Cum fac tort?
Buna tuturor gospodinelor!
Va rog, nu radeti de mine.
Va cer ajutorul... Specific faptul ca mai fac si eu cate o prajitura simpla, gen negresa sau prajitura cu fructe. Dar vreau sa dezvolt un pic partea asta.
Pana acum n-am incercat sa fac tort, dar le admir pe-ale voastre. Si am zis ca gata, incep! Da' incep cu blatul gata cumparat....Pana voi avea curaj sa fac eu totul cap-coada, trisez un pic (apropos, as aprecia daca ati avea rabdare sa ma invatati sa fac si blatul singura).
Ok, am blatul cumparat...Acum ce fac?
Raspunsuri
daniela_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Raza de soare Buna tuturor gospodinelor! Va rog, nu radeti de mine. Va cer ajutorul... Specific faptul ca mai fac si eu cate o prajitura simpla, gen negresa sau prajitura cu fructe. Dar vreau sa dezvolt un pic partea asta. Pana acum n-am incercat sa fac tort, dar le admir pe-ale voastre. Si am zis ca gata, incep! Da' incep cu blatul gata cumparat....Pana voi avea curaj sa fac eu totul cap-coada, trisez un pic (apropos, as aprecia daca ati avea rabdare sa ma invatati sa fac si blatul singura). Ok, am blatul cumparat...Acum ce fac? |
Raza de soare, cele mai bune torturi mi-au iesit din retete de prajituri simple ( gen negresa ...).
Asadar esti ( pot spune) avansata, nu ai nevoie de blat cumparat ci doar de un recipient rotund, specific blaturilor ( pentru copt), sa zicem ( ca, adica, de ce nu patrat...).
Intr-adevar retetele speciale pentru blat de tort sint pentru consistente mai pufoase ( se insiropeaza mai usor) dar asta nu e o conditie neaparat , din punctul meu de vedere si dupa gustul meu. Mie nu-mi plac torturile care sint atit de moi incit isi pierd forma si nu se mai stie unde e blatul si unde-i crema ori incarcate de frisca moale si tuflita.
De aceea aleg blaturi mai "tari".
Matusa mea facea un blat "taranesc" din reteta de pandispan pe care-l insiropa cu zeama de compot (de piersici) si il umplea cu fructele din compot ( de piersici)si peste fiecare strat punea cite un strat subtire de frisca batuta in casa. Atit. Te rog sa ma crezi ca e una dintre retetele mele preferata pina in ziua de azi.
O sa revin si cu ceva retete daca imi spui si ce preferinte ai dar acum am intrat sa te incurajez si sa-ti spun ca te vei descurca minunat, Raza de soare!
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
szivarvany spune:
Vrei tort ciocolatos, vanilat sau cu fructe ?
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Anda08 spune:
Citat: |
Raza de soare Posted - 20/02/2011 : 10:54:11 -------------------------------------------------------------------------------- Buna tuturor gospodinelor! Va rog, nu radeti de mine. Va cer ajutorul... Specific faptul ca mai fac si eu cate o prajitura simpla, gen negresa sau prajitura cu fructe. Dar vreau sa dezvolt un pic partea asta. Pana acum n-am incercat sa fac tort, dar le admir pe-ale voastre. Si am zis ca gata, incep! Da' incep cu blatul gata cumparat....Pana voi avea curaj sa fac eu totul cap-coada, trisez un pic (apropos, as aprecia daca ati avea rabdare sa ma invatati sa fac si blatul singura). Ok, am blatul cumparat...Acum ce fac? |
Mai multe retete de blaturi si diferite tortulete (unele chiar usoare si rapide) mai poti gasi si la acest topic http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153975&whichpage=1
Mult succes si asteptam sa ne povestesti ce tort ai pregatit
O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin)
Raza de soare spune:
Tiii, ce rasfatata ma simt! Nici nu speram sa am parte de atata ajutor tehnic...
De care tort? Pfiu... cu ciocolata ar zice sotu', ca se topeste cand o vede pe fi-mea murdarici la gurita...cu fructe, ca ne plac tuturor...si vanilat? Hm, ala cum mai e?
Cred ca din toate, cate putin! Usor de facut, pentru inceput...
Avansata sunt la bucatarie, n-am probleme, doar la dulciuri. Si ma intristez tare cand alte mamici se lauda cu torturile facute copiilor, ca eu nu stiu sa fac.
