Citat: |
citat din mesajul lui valentinag Eu fac o glazura din frisca, cacao, unt, fiarta, e un picut mai complicat, dar nu de neinvatat! |
Raza, nu se taie glazura!Eu fac dupa o reteta a unei tipe foarte priceputa, Andrada, care la randul ei o are de la un maestru bucatar.
Cat despre pandispan, e cel mai simplu posibil:
6 oua,
6 linguri de zahar,
6 de faina
1 pliculet de zahar vanilat
un praf de sare
eu mai pun si o lingura de ulei, pentru pufosenie
Separi ouale, bati albusul spuma cu zaharul vanilat si sarea,apoi amesteci galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleza volumul.Torni albusurile peste galbenus, amesteci de sus in jos, cand e omogen pui lingura de ulei, pui apoi faina cernuta in prealabil.Amesteci sa se omogenizeze si o pui in tava tapetata cu hartie de copt.Nu stiu sa-ti spun timp si grade la cuptor, ca eu n-am aragaz smecher, dar la vreo 180* 15-20 min in principiu!
Hai c-o sa-ti iasa!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Sau mai poti sa le faci fara sa separi ouale, le amesteci cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul, vreo 15-20 min le bati, apoi pui faina si coci!
Am gasit un link pe youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=Zw6HsrRDVNw&feature=fvwrel
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea