Cuplul si implinirea sufleteasca

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Da, se poate f. bine sa fii fericita ca mama singura. Fericirea e in capul nostru, nu vine de la cineva sau de la o situatie ideala. Mamele singure au multe dezavantaje, dar si avantaje: nu te f.. nimeni la creieri, tu centrezi, tu dai cu capu', tu decizi in educatia copilului, ce cumperi in casa, unde te duci, cand te intorci, cand pleci in vacanta si unde, ce prieteni iti faci samd. Esti libera, e destul de misto. Copilul e o implinire. E bine sa mai ai ceva relatii on the side pt. partea sexuala, da' departe de copii. Totu' e sa ai bani nenica. Dc. ai suficienti bani, societatea poate sa iti kiss your posterior, excuse my french

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Pacat ca nu pot sa dau like la postari. Ruxij mare dreptate ai!

J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Ruxij, da, poti fi fericita ca mama singura asumindu-ti libertatea si responsabilitatile care decurg de aici, daca asta ti se potriveste, daca nu, avantajele prezentate se transforma mai degraba in obligatii apasatoare.
Iar pentru mine, ca exemplu, banii chiar nu au nici o legatura. Am fost incapabila sa ma desprind dintr-o relatie de cuplu destructiva cind aveam bani destui, in schimb reusit sa o fac atunci cind financiar nu eram pe roze, dar eram destul de "coapta" sufleteste sa o fac.

Lo_li_Ta, asa cum au spus si altii, depinde de moment, de persoana, de cuplu. Exista cupluri in care toti pomii rodesc si altele in care nici iarba nu creste...generalizind, nu cred sa te putem ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

bai fratilor cine a emis judecata ca poti sa faci sex numai in cuplu? am zis eu asta? asta s-a interpretat. Eu am spus ac e santos deopotriva si pentru trup si pentru suflet.

Dahriana, pentru sex apelezi la unu pe care il folosesti din cand in cand pentru aceasta utilitate. Da de strands in brate, de sustinut, de ajutat, de o vorba buna, de cineva pentru sufletul tau.... si daca nu simti nevoia sa formezi un cuplu, care era treaba cu italianul? De dat din gura e usor mai ales cand ti neaparat sa contrazici.

Intradevar, si eu in momentul asta sunt foarte multumita de statutul meu de mama singura si in acest moment chiar nu mai simt nevoia unui barbat in viata mea pe considerentele scrise de ruxij, dar ma intreb cum o sa gandeasca mamele ale caror copii vor creste si se vor duce la caselele lor si vor realiza ca si-au trait viata singure si ajung singure. Oare atunci tot asa multumite o sa fie ca nu au cautat sa traiasca intr-un cuplu? Eu ma intreb oare de ce tocami mamele astea singure care se simt bine in pielea lor singure (eu le vad ca pe vulpea care nu ajunge la struguri si spune ca sunt acri) felicita cate o mama cu copii care se recasatoreste sau isi gaseste cate un barbat langa care sa fie fericite ele si copiii lor. Ma intreb doar.

Mergi la inceput

Draga, situatia ideala e aceea de a fi intr-un cuplu fericit. Situatia cea mai nasoala e de a fi intr-un cuplu nefericit. Aia intermediara e de mama singura linistita.

Poti fi fericita ca mama singura, chiar dc. nu esti in situatia ideala. Cine e in situatie ideala 100%? Cine nu are niciodata nici o problema? Dc. esti maritata, gata, brusc nu ai nici un fel de probleme, iti da o stare de continua beatitudine doar simplul fapt ca esti maritata? Nu inseamna ca nu "cauti" sa fii intr-un cuplu daca esti fericita. Poti fi fericita si sa si "cauti" sa fii intr-un cuplu, fara sa fii disperata si sa te tot jelesti ca ce nasol de tineee, vai de capul tau. Sigur ca poti fi si nefericita ca mama singura si la fel de nefericita poti fi si ca maritata. Si in cea mai buna situatie poti fi nefericita dc. asa iti e construit creierul si mereu vrei ceea ce n-ai. Sigur ca feliciti pe cineva care se marita, doar nu o sa ii zici condoleante, e o conventie. Ii zici felicitari si dc. stii ca s-a maritat cu un jerk, nu inseamna ca felicitarile alea is absolute asaaa garanteaza fericirea persoanei aleia. Dc. ai sti ca o sa ii mearga prost, tu i-ai zice condoleante de la inceput?

Si bineinteles ca banii au o mare legatura. Sunt mii de femei care stau in relatii abuzive pt. ca n-au unde se duce si cu ce se intretine, iar o problema importanta a mamelor singure este lipsa banilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Si eu zic la fel ca ruxij. Cel mai naspa e intr-un cuplu nefericit, ideal intr-unul fericit, dar nu e singura reteta pentru implinirea sufleteasca. Cred ca ajuta mult (oricum, dar cu atat mai mult cand nu esti intr-un cuplu) o retea de suport, fie ca e vorba de prieteni/amici/cunoscuti, fie familie, fie ambele. Si banii, fireste, ajuta si ei. Avantaje si dezavantaje exista in orice situatie, uneori mai multe de unele, alteori din celelalte, dar secretul este, mai ales daca nu poti sau hotarasti tu sa nu iti schimbi situatia, sa te axezi pe avantaje.
Iar cu sexu', poate sa fie fix invers, intr-o casnicie sau relatie pe termen lung poate sa devina o provocare sa mentii flacara pasiunii, mai degraba beneficiaza de sex pasional cineva care nu este intr-un cuplu stabil

Lai

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Draga, situatia ideala e aceea de a fi intr-un cuplu fericit. Situatia cea mai nasoala e de a fi intr-un cuplu nefericit. Aia intermediara e de mama singura linistita.

Poti fi fericita ca mama singura, chiar dc. nu esti in situatia ideala. Cine e in situatie ideala 100%? Cine nu are niciodata nici o problema? Dc. esti maritata, gata, brusc nu ai nici un fel de probleme, iti da o stare de continua beatitudine doar simplul fapt ca esti maritata? Nu inseamna ca nu "cauti" sa fii intr-un cuplu daca esti fericita. Poti fi fericita si sa si "cauti" sa fii intr-un cuplu, fara sa fii disperata si sa te tot jelesti ca ce nasol de tineee, vai de capul tau. Sigur ca poti fi si nefericita ca mama singura si la fel de nefericita poti fi si ca maritata. Si in cea mai buna situatie poti fi nefericita dc. asa iti e construit creierul si mereu vrei ceea ce n-ai. Sigur ca feliciti pe cineva care se marita, doar nu o sa ii zici condoleante, e o conventie. Ii zici felicitari si dc. stii ca s-a maritat cu un jerk, nu inseamna ca felicitarile alea is absolute asaaa garanteaza fericirea persoanei aleia. Dc. ai sti ca o sa ii mearga prost, tu i-ai zice condoleante de la inceput?

Si bineinteles ca banii au o mare legatura. Sunt mii de femei care stau in relatii abuzive pt. ca n-au unde se duce si cu ce se intretine, iar o problema importanta a mamelor singure este lipsa banilor.

DRAGA.... situatia de mama singura este rezultat nu optiune. Ca nimeni nu opteaza sa devina mama singura (decizia de iesire din cuplu e altceva), e fortata din cauza ca nu a reusit sa traiasca intr-un cuplu si iti asumi asta ca nu ai incotro, nu ca nu tinzi sa traiesti asa ca ai fi mai fericita. Spune-mi ... tu, draga, cand ti-ai intemeiat familia sau cand erai tu cu tine tinerica si visatoare, ti-ai imaginat mama singura sau intr-un cuplu fericita?

Dilema autoarei este daca se poate trai o viata intreaga fara sa tinzi sa vrei sa formezi un cuplu. Eu zic ca nu. Doar pe o perioada scurta.

Nu a zis nimeni sa te dai cu capul de pereti sau sa fi nefericit sau depresiv sau sa incepi sa te tangui toata viata daca vrei sa traiesti intr-un cuplu ca aici nu e vorba de fericirea suprema, e vorba de implinire. A forma un cuplu este una din necesitatile firesti ale omului. A iubi si a oferi iubire unui barbat. E aberant sa puneti semnul egalului intre afectivitatea dintre mama si copil si afectivitatea dintre parteneri. Sunt doua lucruri total distincte. Si bineinteles ca poti trai si asa, ca e simplu sa traiesti fericit chiar daca nu ai tot ce iti doresti, pentru ca fericirea este chestiune de context. Dar un om care se programeaza din cauza situatiei sa se multumeasca cu putin nu echivaleaza cu unul fericit ci cu unul programat sa se multumeasca cu putin ca sa nu se mai chinuie singur ca realizeaza ca si-a ratat sansa si nu mai are curaj sa tinda catre firesc. Mamele singure sunt constiente de realitatea lor si si-o asuma si si-o accepta. Dar sunt departe de ceea ce-si doresc cu adevarat in sufletul lor. Isi omoara vise pentru ca sunt constiente ca nu au incotro.

Mergi la inceput

ia zi.... daca nu ar fi problemele legate de un barbat in viata copiilor tai si daca ar aparea maine un barbat cu care sa te intelegi si care sa se uite la copii tai ca dupa soare si sa se demonstrez un bun inlocuitor de tata si sa te ajute si in casa si care sa te rasfete cu cadouri scumpe, sa te ajute la toate treburile casei, la toate responsabilitatile legate de copii si de ce-ti mai trebuie tie si ar fi si un bun barbat la pat... ai spune: "nuuuuuuuu, eu vreau sa am libertatea sa fac si sa dreg"....

Ma leeeeeeeesi.....!!!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui noideea

ia zi.... daca nu ar fi problemele legate de un barbat in viata copiilor tai si daca ar aparea maine un barbat cu care sa te intelegi si care sa se uite la copii tai ca dupa soare si sa se demonstrez un bun inlocuitor de tata si sa te ajute si in casa si care sa te rasfete cu cadouri scumpe, sa te ajute la toate treburile casei, la toate responsabilitatile legate de copii si de ce-ti mai trebuie tie si ar fi si un bun barbat la pat... ai spune: "nuuuuuuuu, eu vreau sa am libertatea sa fac si sa dreg"....

Ma leeeeeeeesi.....!!!!!

Dar cele doua variante nu se exclud. Nu a spus nimeni ca poti fi fericita NUMAI ca mama singura cum zici tu acolo, ci ca poti fi fericita SI ca mama singura. Dc. pica din cer un printz pe cal alb, super, dc. nu pica din cer nici un printz, ci ploua cu broscoi, poti fi fericita si fara broscoi. Acu' dc tu esti nefericita, din ce spui, nu inseamna ca toata lumea e la fel. Cel mai bine e sa nu astepti fericirea de la o alta persoana, ci sa o cauti in tine. Sa gandesti pozitiv si sa vezi binele in orice situatie, atata vreme cat esti sanatoasa si ai copii sanatosi. Dar nu toata lumea poate, bineinteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

E o mare diferenta intre fraza asta si ceea ce ai scris in primul mesaj, ma rog, poate ca am luat-o eu prea mot-a-mot si nu am inteles la care societate se refera.
Un alt motiv pentru care mamele stau in relatii abuzive este "pentru binele copiilor", cel putin eu il aud mult mai des decit cel financiar. Dar asta e doar fatada, in spate se ascunde de fapt neputinta de a iesi, dependenta.
In rest, iti dau dreptate. Majoritatea celor care nu sunt capabil sa traiasca si sa se simta bine si singuri (adica sa fie fericiti pe o perioada data si singuri, ca sa raminem in conventia lingvistica a topicului) sunt protagonistii relatiilor abuzive; valabil pentru ambele roluri, de abuzati si abuzatori.

Mergi la inceput