Cum fac tort?
Raspunsuri - Pagina 2
Dorsilia spune:
buna, am in congelator niste capsuni congelate din vara de la mama, copiii nu vor sa le manance dupa ce se dezgheata ca se flescaie...oare le pot prepara cumva cu un blat subtirel dar pufos, blat subtirel pt ca nu am multe capsuni, vreo 300 de grame, ca un fel de prajitura chec ?
merci
lia
miriama spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dorsilia buna, am in congelator niste capsuni congelate din vara de la mama, copiii nu vor sa le manance dupa ce se dezgheata ca se flescaie...oare le pot prepara cumva cu un blat subtirel dar pufos, blat subtirel pt ca nu am multe capsuni, vreo 300 de grame, ca un fel de prajitura chec ? merci lia |
Da, dar sa nu le lasi sa se decongeleze de tot,le pui asa semicongelate ca sa ramana intregi. Baltul il faci simplu de pandispan. Spor!
valentinag spune:
Anca, fix cum am zis, un borcan mare de nutella, si 200 ml de smantana, normala, nu din aia dulce!Poti sa amesteci in ea nuci sau alune prajite.
Ralucutza, diplomatul este foarte foarte usor!
500 ml frisca lichida, 20 gr de gelatina, 500 ml lapte sau suc de fructe, o cana de zahar,o lingura de faina, 4 oua, un praf de sare fructe de care vrei.
Frisca se bate tare, gelatina o pui la umflat intr-un paharel cu apa sau suc de fructe.Bati ouale cu zaharul, sarea si lingura de faina si adaugi laptele amestecand bine sa nu se faca cocoloase!Pui cratita pe foc mic, si amesteci mereu, sa nu se lipeasca, pana se face ca o ciulama mai grosuta!iei de pe foc, o lasi la racorit, adaugi gelatina care s-a umflat intre timp si amesteci bine!Lasi sa se raceasca bine si apoi amesteci cu frisca si fructele taiate cubulete!In 3 ore maxim se incheaga!Daca vrei poti sa-i faci blat de pandispan jos sau poti folosi doar piscoturi de sampanie punse pe margine, [pe care le-ai inmuiat in putin suc de fructe in prealabil.
Lia, poti incerca un mousse de capsuni cu niste piscoturi de sampanie langa, un diplomat, o panna cota, sau pur si simplu un jeleu daca le place copiilor!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
narcisam102 spune:
Citat: |
in 3 ore maxim se incheaga! |
Valentina este mai bine sa pun compozitia pe blat si sa inchege acolo sau sa o pun pe blat gata inchegata...
hmmm cred ca prima varianta dar nu stiu poate cineva sa ma ajute ...in maxim 3 ore
Adee spune:
Primul meu tort l-am facut dintr-un blat simplu de pandispan si o crema de ciocolata (300 gr frisca lichida si 300 gr ciocolata Milka simpla cu lapte, puse impreuna intr-o oala pe aragaz la foc mic, pana se topeste ciocolata. Lasata la racit in frigider cateva ore si apoi batute impreuna cu 60 gr unt. Este delicioasaaaa ) desupra ornat cu frisca.
purcelusa mea mica Ariana - 24.03.2009
poze
narcisam102 spune:
Pana la urma am facut doua torturi unul dupa reteta valentinei si pt ca la ultimul strat am topit ciocolata si am facut o masca -asa ca la cofetarie cu ciocolata menaj- mi-a mai ramas compozitie pe care am amestecato cu nutelela la un strat am pus si nuca, unul crema doar si pe deasupra tot ciocolata. Unul e alb si unu negru. La ala alb cu fructe am pus si fructe pe deasupra eu bucatareasa lui peste si s-au cam lasat dar maine pun altele ca nu stie nimeni.
Mai am placinta la cuptor (cu mere) si gata petrecerea!
valentinag spune:
Scuze narcisa, acum vazut postul tau!Asa cum ai intuit, pui crema peste blat si lasi acolo sa se inchege!
