Dorinta avida de a fi apreciat, placut, iubit...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

Subscriu la faza cu taurii... posed si eu unul si seamana leit cu ce spui tu... chiar, uneori nu prea stiu daca-i timid sau nu... sunt cam suciti si foarte atenti in ceea ce-i priveste... cateodata asa de enervant e ca seamana cu o tzatza de la coltu' strazii si-mi vine sa-i fac bagajelul si sa-l trimit... de unde a venit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

L-am intrebat daca ii e rusine cu noi (includ si copiii ca si pe ei ii "dreseaza". Nu mai stiu ce sa cred, poate ca nu-i inteleg suficient, dar multi pe aici tin la cod: nu intreba cati ani are cutarescu, nu intreba cati bani face (asta o stie tot prostul), nu intreba unde-i e nevasta, nu intreba cum au rezolvat cu mortii gasiti in casa dupa o saptamana, dar vorbeste despre vreme, despre economie, fara insa sa spui de partea cui esti politic , nu-i intreba de carnea de cerb daca o mananca sau ii omoara din plictis, s.a.m.d.). A zis ca nu, dar trebuie sa fim atenti toti ce spunem ca sa nu se intoarca impotriva noastra.
Ei, sa spun drept pe mine ma face sa rad una ca asta, dar poate ca stie el mai multe, ii miroase mai bine de sudisti incuiati ce sunt. Cert este ca in multe din magazinele locale, daca nu te bati pe burta cu ei, nu mergi la biserica lor si nu te-ai nascut aici (nu conteaza ca esti din Florida ), abia deschid gura sa te serveasca. Un boicot a la vanzatoare obraznice din Ro, l-as numi. Ce sa mai zic de mine, noroc ca nu prea interactionez cu ei!

MSL, da vad ca-si lauda cat pot si copiii, toti sunt gorgeous, bright, homeschooled daca se poate ca-i de bon ton in ultima vreme (n-am absolut nimic impotriva HS, ba din contra, dar par a face din asta un alt motiv de a ti se catara in cap). Eu nu-i laud in public ca nici mama nu ma lauda, sotul cand ii lauda cand ii critica (ceea ce ma infurie). Eh, in general, imi este bine aici, imi este greu insa sa-mi inteleg si sotul ciudat si pe ei cu baletul lor conversational, regulile lor nescrise, rasul permanent si teatral plus figurile voioase de "nu te ingrijora, suntem in control, ca daca te lasi prada panicii, ne panicam si noi da' rau de tot de scoatem puscoacele".
Eu cred ca sunt destul de intelegatoare, il las pe el cat vrea sa "cante", este responsabil si corect, dar uneori nu inteleg ce rol trebuie sa joc...

Si acum conversatia de ieri...
Eu cu sotul in masina, ne intalnim cu vecinii, tot in masina. Il las pe sot sa baleteze (cred ca ii si place, vede si cum e "pulsul", daca ii multumeste pe aia sau nu ), eu ma uit in ochii lor, zambesc fasolea, ascult conversatiunea de rigoare despre vreme, cateii drumului si mai stiu eu ce, apoi barbatul o intreaba pe vecina daca ii este mai bine piciorul, daca a iesit din casa, daca o mai doare (s-a operat recent de monturi). Ea, "Da, mi-e mult mai bine acum, pot face mici plimbari". Eu, sa nu raman neconversata si sa fiu politicoasa zic: "Dar de la ce se fac monturile?". Ea zice "E genetic cred". Eu, bagacioasa (dupa aprecierea sotului), si cu gandul la ce-am citit mai demult parca, apoi la picioarele mamei deformate de batranete: "Nu au legatura cu pantofii?" Ea "Nu, mama a avut intotdeauna grija sa purtam pantofi buni". Barbatul razand cam stramb "Poate de la balet... de la "Spargatorul de nuci" vi se trage!" Ea: "Ha, ha, ha, poate in vis as baletez!" Urmeaza alte ranjete si scurte conversatii pline de miez si ne luam avant sa culegem copiii de la scoala.
Cand, dupa ore de rumegat, vine barbatul si-mi spune ca am jignit-o pe V. cand am intrebat-o de la ce se fac monturile, ca sa fiu mai atenta etc. etc. Mi s-a facutara negru in fata ochilor si-i zisei si eu ca in scenete, sa nu ma las mai prejos "Da' ce tu n-ai intrebat-o daca de la balet i se trage? N-o vezi ca-i cat un hipopotam? " Hai ca n-am zis chiar asa, nu-i nici cat un hipopotam dar e cam grasana, nu o vad facand balet, mai mult am vrut sa-i bag si eu un cui de nevasta razbunatoare.
Pfui, cel mai mult m-a enervat ca si el recunoaste ca multi de pe drum, din oras sunt aroganti cu el, ca american si-apoi vine si imi tine mie lectii de buna crestere.
Nah, ca m-am descarcat!
Tot vreau sa stiu de ce-i trebe iubirea lor si nu-i de ajuns a noastra.
Scuze de inversari, inchid, vin copiii.

La tzara americana (poze)

"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Vezi ca si eu sunt cam grasana si nu's buna la balet, las-o si tu mai jos cu grasii

In rest, omul tine la imaginea lui. Cel mai important pt majoritatea oamenilor este ego-ul lor. Imi pare rau ca se pare ca locuiesti intr-o societate f. conservatoare, retrograda and so an. Io n-am aci din astia, dar imi imaginez cum or fi aia si ti-o fi greu ca imigrant sa traiesti printre ei, iar barbata-tu poate o avea vreun complex tampit ca are nevasta emigranta si traieste printre dobitoci din astia conservatori (republicani). Altfel, am impresia ca sotul e cam pisalog asa de la mama natura. Ar tb sa iti faci si tu prieteni, desi nu stiu unde sa ii gasesti, dc. traiesti numai cu acest tip de persoane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xiri spune:

Cred ca macar partial, dorinta asta de a pune pret pe ce gandesc altii despre el si pe imaginea perfecta pe care o vrea sotul tau sa o aiba altii despre el vine din felul in care el a fost crescut in cultura americana. Aici se pune pret mare pe chestia asta. Probabil are legatura si cu mediul familial din copilaria lui, nu mi se pare ca are un self-esteem prea bun. Adica daca ai o parere buna despre tine, nu prea iti pasa asa de mult ce gandesc altii.

Problema ta e ca locuiesti intr-un loc nepotrivit. Intr-un loc mic cum e oraselul tau se barfeste o gramada. Intr-un oras mai mare ai mai vedea si alte tipuri de oameni (mai slabi, mai fara biserica, fara pusti). Dar e greu daca voi vreti sa stati la o ferma, si mai ales in midwest.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si eu stau in midwest, dar nu am asa specimene, pt ca stau intr-un orasel universitar. Noi avem chinezi Iar problemele mele se leaga de faptul ca cc chinezii stau intre ei si pe altii nu prea baga in seama. Eu nu socializez cu americanii (nici nu prea intalnesc americani pe aci, doar la servici, in cartier sunt minoritari bine), nici cu romanii prea mult, am o familie de prieteni din alte tari, alta prietena tot din alta tara, alta tot asa (da' astea doua s-au mutat idn pacate, probleme de oras universitar, lumea se muta des). In rest, da, ceva cunostine printre romani, nu f. apropiati. Si parinti de ai copilului asa de buna ziua ce mai faci. Cred ca o fi nasol sa stai cu din astia de genul ala. Am fost si io odata in vizita la rudele unei cunostinte, americani, grasani (nu grasani asa ca mine, obezani), si ma tot intrebau cand ma intorc in Romania Eu le tot ziceam ca sunt profesoara la Purdue si ei "visiting professor?". Pana la urma le-am trantit si eu "No, I'm not visiting anything, I am an immigrant f..k you very much" (bine, fara f..k you very much, dar "visiting anything" am zis-o) Cert e ca n-as vrea sovini d'astia majoritari prin cartier. Da' atata pot si ei, sunt prosti, astia in gral nu prea au educatie. Se uita la noi cum s-ar uita un sat din Ro daca ar aparea un negru prin zona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ruxi, esti mortala! Lorena, poate-i doar un efort de adaptare/integrare. Ca s-ar putea si fara? Acolo, in acea anume regiune cu tot ce povestesti tu? Sunt ultimul om care ar putea sa-si dea cu parerea. N-am cum judeca, poate numa din filme... Acu' nici nu strica cu nimic, e un pic de marketing, ce-i rau? Nu se stie cand si ce poti avea nevoie si nici sa ti se tranteasca usa-n nas. Intelesesem ca-i aduce musafiri, de-aia am scris asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

ML, imi pare rau de situatie.. Si eu m-as fi enervat pe barbat la faza de-ai povestit-o cu vecina - adica pe reactia lui de dupa. Ca barbatului ii trebuie socializare si recunoastere si in afara familiei, asta inteleg, si mie imi trebuie. Eu nu m-as supara ca se converseaza el cu vecinii, chiar daca pe mine nu m-ar atrage conversatiile respective, insa m-as supara sa ma tot cicaleasca pe mine ca de ce eu nu. Da' nu stiu sa-ti zic cum sa-l 'educi' in sensul asta.
Daca vreodata va veti muta intr-un oras mai mare, fie el si in sud, cu siguranta vei intalni si americani ne-bisericosi si ne-puscaciosi, cu care vei putea avea conversatii care sa te stimuleze si pe tine. Totusi din mesajele tale eu nu inteleg neaparat ca ti-ar lipsi asta, doar ca ai prefera ca nici sotului sa nu-i lipseasca socializarea in afara familiei in contextul in care locuiti. Dar asta cred ca-i mai greu totusi sa astepti de la el.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

[quote]citat din mesajul lui ML

.
, imi este greu insa sa-mi inteleg si sotul ciudat si pe ei cu baletul lor conversational, regulile lor nescrise, rasul permanent si teatral plus figurile voioase de "nu te ingrijora, suntem in control, ca daca te lasi prada panicii, ne panicam si noi da' rau de tot de scoatem puscoacele".
Eu cred ca sunt destul de intelegatoare, il las pe el cat vrea sa "cante", este responsabil si corect, dar uneori nu inteleg ce rol trebuie sa joc...

ML,
exact, ai pus punctul pe i ca sa zic asa....nici eu nui pot intelege, si defapt am renuntat la a mai intelege...imi dau seama ca exista o bariera de mentalitate intre mine si el sau nici nu stiu cum sa o numesc? culturala? nu exista nici un interes din partea lui sa imi inteleaga "mentalitatile" mele, si eu am renuntat sa inteleg pe a lor
unde stau eu acum sint asiatici majoritatea, dar cei care s americani exact asa cum ai descris tu sint, si stau in Ca unde se presupune ca sint mai rasariti?
exact asa mi se pare ca fac si eu glume nepotrivite si spun ceva nepotrivit, si nici nu imi dau seama pt ca ei rinjesc oricum...dupa o vreme aflu ca nu era ok sa spun asa..ce ma scoate din sarite e ca chiar daca nui ok ei spun ca e ok nici o probleme si dupa o vreme afli ca-i defapt o mare proble,ma...nu stiu daca ma fac inteleasa cevreau sa spun..ma refer in general nu doar la glume..
si apropo de vinzatoare sovina, la un magazin unde imi fac cumparaturile o vinzatoare negresa chiar serveste altfel clientii negri...de multe ori pe mine nici nu ma saluta in schimb pe negrii nu stie cum sa-i mai "perie"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui liliana83

Cand am citit prima ta postare automat mintea mea s-a intreptat spre cineva care este "taur" si care tine extrem de mult la eticheta, care sufera foarte tare daca anumite persoane din exterior reusesc sa-l "citeasca",care deasemenea incearca sa insufle in ceilalti frica,sa-i intimideze, sa para superior... in fine , nu prea-mi face placere sa-mi amintesc... chiar voiam sa te intreb ce zodie e sotul tau, poate ca n-are relevanta , dar cand ti-am citit ultimul raspuns am cam ramas cu gura cascata. Oricum din cate am citit eu despre tauri , se spune ca-s familisti convinsi, probabil tot ceea ce face este datorita faptului ca vrea foarte mult sa se laude cu voi , cu familia lui.

Punct ochit! Da, ne lauda, dar ne si critica, as mai insira, dar sunt prea multe. Am cotrobait dupa o carte de numerologie pe care o am de prin facultate, timpuri in care ma pasionau prostii ca astea si scrie acolo ca numele lui corespunde cifrei 4, cum ar veni capetelor patrate. Glumesc, nu spune nimic despre capetele patrate, doar ca pe mine, un patrat ma duce cu gandul la ceva ce cu greu se slefuieste, nu se rostogoleste lin ca o sfera. Facura casa deci taurul cu patratul in omul meu.

Gaby, la sotul meu este vorba despre rezervare, nici gand de timiditate.

Calipso, la 33 de ani nu-l mai asteptam pe Charming the Prince. Suntem casatoriti de 12 ani, nu-i ca in povesti, dar nici ingrozitor nu este. Ne certam furtunos din cand in cand (si nu oricum, ci ii scriu o scrisoare . Culmmea, o citeste si reactioneaza mai bine decat daca am arunca cu vorbele unul dupa altul. Cumnata (sora lui) m-a invatat. Ca cica daca nu sta sa ma asculte sa-i scriu. Si sta). Dupa cearta ne linistim amandoi. Pana la viitoarea .
Are si calitati care mie imi lipsesc cu desavarsire sau care ma completeaza (metodic, muncitor si f. organizat, memorie si vointa de fier, familist si protector, stiu ca daca promite ceva -mie sau copiilor- niciodata nu da inapoi), dar si defecte pe masura (controlling, morocanos si cu toane, cicalitor si impenetrabil la sfaturile altora). Din toate cele de mai sus pt. mine a contat cel mai mult stabilitatea pe care mi-a oferit-o.
Copiii urasc sa ii cicaleasca la infinit (cel putin asa cred eu, ca observator), dar nu-l urasc pe el. Simt ca-l au oricand langa ei sa-i protejeze, ca-i puternic si la propriu si la figurat.

Mergi la inceput

Haidi bre, nu mai scrieti odata cu mine ca nu mai tin pasul !

Inteleg ce spui, Msl, si eu bajbai. Chiar si cu cumnata care este tare draguta (si grasana, da o iubesc tare, uneori mai mult decat pe fratele ei , plus ca nu-si da aere precum doamnele de pe strada) mi se intampla uneori sa spun ceva si-apoi nu-mi dau seama de-i o gafa sau este in regula si-mi fac eu ganduri negre de pomana. Se uita la mine fara sa comenteze, habar nu am ce sa cred, imi lipsesc antenele lor.
O intamplare amuzanta... deunazi a venit la noi in vizita o prietena romanca din Canada, o persoana vesela si guresa, generoasa si saritoare. Zice "Hai sa fac niste clatite!" face ea, ies tare bune, barbatului meu stiam ca nu-i plac. Zice" Multumesc, Cornelia, au fost minunate!" (mancase una sau doua). Eu n-am zis nimic sa nu-i stric fetii cheful. Ea zice "Hai atunci sa mai facem o runda, le termin imediat!" (pe prima serie o terminasem noi doua si fata). N-a mai pus gura pe ele, s-a scuzat ca nu stiu ce, isi tot invartea ochii in cap sa-mi dea de stire , apoi mi-a marturisit ca doar a vrut sa fie politicos, sa-i faca ei placere .

