Despre cupluri...
Raspunsuri - Pagina 3
seidana spune:
Roberta multumesc.. si iti odresc si tie bebe sanatos..
13+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatos !
seidana spune:
Am trimis mesajul fara sa termn..
Asa cum a dat Roberta exemplu, Tyaa .. eu cred ca tu nu l-ai iertat pe sotul tau si nu poti depasi situatia, si de aici apar toate de-a valma..
Cel mai simplu e sa te iei sa pleci, sa il lasi , sa abandonezi .. dar asta vrei? daca nu lupta cu tine, cu el, cu lumea.. cauta sa ierti sa vb sa faceti planuri impreuna.. orice dar impreuna..
tyaa spune:
Imi pare rau pt fratele tau. El a meritat sacrificiul, insa nu se compara cu cumnatul meu, pt care am renuntat la apartamentul nostru. Cand ne grabeam sa ne mutam, ei si-au luat 3 zile concediu( nu erau in pericol nici noi nici ei sa ne pierdem casele ci doar o afurisita de afacere, si sotul meu era de nerecunoscut din cauza stresului, neposibilitatea inchiderii liniei de credit de care vorbeam), noi trebuia sa tinem si magazinul deschis si sa caram lucrurile. Atata sprijin macar sa ne fi acordat, sa ramana la servici, sa nu ne complicam noi cu toate. Treptat, am inceput sa aflu alte amanunte care mi-au zdruncinat puternic increderea in sotul meu. M-a sunat o domana sa imi spuna ca nu poate da de sotul meu,ii imprumutase bani cu unan in urma, m-a mintitmult. El nici acum nu recunoaste ca a mintit, spune ca doar mi-a ascuns cateva lucruri. Tata si fratele meu au platit multe datorii in locul sotului meu si asta numai ca el sa-si poata proteja fratele, replicand " Si ce vrei sa fac acum"?. Nu iti mai povestesc despre modul in care vorbea cumnata mea despre noi, si cate am trecut cu vederea. In general ma las pe ultimul loc......si oarecumasteptam recunostinta din partea sotului meu (acum spune ca daca as divorta el ar muri sau ca nu s-ar mai recatsatorii niciodata).
Am devenit asa de morocanoasa treptat, nu am spus la timp ce ma deranjeaza, lasand impresia ca sunt OK cu felul in care s-a comportat el, am intrat asa intr-o stare de suparare continua:). Absurda.....daca erau niste persoane pt care merita sa facem acest gest, dar din pacate nu sunt.Noi acum mai avem datorii de platit si abea platim chiria si mancarea. Crede-ma....si pt ce? Pt cineva care mi-a facut observatii si asupra felului cum mananc sau ma imbrac, si asupra felului in care mi-am aranjat casa si pt faptul ca m-am inscris la facultate, sunt multe maruntisuri care m-au dus la saturatie si am hotarat ca mai bine ma lipsesc de casa decat sa ii suport o viata desi nu avem absolut nici o datorie fata de ei.
Spun asta ca sa intelegi de ce nu pot iesi din starea asta permanenta de..nici nu stiu cum sa-i spun....aversiune? Fata de sotul meu...
din cauza ca il invinuiesc pe al meu de toate astea si de faptul ca nu s-a gandit deloc la familia lui, nu mai sunt demulto nevasta dragalasa si lipicioasa, dar crede-ma ca ma straduiesc.
Imi fac curaj singura multumindu-ma ca suntem sanatosi.....se pare ca nu e de ajuns.
In fiecare zi ma rog sa ne putem plati toate datoriile, pana la ultimul banut si sa nu mai fie nevoie sa apelez la fratele meu, la tata, la mama cand nu avem bani pt mancare. Si cumnatul se descurca, insa nu il intreaba pe al meu daca ii lipseste ceva, si cum mai e viata lui.
Eu pot sa spun ca am un frate pe care sper sa il pot ajuta la randul meu, insa sotul meu nu si nu inteleg de ce nu rezolva aceasta problema cu fratele lui. E slab din punctul asta de vedere, nu stiu care e adevaratul motiv.
Se mira cand sunt bine dispusa, pt ca datorita problemelor frecvente se intampla foarte rar sa fiu fericita. Si atunci presupune ca "cineva" m-a facut fericita.
Nu stiu cat de coerenta am fost.....Am explicat situatia ca sa intelegeti de ce pastrez am aceste sentimente fata de sotul meu. As vrea sa pot uita tot, insa nu pot.
tyaa spune:
Cred ca aveti dreptate, inca nu l-am iertat pe sotul meu....poate si pt ca povestea nu s-a incheiat si dupa 2 ani de zbucium si mutari de aici-acolo, mai avem de tras.
Sunt momente in care imi imaginez ca iau fata si plecam, unde nu ne gaseste nimeni, dar ma trezesc repede, si nu imi pot imagina alt tata pt copilul meu si nici pe mine langa alt barbat.
Sunt complicata rau, nu ma astept sa ma intelegeti, nici eu nu pot.
Cu cat povestesc mai mult imi dau seama ca incapul meu e haos, mai ales cand recitesc ce am scris. Haos maxim, confuzie, disperare, regrete..
seidana spune:
tyaa.. e complicat...
Clar nu ai trecut, nu ai iertat.. insa parrea mea e sa nu mai astepti ceva de la el in legatura cu fratele lui, nu te mai gandi la relatia lor, daca era sa ma iau dupa relatia cu cumnata.. niciodata nu as fi facut ceva pt ea, nu m-a suportat , si nu ne-a suportat ca familie, insa pe el il iubea.. mai mult cumnata cu fetita stau acum la noi, oarecum le tinem noi.. paradoxal nu? si cree-ma ca nu e f greu, repet nu ne-am inteles niciodata, nu ne-am certat dar doar ne-am respectat..
Gandeste-te la voi, voi 2, cum poti face sa va fie bine.. te-a mintit... al meu m-a inselat a plecat de acasa, era sa divortam si am reusit sa il iert.. si acum e bine...a mintit poate de disperare, nu voia sa te supere, sa fiti afectati.. nu crede ca lui i-a fost usor, nu are sens sa te gandesti e a facut nemernicul m-a mintit! gsneste cat e greu i-a fost sa renunte la el, la voi, pt fratele lui, cat de greu i-a fost sa dea ochii cu tine, sau sa accepte ajutor de la tatal tau..
Poate ati puta incerca sa mergi la un psihilog de cupluri impreuna, eu nu sunt psiholog nu vreau sa dau sfaturi, insape pielea mea am invatat ca daca iti doresti ceva poti face sa se intample, important e cat iti doresti si ce faci pt asta..
seidana spune:
Eu zic ca poate uneori , faptul ca suntem niste lase, ca nu avem curajul de a pleca, nu e neaparat ceva rau.. rabdarea ne poate fi rasplatita..
tyaa spune:
Seidana, poate iertam mai usor daca il prindeam cu alta femeie:).
Nu i-a fost greu sa accepte bani de la ai mei, chiar deloc, a fost usurat si chiar a insistat (tata a cerut bani de la cinev pt sotul meu, el sustinea ca i-a dat inapoi pe toti - tata a fost foarte jenat sa-mi spuna ca nu a dat decat o parte, sa vezi eu cum m-am simtit atunci) cand am cerut eu prima oara, pt el, ca mai avea putin si ii gaseam afisul prin oras, WANTED, avea datorii si inca are, la persoane fizice, cu nemiluita, nu ma intreba pt ce s-a imprumutat ca nu stiu. Tre sa fi nebun sa te imprumuti si sa bagi banii intr-o firma, apoi sa nu ii mai scoti din firma aia. Daca ii era greu rezolva cu fratele lui, pe alta cale. Eu cred ca din mandrie nu spune alor lui ce greu o ducem, orgoliul lui are de suferit(socra mea nicinu stie cate datorii mai avem, n total vreo 30.000 Ron, e o suma imensa pt noi, eu castig 750 Ron, el 1500 Ron, din care platim chirie + cheltuieli cam 1000 ron, mancarea o scoatem la 600 ron, gradi la fata 200 ron...nu ramane mai nimic). Am cerut de nenumarate ori de la ai mei, altadata am primit fara sa cerem. Si uite, nu pot uita o fraza: fratele meu era in facultate, as fi vrut sa ii trimit bani, nu avea nici ce manca, sotul nu m-a lasat, m-a intrebat daca eu lucrez cumva pt fratele meu. Si a ajuns el sa primeasca de la fratele meu....
El vrea sa las totul in urma, e nervos cand ii amintesc ce a fost si inca este, "se chinuie" sa se schimbe, asa a zis.
Jos palaria pt tine, esti un om bun, eu am devenit cam rea...
tyaa spune:
Si pana acum m-am lamurit in legatura cu ceva: daca vreau sa iasa bine sa las in urma ce a fost, sa sper ca nu se va repeta si ca el nu mai minte.
Asta imi va fi greu, am crezut foarte mult in el...
seidana spune:
tyaa.. mda .. nu stiu ce sa mai zic.. la tine e mult mai mult decat o problema de libiou.. e un strigat disperat pana la urma , te inteleg.. tu stii pana la urma ce a de facut:
daca ti-as zice lasa-l.. ai zice ca sunt nebuna, cum mi-as permite sa ma bag intre voi
daca zi iarta-l.. de asemenea tu stii cum ce de ce cand.. ma combati..
Eu cred ( nu neaparat la tine, in general), ca adevarul e la mijloc.. vb cu el serios, despicant de la a la z pb, vezi ce are de gand cu bani, cu familia, cu afacerea, cu casa voastra, cu ai tai.. si gandeste-te apoi ce vrei sa faci..
tyaa spune:
Eu sunt de acord cu tine cand spui "iarta-l". de fapt cred ca asta vreau sa aud, insa vreau sa stiu si daca pot, daca argumentele mele sunt ok, poate vad totul doar alb si negru.
Multi se mira ca mai suntem impreuna, voi ganditi la rece. Din exterior se vede altfel, eu sunt foarte subiectiva.
Dar cine stie, toate se intampla cu un motiv...
Cand aud pareri pro, ma gandesc ca nu e totul asa negru cum vad eu si ca il judec mult prea aspru, sunt si cu nervii prastie ce-i drept.
Sper sa imi acorde si el timpul care imi trebuie.
Iti doresc numai bine si merci pt raspunsuri.