Cum ti-au iesit pana la urma?
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
narcisam102 spune:
Gelatina mea a fost tip folie asa ca degeaba am asteptat eu cuminte sa se umfle ca nu s-a intamplat
dar a iesit tare gustos si asa.
Multumim pt reteta si mai incercam
Raza de soare spune:
In primul rand, imi cer scuze ca nu am mai intrat la subiect. Apoi, multumesc din nou fetelor pentru incurajare si suport tehnic.
Eee...si sa va povestesc acum despre primul meu tort. Primul meu tort... l-a facut sotul!
Adica, a vrut sa imi faca o surpriza - cauta ceva prin dulap si a gasit blatul si cremele, iar eu eram la serviciu, insa am ajuns la timp pentru ornat.
L-a insiropat cu sirop (apa, zahar si esenta de rom). A facut o crema de lamaie si una de ciocolata cu trufe (la plic), a uns foile, apoi a topit un iepuroi de ciocolata, ca tot nu-l manca fata, a mai pus si niste Finetti si l-a "imbracat" in cioco. Unele locuri au scapat, din lipsa de materie prima.
Am ajuns acasa cam pe la partea cu cioco, dar nu m-a lasat sa ma apropii, desi ii spuneam eu, din instinct, ca nu va iesi perfect.
L-am ornat cu fructe si l-am tinut la frigider.
Rezultatul? A iesit ok pentru prima data, dar...s-a intarit ciocolata. Rau!
Oricum, am apreciat foarte tare efortul lui si al fetitei noastre, cu care a "lucrat". M-au topit manutele mici, pline de cioco...
Dar...data viitoare, adica zilele astea, e randul meu. Si am zis ca-i dau gata pe toti!
Intrebari:
1. Cum fac sa nu patesc la fel cu ciocolata?
2. Cum il fac mai pufos?
3. Cat sa il insiropez, sa nu se rupa nici o foaie? ( aici sotu' era disperat!)
4. Pot folosi frisca la tub in crema dintre foi? (inca nu-s la stadiul de facut frisca, da? si de la cofetarie parca nu as lua...)
5. Valentina, crema Nutella/Finetti, in amestec direct cu smantana? Si atat??? Apoi fructe/alune? Fructe proaspete/din compot?
Si...pentru ca primul meu tort trebuia sa fie cu blat gata facut, va fi (tot) cu blat gata facut! Nu se pune, nu?
valentinag spune:
Raza, in niciun caz nu folosi frisca la tub!E nasoala rau de tot, si nu tine nici 5 min pusa deasupra unei prajituri, dar'mite in crema!Cumpara frisca lichida se gaseste peste tot, o bati cu mixerul pana se intareste si gata!
Smanatana cu fineti/nutela cum am zis,apoi ce vrei!Fructele sa le scurgi bine de tot daca vei sa pui.Eu personal am pus krantz in crema asta, am topit zahar, am adaugat alune zdrobite, am amestecat bine macavaisul, l-am turnat pe o hartie de copt pana sa racit, apoi l-am luat la omor cu-un facalet pana s-a faramat mai grosier asa, ca-mi place sa simt bucatile prin crema!
ca sa iasa pufos iti trebuie blat bun, crema buna!Retete de crema ai, daca se poate sa nu folosesti blat din comert ar fi perfect!Este extrem de simplu sa faci un pandispan!
De insiropat, nu exagerat evident, cam 400 ml de lichid cred ca sunt suficienti, insa conteaza si grosimea blaturilor, etc...
Daca vrei s-l imbraci in cioco, amesteca ciocolata cu smantana lichida(frisca lichida)pe foc si cand s-a topit cioco o dai jos de pe foc,lasi la racorit apoi imbraci tortul!Eu fac o glazura din frisca, cacao, unt, fiarta, e un picut mai complicat, dar nu de neinvatat!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea