PRIETENE FARA TITLU (75)
Raspunsuri - Pagina 18
monica70 spune:
Mai, la noi e bai mare cu Diana
De cum a aparut acasa a zis ca vrea sa ne jucam sah.Ok,i-am zis sa aranjeze ea piesele si pe urma ne jucam.Ea nu,ca nu stie sa le aranjeze! Insist, fiindca stiu ca le stie aranja.Degeaba,ca incepe sa se miorlaie si mai rau,zicand ca nu le stie ! Ii zic ca nu-i nicio problema ca o corectez eu daca greseste si gata.Incepe sa planga si mai tare si zice ca nu,ca daca greseste o sa rad de ea (ca la desene ...) Ii explic ca n-o sa rad,ca la desene am mai ras ca erau amuzante unele (gat lung,nas mare etc), dar tot n-am avut cu cine ,continua sa planga aiurea.Asa ca i-am zis ca merg dincolo si cand se calmeaza,atunci ne jucam.Ca n-am chef sa cedez la fiecare smiorcaiala Dupa 5 minute,m-a chemat sa ne jucam - aranjase tabla si doar regele de alb il pusese in locul reginei si viceversa.Am jucat o partida,m-a si batut ca n-am fost atenta.Dupa care zice ca vrea sa facem matematica.N-am mai luat alea de lemn,ci i-am scris direct exercitii cu adunari si scaderi pe foaie.Cateva le-a facut bine,dar cum greseste, cum incepe sa planga si zice ca eu sunt de vina,ca nu o invat .Am invatat-o cu liniute sau cu oua "sparte" ,dar tot smiorcaita rau e,vrea neaparat sa facem,dar sa stau doar langa ea.Asa ca gata pauza - ca pana acum fusese plecata la wc.Matematica mi-a trebuit
Ah si pana nu uit,azi ne-am distrat grozav cu Tudor ,care raspunde la intrebarea "cum te cheama?" cu ceva gen ... DUDO
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
monica70 spune:
DANIELA cum mai sunt copiii? Presupun ca mai bine daca ati fost si plecati.Dianei ii curge nasul rau,dar si taica-su e la fel.Chiar si eu am cam stranutat de cateva ori ieri si azi ...
La stimularea cu cioco a mers mai bine treaba (mi-a cerut ea si i-am zis ca ii dau doar daca face corect 5 exercitii - si le-a facut)
Chestia e ca ceea ce ii lipseste e in primul rand atentia: de multe ori nu e atenta daca e semnul plus sau minus si nici nu le cunoaste inca bine - adevarul e si ca abia de ieri i le-am aratat in premiera Daca ii dau adunari e ok,cand ii dau scaderi se enerveaza si/sau plange si zice ca ea vrea sa ii dau sa faca ... URCARE - voia sa spuna adunare,evident.Noi pana acum cand am mai facut matematica (demuult),am facut numai cu bilute,nu si cu cifrele aferente.Ca incepeam cu bilutele si pe cand sa ajungem la cifre se plictisea si pleca.
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
Ingrid S spune:
Ceau fetelor!
Io nu-s in forma, se si vede daca nu am mai scris. M-am chiorat ieri pe bazar si am cumparat o bluza, vroiam inca o rochie-doua, dar daca nu raspunde posesoarea anuntului...
Diana sta azi acasa, toata noaptea a tusit, ma doare capul ca n-am putut deloc sa ma odihnesc. Nu o programez la medic, inca. Stiu ca sunt doar secretiile care ii curg si o irita la gat. Altfel ar face febra.
Monica, daca vrei eu o filmez pe Diana la exercitii, cand se simte mai bine. Dar nu vad rostul, pentru ca Dianei tale chiar ii place, nu? Daca face adunari si scaderi de bunavoie. Incepi cu cateva, apoi faci un program, iei un caiet de exercitii ca se gasesc peste tot si odata la doua-trei zile, cate o pagina din el. O sa-i vina pofta, te asigur.
Tudor isi spune numele? Asa stalcit, cred ca e adorabil.
Bravo pentru partida de sah. Stie fata, de ce nu o dai la un club? Daca as sti mai bine....dar eu sunt o novice intr-ale jocului. Regulile de baza si atat.
Daniela, pacat ca ati ajuns la antibiotic. Eu de aia incerc sa o tin acasa, sa nu dea in altceva. Plus ca pe aici s-au anuntat multe cazuri de scarlatina si varicela. Bine ca nu e epidemie.
