... si lamai... |
A fost f frumos,la subiectul de la generale sunt 2 filmulete.Ne vedem pe 26?
anca
de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=0" target="_blank">an-Domnisoara chic!!!
Vasari spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ancadragoman
A fost f frumos,la subiectul de la generale sunt 2 filmulete.Ne vedem pe 26? anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)poze si filmulete povestea nasterii www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!! www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=0" target="_blank">an-Domnisoara chic!!! |
daa :)
dany26 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Vasari Dany, imi pare tare rau. Nu poti sa stai cu el pana incep activitatile? Macar o jumatate de ora. Sau sa-l puna educatoarea sa faca ceva, pt ca se simt mai importanti si e primul pas catre acomodare. La noi a fost f bine dupa o activitate comuna, parinti-copii la gradi. A vazut cu alti ochi spatiul ala. Trebuie sa tii cont si de preferintele lui cand vorbiti ca sa-i explici.Eu sunt pentru acomodarea treptata si in prezenta parintelui, dar nu am prea vazut asa ceva la gradinitele noastre. Iar planul nostru cu prima luna program scurt s-a transformat in cateva zile pt ca a racit. Acum, la 3 ani, e mult mai bine, pt ca socializeaza altfel. Va doresc succes si acomodare usoara! _ dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010 Tortul fermecat al meu o sa fie cu de toate. Si cu ciocolata... si cu mere... si castraveti... si lamai... |
buna!
mersi tare mult pentru sfat

din pacate educatoarea nici macar nu a depus un efort minim ca sa il cheme in clasa (doar l-a intrebat de 2 ori de ce nu vrea)poate pt ca este gradi de stat sau pt ca asa este ea nepasatoare

spre marea mea mirare (si bucurie) ieri a plans doar un picut si azi deloc;dar nici nu era incantat ca merge

ramane de vazut sper sa fie spre bine
o zi buna va urez!!!i
Vasari spune:
Dany, sunt educatoare si educatoare, si la stat si la gradi private. Daca-ti mai aduci aminte ce spunea RGE despre o gradi particulara din Dr Taberei. Omul face locul.:)
ancadragoman spune:
Alina eu nu mai pot sa vin maine.Ai cui sa dai voucherul?Il vrea cineva?
anca
de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=0" target="_blank">an-Domnisoara chic!!!
g24hit spune:
neata
ce liniste pe aici...sper sa reusesc si eu sa scriu cateva randuri pt ca nu ma prea lasa Iulia. desi suntem cu totii acasa , nu prea are treaba cu tata doar cu MAMA....nici la baie de multe ori nu am voie sa merg.se joaca singura cate putin, dar trebuie sa fiu si eu prin zona.
la gradi e mai bine, ii place dar cu toate astea dimineata la plecarea mea plange.vrea sa mearga, e tot un zambet pana intram in clasa dar cand plec atunci e problema.si la noi a fost o sapt cand Iulia nu a plans dimi si ma gandesc ca o fi si educatoarea care o ajuta sa uite mai usor ca ramane acolo. sunt curioasa acum ce va fi(la noi educatoarele fac cu schimbul-o sapt una de dimi si o sapt cealalta).
Dany, stiu ca e greu dar mai bine lasa-l de la inceput la program lung.si nasii nostri au avut probleme mari cu fetita cand a inceput gradi, era tot abatuta, nu prea povestea acasa, nu vorbea despre gradi, nu ii placea si dupa aprox o luna sau ceva mai mult s-a obisnuit fetita.
in rest ce sa zic, racelile de rigoare....ca doar mergem la gradi.
asteptam vremea buna sa stam mai mult pe afara cand iesim de la gradi.