Hahaha, Ruxi, m-ai omorat! Dupa cum vezi pe unii grasuti ii chair iubesc.
Da, e pisalog, dar complex ca nu-s americanca nu are, ba, din contra, a vrut nevasta din afara. A stat cativa ani in Italia si Grecia prin tinereturi, cu burse, apoi in Irlanda pentru cateva luni si in vizita scurta prin mai toata Europa, cu rusacul in spate, asa ca-l pot numi mai dezamericanizat.
Ma gandeam care imi plac pe aici... multi dintre cei batarni (dar la 80 de ani , sunt mai naturali decat cei de 50-60, nici macar nu zambesc atat cat astia mai tineri..., sunt mai cumpatati si cu simtul umorului apoi mi-au placut mai toate profesoarele de arta pe care le-am intalnit si hippiotii ai mai batrani, plus cateva persoane pogorate pe-aici de prin Maine. Si toti colegii de colegiu ai sotului. Dar nimeni nu sta pe aici. De altfel ne gandim sa ne mutam din nou intr-un orasel universitar din apropiere. N-ar fi o schimbare uriasa, dar faptul ca au studenti trebuie sa-l deschida.
Hmmm, am crezut ca in orase mari ai contact cu americanii. Aici numa niste muncitori mexicani ce s-au infiltrat, in rest nimic deosebit.
Corect, aceeasi mentalitate de sat romanesc in care toti se agata pe gard si se uita lung dupa noul venit.

Xiri, si eu banuiesc ca, desi afiseaza, nu sta prea bine cu stima de sine. Nici eu, dar nici nu ma prefac ca da in fata lui. In ultimul timp am despre 3 tragegii in sir, oameni pe acre ii cunosteam personal, americani, unul s-a impuscat pe plaja in Fl si alte doua cazuri aici au luat supradoze si dusi au fost. Toti veseli, vioi, in charge, gata sa mute muntii din loc, pfui, mie mi se face pielea ca de gaina, parca m-ar fi tras pe sfoara. Suna ciudat ce spun, nu trebuiau sa-mi dea mie socoteala, dar cum asa, de la zambete cat toata fata sa treci si sa-ti iei viata?
Eu il vad pe sot daca se supara pe mine sau pe copiii si ne intalnim in masina cu cineva sau suna telefonul, este (pt. momentele respective), alt om, zambitor, glumet, politicos. Eu nu pot si pace, mai barbara sunt. Imi spune ca ai datoria de a nu-i transmite celuilalt necazurile tale. Inteleg in teorie, nu cred ca face bine la bibilica sau inimioara.
Stam de-a dreptul in sud, in Carolina a de Nord, mai exact. Ah, imi place tare mult aici unde suntem (este un aer minunat, avem gradina, copiii se joaca in rau, alearga vara cat pot, criminalitatea scazuta desi mai toti au pistolul la brau si nimeni nu-i cauta , dar sunt multe altele care ne lipsesc de la oras... Vom vedea, intr-un timp ne gandeam si la Nova Scotia, Canada , sotului i-a placut mult acolo. Si n-ar mai fi nici puscoace.

Raluca, nu stiu daca inteleg bine, tu zici sa inchid ochii? Eu zic ca-i inchid cat pot (de cand am aterizat in SUA numai in zambete o tin, ba ma si conversez despre vreme, dar nu-mi vine natural, nici macar sa ma imbratisez cu toti barbatii pe la petreceri cum fac ei nu-mi iese .

Lai, exact asa, nu ma supara daca sta de vorba cu ei, uneori chiar se intoarce vesel de acolo, mai afla una, alta, eu ma tot chinui, apoi copiii cred ca tot ce zboara se mananca si daca aud, "sigur veniti pe la noi" o iau de buna saracii de ei. Vecinii, doar sa fie politicosi, ca sotul cu clatitele, nu chiar se inghesuie. Daca pot ii ocolesc, daca nu incerc cat de cat sa zic una, alta, dar, mai nou, m-as lasa pagubasa...
Cu socializarea..., deocamdata copiii ma tin in priza si-mi ocupa timpul, apoi sunt firea care are putini prieteni dar de o viata (tin portita deschisa daca se va ivi ocazia). Sotul sa faca el ce vrea si crede ca-i mai bine pt. sanatatea lui... Imi spunea azi dupa scrisorica mea ca il mananca de ce uneori sunt hot alteori cold cu el vecinii. Mi-a venit sa-i zic ca poate asa-i mai sanatos pt. ei si sa faca si el la fel, nu s-ar mai perpeli atat de care-l place care nu...

Sa ma iertati, am scris enorm. Pana la urma daca el nu vrea sa-l ajut nu o pot face. Ramane sa ma protejez eu cum nimeresc, am sa-l taxez daca nu mi-s molesita.

Mergi la inceput