Uf. Sanatate la amandoi. Cate zile le dai medicamentul, mai mult de 5? Pup dragalasii.
Am vazut ca te-ai amuzat cu cearta intre mine si sotz, dar daca el face de mancare nu inseamna ca gata, e un semizeu si trebuie sa-i depun ofranda la picioare. Eu fac curat, calc, spal (masina, dar le bag in cuva), am grija de fata, fac "lectii" cu ea, din astea. Ce Dumnezo, nu ajunge?
El plateste facturi, face cumparaturi si mancare. Asa ne-am impartit sarcinile, dar acum nu crapa daca ii dadea de mancare la fata si ma lasa sa dorm....ca si el cand trage un pui de somn dupa-masa, nu-l deranjez. De fapt la trecut, ca de-acuma....nu mai pupa el somnul de frumusete.
Mira, nu se schimba ora. Dar ce ai patit draga, le iei pe rand, intai spatele, acum gatul? Of, iti trebuie un masaj, n-ai pe acolo pe cineva sa-ti faca macar odata pe saptamana? Un fizioterapeut?
M-am hotarat cu crema, o vreau pe cea de la Mediderma, cea sanatoasa si vegetala, am stat vreo doua ore la taclale cu prietena din Germania si mi-a tradus numa' minuni despre Pigmanorm, povesti de pe forumuri germane, cu reactii de toata frumusetea pe fata. Brr.
Voi aveti si crema de la Mediderma la farmacie? Sau o cumperi tu din alta parte?
Scriu mai incolo, ma pun sa mananc ceva, de ieri dupa-masa n-am bagat nika in gura.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
monica70 spune:
Buna dimineata.Si la cafea,fara cafea
INGRID da,ai dreptate,vad ca ii place sa faca si matematica.Ma gandeam eu ca ii place,dar nici chiar atat de mult.Si cu asa mari mofturi.Cam din motivele astea mai doseam eu chestiile astea "educative" , ca iti dai seama cum e cand am de lucru urgent la acte si ea e calare pe mine Cand o vad cum face, nu-mi doresc decat sa mearga si sa se joace cu ce vrea,numai sa taca.Dar nu vrea.Ea vrea matematica.Sau altceva de gen,dar nici nu smiorcaitul nu termina.Am intrebat-o aseara ca la gradi nu greseste niciodata? A zis ca ba da.Si acolo plange? Nu.Da' acasa de ce naiba tot plange atunci,ca n-am obligat-o io sa faca nimic si nici n-o cert Ea daca pierde la un joc se supara,daca greseste sau nu stie ceva,iar se supara
Cu sahul ala stai calma ca nu stie ea cine stie ce inca,o mai ajut eu la mutari,ca doar suntem abia la a treia sau a patra partida jucata parca.Dar a fost o surpriza placuta ca a cerut ea singura sa jucam ! Nu si circusul de dupa aia cu aranjatul,dar na,la noi daca nu e circus crede lumea ca suntem plecati in vacanta
Aseara am lasat-o iar un pic si la italiana,dar numai la programul de pronuntie (macar acolo tot repetand mai invata si cuvintele respective)
A si ziceai de sah si club - si din asta este la palatul copiilor,merge chiar la cursul ala baiatul ala de care ii placea ei Dupa-amiaza chiar vine cu maica-sa pe la noi.Dar nu stiu daca sa o inscriu la sah ... ma gandesc ca asta pot sa o invat si eu cat de cat,cel putin deocamdata,ca doar nu ajung ei la varsta asta la cine stie ce nivel.Si poate nici nu-i va placea,desi faptul ca a vrut ea sa jucam chiar sah ,inseamna ca poate incepe de ii prinde oleaca gustul.As prefera sa o dau mai bine la chestii la care nu pot face eu cu ea!
Azi e luni ,de azi ma apuc de treaba: intai am de dat gramada de telefoane.Si n-am niciun chef
marchplayer spune:
Morning
Eu nu termin niciodata treaba si niciodata nu pot respecta vreun program, tare greu mai este...as vrea sa fac multe, as vrea sa-mi iasa toate, as vrea sa fie totul aranjat in jurul meu.
Fac curat intr-o parte este dezastru in cealalata parte, este un copil calm si cuminte este celalalt nervos si cu pata pusa, unul coopereaza(daca vreau sa fac lectii) altul trage de mine in directie opusa.
Epuizant.
Mi-ar trebui o menajera, o bucatareasa si o bona!!
