Cuplul si implinirea sufleteasca

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dahriana spune:

Citat:
citat din mesajul lui noideea

cuplu nu inseamna neaparat maritat. Se poate trai o viata intreaga si in concubinaj, dar o relatie de cuplu presupune o viata sexuala echilibrata cu frecventa normala, pe cand singuratatea te expune unor dereglari cum ar fi chisturi ovariene, dezechilibru hormonal la nivelul creierului. Femeile care au viata sexuala regulata sunt mult mai echilibrate. Chimic. E si o vorba in popor... Ca esti ne....

Viata de cuplu te echilibreaza si te imbuneaza. Femeile care traiesc singure au tendinta sa se inaspreasca, sa devina rele, reci. Lipsa de afectivitate in cuplu duce si la interiorizare. Esti mult mai candid cand esti indragostit sau fericit in viata de cuplu decat cand esti neimplinit in singuratate.

Trebuie sa fiu intr-un cuplu ca sa fiu candida si sa am o viata sexuala cu frecventa normala ?

Deloc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

corect, daca iti place sa dai cu tine in trecatori......

Accept, e si ceea ce spui tu adevarat, dar asta e pentru o categorie aparte de oameni. Eu merg pe premisa ca omul e facut sa tinda spre ideea de cuplu. Daca la un moment dat cauta iluminarea ramane frustrat pe partea fizica si e greu sa traiesti asa o viata intreaga.

Eu sunt de parere ca singuratatea te abrutizeaza. Asta cred eu si asta am constatat, ca femeile singure sunt mai rele. Poate ca sunt singure pentru ca sunt rele si atunci constatarea mea este o eroare. Carieristele (nu toate, doar majoritatea pe care le cunosc eu s-au casatorit foarte tarziu, dar au trait foarte mult timp fara partener ca nu aveau timp de altceva) sunt femei singure si frustrate pe treaba asta. Si mi se pare ca sunt cele mai reci din categoria single.
Cumnata-mea mi s epare de asemenea o femeie foarte insesnibila si e singura de ani de zile. Mai are cate un iubit din cand in cand, dar nici unul nu-i prea bun sa il pastreze. O femeie care iubeste radiaza. Emite energie pozitiva in jurul ei. Cel putin asta e perceptia mea. Nu are nimik daca ma insel.

Eu stiu ca femeile singure trec mai greu peste greutati si ca sunt predispuse mai usor la depresii. E posibil sa fie doar preconceptii.

Mergi la inceput

Eu cred ca sunt doar preconceptii , sincer.

Femeile intr-o relatie au mai multe griji .
Cand esti singura , nu ai decat grija ta.

Eu ma bucur de fiecare moment cu mine si nu ma gandesc ca mi-ar fi mai bine daca noaptea as imparti patul cu un El .
Imi place sa ma lafai in tot patul si sa mananc cand am chef , sa vin acasa la ce ora am chef , sa nu imi fac eu mii de griji ce crede el , ce gandeste el , daca nu-i convine x lucru , daca imi face x faza .

Probabil gandesc asa si din cauza varstei si a faptului ca , ceasul nu imi taie pt maritat.
As fi ok intr-o relatie , doar daca ar fi fericita! Altfel as renunta rapid !

Iar cand ma refer viata sexuala fara a avea o relatie , nu ma refer la toti trecatorii .
Dar eu zic ca-i bine sa ai o rezerva undeva cu care sa-ti mai satisfaci nevoile cand te mananca rau de tot . Decat cu necunoscuti , mai bine cu cineva cunoscut .

E doar parerea mea..poate sunt nonconformista...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui noideea

corect, daca iti place sa dai cu tine in trecatori......

Accept, e si ceea ce spui tu adevarat, dar asta e pentru o categorie aparte de oameni. Eu merg pe premisa ca omul e facut sa tinda spre ideea de cuplu. Daca la un moment dat cauta iluminarea ramane frustrat pe partea fizica si e greu sa traiesti asa o viata intreaga.

Eu sunt de parere ca singuratatea te abrutizeaza. Asta cred eu si asta am constatat, ca femeile singure sunt mai rele. Poate ca sunt singure pentru ca sunt rele si atunci constatarea mea este o eroare. Carieristele (nu toate, doar majoritatea pe care le cunosc eu s-au casatorit foarte tarziu, dar au trait foarte mult timp fara partener ca nu aveau timp de altceva) sunt femei singure si frustrate pe treaba asta. Si mi se pare ca sunt cele mai reci din categoria single.
Cumnata-mea mi s epare de asemenea o femeie foarte insesnibila si e singura de ani de zile. Mai are cate un iubit din cand in cand, dar nici unul nu-i prea bun sa il pastreze. O femeie care iubeste radiaza. Emite energie pozitiva in jurul ei. Cel putin asta e perceptia mea. Nu are nimik daca ma insel.

Eu stiu ca femeile singure trec mai greu peste greutati si ca sunt predispuse mai usor la depresii. E posibil sa fie doar preconceptii.

de unde le scoti, mai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Din putzu' gandirii, de unde sa le scoata?!
E asa de simplu cand dai de o femeie rea sa cauti informatii: e sau nu maritata, haaa? Si daca nu e, bingo! De-aia e rea! E frustrata, e ne-fu, e rece, n-are sentimente!! Daca e maritata...hm...nu conteaza, tu ramai pe teoria ta, fiindca e asa de frumoasa si pare ataaat de logica!
Eu am multe prietene intre 30 si 40 de ani necasatorite, unele nu-s nici intr-un cuplu, si zau ca-s vesele si bune la suflet si fericite...Si am si niste specimene maritate si mame in jur care-s mai rau ca viperele...ce bine ar fi sa descoperim si acolo o cauza simpla!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Vad ca discutia a alunecat putin in alta directie. Eu tind sa fiu de acord cu noideea. Poate a spus-o prea transant, dar lipsa vietii sexuale se vede. Si nu ma refer aici la cateva saptamani/luni. Zicea cineva de mamicile singure de la topicul celalalt...pai si ele recunosc importanta aspectului asta. Sexul e o necesitate fiziologica, iar lipsa lui pe perioada prelungita lasa urme, si la femei, si la barbati.
Oricum, eu ma refeream mai mult la aspecte emotionale/sociale, ca sex, cum mai spunea cineva, poti face si fara sa ai o relatie stabila. Adica...poti avea o relatie stabila, bazata pe sex. Un fu_kbuddy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

HAI BRE`...zau asa?
e cam aiurea totusi..nu zice nimeni ca alea singure nu-s fericite da` asta dureaza pana la un moment dat.Cand treci de 50 si te uiti in urma...cam greu.
Si hai sa fim seriosi nu cumva vulpea care nu ajunge la struguri zice ca-s acri?
Sunt sigura ca toate acele femei de 30-40 de ani ar fi si mai fericite daca ar fi iubite ca frumusetea nu tine o vesnicie, nici corpul frumos nici vigoarea.Si baba batrana impletind cosita singura...
Bine poate nici nu recunosc acele femei ca ar prefera sa se trezeasca langa cel care sa le faca sa se simta dorite si iubite,sa vada ca si ele conteaza .Ca mama si tata dispar iar cuplurile casatorite incep sa aiba un program din ce in ce mai diferit de ale prietenilor(prietenelor) singuri/singure.Ca nu e ok,indiferent ce ar afisa sa stai vesnic in coada cuplurilor...
Da stiu,se pot face grupuri de prietene care sa petreaca impreuna..asta merge un an doi 10..pana la urma vor deveni acre si in strafundul sufletului lor vor vrea sa fie parte dintr-un cuplu dintr-o relatie.
\De asta are dreptate Accept92.O perioada,un timp fiecare poate sa simta bine singur,dar o perioada,nu permanent.

Dahriana asa ca tine am gandit si m-am purtat pana cand am realizat ca vreau sa fiu iubita,ca vreau un copil,ca viata nonconformista si-a pierdut hazul.Am noroc si ca am o casnicie frumoasa,sunt iubita,mai ales ca sunt rea ,am un copil care e viata mea alaturi de sot si uite-asa nu mi-e dor deloc de clipele in care locuiam singura,cand aveam doua sau trei posibilitati,cand daca nu aveam chef nu raspundeam la telefon...etc etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Adica voua va place in cuplu doar pentru ca puteti face sex? O femeie care NU e in cuplu, de ce n-ar putea face?

Deci, asta cu ´´esti acra si rea pentru ca nu ai o viata sexuala´´ daca e sa fie pe bune, se aplica atat la cele single cat si la cele care fac parte dintr-un cuplu.
Casatoria nu iti garanteaza o viata sexuala buna , asta e culmea. Si pe de alta parte, faptul ca esti single nu te condamna la viata sexuala lipsa.
Prejudecati, prejudecati...

Si on topic, oamenii sunt facuti sa traiasca cu si printre oameni. Oamenii au nevoie de dragoste, oamenii isi cauta partener pentru a imparti bune si rele, pentru suport reciproc, pentru a trai aproape unul de altul.
Poti fi fericit fara partener, la fel cum poti fi nefericit cu partener. Sunt lucruri care tin de TINE insati, nu putem generaliza.

Mergi la inceput

Eu as zice cam asa :

Poti fi fericita si cu partener stabil si cu unul instabil .

Ca pana la urma aici vorbim de stabilitatea aia specifica unui cuplu vechi .

Pai sincer eu pot fi fericita si daca nu sta cu mine sa-mi sufle in ceafa 24/7 , si daca nu luam impreuna masa zilnic ca un cuplu care a intrat in rutina si daca nu ma suna sa-mi dea raportul ca el iasa cu prietenii .

Vreau sa spun ca , nu este exlus sa fi fericit nici intr-o relatie mai instabila..sa-i zic asa . Adica ..fara obligatii .

Bineinteles , daca ai norocul sa dai de persoana potrivita si sentimentele sunt reciproce si trageti amandoi la aceiasi caruta , atunci f bine !

Dar ...vreau sa spun ca , in caz ca nu exista relatia aia stabila si siropoasa ,eu una pot fi la fel , daca nu chiar mai fericita decat intr-un cuplu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

Calipso...eu stiu sa iti spun cum e la 30, 40 si in curand la 50...tu poti sa-mi spui cum e sigur dupa 50?...ca eu de uitat ma uit inainte si nicidecum la ce a fost in urma, ca deja acolo am fost!

Mie imi place de exemplu sa alternez...si singura si in cuplu, si cu prietenele o perioada si iar singura...dar cred ca cel mai mult imi place iubirea!

Mergi la inceput