Asa ca va rog sa ma...invatati! Tare mi-e drag cand fac prajituri cu fata langa mine si mor de dragul ei cand ma pune sa-i arat "ce mai face prajitura" in cuptor si-apoi ma lauda o saptamana. Va dati seama cum va fi daca-i face mami tort???
Multumesc mult de tot!!!
briza_marii spune:
Indiferent de care faci....vin si eu la halit o portie.
Zau de stiu cand mai ai timp si de bucatareala
_
Mami de iepuras Eric Mihai (1 aprilie 2010)
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui briza_marii Indiferent de care faci....vin si eu la halit o portie. Zau de stiu cand mai ai timp si de bucatareala _ |
Cu mare drag va astept! Stai sa ma invete fetele sa-l fac, ca timp gasesc eu...
valentinag spune:
Acum ca ai cumparat blatul, asta e, il folosesti, data viitoare nu mai acceptam!Neaparat blat facut in casa, e cel mai bun, din toate punctele de vedere!
Si acum despre creme, sunt atat de multe, dar daca vrei si cioco si fructe, implicit frisca, poti sa faci prima crema un ganache de cioco, sau mousse de cioco, si crema a 2-a o crema diplomat, cu fructe prin ea.
Sau o crema de amandina si alta crema o sarlota de fructe, de care vrei tu, piersici, capsuni, portocale, etc!
Sau o crema simpla simpla de tot, un borcan de nutela amestecat cu 200 gr smantana, in care poti sa adaugi nuci sau alune prajite(nu stiu cati ani are fetita ta, daca are voie sa manance sau nu)
Sa nu insiropezi prea mult blatul din comert, c-o sa ti se sfarame si e pacat de munca ta!
Daca ti-a suras ceva din ce-am batut campii p'aci, imi spui si vin cu retetele.
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Lorikay spune:
Eu folosesc la tort blatul de pandisoan de care a pomenit cineva mai devreme.
Ai nevoie de: 6-8 oua (in functie de marimea formei), 6-8 linguri zahar (in functie de cate oua folosesti), praf de copt, putin ulei si faina. Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se freaca bine cu zahar pana se albesc apoi se adauga putin ulei (cam 2 lingurite) si praful de copt (eu il sting intr-o lingurita de otet). Albusurile se bat spuma si apoi se adauga peste galbenusuri. La sfarsit se pune faina (eu pun din ochi astfel incat compozitia sa curga).
Crema o fac de ciocolata deoarece este preferata tuturor. Stiu mai multe retete dar una singura o folosesc foarte des deoarece nu mi se poate strica.
Ai nevoie de: 3 pachete unt, 1 cana zahar, 150g cacao, 1 cana lapte
Laptele si zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul apoi se adauga un pachet de unt si se amesteca mereu pana se ingroasa compozitia. Apoi se lasa la racit si intre timp se freaca bine cu mixerul celelalte doua pachete de unt. Peste untul frecat se adauga compozitia racita si gata.
Bineinteles, poti pune diferite esente:rom, vanilie, etc.
ank999 spune:
Ma bag si eu in seama: eu fac blat pandispan cu crema de zahar ars deasupra si insiropat cu zeama de la crema (e singurul pe care il stiu)
Valentina cum e crema aia de nutela cu smantana?
Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,
ralucutza77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valentinag Acum ca ai cumparat blatul, asta e, il folosesti, data viitoare nu mai acceptam!Neaparat blat facut in casa, e cel mai bun, din toate punctele de vedere! Si acum despre creme, sunt atat de multe, dar daca vrei si cioco si fructe, implicit frisca, poti sa faci prima crema un ganache de cioco, sau mousse de cioco, si crema a 2-a o crema diplomat, cu fructe prin ea. Sau o crema de amandina si alta crema o sarlota de fructe, de care vrei tu, piersici, capsuni, portocale, etc! Sau o crema simpla simpla de tot, un borcan de nutela amestecat cu 200 gr smantana, in care poti sa adaugi nuci sau alune prajite(nu stiu cati ani are fetita ta, daca are voie sa manance sau nu) Sa nu insiropezi prea mult blatul din comert, c-o sa ti se sfarame si e pacat de munca ta! Daca ti-a suras ceva din ce-am batut campii p'aci, imi spui si vin cu retetele."La vita e bella" www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania De mancare Dulciuri Din gradina mea |
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#