Si atunci cred ca as reusi sa ma ocup de partea cu studiul si distractia. Ce naiba s afac daca sunt o persoana slaba si neorganizata si si si si
Exemplu de conflict cu rares la 9 dimineata. Eu calcam. El, vreau apa mami. Eu, du-te si bea. El, nu vreau, vreau sa-mi dai tu! Intrerup si ma duc cu el la bucatarie si ii torn apa dintr-o sticla intr-un pahar(sticla s-a golit, o pun langa cos). El, nu vreau din pahar, VREAU DIN STICLA!!! Ii dau sa bea din alta sticla plina. El, NU DIN STICLA ASTA! DIN CEALALTA(adica din aia care era goala). Torn din sticla plina un pic de apa in sticla goala si i-o ofer!! El, NU NU NU!! Vreau din cana ! Ii pun in cana!! El, NU DIN CANA ASTA!!!!
Si toata conversatia asta sa nu cerdeti ca s-a desfasurat cu calm Nuuuuuu. Imi venea sa matur podeaua cu el!!!!
Un nceput de saptamana mai bun de atat nu exista.
6 zile de antibiotic au amandoi. rares si tuseste, ii fac si aerosol 5-6 zile cu flexotide!
Ma duc sa-i culc de pranz ca abia astept o pauza in care sa ma refac. Poate diseara reusesc sa o bag si eu un pic pe Ioana in niste activitati daca tot stam pe acasa si saptmana asta.
monica70 spune:
DANIELA "fain" si de tine ,chestii d-astea de aproape acelasi gen, mai face(a) si Diana Si io vreau macar menajera si bucatareasa !
Si eu am reusit sa imi stric ziua de dimineata: de cum am sunat la doctorita din Arad ,a reusit sa ma indispuna (indispuna putin spus ) Nu mai intru in amanunte,dar e diferenta ca de la cer la pamant intre medicii din Cluj si jafurile de-aici.Am sunat si la Cluj,inca nimic,a zis sa mai sun pe sfarsitul saptamanii.
Ingrid S spune:
Na, dupa o noapte nedormita, un copil bolnav, eram programata la epilat, ma duc acolo, vai, sa vedeti, e bolnava cosmeticiana, are gripa! Spumegam de ciuda. M-am intors acasa, Diana tuseste, zace...atmosfera de vis. Si peste toate troneaza acordurile din Aida...ca a vrut sa-i pun opera. Cine zicea ca muzica linisteste?
Daniela, dupa a doua pretentie, eu nu-i mai dadeam apa. Sa nu crezi ca Diana nu a facut la fel. Nu vreau din cana, din sticla. Nu din sticla ailalta, din aia etc. O data m-am conformat, a doua oara i-am spus sa dispara imediat din fata mea. Daca are timp de mofturi, nu-i e sete si basta. A, dar crizele astea nu se rezumau la apa doar. La orice. Si cand a vazut fata ca ii intorc spatele si ramane fara ce-si doreste...ehe, a schimbat placa.
Eu i-am dat aparatul de aerosoli prietenei mele acum o saptamana. Sa-i faca finutei. Dar maine mi-l aduce si incep si eu cateva zile. Cu ser doar. Asta-seara la aburi, un ceai de musetel si sa respire aburii calzi, poate doarme mai bine.
Vrei bucatareasa, bona si femeie de serviciu? Ei, pai vezi daca nu ti-ai luat si tu unul mic si urat ca Iri Columbeanu? Ti-a trebuit barbat frumos si gene sanatoase, da?
Lasa bre, uite iti mai gateste matusa, mai trimiti din cand in cand copiii la ea, n-o fi dracul asa negru. Sanatosi sa fim, ca restul rezolvam.
Moni, Diana ta se supara daca pierde? A mea daca vede ca am castigat ii sare in brate si spune: bravo, mami! Bine, adevarul e ca si castig rar, are noroc la zaruri. Dar noroc de ala adevarat. Ce spune aia si da. Vreau 5, da 5. Eee, pai asa ma mir ca pot sa castig o data si eu.
Iar ma striga, nici n-am ajuns acasa si deja: vinooo mami!
