Calendarul gradinarului vesel (17)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Lorellay, in principiu nu ar trebui sa fie o problema pt ca sunt chiar recomandate ghivecele de ceramica deoarece respira f bine. Ideea este sa nu exagerezi cu udatul.

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

buna dimineata,

gradinariti?
noi am plantat ieri 12 pruni, nu sunt de soi nobil , sunt pentru tuica. sotul se intreba oare peste cati ani va face tuica din prunele alea?

la noi s-a mai incalzit vremea dar e innorat , poate iar ploua si eu care speram sa fac straturi in week-end

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ioana, in functie de cati ani au prunii, poti sa faci de anul asta!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Tala saru-mana de informatie...sper sa reusesc sa am si eu plantute.
Aseara am mai plantat niste seminte de garofite in niste cutii de smantana.La cat timp le ud?Si mai am in jardiniera niste seminte de flori, diverse.Scria pe plic amestec pentru jardiniere.La cat timp le ud?Abea au iesit niste frunzulite..

Codrin si Diana....cei mai iubiti dintre pamanteni...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Ioana, in functie de cati ani au prunii, poti sa faci de anul asta!

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

ei, nu prea cred ... sunt doar puieti, n-au cum sa rodeasca anul asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Madalina - multumesc mult de tot! Mie imi convine si Dr.Taberei (soacra mea sta la Riul Doamnei, o trimit pe ea la intilnire) si Stefan cel Mare (mama sta pe Dorobanti, deci o trimit pe ea sa se intilneasca cu tine) - deci in principiu imi spui tu cam cind poti si aranjam! (iar de slabit, da, eu am slabit doar cu dieta pina acum, in 8 luni de zile, 13 kg).
Lorelly - daca am inteles eu bine, ghivecele tale sunt din alea masca, adica nu au gaura in fund, nu? Pericolul aici este ca radacinile plantei sa putrezeasca din cauza de exces de apa, deci trebuie sa fi atenta cum le uzi - sa nu pui multa apa. Mai bine pui mai des si mai putina, decat invers. Altfel nu e nicio problema, plantele se vor dezvolta ok.

Eu de dimineata am vazut ca o narcisa sta sa se deschida - probabil maine va fi inflorita ca azi a fost cald - o pandesc maine dimineata sa vad ce surpriza-mi face!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Lorellay, uda si tu cand pamantul da semne sa se usuce. In orice caz NU exagera! (asa cum am facut eu). Se imbolnavesc f usor. In principiu rasadurile sunt sanatoase daca au lumina si umezeala (atentie! umed nu baltoaca). Poti sa faci o dezinfectare preventiva cu ceai de musetel concentrat (cu o pufaitoare). Nu le stropii seara (sa nu se alungeasca). Trebuie sa aiba lumina, temp constanta, iar cand au 4 frunze adevarate pot fi repicate.
Pt mult mai multe informatii poti sa intri aici: http://hobbygradina.ro/2011/02/18/producerea-rasadurilor/

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

M-am uitat acum pe pozele de anul trecut - in primavara trecuta, prima narcisa a inflorit pe 27 martie...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Leeloo, super!

Mie mi-au iesit toate rasadurile de rosii, ardeii, vinetele, lobelia, varza, busuioc. Am plantat acum 1 saptamana sau 2, ceapa, usturouiul, spanacul, ridichile, salata in gradina.

Saptamana asta am mai plantat niste pomi fructiferi ( piersic, prun, visin, mar idared si inca unu'),mi-am pus si eu un gutui japonez, zmeura, coacaz, strugurei, mure.
Eu mi-am stropit pomii cu zeama bordeleza insa mai e ceva uleios impotriva insectelor, cum se numeste?

Mi-am curatat capsunii si am vazut ca mi-au inflorit toate primulele, au iesit lalelele, narcisele, irisii de la Leeloo , au intepat bujorii, gladiolelel vad ca nu misca.
Acum sta sa se deschida o zambila, singura de altfel.

Nu stiu cine intreba de carciumarese,da, se pun direct in pamant semintele ca si lupinii. Ramai uimit ca din niste seminte asa de misci cresc dita'i planta.

Eu nu as scoate inca afara clematita, mai ales ca a intrat in vegetatie. Las-o sa se intinda prin casa si cand se incalzeste o vei planta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui canuta-om-sucit

Leeloo, super!

Eu mi-am stropit pomii cu zeama bordeleza insa mai e ceva uleios impotriva insectelor, cum se numeste?

Eu nu as scoate inca afara clematita, mai ales ca a intrat in vegetatie. Las-o sa se intinda prin casa si cand se incalzeste o vei planta.

Aura si samburelu' Dimitrie
Don't argue with an idiot. They'll drag you down at their level and beat you with experience.

noi am stropit pomii cu Confidor Oil
clematis e tot in casa, n-o scot curand ... azi dimineata erau 2 grade , in oras ... ma gandesc ca in camp era mai rece

Mergi la inceput