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
monica70 spune:
INGRID pai cam asa cum zici tu am incercat sa procedez si eu.Diferenta e ca la noi,daca fac asa Diana incepe(a) sa urle/planga,face un taraboi si mai si
Hai ca mi-am amintit ce chestie am citit zilele trecute pe DC la nu mai stiu ce subiect.Era vorba taman de fitzele astea si zicea o tipa (cea care are f multi copii,nu mai stiu 7 sau mai multi) ca varsta de 4 ani e varsta cand testeaza ei limitele si ca daca atunci esti foarte intransigent,nu cedezi etc. poti face copilul sa fie foarte ascultator.Doar ca exista riscul sa devina prea ascultator si sa foarte asculte nu doar de parinti ,ci si de alti adulti ,de colegi, prieteni,copii mai mari etc. Deci ar putea deveni prea docili si influentabili.Nu stiu in ce masura e asa sau ba,dar m-am gandit sa va zic si voua faza.La mine nu cred ca e cazul,ca mie nu mi-a iesit pasenta cu intransigenta si severitatea Dar oricum trebuie urmarit pe viitor si chestia asta, sa nu devina prea influentati de altii (in rau,ca in bine nu le-ar strica).
miraklucker spune:
Ufffffff, si eu vreau menajera!!!!
Ingrid, o sa rog colega nemtoaica sau pe prietena mea ca merge in weekend in Germania sa-mi aduca. Ce vrei, crema pentru depigmentare moderata pentru ten normal si uscat, sau gel (ceva mai concentrat) pentru pete mai pronuntate pentru ten normal si gras?
Moni am gasit tot aici pe seitul de la Mediderma o informatie cu privire la cremele protectoare cu factor mai mare de 50. Ultimele norme Eu din 2010 interzic in viitor producerea si comercializarea lor. Se epuizeaza stocul si gata. Astia aveau cu factor80, Sonnencreme LSF 80 & Makeup Teint (gefärbt) ScreenSeS®.Vrei sa intrebe colega daca mai au cumva pe stoc? Ca alternativa da asta
Covermark RayBlock Face LSF 80 ?????
mediderma.de (Hautkrankheiten, si apoi Pigmentflecken, mai in josul paginii gasesti.)
.........Ingrid, bebele e deja pe drum, ca e fecior, sau inca o fetita cu codite, vom vedea la sfarsit de septembrie.(psssst, mama inca nu stie
eu am venit de dupa masa la farmacie. De aia am timp de vorba.
spatele inca ma doare. Maine raman iar acasa. Am atatea ore plus, sau in medical cum vor ei. Cel mai rau ma simt cand stau pe scaun. Si la servici doar stau numai pe scaun.
In rest sunt obosita. Vineri seara m-am culcat la ora 8.45. Vreau soareeeee mult si caldura.........nu ar trebui sa ma plang atat, azi e o zi splendida de primavara cu vreo 10gr acum afara, dar eu vreau mai mult!!!
v-am pupat.
marchplayer spune:
Ingrid, asta fac demult dar copilul meu are atatia nervi si este atat de incapatzanat incat este in stare sa continue asa si 4-5 ore. Nu este genul care sa urle in coltul lui. Crezi ca eu nu i-am intors spatele in momentul in care a cerut apa din sticla goala?? A venit dupa mine urland si mai tare si agatzandu-se de mine Nici nu stiu cum sa procedez ca urla continuu se urca in bratele mele, face un adevarat circ. Nu stiu daca suport re in sir starea asta. Nimeni in casa nu mai poate face altceva...doar sa-l priveasca si sa-l asculte pe Rares. Cateodata mai cedeaza dar greu...si nu spun ca de-a lungul unei zile sunt multe faze din astea, mai mici sau mai mari.
Mereu el vrea altceva decat ceea ce i se da. Mereu vrea ce are in mana sora sa chiar daca este mai prost, mai mic...nu zic ca in cazurile acestea daca se face schimbul si observa ca a fost fraier iara se supara si tranteste cu ce are in mana. El este motzul, in jurul lui sa se invarta toate. Ne disturba pe toti.
Am zis ca ma inarmez cu rabdare saptamana asta si televizorul nu va mai exista in viata lor, iar eu chiar de va plange Rares de dimineata pana seara iar noi va trebui sa-l ascultam cu totii asta o sa facem si gata!! Este rau pentru toate lumea daca ii tolerez comportamentul.
Moni, nush ce sa zic de ce zicea doamna aia!! Nici daca-i dresezi nu cred sa ai rezultatul ala! Copii oricum se iau unii dupa altii si mai ales in aspectele negative ale vietii. Noi cred ca trebuie sa-i invatam sa deosebeasca binele de rau si sa discearna ce le poate face lor bine si ce nu!